OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje PDF Ispis

dan kruha

Tijekom ovog tjedna u našoj se školi obilježava Dan kruha. Učenici će u školu donijeti razne vrste kruhova, peciva i kolača te zajedno sa svojim razrednicima blagovati na Satu razrednika. Dani kruha dani su zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada.

Novinarska skupina

 
68. Planinarski križni put PDF Ispis

Planinarski Krizni put (2)

planinarski križni put (1)

Dana 9. listopada održan je 68. Planinarski križni put udruge Ekosspiritus u Turopolju. Hodali smo imajući u mislima i srcu misao vodilju ovog Križnog puta Anđele čuvaru mili, svojom snagom nas zakrili. I zakrilili su nas. Otklonili su tmurne oblake i kišu. Druženje smo započeli zajedničkim doručkom ispred župne kuće u Ščitarjevu, a nastavili uz hod, molitvu, meditaciju i pjesmu kroz sve tri župe Velike Gorice pa sve do Gradića i crkve svetog Antuna Padovanskoga gdje je bilo završno misno slavlje i prigodni domjenak uz pjesmu svih sudionika i župljana. Na ovom Planinarskom putu prvi put su sudjelovali i naši osmaši, učenici osmih razreda prvog turnusa sa svojom profesoricom vjeronauka Marijom Patrlj. A kako im je bilo rekli su Lucija, Silvija i Ante.
„Križni put mi je bio super, uživala sam cijelim putem, a posebno na misi. Nadam se da ću ponovno imati priliku ići i odlično se zabaviti.“ (Lucija L.)

„Ovaj Križni put mi se baš svidio. Bio je jedan od najboljih iskustava ikad. Baš sam se zabavila.˝ (Silvija R.)

„Meni je bilo jako zanimljivo. Vidio sam kako to izgleda. Putem sam malo molio, bio s društvom, smijali smo se i pričali. Bio sam i na misi. Drago mi je što sam pošao. Sada znam da ću doći i slijedeći put.“ (Ante K.)

Marija Patrlj

 

 

 
Dragi učitelji, sretan vam Svjetski dan učitelja! PDF Ispis

Na Svjetski dan učitelja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 511 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2020./2021. Ponosni smo što je među nagrađenim odgojno-obrazovnim djelatnicima četvero učitelja naše škole. Čestitamo nagrađenim učiteljima Sanji Božinović, Valentini Japec, Eriki Likan Kelentrić i Vesni Stipić.

Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati!

 
Charles McGee u školskoj knjižnici PDF Ispis

Charles McGee

Uključivanjem u eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika 4 autorica Sandre Vuk i Nevenke Dimač, učenici 3. a razreda upoznali su životni put i slikarski rukopis američkog profesora likovne umjetnosti Charlsa McGeea. Svoje skulpture izrađivali su u paru s likovnim elementima crno-bijelog kontrasta, crte, točke i kompozicije crtane crnim flomasterom.

Pokazali su veliko zanimanje za ovakvim likovnim ostvarenjima. Svoje papirnate skulpture izložili su u školskoj knjižnici kako bi ljepotu i zanimljivost uradaka mogli vidjeti svi u školi. Pozivamo vas da posjetite izložbu te dobijete motivaciju za neka svoja likovna ostvarenja.

Vesna Stipić, učiteljica 3. a

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 18 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...