OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Petaši u Gradskom kazalištu Žar ptica PDF Ispis

Kako je tata osvojio mamu

Kako je tata osvojio mamu saznali su učenici 5. d, e i f razreda koji su 11. prosinca u pratnji svojih razrednika, Sanje Božinović, Milana Vareška, Marije Majdak Forjan i profesorice hrvatskoga jezika Irene Lacković, posjetili Gradsko kazalište Žar ptica. Predstava, nastala prema istoimenom djelu hrvatskog književnika Mire Gavrana, oduševila je učenike koji su naučili da je boriti se za ljubav jako važno. To nije uvijek lako, ali je svakako vrijedno.

 

 

 
1. kolo Croatian Makers lige PDF Ispis

croatian makers U petak 15. 12. 2017. održano je 1. online kolo Croatian Makers lige u osnovnoj školi Nikole Hribara u Velikoj Gorici. U prvom online kolu sudjelovali su učenici petih i osmih razreda. Croatian Makers liga dio je projekta Croatian Makers koji je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje.

Irena Gimpelj Gal

 
Slovarica moga kraja – Turopolje tobom se ponosim PDF Ispis

slovarica mog zavicaja
Povodom obilježavanja Dana grada 12. 12. 2017. u 19 sati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta otvorena je izložba učenika 3. a, 3. b i 3. d razreda OŠ Nikole Hribara pod nazivom Slovarica moga kraja – Turopolje, tobom se ponosim.
Izloženi su likovni radovi 16 učenika: Noa Boban, Lovro Fištrek, Ella Kaiser, Ivan Preložiček, Niko Stepanić, Sara Štach, Jakov Tomašić, Stjepan Trumbetaš, Veronika Marić, Lara Rašić, Daria Stipić, Valentina Šaf, Sara Barbarić, Bruna Ćatipović, Vida Cajner, Dora Nikšić, Rea Posavec i Una Poznić. Radovi su u likovnoj tehnici flomaster s motivima zavičaja koji prate slova abecede. Pojam uz crtež i slovo kratko je objašnjen.
Put od ideje do postavljanja izložbe pratio je sadržaje koje učenici usvajaju od dolaska u školu. Slova su oko njih tijekom cijelog prvog razreda do usvajanja pojma abecede i slovarice. U drugom razredu započinju upoznavati i otkrivati svoj zavičaj. Prepoznaju njegov smještaj, izgled, ali i svakodnevni govor kojim se sporazumijevaju građani.

Željeli su doznati kako se govorilo nekada, rabe li se te riječi i danas ili su potpuno zamijenjene? Uz jednostavne istraživačke zadatke učenici su s bakama i djedovima, tetama i susjedama sakupljali riječi turopoljskog narječja. Svakom slovu pridružili su riječ koja započinje tim slovom i likovno je prikazali.

Slovo po slovo, sličica po sličica nastala je Slovarica moga kraja - Turopolje, tobom se ponosim.
Izložbu su postavile učiteljice: Vesna Stipić, Irena Fabekovac i Jadranka Jelisavac.

Uzvanicima, učiteljicama i učenicima riječi pohvale uputio je i ujedno otvorio izložbu gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Uz brojne roditelje, bake i djedove, kolege, prijatelje i učenike, izložbi su nazočili i pročelnik Odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Neven Topolnjak te ravnatelj OŠ Nikole Hribara Stjepan Maravić.

 
Nagrada Grada g. Zdenku Ilečiću PDF Ispis

zdenko ilecic (1)

zdenko ilecic (2) Na dan sv. Lucije, 13. prosinca 2017., zaštitnice Grada, održana je svečanost povodom Dana Velike Gorice. Proslava se održala u Pučkom otvorenom učilištu. Gradonačelnik Dražen Barišić je uručio nagrade pojedincima i udrugama koje predano sudjeluju u društvenoj zajednici i životu grada svojim radom, volontiranjem i zalaganjem. Dodijeljeno je 12 priznanja. Povelju za životno djelo dobili su Ivan Mišerić i velečasni Đuro Sabolek.

