OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Rezultati akcije „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ PDF Ispis

opremimo knjiznicu

I ove smo godine, tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica, prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirnim djelima. Prikupljeno je 3.230,00 kn, od čega je kupljeno 36 primjeraka lektirnih naslova za 4. razrede: 

1. Snijeg u Splitu (1.535,91 kn), 16 primjeraka 

2. Eko Eko (936,02 kn), 9 primjeraka 

3. Tajna ribljeg oka (589,98 kn), 10 primjeraka 

4. Ja magrac (95,00 kn), 1 primjerak 

5. te Tom Gates (65,00 kn), 1 primjerak za slobodno čitanje.

Ovom nabavkom osigurali smo dovoljan broj primjeraka (25) lektirnih naslova za učenike od 1. do 4. razreda kako bismo im omogućili posudbu u trajanju cijelog mjeseca i tako ostvarili ovogodišnji cilj.

Posebna pohvala i zahvala učenicima 2. d razreda i razrednici Dragici Antolović koji su i ove godine prikupili najviše, 360 kuna. Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti u prilogu.

Sljedeće godine nastavljamo s nabavkom većeg broja primjeraka lektire i za više razrede. Još jednom hvala svima na odazivu i pomoći. 

 

U prilogu se nalazi tablica s iznosima po razredima.

 

 
Zajedno za Ljubav PDF Ispis

zajedno za ljubav (2)

zajedno za ljubav (1) Dana 7. 12. 2017. godine proslavili smo Dan škole. Tema ovogodišnjeg Dana škole bila je Zagrlimo svijet. Posjetitelji su uživali u priredbama, razgledavali izložbe, sudjelovali u kvizovima... Unutar zadane teme osmišljen je i humanitarni projekt Zajedno za Ljubav koji su zajedno organizirali učenici, učitelji i roditelji u suradnji s Papinskim misijskim djelima u RH. Ideja o zajedničkom projektu nastala je nakon posjeta velečasnog Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u RH u listopadu ove godine. Učenici su na satu vjeronauka izrazili želju da konkretnije pomognu svojim vršnjacima u dalekoj Africi, a konačni dogovor je bio da će sudjelovati u izgradnji mosta u DR Kongu i tako pomoći našem najstarijem misionaru fra Iliji Barišiću, a nisu zaboravili ni svoje prijatelje iz škole kojima je pomoć potrebna. U ovaj školski projekt uključile su se i susjedne župe svetog Petra i Pavla i Sveta tri kralja. To je jako obradovalo djecu te im se nije bilo teško žrtvovati i doći na prvu zornicu kako bi učinili veliko djelo ljubavi. Stoga su s velikim nestrpljenjem očekivali i Dan škole kako bi molitvom Oče naš na svahili jeziku uz plesne pokrete te pjesmom Slava o slava uz pratnju mladih iz zbora Navještenje zahvalili svima na pomoći i uspjehu započetog projekta. Raduju se i sljedećim ovakvim projektima. Ovoj lijepoj završnici nazočili su predstavnici ureda Papinskih misijskih djela u RH na čelu s velečasnim Tonijem, velečasni Dragutin Kujavec, brojni roditelji, bake, djedovi, prijatelji... Na kraju je veliku pohvalu djeci i organizatorima uputio i ravnatelj škole profesor Stjepan Maravić. 

