OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Dan Europe PDF Ispis

dan Europe

Dan Europe europski je i hrvatski spomendan koji se obilježava 9. svibnja. Godišnjica je to Schumanove deklaracije kojom je 1950. francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman predstavio prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik, preteča današnje Europske unije.

Ove godine odlučili smo obilježiti taj dan i u našoj školi. Na satovima geografije sedmi su razredi proučavali obilježja i zanimljivosti država članica, a kao rezultat svojih aktivnosti napravili plakate i Kahoot kvizove. Neke od plakata možete razgledati u holu škole, a ovdje možete i zaigrati pokoji kviz i provjeriti svoje znanje. Poveznice za kvizove su:

Nizozemska

Španjolska

Irska

Malta

Švedska

Slovenija

Irska

Španjolska

Uspješno rješavanje kvizova žele vam učenici sedmih razreda i njihove profesorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec.

 
Noć knjige PDF Ispis

Plakat Noć Knjige 2022 Od 2012. godine, u sklopu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i  Dana hrvatske knjige (22. travnja) organizira se manifestacija Noć knjige. Svrha joj je poticanje kulture čitanja i uvažavanje knjige kao civilizacijskoga i kulturnog dosega te njezine važnosti u suvremenom društvu.

Povodom jedanaeste Noći knjige 2022. školska knjižnica raspisala je nagradni natječaj za najbolju pjesmu, priču, strip, ples, fotografiju, film ili crtež pod naslovom Knjiga kao otvoren prozor u slobodu! Na natječaj su pristigla 22 rada od kojih smo izabrali 5 najuspješnijih: Petre Đuran iz 5. f razreda, Petre Melvin Cruickshank iz 6. d, Jane Deverić iz 6. b, Brune Ćatipović iz 7. d i Ema Hrvoić iz 8. f razreda. Izložbu svih radova možete pogledati u našoj knjižnici. Nagrade je, uz prigodni program, uručio ravnatelj zahvalivši svima na sudjelovanju, trudu i organizaciji.

Radovi Brune Ćatipović, 7. d; Lare Ćošabić, 6. c; Lucije Juretić, 6. c i Petre Melvin Cruickshank, 6. d razreda objavljeni su i na Facebook stranici Hrvatske udruge školskih knjižničara.

Program je obilovao recitacijama, bilo je i glazbe, igrokaz i lutkarska predstava.

Mlade knjižničarke 6. c razreda: Noa Budeš, Lara Ćošabić, Hana Jerleković, Lucija Juretić, Tina Lukunić, Dora Petranović, Elena Prljević i Elena Šafran recitirale su nam pjesme o proljeću, prirodi i životu.

Članice Malog čitateljskog kluba 2. c razreda: Tia Weihnacht i Dora Cvetko svirale su nam klavir, Iva Filipović violinu, a Sara Blažeković tamburicu.

Mladi knjižničari 5. e razreda: Mia Petrović, Božo Bartovčak, Karla Hrvoić i Natali Marušić pripremili su nam igrokaz naziva U knjižnici koji nam govori o čemu pričaju i razmišljaju knjige kad mi nismo u njihovoj blizini.

Učenice 5. e razreda: Karla Hrvoić, Ana Markanović, Natali Marušić i Mia Petrović kreativno su obradile lektiru Aleksandra Sergejevića Puškina Bajka o ribaru i ribici i izvele lutkarsku predstavu pod mentorstvom profesorice hrvatskog jezika Dorotee Štuban.

Naša svestrana Ana Markanović također je svirala klavir.

I tako, slaveći radost čitanja, pisanja i kreativnog stvaranja priveli smo ovo druženje kraju. Svi posjetitelji programa dobili su straničnik Noći knjige 2022. te im je voditeljica, Ema Ivana Vukoja, članica izvannastavne aktivnosti Mladi knjižničari, koja rado i često dolazi u knjižnicu, svratila pozornost na to kako puno toga u knjižnici mogu naučiti uz knjige i knjižničarke i raditi svašta: čitati knjige i časopise, listati enciklopedije i Guinnesove knjige rekorda, pisati zadaće, pjesme, priče, gledati filmove, crtiće…

Pozvala ih da dolaze u knjižnicu kad god mogu!

