OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Posjet zagrebačkom zoološkom vrtu PDF Ispis

zoo(2) zoo(1)

Naši mali prvašići ne miruju!

Kiša i ružno vrijeme onemogućili su realizaciju terenske nastave u listapadu pa smo posjet zoološkom vrtu odgodili do svibnja. Od osam sati pratilo nas je lijepo sunčano vrijeme koje je i životinje izmamilo iz njihovih nastambi.

Na dolasku nas je dočekala voditeljica koja nas je provela tropskom kućom u kojoj su učenici sudjelovali u zanimljivom predavanju i radionici „Pernati, ljuskavi, dlakavi“. Kako i dolikuje dobrom domaćinu, dočekala nas je cijela lavlja obitelj, a imali smo i priliku vidjeti kako ih timaritelji hrane. Pozirali smo uz dvogrbe deve, posjetili vuka, sove, geparda, bizona, krokodile, zmije, kornjačice... i, naravno, cijelu majmunsku obitelj koja nam je pokazala kako odgajaju mladunčad i brinu se za njih. Šetali smo, uživali, puno razgovarali i počastili se sladoledom. Učenici su pokazali kako imaju i dobro predznanje o mnogim životinjama. Znali su koja je najbrža, koja najdulje spava, koja ima koliko dug životni vijek. Trenutci provedeni na ovoj terenskoj nastavi pamtit će se zasigurno dugo, dugo vremena i ostati u lijepom sjećanju.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva prvih razreda

 
Rudnik Zrinski – tajanstveno podzemlje Medvednice PDF Ispis

rudnik zrinski_2 rudnik zrinski_1

U utorak, 10. svibnja 2016. godine, učenici 3. c i 4. c razreda i njihove učiteljice Đurđa Oljača i Ksenija Petrlin Jurić posjetili su Rudnik Zrinski na Medvednici. Bio je to nagradni izlet za vrijedno sakupljanje staroga papira u protekloj školskoj godini te osvojeno 1. i 2. mjesto.

Primjereno odjeveni i obuveni za još jedan kišni dan u nizu, krenuli smo u otkrivanje tajanstvenoga podzemlja Medvednice. Šetajući hodnicima rudnika i slušajući priče o njemu, naučili smo puno o životu rudara i rudarenju na Medvednici tijekom srednjega vijeka. U rudniku više nema rudara, ali njihova su nas oruđa i stvari nakratko povezali s njihovim životima i vratili u povijest.
S dubokim poštovanjem prema generacijama rudara i svemu što su stvorili predlažemo i vama da otkrijete djelić njihovih tajni. Zahvaljujemo roditeljima i gospodinu ravnatelju Zdenku Ilečiću što su nam omogućili ovaj zanimljiv i, pomalo tajanstven, izlet.

Učiteljica Ksenija Petrlin Jurić

 
Putovanje vlakom i brodom PDF Ispis

putovanje brodom

Učenici 2.a,2.b,2c,2.d te 2.a i 2.b iz PŠ Gradići i učenici 2. razreda iz PŠ Donja Lomnica sa su svojim učiteljicama, asistenticama i učiteljem putovali u okviru terenske nastave, 10. svibnja 2016.godine vlakom u Sisak. Utvrdili su znanje o ponašanju u prometu, prometnim znakovima na kopnu i vodi. Plovili su brodom „Juran i Sofija“ rijekom Kupom. Ponovili su dijelove voda tekućica, naučili kako se zovu dijelovi broda i njegova posada. Iako je kišilo, uživali su u šetnji gradom, puno toga naučili o širem zavičaju učeći u neposrednoj okolini. Neki su izjavili da im je to bila najbolja terenska nastava ikad. Žao nam je što je kiša skratila vrijeme boravka u Sisku.

 
Učenici Donje Lomnice i Gradića pohodili tijelo svetog Leopolda PDF Ispis

sv Leopold(1) sv Leopold(2)

U petak 15. travnja 2016. godine u sklopu terenske nastave školskog katoličkog vjeronauka, učenici Donje Lomnice i Gradića zajedno sa vjeroučiteljicom Fanijom Jelinčić pohodili su tijelo svetog Leopolda Mandića u Dubravi. Na ulazu u crkvu učenici su dobili po dvije svete sličice s likom Leopolda. Prošavši brzo pokraj tijela, neki su uspjeli na brzinu fotografirati malog čudesnog sveca.

Nakon okrijepe u obližnjem parku došlo je vrijeme za povratak. U autobusu su učenici uz molitvu, pjesmu i kviz s pitanjima o svetom Leopoldu pokazali svoje znanje i pobožnost.

Evo dojmova nekih učenika:

Prošavši kraj tijela svetog Leopolda osjećala sam neopisivu sreću, ugodnu toplinu ali i žarku ljubav. Malo mi je bilo krivo što ga nismo mogli duže promatrati.

Antea, 4. r.

Nikad nisam mislila da ću vidjeti tijelo svetog Leopolda. To mi je bio najbolji dan. Kad smo se vraćali autobusom pjevali smo i molili se za svetog Leopolda.

Katarina Dijanežević, 4. r.

Bilo mi je jako lijepo. Družili smo se i zabavljali cijelim putem. Pjevali smo svete pjesme, molili molitve i igrali kviz o svetom Leopoldu.

Sara, 4. r.

Kada sam prolazila pored tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića osjećala sam toplinu u srcu i bila sam jako sretna što sam ga mogla vidjeti.

Gabriela, 4. r.

Ja sam svetog Leopolda zamolio jednu želju i on mi ju je ostvario.

Dominik, 4. r.

Kada sam prošla pokraj tijela Leopolda Mandića, osjećala sam se posebno. U busu smo pjevali i molili se.

Dora, 4. r.

Iako sam jedva vidjela tijelo, osjećala sam njegovu pristunost među nama.

Mišel, 3. r.

Primjetio sam da ljudi daju veliku pozornost tijelu sv. Leopolda. Kad sam ja prolazio, osjetio sam da mi se srce ispunilo do veselja.

Ivan, 3. r.

 
Prvi razredi u Gradu mladih – 18.4.2016. PDF Ispis

grad mnaldih(1) grad mnaldih(2)

Kakvo će biti vrijeme? Kišno? Sunčano? Učiteljice, što moramo ponijeti? Što ćemo tamo raditi? S kim ću sjediti u autobusu? Koliko ćemo se voziti? Mnogim takvim i sličnim pitanjima obasipali su nas naši učenici prvašići od trenutka kada smo najavile terensku nastavu u Grad mladih s temom „Biljke i životinje u proljeće“ pa do tog ponedjeljka 18. travnja 2016. Vrijeme nas je poslužilo, niti sunčano, niti kišovito... primjereno godišnjem dobu. Dobrodošlica ugodna, prijateljska. Animatori zanimljivi i zabavni. Mnogobrojni sadržaji povezani s učenjem, promatranjem, opisivanjem, igrom, sportom i najviše međusobnim druženjem. Djeca vesela, oduševljena, puna dojmova – sretna, a kada su učenici sretni – nitko zadovoljniji od njihovih učiteljica!

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 25 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...