OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Međunarodni dan darivanja knjigom PDF Ispis

čitaj mi

Na samo Valentinovo, poznatije kao Dan zaljubljenih, svake godine 14. veljače obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjigom. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje diljem svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, naročito kod djece. Hrvatsko čitateljsko društvo, jedan od organizatora nacionalne kampanje „Čitaj mi!“, poziva u povodu Međunarodnoga dana darivanja knjiga na organiziranje akcije Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj. Pozivaju djecu i odrasle da daruju slikovnice koje će biti proslijeđene potrebitima. Školska knjižnica rado se uključila u akciju sakupljanja. Naši učenici, mali ljudi velikih srca: Andrija Barać, 1. d; Nika Balač, 1. d; Tin Bekavac, 1. d; Patrik Gmižić, 1. d; Lana Horvatić, 1. d; Jan Jalžabetić Marjanović, 1. d; Mato Margit, 1. d; Nika Mirić, 1. d; Gilbert Vranjić, 1. d; Ivona Freškura, 2. a; Ivan Matić, 2. a; Julija Matijašić, 2. a; Tonka Dražić Vasilić, 2. c; Iva Miletić, 2. c; Ema Pilčik, 2. c; Leonarda Tomašković, 2. c; Katja Ruškovački, 3. e; Vito Kovačić, 4. a Gradići; Matija Lisec, 4. a Gradići; Pia Kefer, 6. b i asistentica Mateja Blažinić, probudili su ljubav u svojim srcima i darovali pregršt prekrasnih slikovnica djeci kojima su najpotrebnije. Djelatnica naše škole, Jelena Crnov Lovrić koja volontira u Dječjem domu sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu, odnijela je prikupljene slikovnice i knjige tamo zbrinutoj dječici te ih neizmjerno obradovala. Posebno zahvaljujemo Jeleni i učiteljicama: Andrei Tikvić, Ivani Boban, Anji Barišić, Biljani Ražić, Renati Karas i Zvijezdani Klenović Brlić koje su podržale akciju školske knjižnice i potakle učenike na sudjelovanje i činjenje dobrih djela.

 
Ksenijini glagoljupci u srcu Turopolja PDF Ispis

glagoljupci 3c(a)

glagoljupci 3c Učenici 3.c razrednog odjela naše škole i 2. a razrednog odjela OŠ Eugena Kumičića te njihove učiteljice Ksenija Petrlin-Jurić i Renata Cvetko bili su gosti domaćini radijske emisije Zvonjalica velikogoričkoga City Radija u subotu, 18. veljače 2023. godine. Voditelji Zvonjalice bili su Klara Sič, učenica 2. a OŠ Eugena Kumičića i Juraj Dupko, učenik 3. c OŠ Nikole Hribara. Radijskom emisijom obilježili smo 22. veljače, Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

Gost emisije bila je profesorica hrvatskoga jezika Stanka Svetličić iz OŠ Kajzerica. Profesorica Stanka Svetličić odgovorila nam je na brojna pitanja o glagoljici, o glagoljaškim spomenicima, školama glagoljice, natjecanju GlagoMatika, projektu 101. lice glagoljice te o slikovnici „I Oli glagoljicu voli“ koju je osmislila sa svojim učenicama osmog razreda OŠ Kajzerica Anom Barać, Nušom Matijom Maršić, Tenom Pejić i Leonardom Sršen.

Učiteljica 3. c razrednog odjela Ksenija Petrlin-Jurić govorila je o tome što ju je potaknulo da svoje trećaše nauči pisati slova i brojke glagoljicom, a Iva Filipović iz 3. c rekla je kako su se ona i njezini prijatelji iz razrednoga odjela prozvali glagoljupcima u srcu Turopolja.

Bila je ovo jedna zanimljiva i edukativna suradnja triju škola: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Nikole Hribara i OŠ Kajzerica.

