OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Večer matematike PDF Ispis

vecer matematike

I ove je godine povodom Dana škole održana Večer matematike. Na odlično prihvaćenom i ocijenjenom druženju roditelja, učenika i učitelja, održanom 30. studenog 2017. godine, sudjelovalo je 170 sudionika.

Mali, i ne tako mali, matematičari su bili raspoređeni po učionicama ovisno o njihovoj dobi. U svakoj učionici se nalazilo 6 radnih polja. Svako je polje imalo drugačiji zadatak.  Nešto malo drugačije bilo je kod učenika 7. i 8. razreda koji su se podijelili u timove - jedan osmaš i jedan sedmaš zajedno sa svojim pratnjama. Na projektoru su se izmjenjivale različite skupine, a u svakoj skupini bilo je po 10 pitanja. Skupine su bile: poznati matematičari, što nedostaje?, prebroji me… Skupina koja je imala najveći broj bodova odnijela je pobjedu. Ovoga puta bila je to skupina pod nazivom Faktoriele.

Skupom interaktivnih matematičkih radionica sudionici su bili jako zadovoljni. Na postavljene upite i učenici i roditelji bili su puni pozitivnih dojmova te su odgovorili kako bi ovakvo druženje rado ponovili. Na pitanja o težini zadataka neki su odgovorili da su ih rješavali s lakoćom dok su neki ipak malo zapinjali.

Velik broj sudionika pozdravio se uz napomenu „Vidimo se i sljedeće godine!“

 

Novinarke: Karla Butorac, Marija Šitum i Dora Horvatić

 
Gradsko natjecanje iz rukometa za dječake 7. i 8. razreda PDF Ispis

rukomet m 7-8

OŠ Nikole Hribara osvojila je 1. mjesto na Gradskom natjecanju iz rukometa za dječake 7. i 8. razreda, održanom 30. studenog 2017. godine u Gradskoj dvorani. Na natjecanju je sudjelovalo 8 ekipa.

Hribar je izvrsnom igrom izborio naslov prvaka i time osigurao plasman na županijsko natjecanje.

Ivana Cvetnić, prof.

 
Promocija 66. broja lista ŽIR PDF Ispis

promocija ZIRa

30. studenoga 2017. održano je predstavljanje 66. broja časopisa „Žir”, list osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. Promocija je organizirana u slastičarnici i pizzeriji „Memy”. U uvodnoj riječi urednica Mirjana Marković je srdačno pozdravila nazočne goste te se zahvalila na uloženome trudu djeci i učiteljima na pristiglim radovima.

Najnovije izdanje „Žir su predstavili i mladi autori iz 10 osnovnih škola (Jurja Habdelića, Nikole Hribara, Eugena Kumičića, Eugena Kvaternika, Novo Čiče, Pokupsko, Slavka Kolara Kravarsko, Šćitarjevo, Velika Mlaka i Vukovina). Od naših učenica nastupale su Jana Lacković (2. d), Hana Jurković (5. a), Lana Hapač (7. d) te učenica područne škole Gradići, Karla Grdenić (1. a). Promociju su glazbenim nastupom uveličale učenice Umjetničke škole Franje Lučića Velika Gorica u pratnji profesorice Antonije Jurin.

Primjerak 66. broja „Žira učenici mogu dobiti u svojim školama po cijeni od 6,00 kn.

 
Posjet Tehničkom muzeju PDF Ispis

tehnicki muzej (1)

17.11.2017. godine oko 8:30 h autobus je krenuo u Tehnički muzej Nikola Tesla s učenicima 5.f i 5.e razreda te njihovim  razrednicima Marijom Majdak Forjan i Milanom Vareškom. Posjeti muzeja pridružili su se učenici šestih razreda dodatne nastave geografije. Posjetili  smo planetarij, rudnik te odjel prometa i strojeva, izuma korisnih za ljudske upotrebu. Zadovoljni viđenim u školu smo se vratili oko 11 h.

Darija Nikšić

 
Radionica za učenike i roditelje 6. b razreda PDF Ispis

radionica tehnicki (1)

radionica tehnicki (2)

Dana 24.11.2017. održana je kreativna radionica za učenike 6. b razreda i njihove roditelje. Radionicu je organizirala razrednica Irena Gimpelj Gal. Cilj radionice bio je izraditi i ukrasiti razne božićne ukrase, od kojih su neke izradili učenici (saonice, božićne jaslice, djedove božićnjake, adventske vijence), ali i potaknuti zajedništvo i suradnju između roditelja, profesora i učenika.

U veselom duhu i ugodnom ozračju nastala su prava mala umjetnička djela.

Irena Gimpelj Gal

 

 
Književni susret - Željka Horvat-Vukelja PDF Ispis

zaljka horvat vukelja (2)

zaljka horvat vukelja (1) Ovaj smo nastavni tjedan započeli uz pjesmu „Kad si sretan“, a razlog našeg veselja bio je još jedan posjet književnice Željke Horvat-Vukelje. U ponedjeljak, 27. studenog 2017., naša je gošća upoznala učenike drugih razreda te otkrila kako našu školu osobito rado posjećuje. Naime, kako smo saznali, ovdje je nekoć radila kao nastavnica francuskog jezika. Unatoč tome, naš je susret više nalikovao satu glazbene kulture – gospođa Željka ne samo da zna pisati i glumiti, već i izvrsno svira klavir!

