OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2023./2024. PDF Ispis

pocetak skole Osnovna škola Nikole Hribara

Velika Gorica, 28.8.2023.

 

 

Popis učenika 1. i 5. razreda
za školsku godinu 2023./2024.

 

Poštovani roditelji, u privitku se nalaze popisi učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2023./2024.

Popis učenika 1. razreda

Popis učenika 5. razreda

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - 28. kolovoz 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta:

  

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - 23. kolovoz 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

 

 

  • Kuhar, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj
  • Kuhar, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, neodređeno - jedan izvršitelj
  • Učitelj matematike, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj
  • Stručni suradnik pedagog, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

 

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

 

 
Plazma Sportske igre mladih PDF Ispis

Od 24. do 26. 7. 2023. godine Hribarovci su sudjelovali na Državnoj završnici 27. sezone Sportskih igara mladih koje su se održale u Rijeci.

Našu su školu u graničaru predstavili „Vatreni bacači“, učenici 4. d razrednog odjela s učiteljicama Jadrankom Jelisavac i Vesnom Stipić te atletičari u utrci na 60 metara: Tonka Dražić Vasilić, 2. c, s učiteljicom Anjom Barišić, Luka Živanović, 3. b, u pratnji učiteljice Andree Tikvić i Ema Gilja, 3. e, s učiteljicom Biljanom Ražić.

Hvala roditeljima, našim glasnim navijačima, koji su došli i podržali nas u moru najboljih igrača, bili s tribina naš dodatni igrač i vjetar u leđa.

Pregršt najljepših emocija, novih poznanstava, prijateljstva, zabave, sportskog duha, glasnog navijanja, novih životnih iskustava neprocjenjivo je bogatstvo koje smo ponijeli sa sobom s ovih Igara. Uživali smo u društvu vrsnih najmlađih sportaša koji obožavaju druženje, igru, graničar i kraljicu sportova – atletiku. Učili od najboljih i bili dio najljepše sportske priče u Hrvatskoj.

Učiteljice:

Jadranka Jelisavac, Vesna Stipić, Anja Barišić, Andrea Tikvić, Biljana Ražić

 
Odabrani udžbenici i drugi obrazovni materijali za školsku godinu 2023./2024. PDF Ispis

odabrani udžbenici

U skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu prema članku 10. stavku 6. i članku 16. stavku 6., OŠ Nikole Hribara objavljuje Odluku o odabiru udžbenika i popis odabranih udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2023./ 2024.

Grad Velika Gorica, u skladu s Programom javnih potreba u školstvu Grada Velike Gorice za 2023. godinu, obavještava da su u Proračunu Grada Velike Gorice za 2023. godinu u svakoj osnovnoj školi planirana sredstva za radne bilježnice i ostale nastavne materijale, koje će nabaviti škola do početka školske godine 2023./2024. te će biti podijeljeni učenicima.

Poveznica:

Odluka o odabiru udžbenika

Odabrani udžbenici i drugi obrazovni materijali OŠ Nikole Hribara za školsku godinu 2023./2024.

 
Putovima 153. brigade Hrvatske vojske PDF Ispis

Krajem nastavne godine učenici 4. c i 4. d razrednog odjela OŠ Nikole Hribara sa svojim učiteljicama Vesnom Pučko i Jadrankom Jelisavac posjetili su Spomen-dom i park 153. brigade Hrvatske vojske u Velikoj Buni.

Gospođa Ankica Paljević, sudionica Domovinskog rata, provela je učenike Spomen-domom te vodstvom na zanimljiv i njima blizak način ispričala priču o hrabrim podvizima pripadnika 153. brigade HV Velika Gorica na svim hrvatskim bojištima. Učenici su s pijetetom odali počast poginulim braniteljima.

Spomen-park pokazali su nam pripadnici 153. brigade HV uz zanimljivu priču o uporabi pojedinih vojnih eksponata izloženih u Spomen-parku. Obilazak smo završili druženjem uz slastice i napitke koje su nam pripremili branitelji.

Fotografiranjem smo zabilježili prijateljsku suradnju učenika naše škole i hrvatskih branitelja.

Učiteljice

Vesna Pučko i Jadranka Jelisavac

 
3. razredi u Ogulinu – Ivaninu zavičaju PDF Ispis

U ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine 3. razredi posjetili su Ogulin, grad bajki, vještica i vilenjaka; rodno mjesto i zavičaj naše poznate spisateljice bajki Ivane Brlić-Mažuranić.

