OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Sudjelovali smo na natjecanju Kahoot Cup 2023 PDF Ispis

kahoot 23

Kahoot Cup Učenici 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika i grupa učenika 5. f razreda sudjelovali su 30. 11. na globalnom natjecanju u igranju kviza Kahoot i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 2023 provodilo se u četiri igre unutar 24 sata, što je omogućilo sudjelovanje učenicima u cijelome svijetu jer su učitelji pri prijavi tima birali igru u prikladno vrijeme za svoju vremensku zonu. Sudjelovalo je ukupno preko 4000 učenika. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva, nego iz svima omiljenih tema kao što su superjunaci, glazba, filmovi, knjige, sportovi i igrice.

U Zoom sastanku učenici su mogli pozdraviti ostale sudionike. Svi su bili dobro raspoloženi, u bojama i s oznakama svojih zemalja. Na pitanja na engleskom jeziku koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na mobitelima ili tabletima i tako prikupljali bodove za pojedinačnu pobjedu, ali i za pobjedu svoje države.

Iako smo dobro igrali, ove godine nismo uspjeli zaslužiti nagrade koje Kahoot dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD-a, osmislio je ovaj kviz prije sedam godina da bi učenici iz raznih zemalja preko ovog natjecanja naučili da s vršnjacima iz drugih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika

 
Rezultati međunarodnog natjecanja Dabar 2023 PDF Ispis

Dabrica

Učenici naše škole i ove su godine ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2023 koje se provodilo od 13. do 17. studenoga 2023. Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Učenici rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta.
Natjecanje se provodi u šezdesetak država diljem svijeta, a samo u Republici Hrvatsko sudjelovao je 48 801 učenik osnovnih i srednjih škola. Među njima bio je i 701 učenik naše škole, a njih 73 postiglo je izvrstan rezultat te su se tako našli na popisu 10 % najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja.


Učenici koji su osvojili zlatnog Dabra:

Kategorija Mikrodabar, 1. i 2. razred:

Daria Omrčen, Andrija Barač, Teo Nuhagić i Ema Brunšek.

Kategorija Milidabar, 3. i 4. razred:

Noa Arambašić, Bruna Krvavica, Filip Pracević, Nikola Margit, Josip Rehaček, Dominik Šiškić, Lara Dugonjić, Ema Klara Marić, Hana Starman, Matija Juretić, Luna Meštrović i Lana Kliček.

Kategorija Kilodabar, 5. i 6. razred:

Fran Pavišić, Emanuel Pavišić, Lovre Dujić, Veronika Lovrić, Maša Pristolić Hačić, Marko Škopić, Lovro Deverić, Nina Anđelinić, Andro Dorotić, Doris Fadljević, Filip Horvat, Nikol Hruškar, Bruno Jerleković, Ema Kliček, Matko Komorski, Ivan Kujundžić, Franciska Matun, Noa Mjertan, Frane Smrzlić, Filip Stipaničić, Matej Šaban, Jana Valpotić, Eva Zečić, Bartol Bakunić, Val Baričević, Franka Brešić, Laura Brnad, Jakov Makek, Tin Žilec, Nicole Arnaut, Marin Dujić, Andrija Karačić, Eva Kelava, Nika Kitanović, Vito Kovačić, Nika Martinović, Marta Pavić, Vigo Počuča, Gabriela Senjak, Eva Trkulja i Petra Vukoja.

Kategorija Megadabar, 7. i 8. razred:

Manuel Kozić, Petar Karas, Matej Marijetić, Andrej Njegovec, Karla Vlahovac, Antonio Brletić, Josip Plodinec, Pavao Karas, Antonio Lokas, Karla Grdenić, Luka Idžan, Lovro Dijanić, Matej Dobrenić, Luka Stiskalov, Jana Deverić i Jana Turković

Čestitamo svima našim Dabrićima, a posebno zlatnima koji su među 10 % najboljih!

 
Atom liga PDF Ispis

atom liga(2)

atom liga Dana 9. 11. 2023. održano je natjecanje Atom liga. Natjecanje je ekipno, a svaka ekipa je sastavljena od triju članova. Učenici rješavaju po devet zadataka iz fizike, matematike i kemije te jedan dodatni zadatak koji sadrži gradivo triju predmeta.

