OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Jednodnevni izlet u Lonjsko polje PDF Ispis

lonjsko polje (1) lonjsko polje (2)

Učenici 6. razreda su u četvrtak, 8.6.2017., realizirali jednodnevni izlet u Lonjsko polje i Čigoč.

Posjetili su Park prirode Lonjsko polje, upoznali se s biološkom raznolikošću biljaka i životinja u parku, posavskom graditeljskom arhitekturom u selu Krapje, vozili brodom/skelom od Krapja do Jasenovca, a potom posjetili Čigoč, gdje su imali organizirani ručak nakon kojeg je slijedilo druženje uz igru i odmor. Pred školu su se  vratili puni dojmova u ranim večernjim satima.

Razrednici 6. razreda

 
Jastrebarsko – Ozalj PDF Ispis

Jastrebarsko – Ozalj (1)

Jastrebarsko – Ozalj (2) Kao što je jutro i nagovještavalo prekrasan sunčan dan, takvo vrijeme, a i raspoloženje, pratilo je učenike drugih razreda na jednodnevni izletu u Jastrebarsko i Ozalj. Izlet je bio organiziran u dvije skupine 29.5.201. i 31.5.2017. Krenulo se ispred škole u 8.30 sati.Tijekom izleta učenici su posjetili stari srednjovjekovni dvorac Ozalj, novouređeni muzej, pun zanimljivih starih predmeta, viteške opreme, grbova i oružja.

Nakon kratkog piknika i obilaska imanja, put je nastavljen prema Draganiću, staroj plemenitaškoj općini, gdje se danas nalazi obnovljeno barokno imanje CONTESSA. Na imanju su učenici sudjelovali u zanimljivim sadržajima, igrama i radionicama iz viteškog doba te jeli plemenitaški ručak.
Kako bi se što vjernije uživjeli u uloge grofova, grofica, princeza i vitezova, odijevali su prigodne haljine i kostime, učili ples i ponašanje baroknog vremena.

Upoznali su razne vrste konja: lipicance, knapstrupere, barok pinte, te španjolskog konja, a jedan maleni pony pokazivao je i trikove.

Izlet je završio dvorišnim sadržajima uz igru, šetnju i odmaranje na dekicama.
Sretni, zadovoljni i umorni vratili smo se pred školu u 17 sati.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva drugih razreda

 
Posjet JVP Velika Gorica PDF Ispis

Posjet JVP Velika Gorica

Učenici 2. razreda matične škole 18.5.2017. godine posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Velika Gorica u Zagrebačkoj ulici 3 povezanu sa sadržajima nastave prirode i društva Zaštita od požara. Pri tom su korelirali prometni odgoj, prometne znakove, vožnju autobusom kao i kulturno ponašanje u javnim ustanovama. Terenska nastava započela je zanimljivim, i djeci pristupačnim, predavanjem o tome što je požar, kako nastaje, čime se gasi i kako najbolje spriječiti njegovu pojavu. Slijedio je praktični dio i demonstracija rada vatrogasaca, upoznavanje vozila i svih njihovih dijelova, čemu služe i kako se koriste. Učenici su sami ušli u vozilo i mogli isprobati vatrogasno odijelo, puštanje vode i košaru za podizanje.

Zaključeno je kako veliko predznanje i dobar interes za praktične sadržaje ostavljaju najbolje i najupečatljivije dojmove za cijeli život. Bilo je zanimljivo, zabavno i poučno!
Hvala svim vatrogascima!!!

Voditeljica Aktiva drugih razreda Vesna Stipić

 
Slatki posjet tvornici čokolade Zotter i obilazak Graza PDF Ispis

graz2 graz

U sklopu terenske nastave učenici sedmih razreda, zajedno sa svojim profesoricama njemačkog jezika, posjetili su Austriju u petak, 7. travnja 2017. godine. U jutarnjim smo satima obišli tvornicu čokolade Zotter u blizini Graza. Učenici su razgledali i probali mnogobrojne vrste čokolade, kao i film o njezinom vlasniku Josefu Zotteru i radu tvornice. Nakon obilaska tvornice uputili smo se prema središtu Graza gdje smo obišli brojne gradske znamenitosti. Nakon odmora krenuli smo u Seisberg, veliki kompleks trgovačkih centara gdje su svi imali priliku kupiti nešto za sebe i svoju obitelj. Puni dojmova vratili smo se u Hrvatsku u večernjim satima.

 
Trud se isplatio PDF Ispis

akvarij 1

 

Prošle godine smo bili vrijedni u sakupljanju starog papira stoga smo se u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. godine, uputili na besplatan izlet te posjetili Aquatiku - slatkovodni akvarij u Karlovcu. Posjet "vodenom svijetu" bio je izuzetno zanimljiv i poučan. Tamo su nas dočekale ribe svih veličina i boja. Najviše nas je oduševila Đurđa - sabljarka koja plijeni pažnju svojim izgledom.
Ako vas ikada put dovede u Karlovac nemojte zaobići ovo zanimljivo mjesto i njegove zanimljive stanovnike.

učenici 4.c i učiteljica Đurđa Oljača
učenici 4.d i učiteljica Vesna Lukinić

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 21 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...