Nagradu je primio i g. Zdenko Ilečić za stručni i pedagoški rad u OŠ Nikole Hribara u kojoj je radio 24 godine kao ravnatelj. Primljenu nagradu je posvetio svim djelatnicima Škole te im se na taj način zahvalio na predanom radu.

 
Poziv Agencijama za predstavljanje ponude PDF Ispis

izleti

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11
Velika Gorica, 11. 12. 2017.
Klasa: 600-01/17-01/23
Urbroj: 238/31-20-02-17-1

 

POZIV
Agencijama za predstavljanje ponude broj 2/2017

Sukladno članku 15. stavku 4. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno – obrazovnih aktivnosti izvan škole (“Narodne novine” br. 67/14 i 81/15 ), Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude OŠ Nikole Hribara na sastanku održanom 11. prosinca 2017.g. donijelo je odluku o izboru ponuda koje će biti predstavljene roditeljima učenika sedmih razreda za koje se organizira maturalno putovanje.

Izabrane su ponude sljedećih agencija:

  1. Trakostiyan tours d.o.o.
  2. Eklata d.o.o

Obavještavamo Vas da će se predstavljanje ponuda održati u OŠ Nikole Hribara na roditeljskom sastanku, koji će se održati 20. prosinca 2017. godine u 19.00 sati u školskoj knjižnici.

 

Povjerenstvo 

 
Posjet pučkoj kuhinji Crvenoga križa PDF Ispis

U petak, 8. 12. 2017., mi, učenici 7. e razreda skupili smo se pred velikogoričkom pučkom kuhinjom Crvenoga križa u koju smo donijeli higijenske potrepštine, slatkiše, igračke kako bismo time darivali potrebite. Ideja o tome rodila se na jednom satu razrednika kada smo s razrednicom Robertom Marčec sve dogovorili. Kad smo došli u pučku kuhinju, dočekala nas je ravnateljica koja nas je jako lijepo ugostila i ispričala što oni sve rade. Nakon toga smo, uz njezinu pomoć, razvrstali stvari koje smo donijeli. Ljudi su počeli ulaziti, a mi smo ih, duboko dirnuti, sa suzom u oku, darivali. Svima nam je bilo drago što smo došli i barem malo pomogli ljudima kojima je jako teško i zato smo se dogovorili da ćemo uskoro opet doći.

Bjanka Čagalj, 7. e

 
Sasvim sam popubertetio PDF Ispis

knjizevnica sanja_pilic2U srijedu, 7. prosinca 2017. godine, učenici 7. d i 7. e posjetili su Zagrebačko gradsko kazalište Žar ptica i pogledali predstavu Sasvim sam popubertetio, nastalu prema istoimenom romanu Sanje Pilić. Predstava nam se jako svidjela jer na pristupačan i šaljiv način govori o ljubavnim i školskim problemima djevojčica i dječaka  našeg uzrasta. 

Erika Matković, 7. d

 
Uručene diplome najboljim Dabrićima PDF Ispis

dabar diplome

Osnovna škola Nikole Hribara ove je godine prvi put sudjelovala u natjecanju Dabar. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Inicijativa uključuje niz predavanja i radionica za učenike i učitelje tijekom cijele godine te međunarodno online natjecanje u studenom. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Natjecanje je provedeno u tjednu od 13. do 17. studenog u sklopu nastave informatike. Iz naše je škole na natjecanju sudjelovalo oko stotinu učenika, a u cijeloj državi više od 15 000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Petoro naših učenika ušlo je u 10% najboljih na razini države, a to su: Fran Kliček, Jana Šaban, Antonio Bradić, Klara Krilić i Ivona Pejak. Navedenim učenicima dodijeljene su diplome za izvrstan uspjeh.

