OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti
Rezultati akcije „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ PDF Ispis

 

 

I ove smo godine, tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica, prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirnim djelima. Prikupljeno je 3.638,00 kn, od čega je kupljeno 49 primjeraka lektirnih naslova:

1. Priče iz davnine (6. razred), 5 primjeraka
2. Lav, Vještica i Ormar (6. razred), 9 primjeraka
3. Kraljević Kaspijan (7. razred), 10 primjeraka
4. Mor (8. razred), 2 primjerka
5. Šaljive narodne pripovijetke (5. razred), 3 primjerka
6. Starac i more (8. razred), 10 primjeraka
7. Galeb Jonathan Livingston (8. razred), 10 primjeraka.
Ovom nabavkom osigurali smo dovoljan broj primjeraka (25) lektirnih naslova za učenike svih razreda te smo im omogućili posudbu tijekom cijelog mjeseca i ostvarili ovogodišnji cilj.

Posebna pohvala i zahvala učenicima 3. d razreda i razrednici Dragici Antolović koji su i ove godine prikupili najviše, 276 kuna, te našim prvašićima iz d razreda pod vodstvom razrednice Slavice Šapković koji su ih gotovo sustigli s prikupljenih 270 kn. Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti u prilogu.

Još jednom hvala svima na odazivu i pomoći.

 

 

 
STEM večer PDF Ispis

U ponedjeljak, 3.12.2018. u našoj školi prvi je puta održana STEM večer. Na radionicama su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda.

Mnoštvo pokusa iz kemije i fizike, praktičnih radova iz tehničke kulture, programiranja iz informatike te kreativnih zadataka u kreativnom kutku osmislile su i vodile učiteljice.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na odazivu i pomoći u ostvarenju ove večeri.

Vidimo se dogodine!

                                                                                                                         

Učiteljice STEM područja

 
Glagoljaški bookmarker PDF Ispis

U suradnji s Područnom knjižnicom Galženica, povodom Mjeseca hrvatske knjige, učenici 4. a i 4. b razreda sudjelovali su u zanimljivoj radionici „Glagoljaški bookmarker“. U uvodnom filmu učenici se upoznaju s, njima nepoznatim, staroslavenskim pismom glagoljicom – rasporedu i izgledu slova, prostoru i vremenu uporabe toga pisma, sastavljaču pisma... 

Slijedi izrada bookmarkera – straničnika pod vodstvom Mihaele Cajner Petrinec i Matije Katulića. Korištena je tehnika flomastera u boji, a motiv i riječ koju su učenici pisali prema predlošku slova glagoljice odabrali su sami. Glagoljicom su napisana vlastita imena, imena roditelja, braće i sestara, omiljenih nogometnih klubova i videoigrica, a bilo je tu i ime pokoje simpatije.
Nastali su originalni straničnici koji će učenike zasigurno potaknuti na odabir barem jedne nove knjige, čije će stranice obilježiti svojim uratkom i uživati čitajući.

 

Vesna Stipić, mag. prim. educ.
voditeljica Aktiva 4. razreda

 
Zvonjalica PDF Ispis

I ove školske godine Zvonjalica, emisija koju stvaraju i vode učenici OŠ Velike Gorice na City Radiju, nastavlja zvoniti. Današnju Zvonjalicu (25. Listopada 2018.) osmislile smo i vodile mi, Ellen i Ema iz 8.a. Tema je bila „Erasmus program u našoj školi“ o kojem je govorila profesorica Valentina Japec. Učenici su mogli odgovoriti na nagradna pitanja, a nagrade je osigurao stalni sponzor Zvonjalice Micro Team.


Ellen, 8.a

 
Zajedničkim susretom sudionika završio LIKE 2018. PDF Ispis

like 2018 zavrsio (2)

like 2018 zavrsio (1)

U utorak, 29. svibnja 2018., u Osnovnoj školi Eugena Kumičića okupilo se tridesetak učenika četvrtih razreda naše škole i škole domaćina. Riječ je o polaznicima projekta LIKE 2018. koji se od travnja provodi u ove dvije škole. Nakon dva mjeseca marljivog rada učenici su ovu prigodu iskoristili kako bi provjerili koliko su naučili, ali i da se međusobno upoznaju i druže. Nakon susreta učenicima su uručene prigodne diplome i nagrade sponzora projekta bistroa „Jadran“ iz Velike Gorice.

Projekt LIKE sufinanciran je od strane Hrvatskog saveza informatičara i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica te je za učenike besplatan. U sklopu projekta organizirane su radionice programiranja i logičkog razmišljanja za napredne učenike 3. i 4. razreda. Cilj projekta je razvijanje znanja i vještina unutar STEM područja te usmjeravanje darovitih učenika u računalno i logičko razmišljanje.

Voditelji projekta su učitelji Maja Đuričić, Katarina Grgić Noršić i Milan Omrčen.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 6 od 8

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...