OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Razgled grada Zagreba s Ivanom Brlić-Mažuranić PDF Ispis

Učenici 4. razreda naše škole posjetili su grad Zagreb u utorak 6. veljače 2024. godine kako bi razgledali dio Donjeg i Gornji grad te u neposrednoj stvarnosti doživjeli ono što su o Zagrebu čuli u školskim klupama.

Razgled je započeo na Glavnom kolodvoru gdje nas je dočekala Marija Patrlj, licencirani turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. U kostimu Ivane Brlić-Mažuranić svojim nas je pričama povela u prošlost našeg glavnoga grada Zagreba. Put nas je vodio od Glavnog kolodvora Trgom kralja Tomislava preko Zrinjevca do Trga bana Josipa Jelačića. Šetnju smo nastavili Gornjim gradom. Od Europskog trga Bakačevom ulicom stigli smo do Zagrebačke katedrale na Kaptolu i najveće gradske tržnice Dolac. Opatovinom i stubama biskupa Duha spustili smo se u Tkalčićevu ulicu. Šetnja se nastavila Krvavim mostom, Radićevom ulicom te prolaskom kroz Kamenita vrata i svetište Majke Božje od Kamenitih vrata. Posjetili smo Katarinin trg i Trg svetog Marka te Ćirilimetodskom ulicom stigli do Kule Lotršćak i Uspinjače. Zakmardijevim stubama spustili smo se u Tomićevu ulicu i najdulju zagrebačku ulicu Ilicu. Razgledali smo Cvjetni trg, provjerili naše znanje o Zagrebu i zasluženo dobili Diplome za najbolje Zagrepčanke i Zagrepčane. Naš razgled je završio na Glavnom kolodvoru.

Sunčan i topao zimski dan te Marijine zanimljive priče o Zagrebu omogućili su nam ugodnu i zanimljivu šetnju glavnim gradom naše domovine. Ispunjeni dojmovima i obogaćeni gornjogradskim pričama vratili smo se u naše školske klupe i našu Veliku Goricu.

Voditeljica Aktiva 4. razreda

Ksenija Petrlin-Jurić, mag prim. educ., učiteljica savjetnica

 
Osmaši u Vukovaru PDF Ispis

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ Hribarovi osmi razredi su sa svojim razrednicima Ivom Rimac, Irenom Gimpelj Gal, Anom Matak, Ivonom Štrekelj, Bernardom Lukić, Zlatkom Palčićem i Hrvojem Pekerom te profesorima u pratnji Erikom Likan Kelentrić, Marijom Patrlj i Ivicom Kirinom obišli memorijalna mjesta u Vukovaru gdje su paljenjem svijeća odali počast poginulim i nestalim stradalnicima Domovinskog rata, te obišli kulturne zanimljivosti grada na Dunavu, muzeje i vukovarski Vodotoranj. U zgusnutom programu našlo se mjesta i za zabavu, ali i znanje koje su pokazali pobijedivši u kvizu znanja na ponos svom Hribaru.

Razrednici osmih razreda

 
Aquatica PDF Ispis

Aquatika (3)

Aquatika (1) U srijedu, 13. 12. 2023. godine učenici trećih razreda išli su na terensku nastavu. Posjetili su slatkovodni akvarij Aquatica koji se nalazi u Karlovcu.
Uz stručno i ljubazno vodstvo učenici su se upoznali s biljnim i životinjskim svijetom hrvatskih rijeka. Dok su upoznavali raznolike vrste riba, imali su priliku i razviti svijest o njihovoj biološkoj raznolikosti, ali i o važnosti očuvanja ekološkog sustava. Puni dojmova i novih znanja sretno smo se vratili u školske klupe.

Anja Barišić, voditeljica aktiva 3. razreda

 
Nijemci u Grazu i tvornici Zotter PDF Ispis

Graz

Graz (2) Učenici sedmih razreda koji pohađaju nastavu njemačkog jezika 10. 11. 2023., zajedno su sa svojim profesoricama Petrom Bedeniković, Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec, posjetili Graz i tvornicu čokolade Zotter u mjestu Riegersburg, nedaleko od Graza.

Najprije su obišli tvornicu čokolade Zotter, neobični projekt obitelji Josefa Zottera. Obilazak smo počeli kinoprojekcijom o nastajanju čokolade, nabavi i pripremi kakaovca, kušali smo brojne vrste i pripravke od čokolade te obišli zoološki vrt u sklopu tvornice, koja voli naglasiti svoju ekološku osviještenost i ekoproizvodnju . Uputili smo se zatim u razgled grada Graza i njegovih znamenitosti: Kunstmuseum, Murinsel, Rathaus, Landhaus, Opera, Mauzolej Ferdinanda II,Schlossberg.

Prije povratka kući, odmorili smo se u shopping centru Seiersberg, gdje su učenici imali malo slobodnog vremena za jelo, kupnju i sl. U večernjim satima, veseli i puni dojmova, vratili smo se kući u Veliku Goricu.

Josipa Omrčen, prof. njemačkog jezika

 
Put u prošlost – posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla PDF Ispis

Učenici 4. razreda naše škole 26. listopada 2023. godine posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu. Bila je to naša prva izvanučionička nastava ove školske godine.

Put u prošlost započeli smo posjetom modelu rudnika ugljena i metala u prirodnoj veličini smještenog u podzemnim prostorijama Muzeja. Rudarska jama ukupne duljine više od 300 metara s najvećom dubinom od 6 metara pruža vjeran i upečatljiv doživljaj pravoga rudnika. Ovaj Rudnik je i u svjetskim razmjerima cjeloviti prikaz rudarstva sredinom 20. stoljeća i jedini je „živi“ spomenik napuštenih i zaboravljenih podzemnih kopova u Hrvatskoj. U odjelu Vatrogastva učenici su vidjeli povijesni razvoj vatrogasne tehnike i načine gašenja požara od početaka do danas. U Apisariju su vidjeli prikaz povijesti uzgoja pčela. Njegova posebnost je u živim pčelama koje su smještene u tri košnice sa staklenim stijenkama. Cijevima od pleksistakla pčele nesmetano izlaze iz Muzeja i same se opskrbljuju za osnovne životne potrebe. U odjelu Prometna sredstva učenici su vidjeli povijesni razvoj prometnih sredstava na kopnu, vodi i u zraku.

Posjetom Muzeju učenici su doživjeli ono što su ljudi tisućljećima korak po korak stvarali i iz dana u dan napredovali. Bila je ovo još jedna u nizu edukativnih i zanimljivih izvanučioničkih nastava učenika naše Škole.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

voditeljica Aktiva 4. razreda

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...