OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika PDF Ispis

županijsko, njemački jezik U petak, 17. veljače 2023., održano je županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika u Svetoj Nedelji. U kategoriji II- Izborna nastava-osmi razred- iz naše škole sudjelovalo je troje učenika osmaša te su ostvarili sljedeće rezultate: Mak Ratković Rajhvajn (14. mjesto), Sara Štach (15. mjesto) i Bartol Stublić (16. mjesto). Profesorice Ivona Štrekelj i Josipa Omrčen mentorice su učenicima kojima čestitamo na postignutom uspjehu!

 
Matej Marijetić najbolji programer u županiji - županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. PDF Ispis

Županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. (2)

Županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. (1)

Županijsko Natjecanje iz informatike - Infokup 2023. održano je 17. veljače 2023. u Osnovnoj školi Stjepan Radić u Božjakovini.

Na Natjecanju iz informatike učenici imaju priliku pokazati svoja znanja i steći nova, a sudjelovanja na natjecanjima motiviraju ih za daljnje napredovanje u području informatike i programiranja. Natjecanje se odvija na trima razinama: školskoj, županijskoj i državnoj i provodi se u pet glavnih kategorija: Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natječu se učenici od petoga do osmog razreda osnovne škole.

Nakon provedenih školskih natjecanja na županijsko je natjecanje pozvano osamdeset najuspješnijih učenika Zagrebačke županije, od čega čak devet iz naše škole. Učenici naše škole postigli su zapažen uspjeh te se neki od njih s pravom nadaju pozivu na državno natjecanje.

Fran Pavišić, 5.d – Digitalne kompetencije (5. razred) – 4. mjesto

Eva Zečić, 5.c – Digitalne kompetencije (5. razred) – 6. mjesto

Nicole Arnaut, 5.b – LOGO 5. razred – 4. mjesto

Fran Pavišić, 5.d – LOGO 5. razred – 5. mjesto

Luka Idžan, 6.b – LOGO 6. razred – 4. mjesto

Matej Marijetić, 6.b – LOGO 6. razred – 1. mjesto

Pavao Karas, 7.c – LOGO 7. razred – 3. mjesto

Petar Karas, 7.c – LOGO 7. razred – 2. mjesto

Marko Mirenić, 7.c – LOGO 7. razred – 10. mjesto

Mia Vidović, 7.c, – LOGO 7. razred – 5. mjesto

Fran Pavišić, 5.d – Python - 5. razred – 4. mjesto

Mentor i pratnja učenicima bili su Milan Omrčen i Tihana Ferko.

 
Drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u Minecraftu PDF Ispis

međunarodno natjecanje (Minecraft2022)(2)

međunarodno natjecanje (Minecraft2022) Učenici naše škole Zeta Hećimović Obradović (8. d) i Fran Indi Hećimović Obradović (6. e) i ove su godine uspješno sudjelovali na Microsoftovu međunarodnom natjecanju u Minecraftu.

Već drugu godinu zaredom timovi učenika iz Hrvatske i Slovenije natječu se u Božićnom izazovu u Minecraftu. Ove je godine tema bila predstaviti božićne običaje u jednoj odabranoj zemlji. Timovi su najprije u Minecraftu trebali izgraditi likove te događaje i običaje koje smatraju najvažnijima i najljepšima u proslavi Božića u zemlji koju su odabrali, a zatim svoj rad predstaviti u Sway prezentaciji (poveznica na prezentaciju).

Trideset skupina iz Hrvatske i Slovenije predstavilo je svoje radove, a stručnjaci za Minecraft iz Digital School Slovenia odabrali su pobjednike. Tim Hribarovci ove je godine zaslužio visoko drugo mjesto svojim predstavljanjem Božića u Laponiji.

Čestitke Zeti, Franu Indiju i njihovoj mentorici Sanji Božinović.

