OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Zlatnim Dabrićima uručene diplome PDF Ispis

Luka Idzan Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Učenici koristeći računalo rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Ove godine na natjecanju sudjelovalo je čak 48015 natjecatelja od čega 680 učenika naše škole.

Među našim natjecateljima 50 učenika postiglo je izvrstan rezultat na natjecanju te su se tako našli na popisu 10% najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja. Nagrađeni su posebnom digitalnom značkom i zlatnom diplomom.

Nagrađeni učenici naše škole:

  • MikroDabar (1. i 2. razredi) - Daria Omrčen, Žan Pjer Jakšić
  • MiliDabar (3. i 4. razredi) - Veronika Lovrić, Marko Škopić, Roko Petrović, Laura Orešković, Ivan Kujundžić, Matej Šaban, Laura Vlahek, Dominik Šiškić, Andro Dorotić, Petar Jurić, Doris Fadljević, Iva Labus
  • GigaDabar (5. i 6. razredi) - Luka Idžan, Laura Dijanežević, Bernardica Jaroš, Eva Zečić, Benjamin Kos, Matej Marijetić, Manuela Žilec, Mihael Ervaćanin, Tin Stepanić, Jana Turković, Jana Valpotić, Laura Zobenica, Gabrijel Kadoić, Ivano Punek, Ana Šolić, Iskra Trkulja, Nicole Arnaut, Lana Marušić, Val Baričević, Dora Miletić
  • MegaDabar (7. i 8. razredi) - Pavao Karas, Veronika Zubec, Petra Šoštarec, Tomislav Bendeković, Dorotea Hrenković, Emanuel Banić, Dorian Deverić, Juraj Fabečić, Mia Vidović, Lana Žerjav, Filip Živanović, Lara Rašić, Jakov Stepanić, Maja Hruškar, Paola Grahovac, Antonio Dimoski.

Jedan od učenika koji se posebno istaknuo na ovom natjecanju je Luka Idžan iz 6. b razreda, koji je postigao nevjerojatan rezultat riješivši točno svih 12 zadataka. Razgovarali smo s Lukom.

Luka, kako je došlo do ovako velikog uspjeha?
Na natjecanju sudjelujem dvije godine zaredom. Na sva pitanja sam uspio točno odgovoriti uz malo sreće i puno razmišljanja.
Hoćeš li sudjelovati na natjecanju i iduće godine?
Naravno da hoću jer mi se natjecanje jako sviđa jer me potiče na razmišljanje i sviđaju mi se logički zadaci koji su postavljeni.

Učenici su na natjecanju nastupili pod vodstvom svojih učitelja informatike.

Milan Omrčen

 
Uspjeh na natjecanju Kahoot Cup 6 PDF Ispis

Učenici 6. i 8. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika sudjelovali su 15. 11. na globalnom natjecanju u igranju kahoota i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 6 odvijalo u četiri igre zbog razlike u vremenskim zonama, ali svatko je mogao sudjelovati samo jednom. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva nego iz tema bliskih učenicima – super junaci, glazba, filmovi, igrice i ostale sitnice koje upotpunjuju život mladih ljudi u cijelom svijetu.

Učitelji su uključivali svoje timove u igru pristupanjem zoom sastanku u kojemu su učenici mogli vidjeti i pozdraviti ostale timove i igrati. Svi su bili dobro raspoloženi I opremljeni oznakama svoje zemlje. Na pitanja koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na svojim mobitelima ili tabletima i tako se natjecali za pojedinačnu pobjedu i za pobjedu svoje države.

Učenica 8. f razreda Lana Kus osvojila je drugo mjesto u igri u kojoj je sudjelovalo više od 500 vršnjaka i zaslužila nagradu koju Kahoot dodjeljuje učenicima koji su osvojili prva tri mjesta u svakoj od četiriju igara.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD, osmislio je ovaj kviz prije šest godina želeći omogućiti učenicima iz cijelog svijeta priliku da u igri i natjecanju nauče da s vršnjacima iz raznih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika

 
Natjecanje „Dabar“ PDF Ispis

Dabar 2022

Dabar 2 Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali u natjecanju „Dabar“. „Dabar“ je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i širom javnosti. Natjecanje se odvija u više od stotinu zemalja na šest kontinenata.

Natjecanje je u našoj školi održano od 7. do 11. studenoga 2022. u školskim računalnim učionicama, pod vodstvom učitelja informatike. U njemu su sudjelovali učenici od drugih do osmih razreda.

„Dabar" je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su osmislili stručnjaci iz različitih zemalja. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga „Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 
Gradsko natjecanje u šahu PDF Ispis

Gradsko natjecanje u šahu a

Gradsko natjecanje u šahu b U četvrtak, 13.10.2022. održano je gradsko natjecanje u šahu u PŠ Buševec.

Našu školu predstavljale su dvije ekipe. Učenici Gabriel Stošić, Jan Šipušić, Stjepan Trumbetaš, Fran Indi Obradović i Antonio Kos u ekipi dječaka i Lana Agatić, Mihaela Trumbetaš, Klara Bulić i Ema Gazdić u ekipi djevojčica. Ekipa dječaka i ekipa djevojčica osvojile su četvrto mjesto.

Čestitamo učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal

 
Školsko natjecanje u šahu PDF Ispis

Školsko natjecanje u šahu a

Školsko natjecanje u šahu b U ponedjeljak, 10. listopada 2022., održano je školsko natjecanje u šahu.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 učenika. Prvo mjesto zauzeo je Gabriel Stošić (7. r.), drugo mjesto Jan Šipušić (8. r.), a treće mjesto Stjepan Trumbetaš (8. r.).

Šah je fantastična igra koja osim zabave služi i razvijanju korisnih vještina u svakodnevnom životu.

Također, jedna od najvećih beneficija kod igranja šaha je vježbanje uočavanja, ali i kreativnosti!

Čestitamo svim učenicima!

Irena Gimpelj Gal

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...