OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti
Pravilnom prehranom do zdravlja - projekt PDF Ispis

Prehrana 2

Učenici 3. a su tijekom 12. i 1. mjeseca provodili projekt „Pravilnom prehranom do zdravlja“. Cilj projekta bio je shvatiti kako se pravilno hraniti i kako način prehrane utječe na naše zdravlje. Na početku projekta raspravljali smo o problemima u vezi s prehranom te da ima ljudi na svijetu koji imaju problema s prekomjernom težinom kao i onih koji nemaju što jesti. Zatim smo se podijelili u skupine s različitim temama i zadacima: Moj jelovnik, Istražujemo hranu, I očima jedemo, Kila više ili manje i Reklame u prehrani. Učenici su proveli anketu u razredu o prehrambenim navikama, ispitivali su sastav namirnica na masti i šećere, kulturu ponašanja za stolom, dnevni unos kalorija, utjecaj reklama za hranu, intervju o izgledu i utjecaju poznatih ličnosti.

Nakon istraživanja, prezentirali su rezultate u razredu. Zaključili smo da je pravilna i zdrava prehrana važna za naše zdravlje.

 

Ivana Boban,

učiteljica 3. a razreda

 
Rezultati akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno PDF Ispis

I ove smo godine, tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica, prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirnim djelima. Prikupljeno je 3.136,00 kn, od čega je kupljeno 61 primjerak lektirnih naslova:

 

Mastajmo (1)

 

1.Gospođica Neću (1. razred), 25 primjeraka

2.Antun Tun (1. razred), 1 primjerak

3.Vuk i sedam kozlića (1. razred), 1 primjerak

4.Žabeceda (1. razred), 1 primjerak

5.Dječji bonton (1. i 2. razred), 1 primjerak

6.Grga Čvarak (2. razred), 1 primjerak

7.Djevojčica sa šibicama (2. razred), 1 primjerak

8.Vlak u snijegu (3. razred), 5 primjeraka

9.Družba Pere Kvržice (4. razred), 25 primjeraka.

 

 

Posebna pohvala i zahvala našim prvašićima iz a i d razreda te učenicima 3. b i 7. b razreda koji su prikupili najviše novaca u svojim razredima. Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti u prilogu.

Još jednom hvala svima na odazivu.

 

 
Naš Denis ove godine kreće u 2. razred srednje škole PDF Ispis

I ove školske godine učenici naše škole prikupljali su po 1 kunu za školovanje našeg kumčeta u Tanzaniji, Denisa Kweija. Ove kalendarske godine Denis kreće u 2. razred srednje škole. Od prikupljene 2.201,50 kn, 1.000,00 kn uplaćeno je za Denisovu školarinu.

Trajnom odlukom Vijeća učenika ostatak novca, tj. 1.201,50 kn, dan je bivšoj učenici naše škole koja je doživjela tešku nesreću nakon koje joj je potrebno trajno liječenje.
Najviše novca prikupili su učenici 2. b razreda. Bravo za 2. b i hvala svima na odazivu!
U prilogu se nalazi popis prikupljenog novca po razredima i potvrda o uplati.

 
Tečaj prve pomoći za Hribarove volontere PDF Ispis

Nesreće se događaju svakodnevno i svugdje: u kući, na poslu, u školi, na cesti, tijekom sporta i zabave… Zbog toga smo pozvali djelatnice Crvenog križa Velike Gorice u našu školu kako bi članovima našeg volonterskog kluba Hribarovi volonteri pokazale različite tehnike pružanja prve pomoći. Radionica je održana u četvrtak, 14. veljače 2019. godine, a naši volonteri su naučili kako ispravno postupiti s unesrećenom osobom te joj pružiti prvu pomoć.

 

Erika Likan Kelentrić

 
Rezultati akcije „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ PDF Ispis

 

 

I ove smo godine, tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica, prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirnim djelima. Prikupljeno je 3.638,00 kn, od čega je kupljeno 49 primjeraka lektirnih naslova:

1. Priče iz davnine (6. razred), 5 primjeraka
2. Lav, Vještica i Ormar (6. razred), 9 primjeraka
3. Kraljević Kaspijan (7. razred), 10 primjeraka
4. Mor (8. razred), 2 primjerka
5. Šaljive narodne pripovijetke (5. razred), 3 primjerka
6. Starac i more (8. razred), 10 primjeraka
7. Galeb Jonathan Livingston (8. razred), 10 primjeraka.
Ovom nabavkom osigurali smo dovoljan broj primjeraka (25) lektirnih naslova za učenike svih razreda te smo im omogućili posudbu tijekom cijelog mjeseca i ostvarili ovogodišnji cilj.

Posebna pohvala i zahvala učenicima 3. d razreda i razrednici Dragici Antolović koji su i ove godine prikupili najviše, 276 kuna, te našim prvašićima iz d razreda pod vodstvom razrednice Slavice Šapković koji su ih gotovo sustigli s prikupljenih 270 kn. Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti u prilogu.

Još jednom hvala svima na odazivu i pomoći.

 

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 5 od 8

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...