OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti
Majčin dan – Mama, volim te! PDF Ispis

mama, volim te (2)

mama, volim te (1) Stihovima posvećenim majci učenici 3.d razreda započeli su projekt pod nazivom Majčin dan – Mama, volim te! Projekt je proveden u sklopu aktivnosti Tima za kvalitetu iz područja: poučavanje i učenje. S aktivnostima smo započeli u travnju kada smo 28. 4. 2022. imali dan otvorenih vrata za sve djelatnike naše škole. Tog dana izmjenjivale su se razne aktivnosti posvećene najmilijem biću na svijetu – majci.

Istaknuli smo važnost Majčinog dana kao blagdana kojeg obilježavamo u čast majci i majčinstvu, a koji se u većini europskih zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Majčin je dan uvod u obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

Zavičajnim izričajem prikazali smo učiteljima igrokaz „Juva” naše turopoljske spisateljice Ivanke Rožić, olujom ideja izrekli niz asocijacija na riječ majka, krasnoslovili, čarobnim mikrofonom izgovarali najljepše rečenice o majci, izradili cvijet majčinih osobina, pjevali i plesali… Naslikali naše majke temperama toplim i hladnim bojama prikazavši kolorističkom modulacijom toplinu i ljubav.

Naše likovne radove – majke izložili smo u Domu kulture Galženica kako bi i lokalna zajednica bila upoznata s našim radom. Izložba je otvorena od 2. do 16. svibnja 2022. Izložbi su se priključili i učenici 3. a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Stipić. Snimili smo i radio emisiju za djecu Zvonjalica na City radiju posvećenu Majčinom danu, a poslušati ju možete na poveznici:

https://soundcloud.com/city-radio-hr/07052022-zvonjalica-os-nikole-hribara

O svim projektnim aktivnostima upoznati su i roditelji na roditeljskom sastanku, a u svemu provedenom moći će uživati na završnoj svečanosti koju će za njih prirediti učenici 3.d na kraju školske godine.

Učiteljica 3.d

Jadranka Jelisavac

 
Vukovar – terenska nastava iz povijesti za učenike osmih razreda PDF Ispis

Vukovar U organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i ove je godine organiziran projekt „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Jednodnevna terenska nastava iz povijesti za osme razrede održana je 12. travnja. Cilj je terenske nastave učiti o vrijednostima Domovinskoga rata i o značenju Bitke za Vukovar u obrani i stvaranju naše domovine.

Učenici su posjetili memorijalna mjesta na području grada – Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru te franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova. U Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar, smještenom u prostorima bivše vojarne 204. vukovarske brigade, poslušali su dva predavanja: Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Tu su također razgledali nekoliko unutarnjih i vanjskih izložbenih postava. Posjetili su i Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar te su se na taj način upoznali s povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara. Obilazak grada završili su kod simbola Vukovara – Vodotornja.

Učenike su pratile razrednice i razrednik, Marija Patrlj, Marija Zbačnik, Anita Kovačević, Ilija Marković, Lidija Smolenicki, Erika Likan Kelentrić i Irena Lacković, te Josipa Šute, pedagoginja i Natalija Kukor, prof. povijesti.

Učenici su se vratili prepuni pozitivnih dojmova, ponosni na naše branitelje, na sve one koji su svoje živote dali za slobodu i samostalnost naše domovine te sa sobom ponijeli poruku mira, nenasilja i tolerancije.

Natalija Kukor, prof.

 
Projekt Uređenje šuma u urbanim područjima PDF Ispis

urbana šuma

urbana šuma (2) U našem školskom dvorištu posađen je velik broj sadnica drveća. U njihovoj sadnji sudjelovali su učenici naše škole koji su se rado odazvali pozivu na ovu hvalevrijednu akciju. Uz pomoć poduzeća Poljo-prom d.o.o., VG Komunalca d.o.o. te uz ranije izrađen plan sadnje, naše školsko dvorište sada je postalo ugodno okruženje puno novih sadnica.

Grad Velika Gorica pokrenuo je ovaj projekt ozelenjivanja grada zajedno s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb d.d. kao jednu od mjera kojom bi se smanjila razina prizemnog ozona i na taj način utjecalo na povećanje kvalitete zraka, na svijest stanovnika o potrebi povećanja zelenih površina u gradu i u konačnici posredno i na kvalitetu života njegovih stanovnika.