Dolaskom u Ogulin oduševila nas je planina Klek koja izgleda kao uspavani div. Prošetali smo centrom grada, vidjeli Frankopansku utvrdu, crkvu Svetog Križa, Đulin ponor te pili vodu iz izvora Cesarovca kako bismo zauvijek ostali lijepi i mladi. Posjetili smo Ivaninu kuću bajki koja je jedinstven u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo. Djelujući na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija, Ivanina kuća bajki predstavlja njezine bajke, ali i bajke drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca. Kuća je smještena u drevnom Frankopanskom kaštelu. Djeca su se u njoj zaista osjećala bajkovito i izašla iz nje puna dojmova.

Pravi biser ovoga kraja je jezero Sabljaci, akumulacijsko jezero nastalo na toku Zagorske Mrežnice. Na obalama ovog „Ogulinskog mora“ proveli smo ugodno vrijeme u igri i druženju. Učenici su se vratili svojim domovima obogaćeni novim edukativnim i zabavnim sadržajima.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag.prim.educ.

 
S Frajlicom po Turopolju PDF Ispis

Učenici 3. razreda naše škole obišli su naš zavičaj te posjetili Muzej Turopolja 14. lipnja 2023. godine.

Posjet Muzeju Turopolja i izvanučionička nastava Turopoljem dio su zavičajne nastave Prirode i društva trećih razreda.

U Muzeju Turopolja vidjeli smo etnografsku, arheološku, likovnu i kulturno-povijesnu zbirku koja nam prikazuje prošlost našeg zavičaja. Učenici su razgledom ovih zbirki doživjeli duh prošlosti našega kraja.

Izvanučionička nastava pod stručnim vodstvom voditeljice Marije Patrlj započela je razgledom kapele svete Barbare u Velikoj Mlaki, a nastavila se posjetom Starog grada Lukavca te Kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici. Učenici su u neposrednoj stvarnosti doživjeli ono što smo naučili u našim učionicama. Aktivno su sudjelovali u izvanučioničkoj nastavi povezujući naučeno s viđenim. S našom frajlicom Marijom praćeni suncem vratili smo se u naše školske klupe obogaćeni novim spoznajama o našemu dragom kraju, našem zavičaju – Turopolju.

Voditeljica Aktiva 3. razreda:

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

 
Brunina pobjeda u natjecanju „Our Future, Our School“ PDF Ispis
Brunin tekst Bruna finalpic

Bruna Ćatipović iz 8.d razreda ponosna je dobitnica nagrade na međunarodnom natjecanju u kreativnom pisanju i crtanju za učenike do 16 godina, „Our Future, Our School“ u organizaciji poznate međunarodne izdavačke kuće Express Publishing.

Tema natjecanja bila je opisati svoju viziju budućnosti obrazovanja u obliku kratkog teksta na engleskom jeziku i vlastite kreativne ilustracije teksta. Brunina mentorica, profesorica engleskog jezika Sanja Božinović pozvala je učenike na sudjelovanje i Bruna se odazvala. Opis škole kako je vidi u godini 2050. kroz tekst duljine 150 riječi i crtež koji ilustrira taj tekst trebalo je izraditi do 30. travnja i poslati na zadanu adresu. Krajem svibnja, kad su svi radovi pregledani i donesene odluke o pobjednicima, dobile su vijest o pobjedi na natjecanju.

Kriteriji za pobjedu bili su potpuna izvršenost zadatka prema uputama, točnost i kreativnost korištenja jezičnih struktura na engleskom jeziku te originalnost i kreativnost ideja u tekstu i ilustraciji.

U oštroj konkurenciji, Bruna je dobila najviše bodove za točnost gramatike, dobro korištenje engleskog vokabulara, točnost pisanja i originalnost ideja u tekstu i crtežu. Nagradu u obliku poklon bona za Amazon potrošit će u dogovoru sa svojim roditeljima.

Čestitamo Bruni na ovom uspjehu i želimo joj još puno uspješnih natjecanja u budućem školovanju!

 
Nagrade najuspješnijim učenicima Zagrebačke županije PDF Ispis

najuspješniji učenici

najuspješniji učenici(2) U četvrtak 15. 6. 2023. u Bunkeru u Samoboru održan je prijem za učenike i mentore osnovnih i srednjih škola Zagrebačke županije koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili jedno od prvih triju mjesta.

