OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Šestaši na terenskoj nastavi u Austriji PDF Ispis

U petak, 3. 5. 2024., učenici šestih razreda koji uče njemački jezik, zajedno s profesoricama Josipom Omrčen, Ivonom Štrekelj i Marijom Vnučec posjetili su Republiku Austriju i grad Klagenfurt. 
Posjet je započeo šetnjom i upoznavanjem grada Klagenfurta, a nastavio se slobodnim vremenom za ručak. Prošetali smo glavnom ulicom, posjetili Alter Platz, Fontanu zmaja, Neuer Platz, Katedralu Sv. Trojstva, Staru i Novu vijećnicu… Nastavili smo do Minimundusa, parka minijaturnih svjetski poznatih građevina, koji se nalazi na jezeru Wörthersee u Klagenfurtu. Nakon obilaska parka obišli smo i jezero koje nas je oduševilo svojom rivijerom na kojoj brojni Austrijanci provode svoje slobodno vrijeme. 

Puni dojmova i fotografija u večernjim smo se satima vratila pred svoju školu. 

 
Na terenskoj nastavi iz hrvatskog jezika s Ivanom Brlić-Mažuranić PDF Ispis

terenska nastava Učenici 7. a, b, c razreda prošetali su Zagrebom 22. travnja 2024. u društvu gđe Ivane Brlić-Mažuranić. Uz 150. obljetnicu njezina rođenja šetnja je bila još zanimljivija. Upoznala ih je sa svojim životom i djelom, ali i s književnicima i jezikoslovcima koje su susretali tijekom šetnje, od Ivana Mažuranića i Augusta Šenoe do Miroslava Krleže i Marije Jurić Zagorke, likovima i mjestima gdje se odigravala radnja njihovih romana „Zlatarovo zlato” ili „Tajna Krvavog mosta”. Upoznali su kulturna obilježja grada Zagreba, a uz lijepo vrijeme koje ih je poslužilo ništa više nisu niti mogli poželjeti.

 
Filmska družina u ŠAF-u PDF Ispis

Filmska družina u ŠAF-u Filmska družina u ŠAF-u (1)

Članovi filmske skupine posjetili su sa svojom voditeljicom, profesoricom Lidijom Klarić, 22. ožujka 2024. Školu animiranog filma u Čakovcu. Učenike je s radom ŠAF-a upoznala voditeljica škole gđa Jasminka Bjelić Ljutić. Naučili su nove tehnike animacije, dobili kvalitetne ideje za buduća filmska ostvarenja, ali i riječi ohrabrenja i poticaja u daljnjem radu prilikom prezentacije već snimljenih uradaka. Nakon kratke pauze posjetili su Muzej Međimurja Čakovec smješten u palači Staroga grada i razgledali postav Zrinski i čakovečki Stari grad te Likovnu galeriju i Riznicu Međimurja.

Učenici su se vratili u kasnim popodnevnim satima ohrabreni i zadovoljni, puni novih znanja.

 
Izvanučionična nastava iz katoličkog vjeronauka i tehničke kulture PDF Ispis

U vremenskom trajanju od 7. do 8. ožujka održana je izvanučionična nastava iz katoličkog vjeronauka i tehničke kulture. Ove godine to je provedeno kao pilot projekt u pojedinim šestim i osmim razredima (6. a, b, d, f i 8.b ), a ubuduće će biti organizirano za sve šeste razrede. Učenici su posjetili kraljevski grad Knin, Kninsku tvrđavu, svetište Gospe Sinjske (gdje ih je primio gvardijan, upoznao sa svetištem i podijelio im poklone), Muzej Senjske alke, otok Prvić i Memorijalni centar Fausta Vrančića, a uz lokalnog vodiča obišli su i grad Šibenik. Smješteni su bili u hotelu „Amadria Park Kids Hotel Andrija“, gdje su imali i slobodno vrijeme za kupanje, igranje igrica s animatorima i disko večer. Koliko su bili dobri, i na ponos školi, dokazuje mail koji su poslali iz hotela putničkoj agenciji koja je organizirala ovo putovanje, a u kojem su nas pohvalili i pozvali da ponovno budemo njihovi gosti.

Marija Patrlj i Irena Gimpelj Gal

 
Posjet Zagrebačkom inovacijskom centru PDF Ispis

29. veljače 2024. godine učenici šestih i osmih razreda naše škole, u pratnji učitelja Irene Gimpelj Gal, Ivane Car Postić, Margite Đurašin i Milana Omrčena, posjetili su ZICER - Zagrebački inovacijski centar. Terensku nastavu informatike i tehničke kulture započeli smo razgledavanjem ZICER-a i sudjelovanjem na predavanju tijekom kojeg smo utvrdili sljedeće pojmove: razvojni centar, mentoriranje i savjetovanje, financiranje i umrežavanje, poduzetničko okruženje, inkubacija i akceleracija, startup-ovi i poduzetnici, tržište. Nakon predavanja obišli smo nekoliko startup-ova, i poduzetničkih ureda koji su nam zorno prikazali svoja idejna rješenja i upoznali nas s tehnologijom kojom se služe i koju razvijaju.

ZIHERAŠI su nas ohrabrili da - kada odrastemo - gradimo poduzetništvo temeljeno na stručnosti i znanju.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 36

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...