OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Županijsko natjecanje iz geografije PDF Ispis

zupanijsko natjecanje - geografije

 

U OŠ Sveta Nedjelja, područna škola Rakitje, održalo se županijsko Natjecanje iz geografije. Prema ostvarenim rezultatima školskog natjecanja, na županijsko natjecanje pozvano je šest učenika: Jana Šaban i Marta Rimac, 5. razred , Filip Vukadinović i Ivan Beli, 6. r.,  Fran Tomašić, 7.r.  i Ljudevit Marija Jaroš, 8.r. Na natjecanju su, u žestokoj konkurenciji, ostvarili zavidne rezultate. Najbolji je rezultat ostvarila Jana Šaban osvojivši treće mjesto. Njihovi mentori su prof. Valentina Japec, prof. Milan Vareško i prof. Marija Majdak Forjan koji čestitaju učenicima na njihovim rezultatima.

 
Prvi razredi u kazalištu Žar ptica PDF Ispis

Durica - male ljubavi

Ljubavi, kažu, mogu biti velike i male. A kakve su to male ljubavi pogledali smo u Gradskom kazalištu Žar ptica. 

Svi učenici prvih razreda matične i područnih škola 16. 2. 2017. pogledali su predstavu Durica – male ljubavi. Glavni su likovi učenici prvoga razreda, baš kao i oni. I oni se međusobno porječkaju i prave važni, a katkad bljesnu i iskrice ljubavi. Za njih su to veliki životni problemi koje rješavaju uz pomoć učiteljice, starije sestre i starijih učenika.

Posebnost ove predstave je u tome što je dijelom prikazana kao strip. Likovi su iz stripa preneseni na pozornicu i pričaju o svojim velikim i malim ljubavima.
Predstava se svima sviđala, a neki naglašavaju jako, jako sviđala.

 
Županijska smotra LiDraNo PDF Ispis

Lidarno Klara zilec

Lidarno zup Županijska smotra LiDraNo održana je 14. veljače 2017. u organizaciji naše škole u POU Velika Gorica. Sudjelovalo je 180 učenika, 71 mentor iz 37 osnovnih škola Zagrebačke županije. Na otvorenju susreta nastupili su učenici OŠ Nikole Hribara.

U holu škole pripremljena je izložba literarnih i samostalnih novinarskih radova i školskih listova. Na računalu, koje je bilo postavljeno na izložbi, posjetitelji  i sudionici mogli su prelistati i dva digitalna školska lista.

Dio učenika i njihovih mentora posjetili su Muzej Turopolje.

Prosudbena povjerenstva za literarno, novinarsko, radijsko i dramsko stvaralaštvo održala su okrugle stolove i učenicima i njihovim mentorima uputila pohvale i savjete kako dodatno unaprijediti rad i postići još bolje rezultate.

Našu školu predstavljala je Klara Žilec iz 6.f u pojedinačnom scenskom nastupu pod nazivom „Kesni sneg“, Dragutina Domjanića, pod mentorstvom prof. Irene Lacković.

Sudionici susreta kroz druženje su i rad razmijenili iskustva te dobili nove ideje za sljedeće LiDraNo, a mi smo se opet pokazali dobrim domaćinima.

Rezultati

 
Denis Kweji u 7. razredu PDF Ispis

Denis Kweji I ove školske godine učenici naše škole prikupljali su po 1 kunu za školovanje našeg kumčeta u Tanzaniji Denisa Kwejia. Denis ove kalendarske godine pohađa 7. razred. 

Prikupljeno je 3.374,70 kn. Od toga je uplaćeno 966,00 kn za školarinu.

Trajnom odlukom Vijeća učenika 2014./2015. školske godine ostatak od 2.408,70 kn predan je bivšoj učenici naše škole, koja je doživjela tešku nesreću te joj je potrebno trajno liječenje.

Zahvaljujemo svima na odazivu.

U privitku se nalazi tablica prikupljenih novčanih sredstava po razredima, sken uplate i zadnje dobiveno izvješće o Denisu.