Među 209 ekipa iz cijele Hrvatske sudjelovale su i dvije ekipe osmaša iz naše škole.

Ekipa br. 1: Petra Melvin Cruickshank, 8.d, Mia Vidović, 8.c , Veronika Zubec, 8.d.

Ekipa br. 2: Petar i Pavao Karas, 8.c, Ena Novak, 8.a.

Ekipa br. 1 zauzela je 82. mjesto, a ekipa br. 2. odlično 3. mjesto.

Učenike su za natjecanje pripremale učiteljice Antonija Fartek (fizika), Željka Gabud (matematika) i Anita Kovačević (kemija).

Učenicima čestitamo na postignutom uspjehu i želimo im sreću u Drugom kolu koje se održava u proljeće.

Antonija Fartek

 
Županijsko natjecanje školskih športskih društava u plivanju za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije PDF Ispis

zupanijsko natjecanje_plivanje

plivanje Natjecanje se održalo na bazenu ŠRC Velika Gorica 8. 11. 2023. u organizaciji OŠ Nikole Hribara.

Na natjecanju je sudjelovalo 12 osnovnih i 5 srednjih škola Zagrebačke županije. Ukupno je sudjelovalo 119 učenika i učenica u 4 kategorije. Utrke su se odvijale u disciplinama: leđno, prsno, leptir, slobodno, štafeta 4 x 50 m mješovito, štafeta 4 x 50 m slobodno. Nakon sportskog dijela natjecanja svečano proglašenje i ručak održano je u hotelu Garden Hill. Medalje i pehare najboljim ekipama podijelio je predstavnik Ureda za obrazovanje, mlade i sport Grada Velika Gorica gospodin Neven Topolnjak.

Ljestvice poretka

Osnovne škole:
dječaci 1. mjesto – OŠ Nikole Hribara
djevojčice 1. mjesto – OŠ Eugena Kumičića.

Srednje škole:
mladići 1. mjesto – Gimnazija Velika Gorica
djevojke 1.mjesto – Gimnazija Velika Gorica.

Čestitke prvoplasiranim ekipama koje će predstavljati Grad Veliku Goricu i Zagrebačku županiju na Državnom prvenstvu školskih športskih društava.

 
Brunina pobjeda u natjecanju „Our Future, Our School“ PDF Ispis
Brunin tekst Bruna finalpic

Bruna Ćatipović iz 8.d razreda ponosna je dobitnica nagrade na međunarodnom natjecanju u kreativnom pisanju i crtanju za učenike do 16 godina, „Our Future, Our School“ u organizaciji poznate međunarodne izdavačke kuće Express Publishing.

Tema natjecanja bila je opisati svoju viziju budućnosti obrazovanja u obliku kratkog teksta na engleskom jeziku i vlastite kreativne ilustracije teksta. Brunina mentorica, profesorica engleskog jezika Sanja Božinović pozvala je učenike na sudjelovanje i Bruna se odazvala. Opis škole kako je vidi u godini 2050. kroz tekst duljine 150 riječi i crtež koji ilustrira taj tekst trebalo je izraditi do 30. travnja i poslati na zadanu adresu. Krajem svibnja, kad su svi radovi pregledani i donesene odluke o pobjednicima, dobile su vijest o pobjedi na natjecanju.

Kriteriji za pobjedu bili su potpuna izvršenost zadatka prema uputama, točnost i kreativnost korištenja jezičnih struktura na engleskom jeziku te originalnost i kreativnost ideja u tekstu i ilustraciji.

U oštroj konkurenciji, Bruna je dobila najviše bodove za točnost gramatike, dobro korištenje engleskog vokabulara, točnost pisanja i originalnost ideja u tekstu i crtežu. Nagradu u obliku poklon bona za Amazon potrošit će u dogovoru sa svojim roditeljima.

Čestitamo Bruni na ovom uspjehu i želimo joj još puno uspješnih natjecanja u budućem školovanju!

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...