OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Županijsko natjecanje LIK 2024. PDF Ispis

likovna kultura županijsko

Na Županijsko natjecanje LIK 2024., pristiglo je ukupno 83 rada iz 29 osnovnih škola i 20 radova iz 7 srednjih škola, od kojih su tri rada iz osnovnih škola i tri rada iz srednjih škola predložena na višu razinu natjecanja. Stručno povjerenstvo odabralo je 20 radova učenika iz osnovnih škola i 7 radova iz srednjih škola, koji su izloženi u OŠ Ante Kovačića u Mariji Gorici 7. ožujka 2024. godine.

Paula Primorac, pod vodstvom mentorice Marijane Marić Lasić, osvojila je prvo mjesto te je predložena za državno natjecanje.

Marijana Marić Lasić, mag. art.

 
Županijsko Natjecanje iz fizike PDF Ispis

fizika županijsko natjecanje

Županijsko Natjecanje iz fizike održano je u utorak 27. veljače 2024. godine u OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću. Na natjecanje je bilo pozvano 40 učenika iz cijele županije, a među njima i četvero učenika naše škole u pratnji mentorice Antonije Fartek. Naši učenici koji su sudjelovali na natjecanju su Pavao i Petar Karas, Ena Novak i Mia Vidović.

Natjecanje je trajalo tri sata te su učenici rješavali pet teorijskih i dva praktična zadatka. Nakon odrađenog natjecateljskog dijela i ručka, uslijedio je onaj teži dio - iščekivanje rezultata. Ena je zauzela 2. mjesto, Pavao 4., a Mia i Petar su se smjestili na sredini konačnog poretka.

Dok nestrpljivo očekujemo poziv na državnu razinu natjecanja, učenicima čestitamo na odličnim rezultatima i promociji naše škole.

Antonija Fartek, prof. fizike

 
Sjajan uspjeh naših učenika na županijskom Natjecanju iz informatike – Infokup 2024. PDF Ispis

Županijsko natjecanje 2023-2024 Infokup (1)

Županijsko natjecanje 2023-2024 Infokup (2)

Županijsko Natjecanje iz informatike - Infokup 2024. održano je 1. ožujka 2024. u Osnovnoj školi Stjepan Radić u Božjakovini.

Na Natjecanju iz informatike učenici imaju priliku pokazati svoja znanja i steći nova, a sudjelovanje ih motivira za daljnje napredovanje u područjima informatike i programiranja. Natjecanje se odvija na trima razinama: školskoj, županijskoj i državnoj te se provodi u pet glavnih kategorija: Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natječu se učenici od petoga do osmog razreda osnovne škole.

Nakon provedenog školskog Natjecanja iz informatike, na županijsko je Natjecanje iz informatike pozvano 86 najuspješnijih učenika Zagrebačke županije, od čega čak osmero iz naše škole. Učenici naše škole postigli su izuzetne rezultate i osvojili čak pet prvih i četiri druga mjesta te se neki od njih s pravom nadaju pozivu na državno natjecanje.

Mentori učenicima bili su Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Rezultati naših učenika

Osnove informatike (8. razred): Mata Dvoraček, 8.a – 1. mjesto

Digitalne kompetencije (5. razred): Veronika Lovrić, 5.a – 2. mjesto

Primjena algoritama (5. razred): Mijo Novak, 5.b – 1. mjesto

Primjena algoritama (6. razred): Fran Pavišić, 6.d – 5. mjesto

LOGO (5. razred): Mijo Novak, 5.b – 1. mjesto, Veronika Lovrić, 5.a – 2. mjesto, Lovro Deverić 5.b, – 4. mjesto

LOGO (6. razred): Fran Pavišić, 6.d – 1. mjesto

LOGO (7. razred): Matej Marijetić, 7.b – 1. mjesto

LOGO (8. razred): Petar Karas, 8.c – 2. mjesto, Pavao Karas, 8.c – 2. mjesto 
Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa PDF Ispis

15. državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa

15. državno  natjecanje u poznavanju prometnih propisa (2) Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine kao dio preventivno-edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Državno natjecanje osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa odvija se na Prometnoj učilici.

Svrha natjecanja je podizanje razine prometne kulture, počevši već od najranije dobi, s kontinuiranim obrazovanjem djece sadržajima primjerenim njihovom uzrastu.

Učenici Josipi Mustapić iz 5. c razreda uručena je pohvalnica za najbolji rezultat u školi na 15. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa.

Čestitke Josipi na ostvarenom rezultatu i uspješnom predstavljanju naše škole!

učiteljica tehničke kulture, Irena Gimpelj Gal

 
Spelling Bee PDF Ispis

Spelling Bee (1)

Spelling Bee (2) Povodom Dana škole, 4. prosinca 2023., u našoj je školi održano natjecanje u sricanju na engleskom jeziku, Spelling Bee. Natjecanje je održano u prostorima naše školske knjižnice, a pristupilo mu je tridesetak učenika viših razreda. Spelling Bee natjecanje podijeljeno je u dvije kategorije. Prvu čine učenici petih i šestih razreda koji su prvi i pristupili natjecanju, a drugu kategoriju čine učenici sedmih i osmih razreda.

Natjecanje je započelo u veselom natjecateljskom tonu, a naše natjecatelje bodrili su brojni navijači. Natjecanje petih i šestih razreda bilo je vrlo neizvjesno do samoga kraja, a učenici su pokazali zavidno znanje i koncentraciju. Titulu najboljeg odnio je Borna Kopušar, učenik 6. d razreda. Drugo mjesto pripalo je Franki Brešić (6. b razred), dok je treće mjesto odnio Vito Kovačić, učenik 5. e razreda. Nakon proglašenja pobjednika natjecanju su pristupili učenici sedmih i osmih razreda. Uspješno sričući vrlo složene riječi, učenici su još jednom pokazali jako dobro znanje i vještinu. Prvo je mjesto osvojio David Vulić (7. e razred), drugo mjesto pripalo je Petri Melvin Cruickshank (8. d razred), dok je treće mjesto osvojila Nika Matejčić (7. d razred). Nakon proglašenja pobjednika učenicima su podijeljene zahvalnice, a najboljim učenicima i prigodni pokloni koje je sponzorirao Profil Klett.

Spelling Bee vodile su profesorice engleskoga jezika naše škole: Sanja Božinović, Margita Đurašin, Anita Pukanić i Gordana Živković.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...