Uplatnica

Iznosi prikupljeni po razredima

 

 
Antonio i Libor najbolji programeri u Zagrebačkoj županiji PDF Ispis

infokup 2017

Srednja škola Dugo Selo i ove godine bila je sjajan domaćin Županijskog natjecanja iz Informatike – Infokup. Na natjecanju održanom u petak, 10.2.2017., nastupila su dva učenika naše škole i postigla izvrstan uspjeh te pokazala zavidno znanje programiranja.

U kategoriji učenika sedmih razreda Antonio Dijanić osvojio je prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova, a među osmašima najbolji je bio Libor Zima. Mentori učenicima bili su profesori Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Čestitamo učenicima na uloženom trudu, postignutim rezultatima i uspješnom predstavljanju naše škole.

 
Gradsko natjecanje iz rukometa/dječaci 7. i 8. razredi PDF Ispis

rukomet

9.2.2017. u OŠ N. Hribara održalo se Gradsko natjecanje iz rukometa za dječake. Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa. Učenici naše škole pod voditeljstvom profesorice Ivane Cvetnić osvojili su 2. mjesto u ukupnom poretku. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ E. Kumičića, a treće mjesto učenici OŠ J. Habdelića.

 
PŠ Gradići i Lomnica u Gradskom kazalištu Žar ptica PDF Ispis

zvizduk s bukovca (2)

zvizduk s bukovca (1) Učenici trećih razreda PŠ Gradići i Lomnica u petak, 3. veljače, posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica. Predstavom „Zvižduk s Bukovca“ vratili su se sedamdesetak godina unatrag i i vidjeli kako su se djeca zabavljala 50-ih godina 20. st.

Predstava je adaptacija istoimenog romana Zvonimira Milčeca koja govori o odrastanju i pustolovinama grupe dječaka s Bukovca, danas poznate zagrebačke četvrti, koja je u to vrijeme, poslije Drugog svjetskog rata, bila tek prigradsko naselje.

Uz zanimljive likove i maštovite priče, učenici su mogli čuti i neke zanimljive zagrebačke izraze. Neke od njih prilažemo u malom bukovačkom rječniku.

Učiteljice 3. razreda

 
Predavanje za učenike 6. razreda u sklopu programa Prevencija i Alternativa - PiA PDF Ispis

pia

U tjednu od 30.1. do 3.2. za učenike 6. razreda u školskoj su knjižnici održana predavanja u sklopu programa Prevencija i Alternativa - Program prevencije konzumacije alkohola, droge, cigareta te prevencije vandalizma. Program je namijenjen učenicima 6. razreda i provodi ga Policijska uprava zagrebačka. Predavanje na poučan način prati problem ovisnosti, njegove uzroke i posljedice te učenicima nudi alternativu takvom obliku života. Učenici su vrlo pozorno saslušali predavanje kontakt-policajca Ivana Josića.

 
Natjecanje u ženskom futsalu PDF Ispis

futsal cure

Dana 24. siječnja 2017. u velikoj dvorani naše škole održano je gradsko natjecanje u ženskom futsalu. Ugostili smo ekipe svih osnovnih škola s područja Grada Velike Gorice. Natjecanje je započelo u jutarnjim satima. U finalu su snage odmjerile učenice OŠ Nikole Hribara i OŠ Eugena Kumičića, no pobjedu su ipak odnijele gošće. Svi natjecatelji bili su zadovoljni organizacijom, a mi osvojenom medaljom.

 
Domaćini Gradske smotre LiDraNo 2017. PDF Ispis

lidrano

 

25.1.2017. u POUVG ugostili smo osnovne škole s područja Grada Velike Gorice. Smotra je obuhvaćala literarno, novinarsko i dramsko stvaralaštvo. Nakon svečanog otvorenja smotre započeo je dramski dio pojedinačnih scenskih nastupa kao i rad povjerenstava za literarni i novinarski izraz.

U 11.30 održan je okrugli stol za literarni i novinarski izraz te su sljedeći radovi predloženi za Županijsku smotru. Novinarski rad učenice Eme Galović iz OŠ E. Kvaternika, literarni radovi učenica: Franke Lučan iz OŠ J. Habdelića, Paule Pfeiffer Rimac iz OŠ E. Kvaternika, Julijane Kolarec iz OŠ S. Kolara, Kravarsko, Mije Bošnjak iz OŠ E. Kumičića i učenika Ivana Fujsa iz OŠ E. Kvaternika.