 
Dan OŠ Nikole Hribara - Svijet zagrljen toplinom djece i blagdana PDF Ispis

Prosinac volimo nazivati mjesecom darivanja i lijepih događanja. Uz darove ljubavi, prijateljstva, pažnje i razumijevanja koje međusobno upućujemo jedni drugima, učenici OŠ Nikole Hribara svoje najdraže darovali su i posebnim programima kojima obilježavaju Dan škole. Kako je Sveti Nikola u čizmice sve dobre djece ubacio  darak i slatkiše,  za trud i svoja dobra djela, i njega su nagradili  jedinstvenom priredbom, tradicionalnom i posebnom samo velikogoričkim Hribarovcima. Ove su godine 6. i 7. prosinca s temom Zagrlimo svijet, pjesmom, plesom i glumom svi učenici od 1. do 4. razreda proputovali  naš prekrasni planet Zemlju te približili istok zapadu, spojili sjever i jug, bez tuge, mržnje i rata zagrlili crne, žute, bijele i crvene stanovnike. Glavnim događanjima prethodila su i druženja učenika, učitelja i roditelja 30. 11. 2017. na Večeri matematike  te recitiranje stihova 1. 12. 2017. na Večeri poezije. Sve je bilo popraćeno i brojnim izložbama u holu škole, natjecanjima, humanitarnim projektima i igraonicama. Doista velik trud učenika i učitelja ne bi bio moguć bez suradnje i pomoći roditelja koji su i ove godine oduševljeno pratili i glasnim pljeskom nagradili svaku izvedbu te zaključili kako su svi bili posebni, jedinstveni… neponovljivi. S istim je oduševljenjem po prvi puta i ravnatelj Stjepan Maravić uputio zahvalu učiteljima i roditeljima  i divljenje malim izvođačima: 

„Izuzetna mi je čast i  zadovoljstvo biti ravnateljem škole koja s ovako mnogo truda i  događanja obilježava svoj dan – naš Dan škole. Ponosan sam na sve učenike i učenice, učitelje i učiteljice kao i roditelje čija je suradnja neprocjenjiva. Zahvaljujem im i upućujem samo riječi pohvale. Svima skupa želim da prosinac provedemo u toplini blagdana, ljubavi i zajedništva što nam je poručila naša priredba.“

dan skole

Evo kako događanja vide mama i kći, Marijana i Lucija Pečar:

"I ove je godine priredba povodom Dana škole bila prekrasna, poučna i zabavna. Ovaj je put za mene još posebnija budući da je sudjelovala moja kći, koja je u 3. razredu, i moj sin prvašić. Djeca su zajedno s učiteljicama i roditeljima, marljivo i s veseljem, radila cijeli studeni pa je oduševljenje gledatelja očekivano, a dugi pljesak na kraju zaslužena nagrada za uloženi trud ", riječi su ponosne mame.

"Dugo smo i naporno vježbali s našim učiteljicama. Svaki smo se dan dogovarali kako bi naš nastup bio što bolji. Bilo je i puno smijeha i zabave. I danas smo sve izveli fantastično! Sada ćemo se zasluženo počastiti!" rekla nam je Lucija Pečar iz 3. b razreda.

Provedimo i ostale dane prosinca u duhu zajedništva, prihvatimo različitosti, zagrlimo se... zagrlimo svijet kako su nas poučili Hribarovi đaci.

 
Spelling bee PDF Ispis

speeling bee

Spelling bee, natjecanje u slovkanju na engleskom jeziku, održano je 6. prosinca 2017. godine u 13 sati u našoj školskoj knjižnici. Cijeli tijek natjecanja predvodila je profesorica engleskoga jezika Sanja Božinović uz pomoć ostalih kolegica, također profesorica engleskoga jezika. Ukupno se natjecalo 16 učenika od 5. do 8. razreda. Nakon sedmoga kruga dobili smo ovogodišnje finaliste – Dorijana Zlodija (7. d) i Tina Ramića (6. f). Znanje, ali i malo više sreće, doveli su Dorijana do ovogodišnje pobjede. Dorijana, zajedno s drugoplasiranim Tinom, očekuje državno natjecanje u slovkanju na engleskom jeziku – Spelling bee, koje će se održati u 2. polugodištu u Zagrebu. Uz podjelu zasluženih nagrada naše se druženje polako privelo kraju. Još jednom, svima velike čestitke, a dečkima držimo palčeve za što bolji uspjeh na državnom natjecanju.

