OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti
4. c u eTwinning projektima PDF Ispis

  eTwinning  

I ove školske godine moji učenici 4. c razreda i ja sudjelovali smo u nekoliko eTwinning projekata i događaja. Iako smo o našem sudjelovanju u projektima već pisali i o njima možete pročitati na stranicama naše škole, na kraju ove školske godine samo ćemo ih se prisjetiti.

Naša likovna skupina Mali čuvari Turopolja sastavni je dio Erasmus+ projekta Our culture – European heritage, pa smo i ove školske godine nastavili svoj rad u tom projektu. Sudjelovali smo u projektima: U svijetu likovnih umjetnika 2/art in my hearth, Književnik mog zavičaja, 100. dan škole, Svjetski tjedan svemira i Pipi Duga Čarapa. Svaki je projekt zanimljiv na svoj način i pobuđuje kod učenika interes za istraživanjem i stvaranjem.

Od jeseni krećemo u nove izazove, moji četvrtaši u peti razred, a ja s prvašićima u neke nove, možda još neistražene projekte.

                                                 Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

 
Miljenko Muršić, književnik mog zavičaja PDF Ispis

  Književnik mog_zavičaja2

Književnik  mog_zavičaja Književnik mog zavičaja jedan je od eTwinning projekata u kojemu sudjeluje 4.c razred. U utorak, 23. lipnja 2020. na satu hrvatskog jezika upoznali smo rad i djelo velikogoričkog književnika Miljenka Muršića. COVID-19 nas je spriječio da ga upoznamo osobno, pa je sat započeo videozapisom koji nam je književnik Miljenko poslao i ispričao nam sve o svom radu, pisanju i djelovanju. Posebno nam je govorio o nastanku slikovnice Avijonko se ženi koju je on napisao. U stvaranju slikovnice sudjelovali su velikogoričani Mate Lovrić (crteži) i Aleksandar Božić (fotografije). Iako je slikovnica prilagođena mlađem uzrastu učenika, četvrtaši su je s veseljem čitali, analizirali i likovno je prikazali u obliku stripa. Gledali smo i isječke istoimene kazališne predstave koja je nastala prema ovoj slikovnici. Na kraju smo svoje dojmove snimili u obliku videozapisa i poslali ga gospodinu Miljenku Muršiću.

Bio je ovo jedan neobičan književni susret u neobičnoj školskoj godini.

                                                         Ksenija Petrlin – Jurić, mag. prim. educ.

 
Učenici 3. D na eTwinning platformi PDF Ispis

Tijekom ove školske godine učenici 3. D uključili su se na eTwinning platformu aktivno sudjelujući u nekoliko zanimljivih i učenicima primjerenih projekata.

 

Razglednica moga zavičaja

Od listopada 2019. godine do svibnja 2020. sudjelovali smo u projektu Razglednica moga zavičaja autorice učiteljice Sandre Vuk. Cilj projekta bio je istražiti svoje mjesto, njegove osobitosti i prepoznatljivosti te ih prezentirati vršnjacima iz drugih krajeva domovine. Integrirajući projekt u zavičajnu nastavu iz prirode i društva učenici su razglednicama, fizičkim i digitalnim, prezentirali ljepotu kulturno-povijesne baštine našeg Turopolja. Izrađene razglednice slali smo na brojne adrese sudionika u projektu. Također, nama pristigle razglednice smještali smo na zemljovid Republike Hrvatske uz mjesto, grad iz kojeg su stigle.    

               

 


Božićne čestitke  U predbožićno vrijeme 2019. godine sudjelovali smo u međunarodnom projektu I'll send you a Christmas card – CHRISTMAS CARDS EXCHANGE 2019. Cilj projekta bio je podijeliti božićni duh ručno rađenim čestitkama i dobrim željama. U projektu je sudjelovalo 20 partnerskih škola iz 14 država Europe. Sve čestitke izradili su učenici, a prilikom adresiranja tražili smo dotičnu državu na zemljovidu, njihove glavne gradove te boje zastave i zanimljivosti kako bismo proširili znanje i horizonte izvan domovine. Nama pristigle čestitke iskoristili smo za mali kviz znanja pogađanja država, gradova i zastava. Na kraju projekta poslali smo i naš videouradak u kojem smo svi zajedno pjevali hrvatsku tradicionalnu božićnu pjesmu U to vrijeme godišta .

 

Učiteljica Vesna Lukinić

 
Prvašići u eTwinning projektima PDF Ispis

Škola za život. Novi i drukčiji životni izazovi koji su se postavili pred učenike, učiteljice i roditelje prvih razreda. U radu po novim kurikulumima nužan je bio i drukčiji pristup radu. Kako bi svoj rad nadopunili iskustvima drugih i drugima pokazali što i kako rade učenici 1. a i 1. d razreda, uključili smo se u nekoliko projekata na eTwinning platformi. Uživali smo zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac.

 

sigurnim korakom Sigurnim korakom u školu 1

U projektu sigurnim korakom u školu 1 čiji je osnivač profesorica Branka Pastuović, ističu se suvremene metode poučavanja, aktivno učenje, radionice, učenje istraživanjem i rješavanjem problema te primjena različitih vrsta igara u nastavnim i projektnim aktivnostima prvoga razreda. Učitelji i učenici koji su uključeni u projekt međusobno surađuju i razmjenjuju iskustva, razne materijale koji su nam važni za kvalitetno provođenje nastave 1. razreda, a osobito su nam bili korisni tijekom provođenja nastave na daljinu.

