OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
U Vukovar i Vukovaru s ljubavlju PDF Ispis

Vukovar(1.1)

Vukovar U sklopu e Twinning projekta Iz krvi i bola niklo je cvijeće – Hrvatska moja zahvalna i ponosna, tijekom jesenskog odmora učenika, naši su osmaši posjetili VUKOVAR- GRAD HEROJ. Uz dva lokalna vodiča, poštujući epidemiološke mjere, obišli smo Trpinjsku cestu, Ovčaru, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Križ na Dunavu, prošetali gradom, a na kraju uživali u predivnom pogledu s Vodotornja. Kako se u goste ne ide praznih ruku i naše su bile pune namirnica, za Vukovarce u potrebi, koje smo uručili djelatnicama socijalne samoposluge Vukovar. Dojmovi se još sliježu, a sigurni smo da ćemo ovaj izlet pamtiti i u Vukovar se ponovno vratiti.

Marija Patrlj

 
Bili smo u Zoološkom vrtu grada Zagreba PDF Ispis

ZOO(1)
ZOO(2) Iako smo učenici 2. razreda, ovo je bila naša prva izvanučionička nastava. Zašto prva? Naravno, razlog je Koronko. Kad smo saznali da možemo ostvariti posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba, uzbuđenju nije bilo kraja. Došao je i taj četvrtak, 21. listopada 2021., pravi jesenski dan, sunčan i pomalo prohladan. Svi učenici 2. razreda naše škole te njihove učiteljice i učitelj krenuli su autobusima prema Maksimiru. Tamo nas je dočekala zlatna jesen, a naš smijeh, žamor i veselje ispunili su maksimirski park.

Izvanučionička nastava bila je podijeljena u dva dijela, oba učenicima edukativna i zanimljiva. U jednom dijelu edukaturica Zoološkog vrta, programom „Čimpanzina obitelj”, upoznala nas je s obiteljskim odnosima i stambenim posebnostima u životinjskom svijetu. Učenici su saznali u kakvom su obiteljskom odnosu čimpanze, koje zajedničke prostorije koriste merkati i kako su povezani termitnjak i neboder. Vrhunac doživljaja bio je upoznavanje zmije koju su oni najhrabriji i dotaknuli. U drugom dijeli šetali smo Zoološkim vrtom, promatrali životinje, igrali se u prirodi, osluškivali šum lišća koje je lagani vjetrić prosipao po nama.

Puni dojmova vratili smo se pred našu školu. Tako je završila naša prva izvanučionička nastava. Nadamo se da će nam Koronko omogućiti još puno ovako lijepih doživljaja tijekom našeg školovanja.

Ksenija Petrlin Jurić, mag. prim. educ.

 
Izvanučionička nastava u Muzeju krapinskih neandertalaca PDF Ispis

Krapina(1)

Krapina(3) Dana 21.10. 2021. učenici 5. d, e i f razreda s učiteljima povijesti (Ivica Kirin) i geografije (Marija Majdak Forjan) posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini.

Krapinski pračovjek, znanstveno poznat kao Homo sapiens neanderthalensis, otkriven je davne 1899. godine kada su počela geološka i paleontološka istraživanja na Hušnjakovom brdu u Krapini. Iskapanja je nadzirao profesor Dragutin Gorjanović-Kramberger, poznati hrvatski geolog, paleontolog i paleoantropolog. Njegova djela dala su značajan doprinos europskoj i svjetskoj znanosti o fosilnom čovjeku.

U pješčenjačkim naslagama špilje visine 8 metra nađeno je oko devet stotina ljudskih fosilnih kostiju, što predstavlja najbrojniju i najbogatiju zbirku neandertalskog čovjeka prikupljenu na jednom lokalitetu. Osim ljudskih kostiju pronađeni su ostatci špiljskog medvjeda, sivog vuka, losa, golemog jelena, toplodobnog nosoroga, pragoveda i mnogih drugih životinja. Pronađena su i kamena oruđa.

Učenici su pozorno pogledali kratak film u Muzeju te uz stručno vodstvo obišli Muzej u kojem je obrađen i postanak svijeta, povijest zemlje, prvi organizmi pa su tako mogli pratiti slijed razvoja života.

Posjet Muzeju krapinskih neandretalaca svidio se učenicima jer je ono što su čuli i vidjeli bilo zanimljivo i poučno.

Marija Majdak Forjan

 
U posjetu zagrebačkoj džamiji PDF Ispis

U posjeti dzamiji (2)

U posjeti dzamiji (1) Dana 7. 10. 2021. godine, u sklopu nastave katoličkog vjeronauka, učenici petog d i petog e razreda zajedno sa svojom profesoricom Marijom Patrlj posjetili su zagrebačku džamiju. Domaćin je bio zamjenik zagrebačkog imana gospodin Mersad Kreštić. Svrha posjeta bila je što bolje upoznati islamsku vjeru te tako poticatii međureligijski dijalog, vjersku toleranciju te u međusobnom susretu uspostaviti prijateljsko ozračje među pripadnicima različitih religija. Djeca su bila oduševljena, imali su puno pitanja na koje su dobili odgovore, a na kraju susreta zaključili su da im je vrijeme prebrzo prošlo te da ovakav susret moramo ponoviti.

Marija Patrlj

 
Nova obavijest za program "Škole u prirodi" PDF Ispis
  izleti
Obzirom na novonastale okolnosti tijekom druge polovice lipnja vezano za Covid-19, u dogovoru sa školom, agencija programa „Škola u prirodi“ Baško Polje, odobrava  rok zadnje uplate cjelokupnog iznosa putovanja do 10.08.2020.
 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...