Karla Butorac, 8. e

 
Sv. Nikola u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

sv nikola  

Kao i svake godine, tako i ove, u posjet nam je došao sv. Nikola. Najmlađi učenici naše škole su mu se posebno razveselili. Kako bi događaj bio svečaniji, zbor je otpjevao vesele pjesmice, a pojedini učenici su svojim recitalima poželjeli dobrodošlicu tom svecu. Sveti Nikola je došao u pratnji svojih anđela koji su mu pomogli u dijeljenju darova. Na pitanje svetog Nikole, jesu li bili dobri, učenici su spremno odgovorili da jesu. Zato im je za nagradu sveti Nikola poklonio slatkiše.

Novinarska skupina

 
Posjet osmih razreda Vukovaru PDF Ispis

vukovar (2)

vukovar (1) Dvodnevna terenska nastava za učenike osmih razreda održana je 4. i 5. prosinca 2017. godine u Vukovaru. Nastavu je organizirao Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, smješten u vukovarskoj vojarni.

Prvi smo dan prisustvovali predavanjima o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar, gdje smo slušali o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja samostalne Republike Hrvatske i njenoj obrani u nametnutom ratu. Tijek i značaj Bitke za Vukovar razjasnio nam je časnik Hrvatske vojske i sudionik obrane grada Vukovara. U Muzeju vučedolske kulture i Gradskom muzeju Vukovar, smještenom u dvorcu Eltz, naučili smo brojne zanimljivosti o povijesnoj i kulturnoj baštini grada. U nastavku dana obišli smo Križ na ušću Vuke u Dunav, podignut u čast svim braniteljima poginulim za slobodu Hrvatske te samostan sv. Filipa i Jakova. Uz vodstvo franjevca razgledali smo crkvu, saznali o njenom stradanju u ratu i pogledali dokumentarni film. Samostanu smo donirali namirnice namijenjene socijalno ugroženim obiteljima. Večer smo proveli u disko klubu.

Drugoga dana obilazili smo najvažnije lokacije vezane uz stradanje Vukovara. Posjetili smo Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata na kojem je s 938 bijelih križeva obilježena najveća masovna grobnica Domovinskog rata. Slijedio je posjet Spomen-domu Ovčara i mjestu stradanja civila i ranjenika iz vukovarske bolnice. Na Memorijalnom smo groblju i Ovčari, u tišini i s puno poštovanja, upalili svijeće za sve koji su izgubili život za slobodu Hrvatske. Obišli smo i tzv. Kukuruzni put kojim je opkoljenom Vukovaru dopremana pomoć, posjetili Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Vodotoranj. U nastavku smo posjetili vukovarsku bolnicu u čijim je skučenim podrumskim prostorijama gotovo bilo moguće osjetiti svu težinu života ranjenika i bolničkog osoblja tijekom svakodnevnih granatiranja.

Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem s kojeg su učenici svojim domovima ponijeli poruke mira, nenasilja i tolerancije. Terensku nastavu zaokružili smo kvizom znanja u kojem su se natjecale četiri osnovne škole. Našu su školu predstavljali Leon Brnad, učenik 8. a razreda, i Karla Butorac, učenica 8. e razreda. Nakon napetog kviza upravo su oni ponijeli titulu pobjednika.

 
Večer poezije PDF Ispis

Tijekom prosinca se odvijaju mnoge aktivnosti povodom Dana škole. Jedna od njih je bila i Večer poezije održana 1. prosinca 2017. u prostoru školske knjižnice.

Tema ovogodišnje Večeri je bila “Imati svoju pjesmu je glavnije, nego ići što ravnije.” Sudjelovalo je 30-ak učenika viših razreda I. i II. smjene. Pjesme su sve vratile u bezbrižnost i radost djetinjstva. Lijepom ugođaju još su pridonijeli učenici svojim glazbenim izvedbama. Na samome kraju je i ravnatelj izrekao nekoliko stihova.

