OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti
Za zdravlje bez mana – svježa hrana svakog dana PDF Ispis

Dana 18. 10. 2023. godine u sklopu projekta Za zdravlje bez mana – svježa hrana svakog dana, koji se provodi u našoj školi, a u kojem sudjeluju Ana Lovrić, tajnica, Jadranka Jelisavac i Vesna Stipić učiteljice 1. d i 1. a razreda, te Marija Patrlj, razrednica 6.a razreda, održano je predavanje o zdravoj prehrani i zdravom načinu života. Predavanje je održala dr.med. Ivona Bakmaz Dubravka koja je najprije upoznala prvaše, a podsjetila šestaše i osmaše zašto je važno hraniti se zdravo, održavati higijenu, baviti se sportom te osobito kretati se na zraku i biti u doticaju s prirodom. Nakon što smo zajedno puno toga naučili, prvašići su riješili radne listiće te tako pokazali koliko su pažljivo slušali doktoricu, a doktorica se za to vrijeme obratila šestašima i osmašima te im posebno skrenula pozornost na probleme koji nastaju zbog poremećaja u prehrani, s naglaskom na uzroke; govorila je o štetnosti uzimanja energetskih napitaka, pušenja, a sve je zorno potkrijepila primjerima iz prakse što je oduševilo i šestaše i osmaša, a i nas velike. Dojmove o predavanju izrekle su osmašice Jana, Marta i Helena.

Jana: „Ovo predavanje bilo je vrlo poučno i zabavno. Svi smo naučili jako puno i uz to se i nasmijali. Doktorica nam je sve jako dobro objasnila, bila je jako vesela, zabavna i pozitivna.“

Marta: „Meni se ovo predavanje jako svidjelo, bilo je zanimljivo i naučila sam nešto novo. Doktorica je bila smiješna i vesela zbog čega mi se predavanje još više svidjelo. Voljela bih da su ovakva predavanja češća.“

Helena: „Predavanje je bilo jako poučno i zanimljivo. Doktorica je bila jako draga i sviđa mi se njezin stav tijekom predavanja. Predavanje je bilo dobro. Trebamo češće imati takva predavanja.“

Jadranka Jelisavac, Marija Patrlj i Vesna Stipić

 
Regreen projekt PDF Ispis

VG fest(1)

VG fest Na edukativnim radionicama koje su se održale 2. lipnja u Gradskoj vijećnici u sklopu festivala VG Fest 2023, učitelji i učenici naše škole predstavili su rezultate međunarodnog Regreen projekta koji se provodio u našoj školi tijekom ove školske godine. Tako su učenice Laura Sesvečan, Bruna Ćatipović i Zeta Hećimović Obradović u pratnji učiteljica i mentorica Marije Majdak Forjan i Antonie Blažević predstavile projekte naslovljene Floormap, Vigie Nature te E-book. Uz navedene učiteljice i učenice na projektima je sudjelovala i učiteljica Ivana Boban s učenicama 2. a razreda te učiteljica Sanja Božinović s učenicima 6. i 8. razreda 2. smjene.

Naše su učenice odgovarale na pitanje kako vide budućnost Velike Gorice kao grada u kojem žive ekološki osviješteni mladi ljudi. Navele su koje su ekološke probleme primijetile te koja rješenja predlažu odraslima.

Našim mentorima i učenicima želimo još mnogo uspjeha u daljnjem radu!

 
Regreen PDF Ispis

U ponedjeljak, 24. travnja 2023. u školskoj knjižnici obilježili smo Dana planeta Zemlje. Tom je prilikom predstavljen međunarodni Regreen projekt u kojem sudjeluju učitelji i učenici iz naše škole. Cilj je projekta upoznati učenike s inovativnim ekološkim rješenjima kako bismo očuvali naš okoliš i naš planet.

Tako su učiteljica razredne nastave Ivana Boban te učiteljica informatike Antonia Blažević predstavile aktivnost promatranja ptica koje su provele s 2. a razrednim odjelom. Nakon što su se upoznali s različitim vrstama ptica koje žive oko naše škole, učenici su podijelili svoja znanja i dojmove prenijeli likovnim i literarnim radovima. Zatim su učiteljice geografije Marija Majdak Forjan i Valentina Japec predstavile aktivnost natjecanja u bicikliranju za učenike od 5. do 8. razreda te popratne aktivnosti na školskoj Floormapi. Pobjednicima natjecanja uručene su nagrade. Učiteljica engleskog jezika Sanja Božinović predstavila je projekt E-books koji je provela s učenicima 6. i 8. razreda. Tema tog projekta su ugrožene i opasne biljne i životinjske vrste našega kraja.

Održanu su manifestaciju svojom prisutnošću uveličali voditelji Reegren projekta gospoda Jeppe Lӕssoe, Sally Anderson, Gertrud Lynge Esbensen te Mara Sierra Jimenez. Također su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice gospođa Gordana Mikulčić Krnjaja te gospođa Katarina Baković.

 
Hribarovi „Šumoborci“ PDF Ispis

Učenici OŠ Nikole Hribara danas su, 30. ožujka 2023. godine, sudjelovali u projektu „Šumoborci“ koji je organizirala Turopoljska udruga skauta TUR. Naši su učenici osmih razreda u Turopoljskom lugu sadili mladice hrasta lužnjaka te svojim vrijednim radom obogatili Turopoljski lug za buduće generacije. Ovim projektom želi se kod mladih potaknuti svijest o važnosti ekologije, pošumljavanja te pridonijeti općem obrazovanju djece u području zaštite okoliša.

 
Hrvatski novac – kuna PDF Ispis

Kuna(1)

Kuna(2) Sudjelovanjem u projektu „Hrvatski novac – kuna“ učenici 1. A G razrednog odjela na prigodan su se način oprostili od hrvatske kune. Svaki učenik donio je kovanice od 1 lp, 2 lp, 5 lp, 10 lp, 20 lp, 1 kn, 2 kn i 5 kn, a neki učenici dali su se u potragu i za kovanicama od 25 kn. U potragu za kovanicama uključili su se i roditelji koji su omogućili uspješno provođenje ovoga projekta. Učenici su, po želji, mogli donijeti i novčanice od 10 kn i 20 kn. Kovanice i novčanice ostaju lijepa uspomena na vremena kada su se veselili slavuju, medvjedu, tunju, Jurju Dobrili i Josipu Jelačiću.

„Hrvatska kuno, hvala na svemu!“ poručuju učenici 1. A G.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 1 od 8

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...