 

 

 
Izazov povodom Dana planeta Zemlje PDF Ispis

Dan planeta Zemlje (2)

Dragi geografi, ljubitelji prirode i kretanja, pozivamo vas da se priključite našem izazovu povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja s ciljem jačanja svijesti ljudi o prirodnom okolišu. Ove smo godine odlučili bicikliranjem dati doprinos očuvanju našega planeta. Steknimo naviku kretanja biciklom umjesto automobilom jer bicikliranjem izbjegavamo prometne gužve, istražujemo skrivene kutke grada, društveno smo odgovorniji, čuvamo kakvoću zraka, brinemo se o našem zdravlju…

  • Cilj izazova!

Skupiti što više kilometara.

  • Koliko traje izazov?

Od 14. do 24. travnja 2022.

  • Tko može sudjelovati u izazovu?

Svi učenici od 5. do 8. razreda i njihovi roditelji.

  • Kako sudjelovati?

1. Instalirajte na svoj mobitel aplikaciju „Strava“  strava (1)  i prijavite se svojim imenom i prezimenom.

2. Pronađite ime „Valentina Japec“ s narančastim znakom pored imena i kliknite „follow“.

3. Pridružite se odgovarajućem klubu („Hribar 5. i 6. razred“, „Hribar 7. i 8. razred“ ili „Hribar roditelji“).

4. Unutar kluba pridružite se eventu „Earth challenge“.

5. Krenite biciklirati!

Dodatne upute možete zatražiti na Teamsu od svojih profesorica geografije Marije Majdak Forjan i Valentine Japec.

One koji će skupiti najviše kilometara očekuju nagrade!

Želimo vam sreću i puno skupljenih kilometara!

Vaše profesorice, Marija Majdak Forjan i Valentina Japec

 
Nagradni natječaj - Knjiga kao otvoren prozor u slobodu! PDF Ispis

noć knjige

Povodom jedanaeste Noći knjige 2022. koja se od 2012. godine organizira u sklopu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i  Dana hrvatske knjige (22. travnja), školska knjižnica raspisuje nagradni natječaj za najbolju pjesmu, priču, strip, ples, fotografiju, film ili crtež pod naslovom Knjiga kao otvoren prozor u slobodu! Izaberite knjigu koja je zauzela posebno mjesto u vašem sjećanju i „oslobodila“ vas, tj. potaknula na to da učinite ono što se dosada niste usudili ili vam dala osjećaj slobode. Knjigu predstavite na vama najlakši način: pjesmom, pričom, stripom, plesom, fotografijom, filmom ili crtežom u bilo kojoj likovnoj tehnici. Vaši radovi moraju biti originalni, dakle vi ih trebate osmisliti, što znači da ne smiju biti posuđeni ili već negdje viđeni. Radove, s vašim imenom i prezimenom, donesite u knjižnicu ili pošaljite na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  do 8. travnja 2022. U suradnji s profesoricama Hrvatskoga jezika i likovne kulture knjižničarke će odabrati najbolje radove, a nagrade će, uz prigodni program, biti uručene 25. travnja 2022. u školskoj knjižnici. Slavimo radost čitanja, pisanja i kreativnog stvaranja!

 
Sretan vam Dan ružičastih majica! PDF Ispis

dan ruzicastih majica Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji će se održavati svake zadnje srijede u veljači, a obilježava se diljem svijeta.

Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci zlostavljali jer je u školu došao u ružičastoj majici. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji organizirali su prosvjed i također došli u školu u ružičastim majicama te kupili još 50-ak njih i dijelili drugim mladićima.

Nasilje prestaje ovdje s vama i s nama!

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 25

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaAudio priče

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Željkine priče za mali odmor  Adrianina čitaonica Ježeva kućica Vrijeme je za online priču: "Hrkalo" Moj tata se smanjuje Kišni razdraganci Tata Slikovnica čita, glumi i...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...