Želite li i vi saznati nešto više o glagoljici, sadržaj emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/18022023-zvonjalica-os-eugena-kumicica-i-os-nikole-hribara.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

 
Hribarove maškare, maškarice PDF Ispis

Učenici 2. d, 3. c, 4. a, 4. d i 5. a razreda sudjelovali su 11. veljače 2023. godine na 114. turopoljskom fašniku gdje su postigli zapažene rezultate.

Prvo su mjesto osvojili učenici 4. a, 4. d i 5. a razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić, Jadrankom Jelisavac i Marijom Patrlj prikazavši točku Hribarova avantura. Skupina učenika krenula je sa svojom učiteljicom na jedno Erasmus+ putovanje u New York. No, pogreškom pilota, koji okreće naopačke zemljovid, oni skreću u džunglu. Razočarani putnici tamo sreću Tarzana, Jane i mnoge druge divlje životinje. Njihov strah prerasta u prijateljstvo te stanovnike džungle dovode u naše prekrasne turopoljske šume.

Drugo mjesto osvojili su učenici 2. d i 3. c razreda sa svojim učiteljicama Vesnom Lukinić i Ksenijom Petrlin-Jurić. Zgrada, zgrada, zgradica ne vidi se školica. Svakog dana niču zgrade oko naše škole koja svakog dana postaje sve manja. Nestaje zelenilo i sve je betonirano. Mali Hribarovci, čuvari prirode, svojom su pričom to zaustavili te zelenilo i svježi zrak učenicima i stanarima donijeli.

Svi su uživali u prekrasnim i maštovitim kostimima u čijoj su izvedbi sudjelovali i roditelji. Zahvaljujemo roditeljima na podršci i suradnji, a učenicima čestitamo na uspješno izvedenim nastupima.

Učiteljice Vesna Lukinić, Ksenija Petrlin-Jurić, Vesna Stipić, Jadranka Jelisavac i Marija Patrlj.

 
Valentinovo u Hribaru PDF Ispis

U sklopu programa međugeneracijske suradnje školskog Tima za kvalitetu, 14. 2. 2023. učiteljice Vesna Stipić i Marija Patrlj održale su otvoreni sat u knjižnici škole. Sa svojim su četvrtim i petim razredima priredile prigodan program za Valentinovo. U knjižnicu su bili pozvani svi učenici, učitelji, stručni suradnici, a i roditelji koji su izrazili želju doći vidjeti program.

A kad mi dođeš ti, Ljubavna inspiracija, Prva ljubav i brojne druge pjesme kroz stih i notu izveli su četvrtaši i petaši te zaslužili veliki pljesak prisutnih, a školska je knjižnica bila prepuna.

Na kraju sata i održanog programa nazvanog Ljubav za sve učenici su se počastili slatkišima i međusobno izmijenili ljubavne poruke.

Otvoreni sat popratili su i mediji, a o čemu su razgovarali s učenicima pogledajte na slijedećoj poveznici: 
https://www.facebook.com/watch/?v=571493128241429. 

Marija Patrlj i Vesna Stipić

 

 

 
Valentinovo – Međunarodni dan darivanja knjigom PDF Ispis

Valentinovo

dani darivanja_knjigom I ove godine školska knjižnica poziva vas da pošaljete ljubavno pismo svojoj simpatiji. Pismo u omotnici ubacite u kutiju ljubavne pošte koja se nalazi u knjižnici do ponedjeljka, 13. veljače. Knjižničarke će na Valentinovo, 14. veljače podijeliti pisma vašim simpatijama.

Valentinovo je ujedno i Međunarodni dan darivanja knjigom te vas školska knjižnica poziva da darujete slikovnice i knjige za djecu koje ste „prerasli“, a knjižničarke će ih proslijediti onima kojima su najpotrebnije. U Hrvatskoj svako treće dijete nema ni jednu slikovnicu i dječju knjigu, stoga je vrijeme za akciju: „Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!“ Slikovnice i knjige za djecu koje želite darovati, donesite u knjižnicu do ponedjeljka, 13. veljače.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 34

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...