OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Radovi naših učenica predloženi za državnu smotru LiDraNo PDF Ispis

lidrano

Županijska smotra LiDraNo za osnovne škole Zagrebačke županije održana je 1. ožujka 2023. u Društvenome domu Strmec u organizaciji OŠ Sveta Nedelja. Nakon uspjeha na gradskoj smotri na županijskoj su razini sudjelovale naše učenice Emily Osmanagić (6. e) i Petra Melvin Cruickshank (7. d) u pratnji svoje učiteljice hrvatskoga jezika Dorotee Štuban. Učenice su se natjecale u dvjema kategorijama: literarnom i novinarskom stvaralaštvu. Emily se predstavila svojim literarnim radom „Neprijatelj knjiga“ u kojem na zanimljiv način progovara o važnosti čitanja te ukazuje na negativan utjecaj suvremenih tehnologija na naviku čitanja knjiga. U kategoriji novinarskih radova pohvaljen je Petrin samostalni novinarski rad „3000 nautičkih milja do ostvarenja snova“, intervju s njezinim ocem Martinom Cruickshankom koji je preveslao Atlantski ocean.

Oba su rada predložena za državnu razinu Smotre. Čestitke učenicama!

 
Županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika PDF Ispis

županijsko, njemački jezik U petak, 17. veljače 2023., održano je županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika u Svetoj Nedelji. U kategoriji II- Izborna nastava-osmi razred- iz naše škole sudjelovalo je troje učenika osmaša te su ostvarili sljedeće rezultate: Mak Ratković Rajhvajn (14. mjesto), Sara Štach (15. mjesto) i Bartol Stublić (16. mjesto). Profesorice Ivona Štrekelj i Josipa Omrčen mentorice su učenicima kojima čestitamo na postignutom uspjehu!

 
Matej Marijetić najbolji programer u županiji - županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. PDF Ispis

Županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. (2)

Županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. (1)

Županijsko Natjecanje iz informatike - Infokup 2023. održano je 17. veljače 2023. u Osnovnoj školi Stjepan Radić u Božjakovini.

Na Natjecanju iz informatike učenici imaju priliku pokazati svoja znanja i steći nova, a sudjelovanja na natjecanjima motiviraju ih za daljnje napredovanje u području informatike i programiranja. Natjecanje se odvija na trima razinama: školskoj, županijskoj i državnoj i provodi se u pet glavnih kategorija: Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natječu se učenici od petoga do osmog razreda osnovne škole.

Nakon provedenih školskih natjecanja na županijsko je natjecanje pozvano osamdeset najuspješnijih učenika Zagrebačke županije, od čega čak devet iz naše škole. Učenici naše škole postigli su zapažen uspjeh te se neki od njih s pravom nadaju pozivu na državno natjecanje.

Fran Pavišić, 5.d – Digitalne kompetencije (5. razred) – 4. mjesto

Eva Zečić, 5.c – Digitalne kompetencije (5. razred) – 6. mjesto

Nicole Arnaut, 5.b – LOGO 5. razred – 4. mjesto

Fran Pavišić, 5.d – LOGO 5. razred – 5. mjesto

Luka Idžan, 6.b – LOGO 6. razred – 4. mjesto

Matej Marijetić, 6.b – LOGO 6. razred – 1. mjesto

Pavao Karas, 7.c – LOGO 7. razred – 3. mjesto

Petar Karas, 7.c – LOGO 7. razred – 2. mjesto

Marko Mirenić, 7.c – LOGO 7. razred – 10. mjesto

Mia Vidović, 7.c, – LOGO 7. razred – 5. mjesto

Fran Pavišić, 5.d – Python - 5. razred – 4. mjesto

Mentor i pratnja učenicima bili su Milan Omrčen i Tihana Ferko.

 
Drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u Minecraftu PDF Ispis

međunarodno natjecanje (Minecraft2022)(2)

međunarodno natjecanje (Minecraft2022) Učenici naše škole Zeta Hećimović Obradović (8. d) i Fran Indi Hećimović Obradović (6. e) i ove su godine uspješno sudjelovali na Microsoftovu međunarodnom natjecanju u Minecraftu.

Već drugu godinu zaredom timovi učenika iz Hrvatske i Slovenije natječu se u Božićnom izazovu u Minecraftu. Ove je godine tema bila predstaviti božićne običaje u jednoj odabranoj zemlji. Timovi su najprije u Minecraftu trebali izgraditi likove te događaje i običaje koje smatraju najvažnijima i najljepšima u proslavi Božića u zemlji koju su odabrali, a zatim svoj rad predstaviti u Sway prezentaciji (poveznica na prezentaciju).

Trideset skupina iz Hrvatske i Slovenije predstavilo je svoje radove, a stručnjaci za Minecraft iz Digital School Slovenia odabrali su pobjednike. Tim Hribarovci ove je godine zaslužio visoko drugo mjesto svojim predstavljanjem Božića u Laponiji.

Čestitke Zeti, Franu Indiju i njihovoj mentorici Sanji Božinović.

 
Školsko natjecanje iz geografije PDF Ispis

školsko natjecanje iz geografije U srijedu 18. 1. 2023. održano je školsko Natjecanje iz geografije na kojem je sudjelovao 31 učenik. U kategoriji 5. razreda najuspješnija je bila Laura Brnad, dok drugo mjesto dijele Luka Dugonjić i Val Baričević. Ostali natjecatelji bili su: Eva Zečić, Jana Valpotić, Lorena Srbić, Filip Horvat, Nicole Arnaut, Ana Šolić, Lovro Brnada i Nika Kitanović.

U kategoriji 6. razreda najuspješnija je bila Marta Rak, a odmah iza nje Karla Hrvoić. Ostali sudionici bili su: Laura Dijanežević, Maja Franka Medarić, Matej Marijetić, Karla Vlahovac i Ivan Pečar.

Najuspješniji u 7. razredu bio je Marko Mirenić kojeg slijedi Veronika Zubec. Sudjelovali su još i: Petar Karas, Pavao Karas, Jana Deverić, Petra Melvin Cruickshank, Petar Ruškovački i Ema Gazdić.

Među osmašima najuspješnija je bila Lara Rašić, drugo mjesto dijele Bruna Ćatipović i Bartol Stublić, a treća je bila Zeta Hećimović Obradović.

Čestitamo svim natjecateljima te nestrpljivo čekamo poziv domaćina županijske razine natjecanja – OŠ Klinča Sela.

Mentorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...