OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Državno natjecanje iz geografije PDF Ispis

Jubilarno 30. državno Natjecanje iz geografije održano je od 5. do 7. lipnja 2023. u OŠ Lijepa naša, Tuhelj. Natjecanje se sastoji od dva dijela, istraživačkog rada u trajanju od 3 sata i ispita u trajanju od 75 minuta.

Našu školu i ove je godine predstavljala Marta Rak (6. r) koja je osvojila 6. mjesto, a pridružio joj se Marko Mirenić (7. r) koji je osvojio 11. mjesto. Osim samog natjecanja, učenici i mentori posjetili su Etnoselo u Kumrovcu, zabavili se na bazenima Tuheljskih toplica, obnovili neka stara i stvorili nova prijateljstva.

Čestitke našim učenicima na postignutom uspjehu!

učiteljica geografije Valentina Japec

 
Spelling Bee – natjecanje u slovkanju za pete i šeste razrede PDF Ispis

spelling natjecanje

spelling2023 pobjednici i mentori Dana 5. lipnja 2023. održano je u školskoj knjižnici natjecanje u slovkanju ne engleskom jeziku za petaše i šestaše naše škole. Na natjecanje su se mogli prijaviti svi zainteresirani učenici petih i šestih razreda. Nakon prijave natjecatelji su se pripremali uz pomoć svojih profesorica engleskoga jezika Sanje Božinović i Anite Pukanić.

Natjecatelji su pokazali odlično poznavanje engleske abecede i vještine slovkanja, a najbolji su bili Šimun Bilić, u kategoriji petih razreda, i Antonio Škarić, u kategoriji šestih razreda. U finalnom natjecanju dvaju prvaka, pobijedio je Antonio Škarić.

Profesorice Sanja Božinović i Anita Pukanić vodile su natjecanje i dodijelile najboljima prigodne poklone i potvrde za uspješno sudjelovanje.

Poklone za sve natjecatelje je osigurao sponzor natjecanja, nakladnička kuća Profil Klett. Svi natjecatelji dobili su kodove za jednomjesečni pristup digitalnoj knjižnici za učenike te olovke i bedževe. Pobjednici su, uz čestitke i potvrde, nagrađeni i lijepim bilježnicama i knjigama na engleskom jeziku u papirnatom obliku.

Čestitke svim sudionicima, posebno pobjednicima!

 
Mat liga PDF Ispis

mat liga(1) 22 23

mat liga 22 23 Učenici 6.b razreda Matej Marijetić i Ivan Pečar osvojili su 1. mjesto u Mat ligi. Mat liga je ekipno matematičko natjecanje koje se održava u 4 kola: jesensko, zimsko, proljetno i ljetno (listopad, prosinac, ožujak i svibanj). U matematičkoj ligi nastupaju ekipe iz svih krajeva Hrvatske. Ove je godine sudjelovalo više od 400 ekipa učenika 6. razreda.

Čestitamo našim šestašima i njihovom mentoru na postignutom uspjehu.

 
Matematički četverac PDF Ispis

matematički četverac

matematički četverac(2) Dana 22. svibnja 2023. u Bioparku Divlje vode pokraj Samobora održan je 2. krug ekipnog natjecanja Četverac. Nakon održanog 1. kruga, u kojem su se natjecale 93 ekipe iz Zagrebačke županije. U kategoriji Mini četverac, među 6 najboljih ekipa, svoje mjesto našla je i ekipa „Klafurići”. U četvercu „Klafurići” nastupali su: Matej Marijetić (6.b), Josip Plodinec (6.b), Fran Pavišić (5.d) i Benjamin Kos (5.d). Osvojili su izvrsno 3. mjesto. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

Osim rješavanja zadataka učenici su morali i prezentirati neku slobodnu temu iz matematike. „Klafurići” su prezentirali egipatske brojeve.

Uz prekrasnu floru i faunu bioparka učenici i njihovi mentori vratili su se kući obogaćeni neponovljivim iskustvom.

Čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru na postignutom uspjehu!

 
„Modelarska liga” u školskoj godini 2022./2023. PDF Ispis

„Modelarska liga” je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Natjecatelji unutar svake ekipe zajednički izrađuju jednak projektni zadatak tijekom 3 puna sata (180 min) na županijskoj razini, a 4 puna sata (240 min) na državnoj razini Modelarske lige.

Predstavnici naše škole sudjelovali su u tri kola „Modelarske lige” Zagrebačke županije. Prvo kolo održano je 7. prosinca u OŠ Pavao Belas u Brdovcu, a našu školu u pratnji mentorice i učiteljice tehničke kulture Irene Gimpelj Gal predstavljali su Pia Kefer (6. r.) i David Lanik (8. r.) te osvojili 6. mjesto u izradi makete aviona, 2.kolo održano je 28. veljače 2023. u OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću gdje su osvojili 6.mjesto u izradi kante za smeće, a u 3.kolu, koje je održano 20. travnja 2023. u OŠ Novo Čiče, školu su predstavljali Nicole Arnaut (5. r.) i David Lanik (8. r.) te su osvojili 5. mjesto u izradi makete sjenice.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 38

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...