OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Vijesti
Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici PDF Ispis

Manifestacija Noć knjige, kojom se potiče važnost čitanja, održava se diljem Hrvatske i svijeta 23. travnja povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Godine 2024. slavimo obljetnicu 150. rođendana istaknute hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Kako bismo međusobno širili i poticali radost čitanja i pisanja školska je knjižnica 23. i 24. travnja povodom Ivanina rođendana pripremila interaktivnu izložbu „Hrvatski Andersen”. Učenici i profesori mogli su za vrijeme školskih odmora razgledati izložbu kojom se nastojalo promovirati i posjetiteljima dočarati važnost i vrijednost djela Ivane Brlić-Mažuranić. Središnja točka izložbe bila je vremenska crta koja je pratila njezin život i stvaralaštvo. Osim činjenica profesori i učenici mogli su „upoznati“ književnicu i kroz izložene fotografije i knjige. Za posjetitelje je osmišljena i slagalica čiji je sadržaj uključivao ilustracije i dijelove poglavlja iz zbirke pripovijetki „Priče iz davnine“. Za one mlađe bila je pripremljena aktivnost koja je uključivala rekvizite inspirirane romanom „Čudnovate zgode šegerta Hlapića“, a zadatak je bio odglumiti zadane dijelove iz odabranih poglavlja. Zahvaljujemo svim posjetiteljima na odazivu, a posebno našoj svestranoj vjeroučiteljici Mariji Patrlj koja se inače kao turistički vodič kostimira u Ivanu Brlić-Mažuranić. Zahvaljujući njoj jedna od najvećih hrvatskih književnica ovoga je puta „došetala“ i do naše školske knjižnice i šestašima pročitala pripovijetku „Kako je Potjeh tražio istinu“ te tako cijelu izložbu učinila još posebnijom.

Josipa Radočaj, mag. bibl.

 
„Lektira na oko“ – interaktivni dramsko-scenski projekt PDF Ispis

U školskoj knjižnici dvije kreativke iz Velike Gorice – novinarka, glumica i performerica Ana Katulić te profesorica engleskog i talijanskog jezika Anita Pukanić, koja se može pohvaliti i diplomom Kubusa, glumačkog programa, simpatično su predstavile i osmislile interaktivni dramsko-scenski projekt „Lektira na oko“. Ovim projektom promiče se radost prema čitanju te općeniti interes za knjigu. Za sada se projekt odvija za niže razrede osnovnih škola pa su tako učenici 3. a, 3. b, 3. c, 3. d razreda matične škole te 3. razredi područnih škola u Lomnici i Gradićima na interaktivan način pratili tijek predstave i transformaciju glumica u likove. Predstava obuhvaća šest lektirnih naslova: Vlak u snijegu Mate Lovraka, Dnevnik Pauline P. Sanje Polak, Miševi i mačke naglavačke Luke Paljetka, Kad bi drveće hodalo Grigora Viteza, 100 najzanimanja Zvonimira Baloga i Čudnovate zgode šegerta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić. Poznate scene i situacije koje su glumice izvele potaknule su kod učenika veliki entuzijazam, a tome je pridonijela i obrađena pjesma u hip-hop verziji Kako živi Antuntun te ostale pjesme uz instrumente. Nakon održane predstave učenicima se jako svidjelo fotografiranje s Instagram okvirom Lektire na oko, a jednako atraktivan rekvizit bio je i leksikon (dnevnik Pauline P. iz scenske adaptacije) u kojem su učenici pisali svoje poruke ili se samo potpisali. Zahvaljujemo talentiranim glumicama koje su na vrlo originalan i zabavan način približile učenicima kulturu čitanja i pokazale kako ono može pomoći u otkrivanju raznih karaktera i odnosa među ljudima te vjerujemo kako će učenicima ovaj projekt ostati u lijepom sjećanju.

                                                                                                          Josipa Radočaj, mag. bibl.

