OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Hribarovi volonteri u pučkoj kuhinji PDF Ispis

Krenuli smo s volontiranjem u pučkoj kuhinji u Jukićevoj ulici u Zagrebu. Dogovorili smo da ćemo volontirati jedanput tjedno, prvi turnus srijedom, drugi turnus petkom, nakon nastave. U prvoj ovogodišnjoj skupini volontera bili su učenici drugog turnusa, 8. d i 8. e razreda te učenici 6. e razreda. Dolaskom u pučku kuhinju zasukali su rukave, stavili pregače i krenuli u akciju. Da su se dobro snašli i da možemo biti ponosni na njih svjedoče nam fotografije. Dobrodošli su i svi oni koji žele volontirati, mali i veliki. Dobro je činiti dobro, jer dobro se uvijek dobrim vraća.

Marija Patrlj

 
Nijemci ponovno u Grazu PDF Ispis

graz (2)

graz U petak, 14. 10. 2022. učenici sedmih razreda koji pohađaju nastavu njemačkog jezika, sa svojim su profesoricama Petrom Bolarić, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec posjetili Graz i tvornicu čokolade „Zotter” u mjestu Riegersburg, nedaleko Graza.

Nakon obilaska tvornice „Zotter”, kušanja mnogobrojnih vrsta čokolade u tvornici obitelji Josefa Zottera, obišli smo i farmu obitelji Zotter koja se nalazi uz samu tvornicu, te Groblje čokolade - spomenici čokoladama koje se više ne proizvode. Potom smo se uputili u razgled grada Graza i njegovih znamenitosti: Kunstmuseum, Murinsel, Rathaus, Landhaus, Opera, Mauzolej Ferdinanda II, Schlossberg.

Prije povratka kući, pauzirali smo u shopping centru Seiersberg, gdje su učenici imali malo slobodnog vremena za jelo, kupovinu i sl. U večernjim satima vratili smo se kući veseli i puni dojmova.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
„Pozdrav jeseni” u Zagrebačkom ZOO – vrtu PDF Ispis

ZOO vrt (2)

ZOO vrt (1) Učenici 2. razreda posjetili su 5. listopada 2022. Zagrebački Zoološki vrt u sklopu terenske nastave „Pozdrav jeseni” i na taj način obilježili i Svjetski dan životinja. Od jutra nas je pratilo vedro i sunčano vrijeme pa smo imali priliku promatrati promjene na biljkama, ponašanje životinja i rad ljudi ujesen. Promatrali smo koje životinje lete, koje plivaju, hodaju, koliko imaju nogu, čime se hrane.

Uzbuđenju nije bilo kraja, posebice kada je do nas doletjela čaplja i pokazala nam svoj grandiozan let!

Na putu do škole, prepričavali su se uzbudljivi doživljaji s naše prve ovogodišnje terenske nastave.

Ivana Boban, voditeljica aktiva 2. razreda

 
Tehnički muzej Nikola Tesla PDF Ispis

Tehnički muzej (2)

Tehnički muzej (1) Učenici četvrtih razreda naše škole svoju prvu terensku nastavu ove školske godine proveli su u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Muzej su obišli u tri skupine: 29. 9. 2022., 30. 9. 2022. te 4. 10. 2022.

Putovali su kroz prošlost kopnenim, vodenim i zračnim prometom. U tom odjelu sažeto je prikazan povijesni razvoj prometnih sredstava. U odjelu „Vatrogastvo” upoznali su se s načinima gašenja požara u različitim uvjetima i na različite načine. Model rudnika ugljena i metala u prirodnoj veličini smješten je u podzemnim prostorima Muzeja. Jama je duža od tristo metara i pruža vjeran i upečatljiv doživljaj pravoga rudnika.

Najzanimljiviji je bio odjel „Astronautike” s najatraktivniji dijelom „Planetarija” gdje se uz pomoć konstruiranog projektora prikazuje izgled zvjezdanog neba od Sjevernog pola do ekvatora, u bilo koje doba dana i noći. Uz prigodnu glazbu i naraciju voditelja zorno je prikazano gibanje zvijezda, zviježđa i planeta, položaj zvjezdanog neba u svim godišnjim dobima i pozicijama.

Zanimljivost sadržaja i interaktivan odnos rezultirali su izvrsnoj učeničkoj evaluaciji sa željom za još mnogim takvim načinima učenja.

Vesna Stipić, voditeljica Aktiva četvrtih razreda

 
Maturalno putovanje PDF Ispis

Učenici 8. razreda krenuli su 22. rujna 2022. na maturalno putovanje na južni Jadran. Putem do Orebića, gdje su bili smješteni, posjetili su Split te obišli Dioklecijanovu palaču i prošetali Rivom.

Drugog su dana obišli Dubrovnik, prijestolnicu hrvatskog turizma. Na prekrasnom Lokrumu učenici su imali priliku „zasjesti“ u Željezno prijestolje iz poznate serije Igre prijestolja. Nakon toga uputili su se na Stonske zidine s kojih se pružao pogled koji ostavlja bez daha.

Trećeg su dana obišli NP Mljet. Uživali su u vožnji brodom po Velikom i Malom jezeru te u šetnji stazama netaknute prirode.

Zadnjeg su dana, unatoč manjim vremenskim neprilikama, uživali u ljepotama Orebića te zatvorili sezonu kupanja na hotelskoj plaži.

Puni dojmova krenuli su natrag preko Pelješkog mosta i vratili se u Veliku Goricu 25. rujna 2022. u kasnim večernjim satima.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...