OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Natjecanja
Učenička zadruga „Breza“ osvojila prvo mjesto PDF Ispis

Ucenička zadruga „Breza“ osvojila prvo mjesto  

Županijsko natjecanje učeničkih zadruga Zagrebačke županije održano je 28. travnja 2017. u Mariji Gorici.

Učenička zadruga „Breza“ postigla je zapažen uspjeh. Naši zadrugari osvojili su prvo mjesto. Na natjecanju su prikazani radovi keramičara, modelara i sekcije kukičanja. Predstavnici su bili učenici 5., 6. i 7. razreda, Terezija Jaroš, Franjo Ksaver Jaroš, Leticija Sedlaček i Erika Novak, a učenike su vodile voditeljica zadruge Nada Tomašić i voditeljica kukičanja Natalija Kukor.

 
Održan drugi „Matematički četverac“ PDF Ispis

matematicki cetverac

matematicki cetverac 2 U subotu, 18. ožujka, u OŠ Nikole Hribara i OŠ Novo Čiče sastalo se preko stotinu i osamdeset mladih matematičara i njihovih mentora. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi sudjelovali su u 1. krugu malo drugačijeg matematičkog natjecanja – „Matematičkom četvercu“.

To je bilo drugo po redu ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Ideja o organiziranju takve vrste natjecanja iz matematike za Zagrebačku županiju motivirana je raznim matematičkim događanjima i natjecanjima u drugim županijama. Osnovni ciljevi su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Spomenuto natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa, u određenoj kategoriji, sačinjena od 4 člana pod vodstvom učitelja mentora.

„Četverac“ je održan istovremeno u ukupno dvanaest škola u Zagrebačkoj županiji. U prvom krugu sudjelovalo je ukupno 170 ekipa, a od toga je u dvije velikogoričke škole bilo 45 ekipa. 

Iako rezultat nije bio u prvom planu, zanimljivo je bilo pratiti tko će biti najbolji. U našem gradu u kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Babuška“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Gauda4“ iz OŠ Eugena Kvaternika. U kategoriji MAXI, naša najbolja ekipa pod imenom „Memeri“ (Libor Zima, Antonio Dijanić, Karla Butorac, Ivona Pejak) osvojila je 4. mjesto, dok su u kategoriji MINI naše najuspješnije ekipe „33 je banda“ (Andrej Stepanić, Patrik Conjar, Gabrijela Lovrić i Ema Keleković) i „Ribari 2017“ (Matej Ćurić, Mata Niko Vrbanić i Benjamin Balinčić) dijele sedmo mjesto.

Mentori i natjecatelji su prvi krug ovogodišnjeg natjecanja završili u nadi da će se i dogodine družiti s matematikom na „Matematičkom četvercu“ u ugodnoj atmosferi.

 
Klokan 2017 PDF Ispis

klokan bez_granicaZahvaljujemo svim učenicima naše škole koji su i ove godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ koje se održalo 23. ožujka 2017. Na natjecanju su sudjelovala 172 učenika od drugog do osmog razreda.
Cilj ovog natjecanja je popularizacija nastave matematike. Kako svake godine sudjeluje sve veći broj učenika na natjecanju, možemo sa zadovoljstvom zaključiti, da je natjecanje postiglo svoju svrhu i zainteresiralo učenike za rješavanje zadataka iz matematike.
Ovo natjecanje se održava već devetnaest godina i to pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog matematičkog društva.
Rješenja zadataka bit će objavljena od 20. travnja 2017. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2017/
Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2017. godine na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, Marjane Kuliš, prof., nakon preuzimanja nagrada.

 
Županijsko Natjecanje iz kemije PDF Ispis

kemija

Županijsko Natjecanje iz kemije održalo se u četvrtak, 9.3.2017, u OŠ Klinča Sela u Klinča Selu. Nakon školskog, na županijsko natjecanje pozvani su učenici: Denis Ratković Rajhvajn (8. razred, mentorica: Anita Kovačević) i Marko Vladetić (7. razred, mentorica: Anita Kovačević). Marko je osvojio 14. mjesto sa 30.5 bodova, a Denis 23. mjesto sa 16 bodova. Čestitamo učenicima na uloženom trudu i postignutom uspjehu.

 
Državno Natjecanje iz informatike PDF Ispis

Drzavno natjecanje iz Informatike

Od 14. do 17. ožujka u Primoštenu je održano državno Natjecanje iz informatike INFOKUP 2017. na koje su pozvani najbolji informatičari osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Učenici se natječu u nekoliko kategorija: Logo, primjena algoritama, osnove informatike i razvoj softvera, podijeljeni po uzrastu i razredima od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Našu školu predstavljao je Antonio Dijanić, učenik 7.f razreda u kategoriji Algoritmi-Logo i osvojio 2. mjesto. Učenik je bio u pratnji mentorice Ivane Car Postić koja vjeruje kako je ovaj zavidan osobni uspjeh tek temelj onoga što od Antonia možemo očekivati u budućnosti.
Čestitke Antoniju na uspješnom predstavljanju naše škole, našega grada i naše županije!


 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 29 od 39

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...