OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Dan kruha 2015. PDF Ispis

dan kruha_2015

dan kruha_2015_1 U petak, 16. listopada 2015. g. u našoj je školi tradicionalno obilježen Dan kruha. Učenici su, kao i svake godine, donijeli peciva, kolače i razne slastice koje su uglavnom napravile vrijedne ruke majki i baka, a koje su zajedno sa svojim razredom i razrednicom blagovali poslije priredbe.

U holu škole postavljena je izložba učeničkih radova koja nas potiče na razmišljanje o važnosti hrane i zahvalnosti za plodove zemlje. A na to nas je potaknuo i školski zbor izvedbom svojih pjesama te lijepe i mudre misli koje su govorili naši recitatori.
Na kraju priredbe velečasni Dragutin Kujavec pozvao je na molitvu, blagoslov i blagovanje kruha kako bismo se Bogu zahvalili na svim plodovima koje tijekom godine dobivamo.

Lora Likan Kelentrić

 
Food Revolution Day – Jedi zdravo, budi zdrav PDF Ispis

food-revolution-day-2015 vocna_salata

food-revolution-day-2015 Učenici naše škole pridružili su se svjetskoj kampanji “Food Revolution Day 2015”. U skopu te kampanje održan je i eTwinning projekt “Jedi zdravo, budi zdrav” u kojem su, zajedno s 36 škola iz cijele Hrvatske, sudjelovali učenici 6.e, 6.f razreda te grupe dodatne nastave iz Engleskog jezika.
Svjetsku kampanju pokrenuo je poznati kuhar Jamie Oliver, a svrha joj je osvijestiti važnost zdrave prehrane kod učenika, ali I potaknuti na učenje o uzgoju I pripremi hrane.
Mi smo odabrali naučiti engleske nazive za velik broj zdravih namirnica od kojih možemo napraviti zdravi sendvič po receptu Jamie Olivera. Recept za “Squash It Sandwich” smo pronašli na web stranici kampanje: http://www.foodrevolutionday.com/#Ko2WbsQpKoXgbSRG.97
Osim učenja vokabulara, uređivanja panoa u razredu razgovora o sastojcima I postupcima pripreme sendviča, odlučili smo obilježiti “Food Revolution Day” i pripremom hrane u razredu. U petak, 15.5.2015., pridružili smo se velikom broju učenika širom svijeta i gledali video u kojem Jamie Oliver priprema svoj čuveni zdravi obrok, a onda ga i sami pripremili od svježih sastojaka koje smo taj dan donijeli u školu. Uz sendvič, učenice 6.e su pripremile i svježu voćnu salatu za desert.
Iako na početku pripreme nisu baš svi učenici bili uvjereni da će im prijati zdravi sendvič, tijekom pripreme, a posebno nakon prvog zagriza, potpuno su se uvjerili da zdrava hrana može biti i vrlo ukusna. Ovim projektom smo, na zabavan način, potaknuli sve učenike da se odgovorno ponašaju prema svom zdravlju i biraju zdravu prehranu.

 
Dan planeta Zemlje obilježen u našoj školi PDF Ispis

dan planeta_zemlja_2015  

„U početku bijaše sunce,
oko njega zemlja“, kaže naš pjesnik Tin Kolumbić.

„Na zemlji igraju se djeca i uljepšavaju je osmjesima, ali i odgovornošću“, dodali bismo mi.

Dan planeta Zemlje u našoj školi, između ostalog, obilježen je i sadnjom ukrasnih grmova u atriju naše škole. Zasadili su ih učenici 6.d, e, f razreda, s ljubavlju i nadom da ćemo ovu našu ljepoticu, što je Zemlja zovemo, lijepu i zdravu ostaviti budućim naraštajima.

 
22. travnja – Dan planeta Zemlje PDF Ispis

Dan planeta Zemlje

„Mi smo dio zemlje i ona je dio nas. Zemlja ne pripada čovjeku; čovjek pripada zemlji. Što god snađe zemlju snaći će i sinove zemlje. Čovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Što god čini tkanju čini i sebi samome.“

Poglavica Seattle

 

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.“

Poglavica Bik Koji Sjedi


Čovječe, priroda bez tebe može.
A ti bez nje?


Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja. Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana planeta Zemlje. Sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka 1969. g. gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto, u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na području San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.

Patrik Krunić i Bruno Ševčenko, V.d

 
Sretan i blagoslovljen Uskrs! PDF Ispis

uskrs12

Uskrs

Miriše jutro svježinom i suncem,
vesela zvona zvone,
svileni behar procvale trešnje
na plavi zumbul rone.

Kroz polja vjetar proljetni ide,
jutro na kuće sjeda,
iz svakog cvijeta i svake travke
mirisno proljeće gleda.

U malu crkvu
na vrhu brda
djevojke đurđice nose,
pred crkvom Uskrs okićen čeka,
oči mu pune rose.

 

Ivo Kozarčanin

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...