OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Obilježavanja
Ksenijini glagoljupci u srcu Turopolja PDF Ispis

glagoljupci 3c(a)

glagoljupci 3c Učenici 3.c razrednog odjela naše škole i 2. a razrednog odjela OŠ Eugena Kumičića te njihove učiteljice Ksenija Petrlin-Jurić i Renata Cvetko bili su gosti domaćini radijske emisije Zvonjalica velikogoričkoga City Radija u subotu, 18. veljače 2023. godine. Voditelji Zvonjalice bili su Klara Sič, učenica 2. a OŠ Eugena Kumičića i Juraj Dupko, učenik 3. c OŠ Nikole Hribara. Radijskom emisijom obilježili smo 22. veljače, Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

Gost emisije bila je profesorica hrvatskoga jezika Stanka Svetličić iz OŠ Kajzerica. Profesorica Stanka Svetličić odgovorila nam je na brojna pitanja o glagoljici, o glagoljaškim spomenicima, školama glagoljice, natjecanju GlagoMatika, projektu 101. lice glagoljice te o slikovnici „I Oli glagoljicu voli“ koju je osmislila sa svojim učenicama osmog razreda OŠ Kajzerica Anom Barać, Nušom Matijom Maršić, Tenom Pejić i Leonardom Sršen.

Učiteljica 3. c razrednog odjela Ksenija Petrlin-Jurić govorila je o tome što ju je potaknulo da svoje trećaše nauči pisati slova i brojke glagoljicom, a Iva Filipović iz 3. c rekla je kako su se ona i njezini prijatelji iz razrednoga odjela prozvali glagoljupcima u srcu Turopolja.

Bila je ovo jedna zanimljiva i edukativna suradnja triju škola: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Nikole Hribara i OŠ Kajzerica.

Želite li i vi saznati nešto više o glagoljici, sadržaj emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/18022023-zvonjalica-os-eugena-kumicica-i-os-nikole-hribara.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

 
Hribarove maškare, maškarice PDF Ispis

Učenici 2. d, 3. c, 4. a, 4. d i 5. a razreda sudjelovali su 11. veljače 2023. godine na 114. turopoljskom fašniku gdje su postigli zapažene rezultate.

Prvo su mjesto osvojili učenici 4. a, 4. d i 5. a razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić, Jadrankom Jelisavac i Marijom Patrlj prikazavši točku Hribarova avantura. Skupina učenika krenula je sa svojom učiteljicom na jedno Erasmus+ putovanje u New York. No, pogreškom pilota, koji okreće naopačke zemljovid, oni skreću u džunglu. Razočarani putnici tamo sreću Tarzana, Jane i mnoge druge divlje životinje. Njihov strah prerasta u prijateljstvo te stanovnike džungle dovode u naše prekrasne turopoljske šume.

Drugo mjesto osvojili su učenici 2. d i 3. c razreda sa svojim učiteljicama Vesnom Lukinić i Ksenijom Petrlin-Jurić. Zgrada, zgrada, zgradica ne vidi se školica. Svakog dana niču zgrade oko naše škole koja svakog dana postaje sve manja. Nestaje zelenilo i sve je betonirano. Mali Hribarovci, čuvari prirode, svojom su pričom to zaustavili te zelenilo i svježi zrak učenicima i stanarima donijeli.

Svi su uživali u prekrasnim i maštovitim kostimima u čijoj su izvedbi sudjelovali i roditelji. Zahvaljujemo roditeljima na podršci i suradnji, a učenicima čestitamo na uspješno izvedenim nastupima.

Učiteljice Vesna Lukinić, Ksenija Petrlin-Jurić, Vesna Stipić, Jadranka Jelisavac i Marija Patrlj.

 
Valentinovo u Hribaru PDF Ispis

U sklopu programa međugeneracijske suradnje školskog Tima za kvalitetu, 14. 2. 2023. učiteljice Vesna Stipić i Marija Patrlj održale su otvoreni sat u knjižnici škole. Sa svojim su četvrtim i petim razredima priredile prigodan program za Valentinovo. U knjižnicu su bili pozvani svi učenici, učitelji, stručni suradnici, a i roditelji koji su izrazili želju doći vidjeti program.

A kad mi dođeš ti, Ljubavna inspiracija, Prva ljubav i brojne druge pjesme kroz stih i notu izveli su četvrtaši i petaši te zaslužili veliki pljesak prisutnih, a školska je knjižnica bila prepuna.

Na kraju sata i održanog programa nazvanog Ljubav za sve učenici su se počastili slatkišima i međusobno izmijenili ljubavne poruke.

Otvoreni sat popratili su i mediji, a o čemu su razgovarali s učenicima pogledajte na slijedećoj poveznici: 
https://www.facebook.com/watch/?v=571493128241429. 

Marija Patrlj i Vesna Stipić

 

 

 
Valentinovo – Međunarodni dan darivanja knjigom PDF Ispis

Valentinovo

dani darivanja_knjigom I ove godine školska knjižnica poziva vas da pošaljete ljubavno pismo svojoj simpatiji. Pismo u omotnici ubacite u kutiju ljubavne pošte koja se nalazi u knjižnici do ponedjeljka, 13. veljače. Knjižničarke će na Valentinovo, 14. veljače podijeliti pisma vašim simpatijama.

Valentinovo je ujedno i Međunarodni dan darivanja knjigom te vas školska knjižnica poziva da darujete slikovnice i knjige za djecu koje ste „prerasli“, a knjižničarke će ih proslijediti onima kojima su najpotrebnije. U Hrvatskoj svako treće dijete nema ni jednu slikovnicu i dječju knjigu, stoga je vrijeme za akciju: „Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!“ Slikovnice i knjige za djecu koje želite darovati, donesite u knjižnicu do ponedjeljka, 13. veljače.

 
STEM večer PDF Ispis

U ponedjeljak, 28. 11. 2022. u našoj školi održana je STEM večer.

U sklopu programa obilježavanja Dana škole proveli smo radionice za učenike od 1. do 8. razreda naše škole pod nazivom Večer STEM-a.

Mnoštvo pokusa iz kemije i fizike, pokaznih vježbi, praktičnih i kreativnih radova iz tehničke kulture, robota, robotike, programiranja te radionica iz informatike osmislili su i vodili učitelji fizike, kemije, informatike, tehničke kulture i biologije. Gosti Večeri STEM-a bili su studenti fizike s PMF-a koji sudjeluju u Fizika ekspres projektu Studentske sekcije Hrvatskog fizikalnog društva, čiji je cilj popularizacija fizike i prirodnih znanosti među mladima.

Cilj STEM radionice potaknuti je kod učenika inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na odazivu i pomoći u ostvarenju ove večeri.

Vidimo se dogodine!

Učitelji STEM područja

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 35

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...