Pripremu i organizaciju natjecanja vodili su učitelji Tamara Jozinović i Milan Omrčen.

 
Rezultati akcije „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ PDF Ispis

opremimo knjiznicu

I ove smo godine, tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica, prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirnim djelima. Prikupljeno je 3.230,00 kn, od čega je kupljeno 36 primjeraka lektirnih naslova za 4. razrede: 

1. Snijeg u Splitu (1.535,91 kn), 16 primjeraka 

2. Eko Eko (936,02 kn), 9 primjeraka 

3. Tajna ribljeg oka (589,98 kn), 10 primjeraka 

4. Ja magrac (95,00 kn), 1 primjerak 

5. te Tom Gates (65,00 kn), 1 primjerak za slobodno čitanje.

Ovom nabavkom osigurali smo dovoljan broj primjeraka (25) lektirnih naslova za učenike od 1. do 4. razreda kako bismo im omogućili posudbu u trajanju cijelog mjeseca i tako ostvarili ovogodišnji cilj.

Posebna pohvala i zahvala učenicima 2. d razreda i razrednici Dragici Antolović koji su i ove godine prikupili najviše, 360 kuna. Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti u prilogu.

Sljedeće godine nastavljamo s nabavkom većeg broja primjeraka lektire i za više razrede. Još jednom hvala svima na odazivu i pomoći. 

 

U prilogu se nalazi tablica s iznosima po razredima.

 

 
Zajedno za Ljubav PDF Ispis

zajedno za ljubav (2)

zajedno za ljubav (1) Dana 7. 12. 2017. godine proslavili smo Dan škole. Tema ovogodišnjeg Dana škole bila je Zagrlimo svijet. Posjetitelji su uživali u priredbama, razgledavali izložbe, sudjelovali u kvizovima... Unutar zadane teme osmišljen je i humanitarni projekt Zajedno za Ljubav koji su zajedno organizirali učenici, učitelji i roditelji u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH. Ideja o zajedničkom projektu nastala je nakon posjeta velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi, a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću, a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna. U ovaj školski projekt uključile su se i susjedne župe svetog Petra i Pavla i Sveta tri kralja. To je jako obradovalo djecu te im se nije bilo teško žrtvovati i doći na prvu zornicu kako bi učinili veliko djelo ljubavi. Stoga su s velikim nestrpljenjem očekivali i Dan škole kako bi molitvom Oče naš na svahili jeziku uz plesne pokrete te pjesmom Slava o slava uz pratnju mladih iz zbora Navještenje zahvalili svima na pomoći i uspjehu započetog projekta. Raduju se i sljedećim ovakvim projektima. Ovoj lijepoj završnici nazočili su predstavnici ureda Papinskih misijskih djela u RH na čelu s velečasnim Tonijem, velečasni Dragutin Kujavec, brojni roditelji, bake, djedovi, prijatelji... Na kraju je veliku pohvalu djeci i organizatorima uputio i ravnatelj škole profesor Stjepan Maravić. 

