OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Sjajan uspjeh naših učenika na županijskom Natjecanju iz informatike – Infokup 2024. PDF Ispis

Županijsko natjecanje 2023-2024 Infokup (1)

Županijsko natjecanje 2023-2024 Infokup (2)

Županijsko Natjecanje iz informatike - Infokup 2024. održano je 1. ožujka 2024. u Osnovnoj školi Stjepan Radić u Božjakovini.

Na Natjecanju iz informatike učenici imaju priliku pokazati svoja znanja i steći nova, a sudjelovanje ih motivira za daljnje napredovanje u područjima informatike i programiranja. Natjecanje se odvija na trima razinama: školskoj, županijskoj i državnoj te se provodi u pet glavnih kategorija: Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natječu se učenici od petoga do osmog razreda osnovne škole.

Nakon provedenog školskog Natjecanja iz informatike, na županijsko je Natjecanje iz informatike pozvano 86 najuspješnijih učenika Zagrebačke županije, od čega čak osmero iz naše škole. Učenici naše škole postigli su izuzetne rezultate i osvojili čak pet prvih i četiri druga mjesta te se neki od njih s pravom nadaju pozivu na državno natjecanje.

Mentori učenicima bili su Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Rezultati naših učenika

Osnove informatike (8. razred): Mata Dvoraček, 8.a – 1. mjesto

Digitalne kompetencije (5. razred): Veronika Lovrić, 5.a – 2. mjesto

Primjena algoritama (5. razred): Mijo Novak, 5.b – 1. mjesto

Primjena algoritama (6. razred): Fran Pavišić, 6.d – 5. mjesto

LOGO (5. razred): Mijo Novak, 5.b – 1. mjesto, Veronika Lovrić, 5.a – 2. mjesto, Lovro Deverić 5.b, – 4. mjesto

LOGO (6. razred): Fran Pavišić, 6.d – 1. mjesto

LOGO (7. razred): Matej Marijetić, 7.b – 1. mjesto

LOGO (8. razred): Petar Karas, 8.c – 2. mjesto, Pavao Karas, 8.c – 2. mjesto



 
Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa PDF Ispis

15. državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa

15. državno  natjecanje u poznavanju prometnih propisa (2) Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine kao dio preventivno-edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Državno natjecanje osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa odvija se na Prometnoj učilici.

Svrha natjecanja je podizanje razine prometne kulture, počevši već od najranije dobi, s kontinuiranim obrazovanjem djece sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

Učenici Josipi Mustapić iz 5. c razreda uručena je pohvalnica za najbolji rezultat u školi na 15. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa.

Čestitke Josipi na ostvarenom rezultatu i uspješnom predstavljanju naše škole!

učiteljica tehničke kulture, Irena Gimpelj Gal

 
Spelling Bee PDF Ispis

Spelling Bee (1)

Spelling Bee (2) Povodom Dana škole, 4. prosinca 2023., u našoj je školi održano natjecanje u sricanju na engleskom jeziku, Spelling Bee. Natjecanje je održano u prostorima naše školske knjižnice, a pristupilo mu je tridesetak učenika viših razreda. Spelling Bee natjecanje podijeljeno je u dvije kategorije. Prvu čine učenici petih i šestih razreda koji su prvi i pristupili natjecanju, a drugu kategoriju čine učenici sedmih i osmih razreda.

Natjecanje je započelo u veselom natjecateljskom tonu, a naše natjecatelje bodrili su brojni navijači. Natjecanje petih i šestih razreda bilo je vrlo neizvjesno do samoga kraja, a učenici su pokazali zavidno znanje i koncentraciju. Titulu najboljeg odnio je Borna Kopušar, učenik 6. d razreda. Drugo mjesto pripalo je Franki Brešić (6. b razred), dok je treće mjesto odnio Vito Kovačić, učenik 5. e razreda. Nakon proglašenja pobjednika natjecanju su pristupili učenici sedmih i osmih razreda. Uspješno sričući vrlo složene riječi, učenici su još jednom pokazali jako dobro znanje i vještinu. Prvo je mjesto osvojio David Vulić (7. e razred), drugo mjesto pripalo je Petri Melvin Cruickshank (8. d razred), dok je treće mjesto osvojila Nika Matejčić (7. d razred). Nakon proglašenja pobjednika učenicima su podijeljene zahvalnice, a najboljim učenicima i prigodni pokloni koje je sponzorirao Profil Klett.

