OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Županijska smotra LiDraNo PDF Ispis

Lidarno Klara zilec

Lidarno zup Županijska smotra LiDraNo održana je 14. veljače 2017. u organizaciji naše škole u POU Velika Gorica. Sudjelovalo je 180 učenika, 71 mentor iz 37 osnovnih škola Zagrebačke županije. Na otvorenju susreta nastupili su učenici OŠ Nikole Hribara.

U holu škole pripremljena je izložba literarnih i samostalnih novinarskih radova i školskih listova. Na računalu, koje je bilo postavljeno na izložbi, posjetitelji  i sudionici mogli su prelistati i dva digitalna školska lista.

Dio učenika i njihovih mentora posjetili su Muzej Turopolje.

Prosudbena povjerenstva za literarno, novinarsko, radijsko i dramsko stvaralaštvo održala su okrugle stolove i učenicima i njihovim mentorima uputila pohvale i savjete kako dodatno unaprijediti rad i postići još bolje rezultate.

Našu školu predstavljala je Klara Žilec iz 6.f u pojedinačnom scenskom nastupu pod nazivom „Kesni sneg“, Dragutina Domjanića, pod mentorstvom prof. Irene Lacković.

Sudionici susreta kroz druženje su i rad razmijenili iskustva te dobili nove ideje za sljedeće LiDraNo, a mi smo se opet pokazali dobrim domaćinima.

Rezultati

 
Antonio i Libor najbolji programeri u Zagrebačkoj županiji PDF Ispis

infokup 2017

Srednja škola Dugo Selo i ove godine bila je sjajan domaćin Županijskog natjecanja iz Informatike – Infokup. Na natjecanju održanom u petak, 10.2.2017., nastupila su dva učenika naše škole i postigla izvrstan uspjeh te pokazala zavidno znanje programiranja.

U kategoriji učenika sedmih razreda Antonio Dijanić osvojio je prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova, a među osmašima najbolji je bio Libor Zima. Mentori učenicima bili su profesori Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Čestitamo učenicima na uloženom trudu, postignutim rezultatima i uspješnom predstavljanju naše škole.

 
Domaćini Gradske smotre LiDraNo 2017. PDF Ispis

lidrano

 

25.1.2017. u POUVG ugostili smo osnovne škole s područja Grada Velike Gorice. Smotra je obuhvaćala literarno, novinarsko i dramsko stvaralaštvo. Nakon svečanog otvorenja smotre započeo je dramski dio pojedinačnih scenskih nastupa kao i rad povjerenstava za literarni i novinarski izraz.

U 11.30 održan je okrugli stol za literarni i novinarski izraz te su sljedeći radovi predloženi za Županijsku smotru. Novinarski rad učenice Eme Galović iz OŠ E. Kvaternika, literarni radovi učenica: Franke Lučan iz OŠ J. Habdelića, Paule Pfeiffer Rimac iz OŠ E. Kvaternika, Julijane Kolarec iz OŠ S. Kolara, Kravarsko, Mije Bošnjak iz OŠ E. Kumičića i učenika Ivana Fujsa iz OŠ E. Kvaternika.

Ni povjerenstvo za dramski izraz nije imalo lak zadatak. Od velikog broja sudionika trebalo je izdvojiti tri najuspješnija izvođača i skupine. Za Županijsku smotru predloženi su u pojedinačnom scenskom nastupu učenici: Borna Guzanić, OŠ Šćitarjevo, naša Klara Žilec te Jelena Puček, OŠ E. Kvaternika, a u skupnom „Ja sam zaljubljen“, OŠ Pokupsko, „Posljednja obala“, OŠ Jurja Habdelića i „Ogledalce“, OŠ E. Kvaternika.

Kao pravi domaćini pružili smo gostima ugodno i lijepo druženje do sljedećeg susreta na Županijskoj smotri LiDraNo 2017.

 
Nagrađeni najuspješniji učenici naše škole na natjecanju „Klokan bez granica“ PDF Ispis

klokan bez_granica

U četvrtak, 9. lipnja 2016. godine podijeljene su nagrade najbolje plasiranim učenicima naše škole na 18. natjecanju „Klokan bez granica“.

S približno istim zadatcima u isto vrijeme natjecalo se više od 6 milijuna učenika iz 64 zemlje. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 508 osnovnih i 121 srednjoj školi. Ukupno se natjecalo 38 634 učenika od čega je podijeljeno 4016 nagrada i 1032 utješne nagrade.
Prilikom dolaska na natjecanje svaki je učenik dobio mali poklon, a 10% sudionika koji su najbolje riješili test dobili su nagrade.
Od 174 natjecatelja iz naše škole 16 učenika je dobilo nagrade od čega su 5 nagrada utješne nagrade.
U skupini Benjamin, učenika 6. i 7. razreda, nagrađeni su Denis Ratković Rajhvajn koji je osvojio prvo mjesto s ostvarenim maksimalnim brojem bodova, te učenici Ljudevit Marija Jaroš i Ivana Berković.
U skupini Ecoliera, učenika 4. i 5. razreda, nagrađeni su Patrik Conjar, Matej Ćurić, Zvonimir Antolović, Kristian Katulić, Antonio Feljan, Franjo Ksaver Jaroš i Patrik Senjak. U kategoriji Leptirića, učenika 3. razreda, nagrađen je Jan Fistrić, dok su najmlađi natjecatelji Pčelice, učenici 2. razreda, bili opravdano ponosni svojim uspjehom na prvom ovakvom natjecanju. To su: Fran Miletić, Antonia Turkalj, Petra Galić, Ema Hrvoić te Marta Mamić.
Svima nagrađenima, kao i njihovim mentorima, iskrene čestitke u nadi da se na natjecanju „Klokan“ koje će se održati 16. ožujka slijedeće godine vidimo u još većem broju.

Voditelj natjecanja „Klokan bez gradica“
Marjana Kuliš, prof.

 
Hribarovci na Državnoj smotri LiDraNo PDF Ispis

lidrano

Državna smotra LiDraNo održala se turističkom naselju Solaris. U tri dana programa Lidranovci su svojim scenskim nastupima, radijskim emisijama te literarnim i novinarskim radovima pokazali svoju kreativnost, maštovitost, nadarenost, hrabrost, odvažnost, senzibilnost, kritičnost...

Na Državnu smotru LiDraNo pozvan je učenik Bruno Butorac sa svojim novinarskim radom Ma′a salama i sretno čija je mentorica profesorica Ivana Đaković. Bruno je intervjuirao psihologinju Sandru Raković koja je donedavno radila u našoj školi, a onda je posao u školi zamijenila volontiranjem u izbjegličkom centru Opatovac.

Razgovor sa Sandrom Raković volonterkom UNICEF-a u izbjegličkom kampu

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » > Kraj >>

Stranica 31 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...