Važna događanja koja smo imali tijekom ove školske godine zabilježili smo slikom, riječju, pjesmom, plesom, glumom na stanicama ovoga projekta. Učenici su stjecali razna znanja, vještine i stavove kojima su jačali svoje samopouzdanje, razumjeli i surađivali s drugima. U Sigurnom koraku u školu 1 zabilježili smo aktivnosti koje smo provodili u našoj školi i izvan nje: prvi dan i prve školske korake, Dane kruha, Svjetski dan jabuka, Međunarodni dječji tjedan, svetog Nikolu i Božić, Svjetski dan čitanja naglas, Dan sigurnog interneta, Međunarodni dan materinskog jezika, Dan ružičastih majci, Karneval, matematičke sadržaje, abecedu/slovaricu i niz drugih aktivnosti.

U nastavu na daljinu uključili su se i roditelji pa smo zabilježili uskrsna događanja, proveli projekt Majka je srce obitelji povodom Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji, raspjevali cijelu obitelj pjesmom Nek svud ljubav sja.

Uživali smo u svim aktivnostima te zahvaljujemo roditeljima i organizatorima projekta na pomoći i suradnji tijekom cijele školske godine, a osobito za vrijeme nastave na daljinu.

 

likovniU svijetu likovnih umjetnika 2/art in my heart

Projekt je u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono (UHURN) pod vodstvom gđa. Nevenke Dimač i Sandre Vuk. Upoznali smo pet velikih likovnih umjetnika svijeta, a jedan je iz naše domovine. Njihov život, djela i cjelokupno stvaralaštvo potaknuli su nas na učenje, kritičko promišljanje i stvaranje likovnih radova poput njihovih. Na trenutak smo zaustavili vrijeme i slikali poput Karle Gerard, Pieta Mondriana, Alme Thomas, Guiseppe Arcimbolda i našega slavnog slikara naive Ivana Rabuzina.

Radovi naših učenika redovito su bili dostupni na twinspaceu, mrežnoj stranici - stranici projekta i fb - grupi projekta. Tako smo prenosili stečeno znanje partnerskim školama potaknuvši i njih na kreativnost i stvaranje osobnih likovnih uradaka.

 

obitelj i ja Obitelj i ja

Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono (UHURN) organizator je projekta Obitelj i ja. Projektom smo zabilježili sve važne događaje tijekom ove školske godine u koje su se aktivno uključili roditelji s ciljem uspostave kvalitetne suradnje na dobrobit učenika. Aktivnosti su bile usmjerene na izgradnju suradnje, tolerancije i međusobnog uvažavanja unutar razrednoga odjela, škole i obitelji.

Na daljinu smo obilježili Majčin dan i Međunarodni dan obitelji od 8. do 15. svibnja 2020. godine pod nazivom Majka je srce obitelji.

 

književnik Književnik moga zavičaja

Upoznali smo se sa životom, radom i stvaralaštvom književnica našeg zavičaja, Jadrankom Čunčić – Bandov i Željkom Horvat – Vukelja. One su bile dragi gosti naše škole. Razveselile su učenike svojom glumom, pričom i pjesmom. S književnicom Željkom Horvat – Vukelja obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas.

Posebno nas je dojmio susret na daljinu s velikogoričkim piscem Božidarom Prosenjakom, djedom naše učenice koja polazi 1. a razred. Uživali smo u priči Pudlica to najbolje zna koju nam je književnik pročitao na daljinu. Svoje stvaralačke aktivnosti podijelili smo s drugim sudionicima projekta.

 

stoti dan 100. dan škole

Razigrano, veselo i dinamično obilježili smo 100. dan škole koji sva djeca vole. U nizu aktivnosti koje smo proveli u školi posebna zahvala roditeljima, mama i bakama koji su pripremili razne slatke delicije u obliku broja 100, a učenici su ih s veseljem blagovali.

 

svemir Svjetski tjedan svemira

I još jedan projekt - Drukčiji od ostalih. Zanimljiva tema – Svemir. Proučavali smo planete Sunčevoga sustava, bili astronauti i lebdjeli nebeskim prostranstvima. Zanimljiva priča vezana za Svjetski tjedan svemira koji se svake godine obilježava od 4. do 10. listopada. Roditelji su izradili sve potrebne kostime. Istraživali smo razne sadržaje iz kojih smo dobivali zanimljive informacije i tako proširivali svoje dosadašnje vidike.

Učiteljice Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Naš Denis u 3. razredu srednje škole PDF Ispis

Potvrda uplate

Denis Kao i prijašnjih godina, i ove su školske godine učenici naše škole prikupljali po 1 kunu za školovanje našeg kumčeta u Tanzaniji, Denisa Kweija. Ove kalendarske godine Denis kreće u 3. razred srednje škole. Od ukupno prikupljene 2.540,70 kn za Denisovu školarinu uplaćeno je 960,00 kn.

Trajnom odlukom Vijeća učenika ostatak novca dan je bivšoj učenici naše škole koja je doživjela tešku nesreću nakon koje joj je potrebno trajno liječenje.

Najviše novca prikupili su učenici 1. a razreda. Prvašići bravo! Ostalima hvala na odazivu!

U prilogu se nalazi popis prikupljenog novca po razredima i potvrda o uplati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 4 od 8

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...