Spelling Bee vodile su profesorice engleskoga jezika naše škole: Sanja Božinović, Margita Đurašin, Anita Pukanić i Gordana Živković.

 
Sudjelovali smo na natjecanju Kahoot Cup 2023 PDF Ispis

kahoot 23

Kahoot Cup Učenici 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika i grupa učenika 5. f razreda sudjelovali su 30. 11. na globalnom natjecanju u igranju kviza Kahoot i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 2023 provodilo se u četiri igre unutar 24 sata, što je omogućilo sudjelovanje učenicima u cijelome svijetu jer su učitelji pri prijavi tima birali igru u prikladno vrijeme za svoju vremensku zonu. Sudjelovalo je ukupno preko 4000 učenika. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva, nego iz svima omiljenih tema kao što su superjunaci, glazba, filmovi, knjige, sportovi i igrice.

U Zoom sastanku učenici su mogli pozdraviti ostale sudionike. Svi su bili dobro raspoloženi, u bojama i s oznakama svojih zemalja. Na pitanja na engleskom jeziku koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na mobitelima ili tabletima i tako prikupljali bodove za pojedinačnu pobjedu, ali i za pobjedu svoje države.

Iako smo dobro igrali, ove godine nismo uspjeli zaslužiti nagrade koje Kahoot dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD-a, osmislio je ovaj kviz prije sedam godina da bi učenici iz raznih zemalja preko ovog natjecanja naučili da s vršnjacima iz drugih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika

 
Rezultati međunarodnog natjecanja Dabar 2023 PDF Ispis

Dabrica

Učenici naše škole i ove su godine ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2023 koje se provodilo od 13. do 17. studenoga 2023. Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Učenici rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta.
Natjecanje se provodi u šezdesetak država diljem svijeta, a samo u Republici Hrvatsko sudjelovao je 48 801 učenik osnovnih i srednjih škola. Među njima bio je i 701 učenik naše škole, a njih 73 postiglo je izvrstan rezultat te su se tako našli na popisu 10 % najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja.


Učenici koji su osvojili zlatnog Dabra:

Kategorija Mikrodabar, 1. i 2. razred:

Daria Omrčen, Andrija Barač, Teo Nuhagić i Ema Brunšek.

Kategorija Milidabar, 3. i 4. razred:

Noa Arambašić, Bruna Krvavica, Filip Pracević, Nikola Margit, Josip Rehaček, Dominik Šiškić, Lara Dugonjić, Ema Klara Marić, Hana Starman, Matija Juretić, Luna Meštrović i Lana Kliček.

Kategorija Kilodabar, 5. i 6. razred:

Fran Pavišić, Emanuel Pavišić, Lovre Dujić, Veronika Lovrić, Maša Pristolić Hačić, Marko Škopić, Lovro Deverić, Nina Anđelinić, Andro Dorotić, Doris Fadljević, Filip Horvat, Nikol Hruškar, Bruno Jerleković, Ema Kliček, Matko Komorski, Ivan Kujundžić, Franciska Matun, Noa Mjertan, Frane Smrzlić, Filip Stipaničić, Matej Šaban, Jana Valpotić, Eva Zečić, Bartol Bakunić, Val Baričević, Franka Brešić, Laura Brnad, Jakov Makek, Tin Žilec, Nicole Arnaut, Marin Dujić, Andrija Karačić, Eva Kelava, Nika Kitanović, Vito Kovačić, Nika Martinović, Marta Pavić, Vigo Počuča, Gabriela Senjak, Eva Trkulja i Petra Vukoja.

Kategorija Megadabar, 7. i 8. razred:

Manuel Kozić, Petar Karas, Matej Marijetić, Andrej Njegovec, Karla Vlahovac, Antonio Brletić, Josip Plodinec, Pavao Karas, Antonio Lokas, Karla Grdenić, Luka Idžan, Lovro Dijanić, Matej Dobrenić, Luka Stiskalov, Jana Deverić i Jana Turković

Čestitamo svima našim Dabrićima, a posebno zlatnima koji su među 10 % najboljih!

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...