OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Atom liga PDF Ispis

atom liga (1)

Pred sam kraj osnovnoškolskog obrazovanja za naše vrsne osmašice stigla je još jedna potvrda uspjeha – medalje i pehar za postignuto 2. mjesto na natjecanju „Atom liga“. Bila je to samo još jedna u nizu nagrada za uspješan rad Emi Hrvoić, Idi Valpotić i Lauri Vugrinović.

Učenice su na tom ekipnom natjecanju osvojile 2. mjesto u ukupnom poretku među gotovo 200 ekipa iz cijele Hrvatske rješavajući zadatke iz fizike, kemije i matematike.

Ponosni i sretni jer su proslavile ime naše škole, Emi, Idi i Lauri želimo puno sreće u srednjoj školi uvjereni da će i tamo nastaviti nizati uspjehe!

Antonija Fartek, prof. fizike

 
Održan peti „Matematički četverac“ PDF Ispis

Nakon dvije godine stanke, u Etnokući Novo Čiče održan je 1. lipnja završni krug petoga po redu Matematičkog četverca. To je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije, nastalo na inicijativu učitelja matematike i voditelja stručnih vijeća Maje Karlo, Marjane Kuliš i Ivana Jukića.

Natjecanje se sastojalo od dva kruga. Prvi krug, u kojem je sudjelovalo 130 ekipa, održan je 5. svibnja u dvadeset i jednoj školi u Zagrebačkoj županiji.

U drugi se krug natjecanja plasiralo šest najboljih ekipa u kategoriji MINI četverac (5. i 6. razred) i šest najboljih ekipa u kategoriji MAXI četverac (7. i 8. razred). Iz naše su se škole u drugi krug plasirale ekipe „Pametne“ i „Prvi odozada“, obje u kategoriji MAXI četverac. U ekipi „Pametne“ natjecale su se učenice Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Zeta Hećimović-Obradović i Bruna Ćatipović mentorica Višnje Ridzak i Marjane Kuliš dok su u ekipi „Prvi odozada“ svoje znanje objedinili Lucija Lovrić, Ema Hrvoić, Lucija Pečar i Matija Mihić pod mentorstvom Marjane Kuliš, Višnje Ridzak i Ilije Markovića. Iako sve ekipe i mentore treba pohvaliti za ulazak u završni krug natjecanja, neke su se ekipe izdvojile od ostalih. Prvo mjesto u kategoriji MINI četverac zauzela je ekipa „Vatreni mat“ iz OŠ Samobor, a najbolja ekipa u kategoriji MAXI četverac bila je ekipa „Pametne“ iz OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice. Čestitamo našim učenicama i mentoricama!

 
MAT liga PDF Ispis

Učenici OŠ Nikole Hribara i ove su godine sudjelovali na MAT ligi, online natjecanju u parovima. MAT liga je ekipno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola, a nastalo je sa željom popularizacije matematike među učenicima te s ciljem poticanja zajedništva u radu i učenju.

U četvrtom kolu natjecanja, održanom 19. svibnja 2022. godine sudjelovalo je ukupno sedam parova. Petaši Matej Marijetić i Ivan Pečar, šestaši Ena Grljević, Una Pavišić, Niko Kelava, Petar Lovrić, Andrej Njegovec i Mata Dvoraček, a među učenicima sedmih razreda natjecali su se Matija Mihić, Ivan Preložiček, Lara Rašić, Lucija Pečar, Mak Ratković Rajhvajn i Lucija Stepanić.

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima te njihovim mentorima Marjani Kuliš i Iliji Markoviću.

 
Atom liga PDF Ispis

atom liga_2022.(1)

Logo atom U četvrtak, 31. 3. 2022., održano je 2. kolo „Atom lige”. Među 190 ekipa, učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske, sudjelovalo je pet ekipa iz naše škole.

Nakon zbrajanja bodova obaju kola učenici su postigli sljedeće rezultate:

1.ekipa: Luka Gale, Vito Jukić i Nikola Klarić – 127. mjesto

2.ekipa: Emanuel Boban, Luka Šutić i Marko Vujević – 146. mjesto

3.ekipa: Juraj Feljan, Dorian Likan Kelentrić i Tin Likan Kelentrić – 104. mjesto

4.ekipa: Ema Hrvoić, Ida Valpotić i Laura Vugrinović – 2. mjesto

5.ekipa: Filip Komorski, Lucija Lovrić i Filip Šestak – 54. mjesto.

Mentori učenicima su:

Fizika – Antonija Fartek

Kemija – Anita Kovačević i Marija Zbačnik

Matematika – Ilija Marković i Višnja Ridzak

Pohvala svim učenicima za trud koji su uložili i rezultat koji su postigli, a posebna pohvala članicama 4.ekipe Emi Hrvoić, Idi Valpotć i Lauri Vugrinović na drugom mjestu!

Antonija Fartek

 
Državno Natjecanje mladih tehničara 2022. PDF Ispis

Državno natjecanje mladih tehničara u Primoštenu

robocup Austria_2022 64. državno Natjecanje mladih tehničara održano je u Primoštenu od 2. do 4. svibnja 2022.

Lovro Dijanić iz 6. e razreda osvojio je 3. mjesto u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve.

Bravo Lovro!

Lovro je sudjelovao i na međunarodnom natjecanju „RoboCup Junior Austria 2022”, koje se održalo 22. travnja u Weizu u Austriji, kao dio hrvatskog tima „Zero Cro team”, na kojem su osvojili 1. mjesto u kategoriji „Rescue Line Primary”.

Čestitke Lovri i mentorima!

Vera Žilec

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...