Snažnim pljeskom mnogobrojna publika je nagradila sve izvođače i njihove voditeljice, profesorice hrvatskog jezika. Puni pozitivnih dojmova i potaknuti snažnim osjećajima, publika, dirnuta pjesmama, sigurno s radošću očekuje sljedeću Večer poezije.

 
Večer matematike PDF Ispis

vecer matematike

I ove je godine povodom Dana škole održana Večer matematike. Na odlično prihvaćenom i ocijenjenom druženju roditelja, učenika i učitelja, održanom 30. studenog 2017. godine, sudjelovalo je 170 sudionika.

Mali, i ne tako mali, matematičari su bili raspoređeni po učionicama ovisno o njihovoj dobi. U svakoj učionici se nalazilo 6 radnih polja. Svako je polje imalo drugačiji zadatak.  Nešto malo drugačije bilo je kod učenika 7. i 8. razreda koji su se podijelili u timove - jedan osmaš i jedan sedmaš zajedno sa svojim pratnjama. Na projektoru su se izmjenjivale različite skupine, a u svakoj skupini bilo je po 10 pitanja. Skupine su bile: poznati matematičari, što nedostaje?, prebroji me… Skupina koja je imala najveći broj bodova odnijela je pobjedu. Ovoga puta bila je to skupina pod nazivom Faktoriele.

Skupom interaktivnih matematičkih radionica sudionici su bili jako zadovoljni. Na postavljene upite i učenici i roditelji bili su puni pozitivnih dojmova te su odgovorili kako bi ovakvo druženje rado ponovili. Na pitanja o težini zadataka neki su odgovorili da su ih rješavali s lakoćom dok su neki ipak malo zapinjali.

Velik broj sudionika pozdravio se uz napomenu „Vidimo se i sljedeće godine!“

 

Novinarke: Karla Butorac, Marija Šitum i Dora Horvatić

 
Gradsko natjecanje iz rukometa za dječake 7. i 8. razreda PDF Ispis

rukomet m 7-8

OŠ Nikole Hribara osvojila je 1. mjesto na Gradskom natjecanju iz rukometa za dječake 7. i 8. razreda, održanom 30. studenog 2017. godine u Gradskoj dvorani. Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa.

Hribar je izvrsnom igrom izborio naslov prvaka i time osigurao plasman na županijsko natjecanje.

Ivana Cvetnić, prof.

 
Promocija 66. broja lista ŽIR PDF Ispis

promocija ZIRa

30. studenoga 2017. održano je predstavljanje 66. broja časopisa „Žir”, list osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. Promocija je organizirana u slastičarnici i pizzeriji „Memy”. U uvodnoj riječi urednica Mirjana Marković je srdačno pozdravila nazočne goste te se zahvalila na uloženome trudu djeci i učiteljima na pristiglim radovima.

Najnovije izdanje „Žir su predstavili i mladi autori iz 10 osnovnih škola (Jurja Habdelića, Nikole Hribara, Eugena Kumičića, Eugena Kvaternika, Novo Čiče, Pokupsko, Slavka Kolara Kravarsko, Šćitarjevo, Velika Mlaka i Vukovina). Od naših učenica nastupale su Jana Lacković (2. d), Hana Jurković (5. a), Lana Hapač (7. d) te učenica područne škole Gradići, Karla Grdenić (1. a). Promociju su glazbenim nastupom uveličale učenice Umjetničke škole Franje Lučića Velika Gorica u pratnji profesorice Antonije Jurin.

Primjerak 66. broja „Žira učenici mogu dobiti u svojim školama po cijeni od 6,00 kn.

 
Posjet Tehničkom muzeju PDF Ispis

tehnicki muzej (1)

17.11.2017. godine oko 8:30 h autobus je krenuo u Tehnički muzej Nikola Tesla s učenicima 5.f i 5.e razreda te njihovim  razrednicima Marijom Majdak Forjan i Milanom Vareškom. Posjeti muzeja pridružili su se učenici šestih razreda dodatne nastave geografije. Posjetili  smo planetarij, rudnik te odjel prometa i strojeva, izuma korisnih za ljudske upotrebu. Zadovoljni viđenim u školu smo se vratili oko 11 h.

