OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Terenska nastava - izleti
Krapina PDF Ispis

Krapina3  

Krapina2manja Učenici petog d, e i f razreda 22. listopada 2018. posjetili su Muzej krapinskog neandertalca u Krapini u pratnji učitelja povijesti Ivice Kirina i učiteljice geografije Marije M. Forjan. Posjet je zamišljen kao terenski dio nastave povijesti i geografije. Učenici su proširili znanje o nalazištu neandertalca, o Dragutinu Gorjanoviću Krambergeru, životu u 19.st. U Muzeju je odlično objašnjen nastanak svemira, nastanak Zemlje te kemijska i biološka evolucija. Nakon posjeta Muzeju popeli smo se na pravo nalazište te odglumili neandertalce. Bilo je vremena za kupnju suvenira koji će nas podsjećati na ugodne trenutke u Muzeju. Potom smo krenuli put Velike Gorice na zasluženi odmor.

Marija M. Forjan

                                                                                                                

 
Od zrna do pogače PDF Ispis

Od zrna do pogače 1

Od zrna do pogače 2 Povodom Dana kruha učenici prvih razreda posjetili su 15. 10. 2019. godine Izletište Ključić Brdo kako bi sudjelovali na radionici  „Od zrna do pogače“.

Izvanučionična nastava, uz stručno vodstvo, započela je šetnjom šumom i razgledavanjem biljaka i životinja koje obitavaju u našim Vukomeričkim goricama.

Učenici su upoznali različite vrste žitarica od kojih nastaje kruh. Vidjeli su cijeli postupak njegova nastajanja i na trenutak postali mali pekari koji su svojim rukama mijesili tijesto oblikujući razne pekarske proizvode. Kad su bili pečeni, zajednički smo ih blagovali.

Vratili smo se sretni pred našu školu obogaćeni još jednim životnim iskustvom.

 

 Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac, mag.prim.educ.

 
Razgled grada Zagreba PDF Ispis

Razgled grada_Zagreba1

Razgled grada_Zagreba4 Učenici 4. razreda naše škole 9. listopada 2019. godine posjetili su grad Zagreb kako bi razgledali Gornji grad i u neposrednoj stvarnosti doživjeli ono što su o Zagrebu čuli u školskim klupama.

Razgled je započeo na Zrinjevcu gdje su nas dočekali kostimirani vodiči. Dvije Marije Jurić Zagorke i August Šenoa svojim su nas pričama poveli u prošlost našeg glavnog grada Zagreba. Put nas je vodio od Zrinjevca do Trga bana Josipa Jelačića, a zatim Ilicom i Tomićevom ulicom do uspinjače. Uspinjača nas je za 64 sekunde dovela do kule Lotrščak i Strossmayerovog šetališta, a zatim do Katarininog trga i Trga svetog Marka. Šetnja se nastavila prolaskom kroz Kamenita vrata i svetište Majke Božje od Kamenitih vrata, a zatim Radićevom ulicom i Krvavim mostom do najveće gradske tržnice Dolac i zagrebačke katedrale. Obilazak je završio na glavnom gradskom trgu uz zdenac Manduševac. Na kraju smo se zasladili ukusnim sladoledom i kolačima u poznatoj slastičarnici Vincek.

Sunčan i topao jesenski dan omogućio nam je ugodnu šetnju našim Zagrebom. Ispunjeni dojmovima i gornjogradskim pričama vratili smo se u našu Veliku Goricu.

Voditeljica Aktiva 4. razreda:

Ksenija Petrlin-Jurić, mag prim. educ.

 
Naš zavičaj Turopolje PDF Ispis

Učenici 3. razreda naše škole posjetili su Muzej Turopolja, 6., 7. i 8. svibnja 2019. godine te obišli naš zavičaj Turopoje 13., 14. i 15. svibnja 2019. godine. 

Posjet Muzeju Turopolja i terenska nastava Turopoljem dio su zavičajne nastave trećih razreda.
U muzeju smo vidjeli etnografsku, arheološku, likovnu i kulturno-povijesnu zbirku koja nam prikazuje prošlost našeg zavičaja. Učenici su razgledom ovih zbirku doživjeli duh prošlosti našega kraja.
Terenska nastava pod stručnim vodstvom gospodina Stjepana Šipušića započela je u Andautoniji, ostacima staroga rimskog naselja u Ščitarjevu, a nastavila se razgledom kapele svete Barbare u Velikoj Mlaki, Staroga grada Lukavca te kurije Modić – Bedeković u Lomnici Donjoj. Učenici su u neposrednoj stvarnosti doživjeli ono što smo naučili u našim učionicama. Aktivno su sudjelovali u terenskoj nastavi povezujući naučeno s viđenim. Uz kišu, vjetar i tračak sunca vratili smo se u naše školske klupe obogaćeni novim spoznajama o našemu dragome kraju, našem zavičaju Turopolju.

Voditeljica Aktiva 3. razreda:
Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

 
Škola u prirodi – Baško Polje PDF Ispis

Učenici četvrtih razreda svoje školske klupe zamijenili su od 1.6.2019. do 6.6.2019. boravkom u prirodi, uz more, u podnožju planine, na svježem zraku stječući nova iskustva u školi u prirodi, u školi života. Sjedište im je bilo Baško Polje, malo dalmatinsko mjesto sakriveno borovom šumom na samoj obali mora. Razgledali su i upoznali znamenitosti Šibenika, Trogira i Makarske. Nove nastavne sadržaje usvajali su širom otvorenih očiju, dišući punim plućima u prirodnom okruženju. Baš je bilo drugačije slikati na plaži morskom vodom, rješavati matematiku u hotelskom hodniku, sanjariti i čitati poeziju uz zalazak sunca, voziti se brodicom promatrajući dupine. Slobodno su vrijeme tijekom dana, osim na kupanju, provodili organizirano i zajednički od jutarnje tjelovježbe, štafetnih igara na sportskim terenima, aerobika, koordinacijskog poligona te natjecanja u graničaru i nogometu. Večeri su imale posebnu draž… čija će frizura biti najluđa, čija pidžama najoriginalnija, tko najveseliji, najzabavniji, najsložniji… Svatko je u nečemu bio naj!

I tako, prepuni novih iskustava i dojmova vratili smo se još malo u našu školu sanjareći o ponovnom trenutku u kojem će nam srca biti ispunjena ljubavlju prema ljepotama jedne nam i najdraže Hrvatske.

 
Više članaka...
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 12 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...