Ni povjerenstvo za dramski izraz nije imalo lak zadatak. Od velikog broja sudionika trebalo je izdvojiti tri najuspješnija izvođača i skupine. Za Županijsku smotru predloženi su u pojedinačnom scenskom nastupu učenici: Borna Guzanić, OŠ Šćitarjevo, naša Klara Žilec te Jelena Puček, OŠ E. Kvaternika, a u skupnom „Ja sam zaljubljen“, OŠ Pokupsko, „Posljednja obala“, OŠ Jurja Habdelića i „Ogledalce“, OŠ E. Kvaternika.

Kao pravi domaćini pružili smo gostima ugodno i lijepo druženje do sljedećeg susreta na Županijskoj smotri LiDraNo 2017.

 
Gostovanje u kvizu „Pametna pitanja za pametne glave“ PDF Ispis

kviz vjeronauk

Učenici naše škole gostovali su na Hrvatskom katoličkom radiju 18.1.2017. u kvizu „Pametna pitanja za pametne glave“. Našu školu predstavljali su učenici 6.d razreda Tomislav Filković, Kristina Karačić i Antonio Bradić. U novinarskom dijelu zadatka uspješno su predstavili svoju školu i grad, dok su u natjecateljskom dijelu bili malo manje uspješni od OŠ „Petar Hektorović“ s otoka Hvara i izgubili s jednim bodom razlike. Pitanja su obuhvaćala gradivo iz vjeronauka, povijesti, geografije i hrvatskog jezika. Učenike je ponosno vodila Marija Patrlj, učitelj mentor.

 
Božićni koncert PDF Ispis

božićni koncert

U holu škole, već tradicionalno, 22.12. s početkom u 18,30 održao se Božićni koncert. Božićnim pjesmama, baletnom i glazbenim točkama uveli su nas naši učenici u predbožićno vrijeme.
Cijeli koncert posvećen je našoj dragoj kolegici, prerano preminuloj učiteljici, gđi. Branki Vlajnić.

 
In memoriam Brankica Vlajnić PDF Ispis

Vlajnić Brankica Brankica Vlajnić (rođ. Borić), rođena je 7. veljače 1955. u Lekeniku. Diplomirala je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu 12. srpnja 1977. iz predmeta nastavnog odjela Fizika – Matematika. Radila je u OŠ Slavka Kolara Kravarsko, a u našoj je školi poučavala matematiku od samog osnutka škole, 1983. godine.

Kolegama i učenicima ostat će u sjećanju kao samozatajna, uvijek pozitivna i pravedna osoba.
Komemoracija njoj u čast održana je 22.12. u prostoru škole.
Neka je vječna slava i zahvalnost našoj dragoj učiteljici Branki Vlajnić!

 

Svaki je život ko jedan san
i jedna nada u bolje sutra,
a svaka smrt je ugasli dan i
nova strepnja do narednog jutra.
(Vladimir Pavić)

Neki ljudi ulaze u naše živote i ubrzo odu. Drugi ostanu određeno vrijeme, ostave svoje otiske u našim srcima, i mi nismo više oni isti.
(Flavia Weedn)

„Tako je krhko to biće, život,
a toliko ljepote i tuge ostavlja za sobom.“
(kolegica)

 
Obavijest o početku drugog polugodišta šk. godine 2016./2017. PDF Ispis

pocetak skole Na temelju odluke Školskog odbora OŠ Nikole Hribara nastava će u drugom polugodištu započeti u ponedjeljak 16. siječnja 2017. godine. Drugi turnus u 8,00 sati, a prvi turnus u 14,00 sati.
Svim učenicima želimo ugodne i vesele zimske praznike!

 
Posjet osmih razreda Vukovaru PDF Ispis

U sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ naši osmaši bili su na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru 15. i 16. prosinca 2016. godine u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar nalazi se u vukovarskoj vojarni gdje su i započele naše aktivnosti. Prvi smo dan prisustvovali predavanju o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar. Na predavanjima su objašnjeni uzroci rata, događaji koji su uslijedili tijekom rata, vojne operacije važne za oslobođenje naše domovine te sama važnost Bitke za Vukovar. Obrana Vukovara bila od strateško-vojnog i političkog značaja te se smatra najbitnijim događajem Domovinskog rata, a trajala je od 24.8 do 18.11. 1991. Vukovarski branitelji otvorili su vrata uspostavi samostalne i neovisne Hrvatske i njenoj pobjedi u Domovinskom ratu.

