OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Engleski u turopoljskoj šumi – izložba povodom Dana škole PDF Ispis

Povodom Dana škole učenici 5., 6. i 7. razreda iz II. turnusa izložili su svoja stabla riječi koja su izradili uz pomoć profesorica engleskog jezika Sanje Božinović i Emili Jelić. Cijeli razredi, ili grupe učenika iz pojedinih razreda, osmislili su i izradili stabla od raznih materijala, te na listove izrezane od papira napisali riječi engleskog jezika koje su naučili.

Stabla smo počeli izrađivati da bismo sudjelovali u nagradnoj igri koju je British Council Hrvatska organizirao u sklopu svoje akcije „The English Effect“. Nagradu British Councila ovaj put nismo dobili, ali smo vrlo ponosni na svoje radove koje smo rado pokazali na izložbi.

 
Sveti Nikola PDF Ispis

sv nikola_2013

U srijedu, 4. 12. 2013. godine, posjetio nas je Sveti Nikola. Kao i svake prijašnje godine nije zaobišao adresu naše škole, čak je i uranio, i svojim dolaskom razveselio one najmlađe učenike naše škole. Uz pomoć školskog zbora i svojih malih anđela podijelio je darove učenicima od prvog do četvrtog razreda. No, ove godine Sveti Nikola nije bio jedini gost, pridružio mu se i Krampus koji se pred učenicima dogovorio da će biti dobar i tako nam je svima pokazao da možemo, ali i moramo biti dobri prema drugima jer će i oni onda biti dobri prema nama.

 
Sretan rođendan, školo! PDF Ispis

dan skole_sretan_rodendan_2013

dan skole_sretan_rodendan_2013_04 4. i 5. 12. ove godine proslavili smo 30. rođendan naše škole. Učitelji, učenici i svi djelatnici škole pobrinuli su se da ti dani budu veseli, slavljenički. Kao i svake godine do sada, učiteljice i učitelji su sa svojim razredima vrijedno i strpljivo uvježbavali vesele koreografije kako bi svojoj školi darovali veselje, smijeh i pjesmu- najljepši mogući dar.

4.12. priredbe su otvorili učenici i učitelji naših područnih škola i uveli nas u slavljeničko raspoloženje. 5.12. priredbe su održali učenici matične škole.2. smjena započela je svoju priredbu u 17 sati, a u 19 sati slijedila je priredba 1. smjene. Učiteljice i učenici pokazali su sve što su danima vježbali i podarili nam vesele priredbe. Između priredbi roditelji i učenici mogli su pogledati različite izložbe u predvorju škole. Na izložbama ste mogli putovati kroz vrijeme i prostor, pogledati različite modele stanica i Sunčevih sustava, vidjeti kako učenici kroz likovnu kulturu prikazuju matematiku, što se sve izrađuje u Učeničkoj zadruzi Breza i kako maštaju na PSP-u, kakve kuglice izrađuju Mali misionari, kako se slika na svili, naučiti koju englesku riječ, kupiti ručno rađene božićne čestitke, vidjeti učitelje u nekom drugom izdanju i naučiti još koji trik kako izraditi dobar i praktičan šalabahter.Svi smo uživali, veselili se, proslavili rođendan naše škole.

Na samom kraju slavljenici još jednom želimo sretan rođendan!!!

 
Europski dan jezika 2013. PDF Ispis

talk to_me_2013_1

talk to_me_2013_2 26. rujna smo obilježili Europski dan jezika. Na satovima hrvatskog i stranih jezika posvetili smo posebnu pažnju bogatstvu jezika u Europi i važnosti učenja stranih jezika.

Jezične aktivnosti u razredima su bile inspirirane posterima koje smo vidjeli na službenoj stranici Vijeća Europe za obilježavanje tog dana. Te smo postere na zahtjev dobili u papirnatom obliku. Poster s pozdravom na raznim europskim jezicima inspirirao je učenike 5.d da oslikaju majice odabranom riječju čiji su prijevod na razne jezike naučili, pa smo priredili malu izložbu u knjižnici škole. Slika izložbe: http://www.flickr.com/photos/bsanja/10002098246/

Učenici 5.e su osmislili kratak igrokaz u kojem koriste izraz: „Razgovaraj sa mnom!“ na raznim jezicima, kako su vidjeli na naljepnicama koje smo dobili od Vijeća Europe, a učenici su ih tog dana „zaradili“ svojim marljivim radom na učenju engleskog kao stranog jezika. Poveznica na video: http://vimeo.com/75528430

Puno smo naučili, ali smo se i dobro zabavili obilježavajući ovaj važan dan.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 30 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...