 
Školsko natjecanje iz geografije PDF Ispis

školsko natjecanje iz geografije U srijedu 18. 1. 2023. održano je školsko Natjecanje iz geografije na kojem je sudjelovao 31 učenik. U kategoriji 5. razreda najuspješnija je bila Laura Brnad, dok drugo mjesto dijele Luka Dugonjić i Val Baričević. Ostali natjecatelji bili su: Eva Zečić, Jana Valpotić, Lorena Srbić, Filip Horvat, Nicole Arnaut, Ana Šolić, Lovro Brnada i Nika Kitanović.

U kategoriji 6. razreda najuspješnija je bila Marta Rak, a odmah iza nje Karla Hrvoić. Ostali sudionici bili su: Laura Dijanežević, Maja Franka Medarić, Matej Marijetić, Karla Vlahovac i Ivan Pečar.

Najuspješniji u 7. razredu bio je Marko Mirenić kojeg slijedi Veronika Zubec. Sudjelovali su još i: Petar Karas, Pavao Karas, Jana Deverić, Petra Melvin Cruickshank, Petar Ruškovački i Ema Gazdić.

Među osmašima najuspješnija je bila Lara Rašić, drugo mjesto dijele Bruna Ćatipović i Bartol Stublić, a treća je bila Zeta Hećimović Obradović.

Čestitamo svim natjecateljima te nestrpljivo čekamo poziv domaćina županijske razine natjecanja – OŠ Klinča Sela.

Mentorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec

 
Zlatnim Dabrićima uručene diplome PDF Ispis

Luka Idzan Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Učenici koristeći računalo rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Ove godine na natjecanju sudjelovalo je čak 48015 natjecatelja od čega 680 učenika naše škole.

Među našim natjecateljima 50 učenika postiglo je izvrstan rezultat na natjecanju te su se tako našli na popisu 10% najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja. Nagrađeni su posebnom digitalnom značkom i zlatnom diplomom.

Nagrađeni učenici naše škole:

  • MikroDabar (1. i 2. razredi) - Daria Omrčen, Žan Pjer Jakšić
  • MiliDabar (3. i 4. razredi) - Veronika Lovrić, Marko Škopić, Roko Petrović, Laura Orešković, Ivan Kujundžić, Matej Šaban, Laura Vlahek, Dominik Šiškić, Andro Dorotić, Petar Jurić, Doris Fadljević, Iva Labus
  • GigaDabar (5. i 6. razredi) - Luka Idžan, Laura Dijanežević, Bernardica Jaroš, Eva Zečić, Benjamin Kos, Matej Marijetić, Manuela Žilec, Mihael Ervaćanin, Tin Stepanić, Jana Turković, Jana Valpotić, Laura Zobenica, Gabrijel Kadoić, Ivano Punek, Ana Šolić, Iskra Trkulja, Nicole Arnaut, Lana Marušić, Val Baričević, Dora Miletić
  • MegaDabar (7. i 8. razredi) - Pavao Karas, Veronika Zubec, Petra Šoštarec, Tomislav Bendeković, Dorotea Hrenković, Emanuel Banić, Dorian Deverić, Juraj Fabečić, Mia Vidović, Lana Žerjav, Filip Živanović, Lara Rašić, Jakov Stepanić, Maja Hruškar, Paola Grahovac, Antonio Dimoski.

Jedan od učenika koji se posebno istaknuo na ovom natjecanju je Luka Idžan iz 6. b razreda, koji je postigao nevjerojatan rezultat riješivši točno svih 12 zadataka. Razgovarali smo s Lukom.

Luka, kako je došlo do ovako velikog uspjeha?
Na natjecanju sudjelujem dvije godine zaredom. Na sva pitanja sam uspio točno odgovoriti uz malo sreće i puno razmišljanja.
Hoćeš li sudjelovati na natjecanju i iduće godine?
Naravno da hoću jer mi se natjecanje jako sviđa jer me potiče na razmišljanje i sviđaju mi se logički zadaci koji su postavljeni.

Učenici su na natjecanju nastupili pod vodstvom svojih učitelja informatike.

Milan Omrčen

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...