OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Uspjeh na natjecanju Kahoot Cup 6 PDF Ispis

Učenici 6. i 8. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika sudjelovali su 15. 11. na globalnom natjecanju u igranju kahoota i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 6 odvijalo u četiri igre zbog razlike u vremenskim zonama, ali svatko je mogao sudjelovati samo jednom. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva nego iz tema bliskih učenicima – super junaci, glazba, filmovi, igrice i ostale sitnice koje upotpunjuju život mladih ljudi u cijelom svijetu.

Učitelji su uključivali svoje timove u igru pristupanjem zoom sastanku u kojemu su učenici mogli vidjeti i pozdraviti ostale timove i igrati. Svi su bili dobro raspoloženi I opremljeni oznakama svoje zemlje. Na pitanja koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na svojim mobitelima ili tabletima i tako se natjecali za pojedinačnu pobjedu i za pobjedu svoje države.

Učenica 8. f razreda Lana Kus osvojila je drugo mjesto u igri u kojoj je sudjelovalo više od 500 vršnjaka i zaslužila nagradu koju Kahoot dodjeljuje učenicima koji su osvojili prva tri mjesta u svakoj od četiriju igara.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD, osmislio je ovaj kviz prije šest godina želeći omogućiti učenicima iz cijelog svijeta priliku da u igri i natjecanju nauče da s vršnjacima iz raznih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika

 
Natjecanje „Dabar“ PDF Ispis

Dabar 2022

Dabar 2 Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali u natjecanju „Dabar“. „Dabar“ je međunarodno natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i širom javnosti. Natjecanje se odvija u više od stotinu zemalja na šest kontinenata.

Natjecanje je u našoj školi održano od 7. do 11. studenoga 2022. u školskim računalnim učionicama, pod vodstvom učitelja informatike. U njemu su sudjelovali učenici od drugih do osmih razreda.

„Dabar" je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su osmislili stručnjaci iz različitih zemalja. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga „Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 
Gradsko natjecanje u šahu PDF Ispis

Gradsko natjecanje u šahu a

Gradsko natjecanje u šahu b U četvrtak, 13.10.2022. održano je gradsko natjecanje u šahu u PŠ Buševec.

Našu školu predstavljale su dvije ekipe. Učenici Gabriel Stošić, Jan Šipušić, Stjepan Trumbetaš, Fran Indi Obradović i Antonio Kos u ekipi dječaka i Lana Agatić, Mihaela Trumbetaš, Klara Bulić i Ema Gazdić u ekipi djevojčica. Ekipa dječaka i ekipa djevojčica osvojile su četvrto mjesto.

Čestitamo učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal

 
Školsko natjecanje u šahu PDF Ispis

Školsko natjecanje u šahu a

Školsko natjecanje u šahu b U ponedjeljak, 10. listopada 2022., održano je školsko natjecanje u šahu.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 učenika. Prvo mjesto zauzeo je Gabriel Stošić (7. r.), drugo mjesto Jan Šipušić (8. r.), a treće mjesto Stjepan Trumbetaš (8. r.).

Šah je fantastična igra koja osim zabave služi i razvijanju korisnih vještina u svakodnevnom životu.

Također, jedna od najvećih beneficija kod igranja šaha je vježbanje uočavanja, ali i kreativnosti!

Čestitamo svim učenicima!

Irena Gimpelj Gal

 
Nagrade petašima za grad mira u Minecraftu PDF Ispis

Steam Alliance - Minecraft

Učenici naše škole koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika kod prof. Božinović imali su priliku sudjelovati na međunarodnom natjecanju u gradnji u Minecraftu u kojem su trebali prikazati svoju viziju mira i uklopiti nova znanja i vještine stečene učenjem iz materijala za natjecanje o životu i djelu četiriju dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Na satima dodatne nastave raspravljali smo o naučenome i planirali svijet u Minecraftu u kojem bi učeničke ideje oživjele.

Dva tima napravila su odlične radove, a petaši u timu „Hribar Fifthgraders“ pobijedili su. Jedan su od šest nagrađenih timova u kategoriji do 13 godina. Posebne čestike učenicima Niki Matejčić i Tinu Stepaniću koji su, osim odličnih ideja i vještine gradnje u Minecraftu, pokazali odlično znanje engleskog jezika i prezentacijske vještine, što im je donijelo pobjedu. Video u kojem učenici predstavljaju svoj rad koji su nazvali „Peaceburg“ možete pogledati na poveznici:
HribarFifthGraders_MinecraftWorld2022.mp4

Vijest o natjecanju i pobjednicima nalazi se na službenoj stranici:
http://www.stemalliance.eu/microsoft-minecraft

Za svoj rad učenici su nagrađeni čestitkama i originalnim poklonima koji su im poslali sponzori natjecanja, Microsoft Store iz SAD-a.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...