Među laureatima bili su i učenik 6. b razreda Matej Marijetić i njegov mentor profesor Ilija Marković. Za osvojeno 3. mjesto na državnom Natjecanju iz matematike učenik i mentor nagrađeni su poklon bonovima Supernove u vrijednosti od 70 eura.

Čestitamo našim matematičarima na izrazito uspješnoj godini i ne sumnjamo u dobre rezultate i sljedeće godine!

 
Posjet Područnoj knjižnici Galženica PDF Ispis

knjižnica Galženica (2)

knjižnica Galženica Članovi Malog čitateljskog kluba 1. smjene posjetili su Područnu knjižnicu Galženica u pratnji knjižničarke Monike Meštrović. Knjižničarke Gradske knjižnice su ih upoznale s građom koju knjižnica posjeduje te s radom knjižnice. Poslušali su priče „Moj tata zeko“ i „Ne treba ti se svidjeti, trebaš samo kušati“. Na kraju su odabrali slikovnice po vlastitu izboru i samostalno pročitali te zapisali informacije o njima. Bila su to dva sata kluba održana u novom prostoru. Posjet ih je potaknuo na češće korištenje, ne samo školske, već i Gradske knjižnice Velika Gorica.

 
Petaši za četvrtaše PDF Ispis

I ove školske godine naši vrijedni učenici 5. razreda izradili su plakate za učenike četvrtih razreda o promjenama održavanja nastave u petom razredu te novim predmetima. Petaši su na prvom satu u knjižnici naučili kako pravilno izraditi plakat. Zatim su izrađivali plakate općenito o petom razredu te o novim predmetima: povijesti, geografiji, tehničkoj kulturi i informatici. Na trećem satu plakate su prezentirali učenicima četvrtih razreda i pričali im što ih sve čeka u petom razredu kako bi im olakšali prelazak iz razredne u predmetnu nastavu. Svi zajedno su nešto novo naučili i usput se zabavili.

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - 13. lipanj 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Stručni suradnik knjižničar, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

Stručni suradnik pedagog, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

 

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja - Odluka o nezasnivanju radnog odnosa

 

 

 

 

 
Državno natjecanje iz geografije PDF Ispis

Jubilarno 30. državno Natjecanje iz geografije održano je od 5. do 7. lipnja 2023. u OŠ Lijepa naša, Tuhelj. Natjecanje se sastoji od dva dijela, istraživačkog rada u trajanju od 3 sata i ispita u trajanju od 75 minuta.

Našu školu i ove je godine predstavljala Marta Rak (6. r) koja je osvojila 6. mjesto, a pridružio joj se Marko Mirenić (7. r) koji je osvojio 11. mjesto. Osim samog natjecanja, učenici i mentori posjetili su Etnoselo u Kumrovcu, zabavili se na bazenima Tuheljskih toplica, obnovili neka stara i stvorili nova prijateljstva.

Čestitke našim učenicima na postignutom uspjehu!

učiteljica geografije Valentina Japec

 
Spelling Bee – natjecanje u slovkanju za pete i šeste razrede PDF Ispis

spelling natjecanje

spelling2023 pobjednici i mentori Dana 5. lipnja 2023. održano je u školskoj knjižnici natjecanje u slovkanju ne engleskom jeziku za petaše i šestaše naše škole. Na natjecanje su se mogli prijaviti svi zainteresirani učenici petih i šestih razreda. Nakon prijave natjecatelji su se pripremali uz pomoć svojih profesorica engleskoga jezika Sanje Božinović i Anite Pukanić.

Natjecatelji su pokazali odlično poznavanje engleske abecede i vještine slovkanja, a najbolji su bili Šimun Bilić, u kategoriji petih razreda, i Antonio Škarić, u kategoriji šestih razreda. U finalnom natjecanju dvaju prvaka, pobijedio je Antonio Škarić.

Profesorice Sanja Božinović i Anita Pukanić vodile su natjecanje i dodijelile najboljima prigodne poklone i potvrde za uspješno sudjelovanje.

Poklone za sve natjecatelje je osigurao sponzor natjecanja, nakladnička kuća Profil Klett. Svi natjecatelji dobili su kodove za jednomjesečni pristup digitalnoj knjižnici za učenike te olovke i bedževe. Pobjednici su, uz čestitke i potvrde, nagrađeni i lijepim bilježnicama i knjigama na engleskom jeziku u papirnatom obliku.

Čestitke svim sudionicima, posebno pobjednicima!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 83

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:93
Posjeta jučer:188
Posjeta ovaj mjesec:2884

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...