 
Dan OŠ Nikole Hribara - Svijet zagrljen toplinom djece i blagdana PDF Ispis

Prosinac volimo nazivati mjesecom darivanja i lijepih događanja. Uz darove ljubavi, prijateljstva, pažnje i razumijevanja koje međusobno upućujemo jedni drugima, učenici OŠ Nikole Hribara svoje najdraže darovali su i posebnim programima kojima obilježavaju Dan škole. Kako je Sveti Nikola u čizmice sve dobre djece ubacio  darak i slatkiše,  za trud i svoja dobra djela, i njega su nagradili  jedinstvenom priredbom, tradicionalnom i posebnom samo velikogoričkim Hribarovcima. Ove su godine 6. i 7. prosinca s temom Zagrlimo svijet, pjesmom, plesom i glumom svi učenici od 1. do 4. razreda proputovali  naš prekrasni planet Zemlju te približili istok zapadu, spojili sjever i jug, bez tuge, mržnje i rata zagrlili crne, žute, bijele i crvene stanovnike. Glavnim događanjima prethodila su i druženja učenika, učitelja i roditelja 30. 11. 2017. na Večeri matematike  te recitiranje stihova 1. 12. 2017. na Večeri poezije. Sve je bilo popraćeno i brojnim izložbama u holu škole, natjecanjima, humanitarnim projektima i igraonicama. Doista velik trud učenika i učitelja ne bi bio moguć bez suradnje i pomoći roditelja koji su i ove godine oduševljeno pratili i glasnim pljeskom nagradili svaku izvedbu te zaključili kako su svi bili posebni, jedinstveni… neponovljivi. S istim je oduševljenjem po prvi puta i ravnatelj Stjepan Maravić uputio zahvalu učiteljima i roditeljima  i divljenje malim izvođačima: 

„Izuzetna mi je čast i  zadovoljstvo biti ravnateljem škole koja s ovako mnogo truda i  događanja obilježava svoj dan – naš Dan škole. Ponosan sam na sve učenike i učenice, učitelje i učiteljice kao i roditelje čija je suradnja neprocjenjiva. Zahvaljujem im i upućujem samo riječi pohvale. Svima skupa želim da prosinac provedemo u toplini blagdana, ljubavi i zajedništva što nam je poručila naša priredba.“

dan skole

Evo kako događanja vide mama i kći, Marijana i Lucija Pečar:

"I ove je godine priredba povodom Dana škole bila prekrasna, poučna i zabavna. Ovaj je put za mene još posebnija budući da je sudjelovala moja kći, koja je u 3. razredu, i moj sin prvašić. Djeca su zajedno s učiteljicama i roditeljima, marljivo i s veseljem, radila cijeli studeni pa je oduševljenje gledatelja očekivano, a dugi pljesak na kraju zaslužena nagrada za uloženi trud ", riječi su ponosne mame.

"Dugo smo i naporno vježbali s našim učiteljicama. Svaki smo se dan dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji. Bilo je i puno smijeha i zabave. I danas smo sve izveli fantastično! Sada ćemo se zasluženo počastiti!" rekla nam je Lucija Pečar iz 3. b razreda.

Provedimo i ostale dane prosinca u duhu zajedništva, prihvatimo različitosti, zagrlimo se... zagrlimo svijet kako su nas poučili Hribarovi đaci.

 
Spelling bee PDF Ispis

speeling bee

Spelling bee, natjecanje u slovkanju na engleskom jeziku, održano je 6. prosinca 2017. godine u 13 sati u našoj školskoj knjižnici. Cijeli tijek natjecanja predvodila je profesorica engleskoga jezika Sanja Božinović uz pomoć ostalih kolegica, također profesorica engleskoga jezika. Ukupno se natjecalo 16 učenika od 5. do 8. razreda. Nakon sedmoga kruga dobili smo ovogodišnje finaliste – Dorijana Zlodija (7. d) i Tina Ramića (6. f). Znanje, ali i malo više sreće, doveli su Dorijana do ovogodišnje pobjede. Dorijana, zajedno s drugoplasiranim Tinom, očekuje državno natjecanje u slovkanju na engleskom jeziku – Spelling bee, koje će se održati u 2. polugodištu u Zagrebu. Uz podjelu zasluženih nagrada naše se druženje polako privelo kraju. Još jednom, svima velike čestitke, a dečkima držimo palčeve za što bolji uspjeh na državnom natjecanju.

Karla Butorac, 8. e

 
Sv. Nikola u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

sv nikola  

Kao i svake godine, tako i ove, u posjet nam je došao sv. Nikola. Najmlađi učenici naše škole su mu se posebno razveselili. Kako bi događaj bio svečaniji, zbor je otpjevao vesele pjesmice, a pojedini učenici su svojim recitalima poželjeli dobrodošlicu tom svecu. Sveti Nikola je došao u pratnji svojih anđela koji su mu pomogli u dijeljenju darova. Na pitanje svetog Nikole, jesu li bili dobri, učenici su spremno odgovorili da jesu. Zato im je za nagradu sveti Nikola poklonio slatkiše.