U nastavku dana posjetili smo Gradski muzej Vukovara smješten u dvorcu Eltz, koji je tijekom rata pretrpio velika oštećenja. Umjetnine koje su se u njemu čuvale tijekom rata su stradale ili su opljačkane. Danas je muzej obnovljen te sadrži mnoge vrijedne eksponate. U jednom od najmodernijih muzeja u Hrvatskoj, Muzeju vučedolske kulture, upoznali smo se s materijalnim povijesnim izvorima s lokaliteta Vučedol, koji govore o životu Vučedolaca i postignućima njihove kulture te se tako osvjedočili o kontinuitetu života na prostoru Vukovara još iz razdoblja prapovijesti.

Slobodni dio dana proveli smo upoznavajući centar Vukovara, gdje smo obišli Križ na ušću Vuke u Dunav, jedan od najljepših spomenika stradalima u Domovinskom ratu. Na križu su uklesani stihovi glagoljicom „Navik on živi ki zgine pošteno“. Večernje sate proveli smo u disku.

Drugoga dana obilazili smo memorijalne lokalitete što je za sve nas bilo vrlo teško i emotivno.
Posjetili smo Vodotoranj, simbol grada Vukovara. Obišli smo Gradsku bolnicu, u sklopu koje se nalazi „Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991“. Tijekom Bitke za Vukovar, bolnica je svakodnevno bila granatirana i uništavana od strane agresora, tako da se život odvijao u bolničkom podrumu. Bili smo u Spomen domu hrvatskih branitelja Vukovar na Trpinjskoj cesti. Zgrada je napravljena u obliku čvrsto stisnute šake koja simbolizira snagu kojom se Vukovar branio od agresije.

U Muzeju Domovinskog rata, u vojarni „204. vukovarske brigade“, posjetili smo izložbu „Sjećanje na Domovinski rat – bitka za Vukovar“ u kojoj je kronološki prikazan tijek bitke i ono što se tijekom okupacije događalo u gradu. Vidjeli smo naoružanje koje je koristio agresor, tada vrlo moderno i jako, ali i naoružanje naših hrabrih branitelja, lovačke puške, ručno izrađene puške te bombe napravljene od običnih limenki ili bojlera. Vidjeli smo prikaz minskog polja gdje smo upoznati sa svim opasnostima koje predstavljaju mine. Vidjeli smo i rekonstrukciju srpskih koncentracijskih logora u koje su odvedeni vukovarski branitelji nakon pada Vukovara.

Po dolasku na Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata sve su riječi utihnule, ostala je samo zahvala svim poginulima za našu domovinu. Zapalili smo lampaše na grobu hrvatskog generala Blage Zadre i ispred velikog spomenika na kojem gori vječni plamen. Zajedničku molitvu izmolili smo za sve poginule.
Posljednji memorijalni lokalitet, koji smo posjetili, je Spomen – dom Ovčara, koji je otvoren 2006. g. Na zidovima se naizmjenično osvjetljavaju fotografije stradalih, dok se u sredini prostorije nalazi vrtlog u čijem dnu gori vječno svjetlo prema kojem se kreću imena žrtava. Posjetivši mjesto masovne grobnice na Ovčari zapalili smo lampaše kod spomenika te minutom šutnje odali počast svima koji su izgubili život za slobodnu Hrvatsku.

Posjet Vukovaru završio je „Školom mira“ i porukama mira, razumijevanjem vrijednosti različitosti, tolerancije i opraštanja. U kvizu znanja našu su školu predstavljali učenici Nina Mikulin, 8.b i Ivan Karačić, 8.e. i osvojili drugo mjesto.

„I nikada narod zaboravit neće
Vukovar, stoji grad“

Natalija Kukor, prof.

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 51 od 65

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:112
Posjeta jučer:182
Posjeta ovaj mjesec:4774

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...