OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Interliber - međunarodni sajam knjiga PDF Ispis

interliber 2012_1

interliber 2012_2 U četvrtak, 16.11.2012. Mladi knjižničari i sudionici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja posjetili su Interliber.

Prisustvovali smo završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba. Navijali smo za Klaru Božić, učenicu koja je slučajnim odabirom odabrana da sudjeluje u dodjeli nagrada iz naše Škole. No tablet računalo je otputovalo u Osijek, a utješnu nagradu, naravno, knjigu, dobila je od Škole. Čestitamo!

Pogledali smo predstavu Ružičasta sanjarica u izvedbi kazališta Mala scena i glumaca Gee Gojak i Dade Ćosića.

Vidjeli smo razne knjige i književnika Božidara Prosenjaka, Hrvoja Kovačevića, Nadu Mihelčić i Sanju Polak. Na štandu Unicefa, na slikama smo vidjeli kako ljudi žive u trošnim šatorima.

Razgledali smo puno knjiga i neke kupili. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine posjetiti Interliber i dobro se zabaviti.

Valentino Fiolić, 6.a

 
Četvrti razredi posjetili Ogulin PDF Ispis

ogulin 2012_1  

ogulin 2012_2 Učenici četvrtih razreda naše škole bili su 25. listopada u Ogulinu, gradu u kojem je rođena Ivana Brlić-Mažuranić. Nakon obilaska grada i Đulinog ponora posjetili su Frankopanski dvorac u kojem je smještena Spomen soba "hrvatskog Andersena". No, najzanimljiviji dio je tek slijedio: let na metli i dobivanje vozačke dozvole za upravljanje tim neobičnim, prometnim sredstvom. Nakon dramatizacije "Jagora" uslijedila je zabava i razonoda uz prekrasno, sunčano vrijeme na obali jezera Sabljak, tzv. ogulinskom moru. Puni dojmova i lijepih uspomena, u poslijepodnevnim satima, vratili smo se u Veliku Goricu.

Vesna Lukinić

 
Posjet Američkom kutku u Zagrebu PDF Ispis

americki kutak

americki kutak1 U utorak, 23. 10. grupa učenika iz 8.d i 8.e razreda u sklopu dodatne nastave engleskog jezika posjetila je Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Razlog posjeta knjižnici njezin je Američki kutak, jedan od četiri takva odjela u Hrvatskoj. Tu se mogu posuđivati knjige, časopisi i filmovi iz SAD, ali i prisustvovati raznim obrazovnim i kulturnim događajima kojima se američko društvo i kultura predstavljaju u Hrvatskoj.

Prof. Marina Lončar, voditeljica Američkog kutka, održala je dva vrlo zanimljiva sata s učenicima. Tema je bila čitanje na engleskom, učenje vokabulara i upotreba rječnika.

Osim Američkog kutka obišli smo i ostatak knjižnice jer se tamo mogu posuditi knjige i na brojnim drugim jezicima svijeta. Na kraju smo i dogovorili ponovni susret kada će u Kutku gostovati predavač iz SAD ili biti videokonferencija sa sadržajem primjerenim našem uzrastu.

 
Posjet Povijesnom muzeju PDF Ispis

povijesni muzej

povijesni muzej1 U programu terenske nastave iz povijesti učenici 8.a, 8.b, 8.c razreda naše škole sa svojim profesoricama Kukor i Kopilović 23.10.2012.godine posjetili su Povijesni muzej u Zagrebu i pogledali izložbu –Domovinski rat – koja svjedoči o srpskoj agresiji na našu Domovinu.

KARLA DRAŽENOVIĆ, 8.C

Svidjela mi se izložba. Izloženi predmeti svjedoče o obrani naše Domovine –odora hrvatskih vojnika,ratno oružje,fotografija tužne djevojčice Željke koja je obišla cijeli svijet…. pisma djece našim vojnicima koja su im davala moralnu podršku ….. bila sam oduševljena!

TOMISLAV PETRAC 8.A

Bilo mi je jako zanimljivo, pogotovo to što sam vidio zrakoplovno odijelo Rudolfa Perišina po kojem se zove i naša srednja Zrakoplovna škola u Velikoj Gorici.

MARIJA JAKIĆ, 8.A

Proživjela sam tijekom te izložbe mnogo osjećaja- od tuge i žalosti zbog mnogih ugaslih mladih života do radosti i ponosa jer smo slobodni i svoji na svome.

IVA ŽUPETIĆ, 8.B

Najviše mi se svidjelo pismo danas tridesetogodišnje žene našim vojnicima i osjećala sam se, ne znam kako… uzbuđeno… slušajući pjesmu Moja domovina.

IRENA ROKIĆ, 8.B

Zastrašujuće su bile slike porušenih kuća u Vukovaru…

ANTONIO KAPEC, 8.B

Najviše su mi se svidjele snimke poginulog novinara Gorana Lederera.

 
Idemo u ZOO… PDF Ispis

idemo u_zoo1

idemo u_zoo1 Učenici drugih razreda su započeli školsku godinu veselo, zanimljivo i edukativno. Posjetili su zagrebački zoološki vrt. Neki su prvi puta otkrili koliko se zanimljivosti u njemu krije. Svaka životinja posebna je na svoj način. Neke učenike su uplašile zmije, druge su iznenadile šarene ptice, mnogi su radoznalo promatrali tigrove i lavove, a najviše su nas nasmijali spontani i zaigrani majmunčići.

Vesna Stipić, učiteljica

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 » > Kraj >>

Stranica 32 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...