Darija Nikšić

 
Radionica za učenike i roditelje 6. b razreda PDF Ispis

radionica tehnicki (1)

radionica tehnicki (2)

Dana 24.11.2017. održana je kreativna radionica za učenike 6. b razreda i njihove roditelje. Radionicu je organizirala razrednica Irena Gimpelj Gal. Cilj radionice bio je izraditi i ukrasiti razne božićne ukrase, od kojih su neke izradili učenici (saonice, božićne jaslice, djedove božićnjake, adventske vijence), ali i potaknuti zajedništvo i suradnju između roditelja, profesora i učenika.

U veselom duhu i ugodnom ozračju nastala su prava mala umjetnička djela.

Irena Gimpelj Gal

 

 
Književni susret - Željka Horvat-Vukelja PDF Ispis

zaljka horvat vukelja (2)

zaljka horvat vukelja (1) Ovaj smo nastavni tjedan započeli uz pjesmu „Kad si sretan“, a razlog našeg veselja bio je još jedan posjet književnice Željke Horvat-Vukelje. U ponedjeljak, 27. studenog 2017., naša je gošća upoznala učenike drugih razreda te otkrila kako našu školu osobito rado posjećuje. Naime, kako smo saznali, ovdje je nekoć radila kao nastavnica francuskog jezika. Unatoč tome, naš je susret više nalikovao satu glazbene kulture – gospođa Željka ne samo da zna pisati i glumiti, već i izvrsno svira klavir!

S njom je, dakako, došla i Ljubica Torbić – njena slavna torba puna igračaka i raznih magičnih rekvizita. Ovoga se puta u njoj našla i jedna knjiga – „Zelene slikopriče“ koje smo najprije zajednički prelistali, a potom i pogledali kratke igrokaze koji su nas poučili mnogim praktičnim stvarima. Saznali smo, primjerice, što je to bonton, kako se drži ritam, kako postati  bubnjar i tko je šef u svakom razredu, a dobili smo i recept za  zapečene palačinke koje oduševe svakog gosta.

Na kraju druženja, naši su učenici za izvrsno vladanje od književnice dobili sendvič peticu – posebnu peticu koja i ispred i iza sebe ima znak plus. Istu je ocjenu, kao i obično,  zaslužila i gospođa Željka koju ćemo ponovno s radošću ugostiti u našoj školskoj knjižnici.

Knjižničarke Anja Đurđević i Monika Meštrović

 
Predmetna nastava - obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije PDF Ispis

dan tolerancije 16. studenog 2017. obilježili smo Međunarodni dan tolerancije. Cilj obilježavanja je podići svijest o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu. Međunarodni dan tolerancije prilika je da se podsjetimo na važnost tolerancije u suvremenim društvima, a jedan od najvažnijih mehanizama za promociju tolerancije jest i obrazovni sustav.

Učenici predmetne nastave su taj dan obilježili zajedno sa svojim razrednicima kroz različite aktivnosti:

Učenici 5.a i razrednica Valentina Japec su odgledali crtić "Toleranica El Puente". Razgovarali su o toleranciji te na dlan ispisali pozitivan pojam koji će ih voditi i podsjećati na toleranciju.

Učenici 6.e i razrednica Marija Lovrić su izradili plakat o toleranciji.

Učenici 7.d i razrednica Višnja Ridzak su razgovarali o toleranciji i izradili plakate na satu razrednika povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije.

Učenici 7.e i razrednica Roberta Marčecsu proveli radionicu koja im se jako svidjela. Na zabavan i zanimljiv način su učili o toleranciji.

 

Katarina Sikirić Lukić, socijalni pedagog

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 30

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Slučajna slika

slucajna7.jpg

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:61
Posjeta jučer:121
Posjeta ovaj mjesec:3369

Pročitajte još i ovo!