Novinarska skupina

 
Posjet osmih razreda Vukovaru PDF Ispis

vukovar (2)

vukovar (1) Dvodnevna terenska nastava za učenike osmih razreda održana je 4. i 5. prosinca 2017. godine u Vukovaru. Nastavu je organizirao Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, smješten u vukovarskoj vojarni.

Prvi smo dan prisustvovali predavanjima o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar, gdje smo slušali o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja samostalne Republike Hrvatske i njenoj obrani u nametnutom ratu. Tijek i značaj Bitke za Vukovar razjasnio nam je časnik Hrvatske vojske i sudionik obrane grada Vukovara. U Muzeju vučedolske kulture i Gradskom muzeju Vukovar, smještenom u dvorcu Eltz, naučili smo brojne zanimljivosti o povijesnoj i kulturnoj baštini grada. U nastavku dana obišli smo Križ na ušću Vuke u Dunav, podignut u čast svim braniteljima poginulim za slobodu Hrvatske te samostan sv. Filipa i Jakova. Uz vodstvo franjevca razgledali smo crkvu, saznali o njenom stradanju u ratu i pogledali dokumentarni film. Samostanu smo donirali namirnice namijenjene socijalno ugroženim obiteljima. Večer smo proveli u disko klubu.

Drugoga dana obilazili smo najvažnije lokacije vezane uz stradanje Vukovara. Posjetili smo Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata na kojem je s 938 bijelih križeva obilježena najveća masovna grobnica Domovinskog rata. Slijedio je posjet Spomen-domu Ovčara i mjestu stradanja civila i ranjenika iz vukovarske bolnice. Na Memorijalnom smo groblju i Ovčari, u tišini i s puno poštovanja, upalili svijeće za sve koji su izgubili život za slobodu Hrvatske. Obišli smo i tzv. Kukuruzni put kojim je opkoljenom Vukovaru dopremana pomoć, posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Vodotoranj. U nastavku smo posjetili vukovarsku bolnicu u čijim je skučenim podrumskim prostorijama gotovo bilo moguće osjetiti svu težinu života ranjenika i bolničkog osoblja tijekom svakodnevnih granatiranja.

Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem s kojeg su učenici svojim domovima ponijeli poruke mira, nenasilja i tolerancije. Terensku nastavu zaokružili smo kvizom znanja u kojem su se natjecale četiri osnovne škole. Našu su školu predstavljali Leon Brnad, učenik 8. a razreda, i Karla Butorac, učenica 8. e razreda. Nakon napetog kviza upravo su oni ponijeli titulu pobjednika.

 
Večer poezije PDF Ispis

Tijekom prosinca se odvijaju mnoge aktivnosti povodom Dana škole. Jedna od njih je bila i Večer poezije održana 1. prosinca 2017. u prostoru školske knjižnice.

Tema ovogodišnje Večeri je bila “Imati svoju pjesmu je glavnije, nego ići što ravnije.” Sudjelovalo je 30-ak učenika viših razreda I. i II. smjene. Pjesme su sve vratile u bezbrižnost i radost djetinjstva. Lijepom ugođaju još su pridonijeli učenici svojim glazbenim izvedbama. Na samome kraju je i ravnatelj izrekao nekoliko stihova.

Snažnim pljeskom mnogobrojna publika je nagradila sve izvođače i njihove voditeljice, profesorice hrvatskog jezika. Puni pozitivnih dojmova i potaknuti snažnim osjećajima, publika, dirnuta pjesmama, sigurno s radošću očekuje sljedeću Večer poezije.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 30

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:7
Posjeta jučer:70
Posjeta ovaj mjesec:1775

Pročitajte još i ovo!