 
Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi - 24. travanj 2024. PDF Ispis

učiteljica2
 

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

Velika Gorica, 24. 4. 2024.

 

           Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi

 

U okviru projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ objavljuje se Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi.


I.
• Broj traženih osoba: 1
• Mjesto rada: osnovna škola Nikole Hribara
• Radno vrijeme: nepuno radno vrijeme – 21 do 30 sati tjedno
• Prijevoz na rad: u cijelosti
• Vrsta ugovora: ugovor o radu na određeno vrijeme najduže do 30.lipnja 2024.

 

II.

UVJETI:
• najmanje završena četverogodišnja srednja škola,
• nepostojanje zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
Prednost će imati osobe sa:
• iskustvom u radu na poslovima pomoćnika u nastavi u školama koje se dokazuje potvrdom škole o uspješnom obavljanju poslova pomoćnika u nastavi.

 

III.

OPIS POSLOVA
Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružanje neposredne podrške i pomoći učenicima s teškoćama u razvoju sa ciljem olakšavanja njihovog obrazovnog procesa i socijalizacije.

 

IV.

Odabir osoba koje će izvršavati poslove pomoćnika u nastavi izvršit će Školski tim.

 

V.

S odabranim pomoćnikom u nastavi sklopit će se ugovor o radu na određeno, nepuno radno vrijeme kojim će se definirati međusobna prava i obaveze.

 

VI.

Uz prijavu na javni poziv, kandidati za pomoćnike dužni su priložiti:

• životopis,
• dokaz o stručnoj spremi (neovjerena preslika),
• dokaz o hrvatskom državljanstvu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili domovnice),
• dokaz o prebivalištu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu)
• dokaz da se ne vodi kazneni i istražni postupak (neovjerena preslika uvjerenja o nekažnjavanju – ne starije od 3 mjeseca).
Škola zadržava pravo uvida u originale dokumenata.

 

VII.

Prijave se podnose poštom ili predaju osobno na sljedeću adresu:

Osnovna škola Nikole Hribara

Ruđera Boškovića 11.

10410 Velika Gorica

s napomenom „Prijava za pomoćnika u nastavi“.

 

Rok za podnošenje prijava je 2. 5. 2024 .
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Za sve informacije možete se obratiti na brojeve telefona 01/2344 714 - Katarina Sikrić Lukić, mag. pead. soc.

 

Ravnatelj:
Stjepan Maravić, prof.

 
Državno Natjecanje iz fizike PDF Ispis

OŠ don Mihovila Pavlinovića u Podgori i ove je godine bila domaćin državne razine Natjecanja iz fizike. Natjecanje je održano od 15. 4. do 18. 4. 2024. godine.

U Podgori su se okupili najbolji fizičari kako bi usporedili svoje znanje. Među njima su bili i naši učenici, Ena Novak i Pavao Karas.

Učenici zadatke rješavaju dva dana. Prvi dan je po rasporedu rješavanje teorijskih zadataka, a drugi dan eksperimentalnih.

Nakon odrađenih zadataka Ena je zauzela 6. mjesto osvojivši II. nagradu, a Pavao 18. mjesto.

Nakon četiri dana uživanja s fizičarima došao je kraj i vrijeme za povratak kući s osmijesima na licima i novim prijateljstvima!

Antonija Fartek, prof. fizike

 
Alati za moderno doba PDF Ispis

alati za moderno doba(1)

alati za moderno doba Tehnologija, ali na odgovoran i siguran način. Ulaganje u budućnost mladih kroz obrazovanje o sigurnom i odgovornom korištenju digitalnih alata cilj je novog preventivnog programa „Alati za moderno doba“. Educirali smo se kako bismo kod naših učenika 7. razreda pospješili razvoj socio-emocionalnih vještina važnih za osvješćivanje odgovornosti u virtualnom okruženju, odnosno prevenciju rizičnih ponašanja.

 
Više članaka...
Stranica 1 od 15

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...