OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Projekti
Mogu, ako hoću 1 PDF Ispis

Zagrebačka županija u suradnji s Policijskim postajama gradova organizira predavanja MAH 1 – Mogu, ako hoću 1: nizom predavanja o ovisnostima i ulozi policije u društvu. U četvrtak, 14. travnja 2011. četvrti razredi slušali su zanimljivo predavanje kontakt policajca Ivana Josića i aktivno sudjelovali iznoseći svoja iskustva o temi ovisnosti, dosadašnjim susretima s policijom te odgovornostima i obvezama koje imaju kao ravnopravničlanovi svoje društvene zajednice.

 
Festival znanosti PDF Ispis

U utorak, 12. travnja 2011. skupina darovitih učenika 4.-ih razreda, pod vodstvom psihologinje Sandre Raković, Mali čitateljski klub 3.-ih i 4.-ih razreda i Mladi knjižničari, pod vodstvom knjižničarke Monike Meštrović, bili su na Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Ovogodišnja tema Festivala je Svjetlost , a sam festival je posvećen znanstveniku Ruđeru Boškoviću obilježavanjem 300 godina od njegova rođenja (18.5.1711.).

Prvo što nas je zateklo po ulasku bila je izložba zanimljive Speleološke istraživačke opreme i izložba učeničkih radova Sunce koju smo pomno proučili i glasovali za najljepše radove. U samoj središnjici nalazila se izložba Ruđer Bošković-portret znanstvenika iz koje smo naučili neke nove stvari o znanstvenikovu radu i životu. Oduševio nas je mjerač potresa pa smo se često tijekom dana vraćali skakati pred njim kako bi nam točno izmjerio koliki smo potres izazvali. Na samom početku zatekla nas je radionica Koliko boja možemo naći u biljci? To nam baš i nije bilo pretjerano zanimljivo, ali smo zato više od sat vremena proveli na radionici Optičke iluzije na kojoj smo vidjeli kako gledanje nečega iz drugog kuta može biti interesantno, čak i smiješno. Ponosni smo na Mihaelu i Lovru koji su se ohrabrili i u sklopu radionice Mala TV-prognoza vremena nas izvijestili o vremenu. Naše male meteorologe nagradili smo zasluženim pljeskom. Slijedila je pauza koju su neki proveli listajući izložene knjige, drugi slušajući o Sudbini jedne tablete, a treći na klupi pod Suncem i u hladu dvorišta.

U radionici Piti ili ne piti, pitanje je sad? doznali smo što je dobro piti, a što ne. Sve su nas iznenadili studenti kemije svojim nenajavljenim eksperimentima u kojima je bilo i dima i vatre. Nismo se bojali jer znali su što rade, dušik i kalij miješali su s otopinama vode i stvarali predstavu za pamćenje. Jako nam se svidjela i radionica koja je slijedila Zvjezdana svjetlost jer smo u sklopu nje naučili i crtali pravilan raspored boja u Sunčevom spektru. S radionice smo otišli s radovima od kojih smo kasnije napravili lepeze i rashladili se od prisutne dnevne vrućine. Šlag na kraju bilo je gledanje Sunca teleskopom. Iznenadile su nas, inače, nevidljive crne pjege i podatak da je Sunce, zapravo, svijetlo-žute boje. Puni dojmova uputili smo se doma, a u sebi se nadamo da ćemo i sljedeće godine do tamo!  

 
Prevencija nasilja PDF Ispis

18. ožujka 2011. učenici 8.d, 8.e, 8.f, a 24. ožujka 2011. učenici 8.a, 8.b i 8.c sudjelovali su u preventivnom programu – prevencija nasilja u adolescentskim vezama pod nazivom Ljubav i popratne pojave. Program podupire grad Velika Gorica - Upravni odjel za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Tema se obrađuje po principu mladi za mlade putem interaktivne tribine. Tribinu su vodili bivši učenici Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina Marija Jantak i Andrej Sreš koji imaju dugogodišnje iskustvo u ovom programu uz voditeljicu programa Biserku Šavora.

 
Prikupljanje novca za školovanje učenika u Tanzaniji PDF Ispis

Vijeće učenika, 16. studenog 2010. povodom Međunarodnog dana tolerancije, pokrenulo je projekt Kumstvo u našoj školi prikupljanjem po 1 kune od svakog učenika čime će se plaćati školovanje jednog djeteta u Tanzaniji posredstvom udruge Kolajna ljubavi. Ostatak novca uplaćen je za opremanje novosagrađenog sirotišta u biskupiji Songea također u Tanzaniji.
Prikupljeno je i uplaćeno ukupno 3.564,40 kn.

 Diploma - Zahvalnica dodijenjena učenicima naše škole:

 www.kolajna-ljubavi.hr

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 7 od 7

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...