Erika Likan Kelentrić

 
„Job shadowing" u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

web job shadowing

U razdoblju od 8. do 12. studenoga 2021. OŠ Nikole Hribara bila je domaćin „Job shadowinga" osnovnoj školi CEIP Calstellar-Oliveral iz Valencije, Španjolska.

„Job shadowing" je oblik stručnog usavršavanja kada nastavnik promatra i prati rad kolege iz neke europske ustanove na njezinom ili njegovom radnom mjestu. Na taj se način mogu iz prve ruke proučavati svakodnevni posao, radno okruženje, metode i načini rada u praksi. Mogu se vidjeti primjeri dobre prakse na djelu koje kasnije možemo upotrijebiti u vlastitom radu. Ustanova u kojoj se odvija ova aktivnost mora biti smještena u državi članici EU i mora imati iskustva u praksi o kojoj sudionik želi naučiti nešto više. (AMPEU)

„Job shadowing", kojem je naša škola bila domaćin, dio je Erasmus* KA101 projekta „Future classroom: improvement of pedagogical proposals of CEIP Castellar-Oliveral through observation and comparative education". Na „job shadowingu" prisustvovale su učiteljice razredne nastave Maria del Pilar Mora Perez i Maria Munoz LLuesa. Promatrale su primjere dobre prakse na satovima Engleskog jezika, Geografije, Informatike, Likovne kulture, Prirode i društva, Tehničke kulturu i Vjeronauka. Gošće su upoznate s radom školske knjižnice i pedagoške službe, a vidjele su i različite dijelove školske zgrade potrebne za svakodnevno izvođenje nastavnog procesa: dvoranu, blagovaonicu, kuhinju, kotlovnicu.

Tko je sve sudjelovao, kako je „Job shadowing“ protekao te fotografije s nastavnih satova, pogledajte na slijedećoj poveznici: „Job shadowing”.

 
Projekt Naša mala knjižnica i Mali čitateljski klub PDF Ispis

Nasa mala knjiznica

Mali čitateljski klub bio je oduševljen kad su mu stigle kreativne knjižice i knjige odabrane za projekt školske godine 2019./2020. Knjige, njima ne toliko poznatih autora, ali nadasve zanimljivih naslova, odmah su ih potaknule na čitanje i kreativno stvaranje. 

Pročitavši knjigu Branke Žodan, Sjeverac dječarac i patka selica, mali čitatelji prionuli su pisanju činkvina, a dvije čitateljice pristale su i na njihovu objavu: 


Drvo
Mlado, veliko.
Raste, diše, stoji.
Bez drveća nema života.
Zemlja.


Natali Marušić, 3. c

 

Beba
Nestašna, slatka.
Skače, spava, plače.
Malena beba hodati uči.
Igra.


Petra Đuran, 3. c

 

Pjesmice iz Čarobnog kalendara, Marijane Križanović, potaknule su Male čitatelje na stvaranje crteža za svaki mjesec u godini i tako je nastao Čarobni kalendar.

Brljibanovo kazalište, Nade Horvat, dobilo je svoje obožavatelje! Mali čitatelji odabrali su svoje najdraže igre/igrokaze: Nika Matejčić – Stara gljiva još je živa, Lorena Ceković – Ples pitona Pitomog, Ema Dobrenić – Sjenice na Valentinovo, Petra Đuran – Poziv na večeru, Lana Gabud – Mica Pospanka, Natali Marušić – Kad se nešto može čuti, Nika Stepanić – Kugla iza ugla, Ema Ivana Vukoja – Tik, tak, tuk, tek, tok i Vito Weihnacht – Igra za tigra te ih veselo izvodili u knjižnici.

A ono čime se posebno ponosimo, naš je čitateljski vlakić koji krasi pult knjižnice i svakom posjetitelju knjižnice privuče pogled i pobudi zanimanje. Ovi posebni vagoni nastali su za vrijeme koronavirusa.

Nasa mala knjiznica 2

U iščekivanju novih knjiga i kreativnih knjižica za školsku godinu 2020./2021., s podijeljenim zahvalnicama, Mali čitateljski klub: Lea Bukovac, 3. d; Nika Matejčić, 3. d; Lorena Ceković, 3. c; Ema Dobrenić, 3. c; Petra Đuran, 3. c; Lana Gabud, 3. c; Antea Marinović, 3. c; Natali Marušić, 3. c; Nika Stepanić, 3. c; Ema Ivana Vukoja, 3. c; Vito Weihnacht, 3. c i knjižničarka Željka Markus-Greč šalju vam srdačne pozdrave i dobre vibracije te vam poručuju: Čitajte! Zabavno je!

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 3 od 8

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...