S njom je, dakako, došla i Ljubica Torbić – njena slavna torba puna igračaka i raznih magičnih rekvizita. Ovoga se puta u njoj našla i jedna knjiga – „Zelene slikopriče“ koje smo najprije zajednički prelistali, a potom i pogledali kratke igrokaze koji su nas poučili mnogim praktičnim stvarima. Saznali smo, primjerice, što je to bonton, kako se drži ritam, kako postati  bubnjar i tko je šef u svakom razredu, a dobili smo i recept za  zapečene palačinke koje oduševe svakog gosta.

Na kraju druženja, naši su učenici za izvrsno vladanje od književnice dobili sendvič peticu – posebnu peticu koja i ispred i iza sebe ima znak plus. Istu je ocjenu, kao i obično,  zaslužila i gospođa Željka koju ćemo ponovno s radošću ugostiti u našoj školskoj knjižnici.

Knjižničarke Anja Đurđević i Monika Meštrović

 
Predmetna nastava - obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije PDF Ispis

dan tolerancije 16. studenog 2017. obilježili smo Međunarodni dan tolerancije. Cilj obilježavanja je podići svijest o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu. Međunarodni dan tolerancije prilika je da se podsjetimo na važnost tolerancije u suvremenim društvima, a jedan od najvažnijih mehanizama za promociju tolerancije jest i obrazovni sustav.

Učenici predmetne nastave su taj dan obilježili zajedno sa svojim razrednicima kroz različite aktivnosti:

Učenici 5.a i razrednica Valentina Japec su odgledali crtić "Toleranica El Puente". Razgovarali su o toleranciji te na dlan ispisali pozitivan pojam koji će ih voditi i podsjećati na toleranciju.

Učenici 6.e i razrednica Marija Lovrić su izradili plakat o toleranciji.

Učenici 7.d i razrednica Višnja Ridzak su razgovarali o toleranciji i izradili plakate na satu razrednika povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije.

Učenici 7.e i razrednica Roberta Marčecsu proveli radionicu koja im se jako svidjela. Na zabavan i zanimljiv način su učili o toleranciji.

 

Katarina Sikirić Lukić, socijalni pedagog

 
Razredna nastava - obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije PDF Ispis

dan tolerancije 2 16. studenog 2017. obilježili smo Međunarodni dan tolerancije. Cilj obilježavanja je podići svijest o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu. Međunarodni dan tolerancije prilika je da se podsjetimo na važnost tolerancije u suvremenim društvima, a jedan od najvažnijih mehanizama za promociju tolerancije jest i obrazovni sustav.

Učenici razredne nastave su taj dan obilježili zajedno sa svojim učiteljicama kroz različite aktivnosti:

Učenici 1.b i učiteljica Rosana Vađon i Vesna Zagorec su kroz priču „Ružno pače“ razgovarali i obojili svijet šarenim bojama tolerancije.

Učenici 3.d i učiteljica Jadranka Jelisavac su učili o toleranciji kroz dramsku radionicu.

Učenici 3.a Gradići i učiteljica Renata Karas
Učenici 3.a Gradići obilježili su Međunarodni dan tolerancije prisjetivši se bajke „Ružno pače“ te čitajući indijansku legendu „Duga“. Pojasnili su što znači riječ tolerancija tj. koji je njezin smisao. Učenici su zaključili koliko je važno znati praštati, pokazati razumijevanje, slušati jedni druge, prihvaćati različitosti među ljudima i međusobno se uvažavati. Svoje poruke tolerancije izrazili su crtežima i šarenim bojama kista kojim bi obojili svijet.

Učenici 4a i učiteljica Milkica Sulić su obojili svijet šarenim bojama tolerancije.

Katarina Sikirić Lukić, socijalni pedagog

 
Natječaj za popunjavanje radnog mjesta - 27. 11. 2017. PDF Ispis

Temeljem članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13,136/14., 152/14., i 7/17 ) ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara, Ruđera  Boškovića 11.,Velika Gorica, raspisuje

 

NATJEČAJ

 za popunjavanje radnog mjesta učitelj povijesti, neodređeno puno radno vrijeme

 

Priložiti:

  • životopis
  • preslika diplome
  • potvrdu o nekažnjavanju

 

UVJETI: Kandidati moraju ispunjavati uvjete prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. 

Prijave s prilozima upućuju se na adresu škole s naznakom « za natječaj »,  u roku od osam dana od dana objave.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

U Velikoj Gorici, 27.11.2017.

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof. 

 
Akcija sakupljanja starog papira PDF Ispis

Akcija stari papir VR

Uključite se u akciju sakupljanja starog papira koju organizira Vijeće roditelja naše škole. Akciju provodimo u petak, 24. studenog od 7 do 19 sati.

 
Čisto ludilo za osmaše PDF Ispis

cisto ludilo U srijedu, 15. 11. 2017., osmi razredi 2. smjene, u pratnji svojih razrednica Erike Likan Kelentrić, Lidije Smolenicki i Irene Lacković, posjetili su Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i pogledali predstavu Čisto ludilo. Riječ je o krimi komediji u kojoj inspektor Obrvan (Damir Lončar) i njegov pomoćnik (Saša Buneta) istražuju ubojstvo slavne gospođe Izabele koja je živjela iznad frizerskog salona za žene i muškarce Čisto ludilo i ispituje sve koji su u tom trenutku bili u blizini. Tako upoznajemo živopisnog frizera (Vid Balog) i njegovu otkačenu pomoćnicu (Nina Kaić Madić), damu iz visokog društva, gospođu Shubert (Jasna Palić Picukarić) i tajanstvenog trgovca antikvitetima, gospodina Laurenčića (Igor Mešin). U traganju za krivcem, učenici su mogli postavljati pitanja i tako sudjelovati u predstavi. Krivac je mogao biti bilo tko, ali publika je, zajedno s našim učenicima, ovaj put odlučila da je ubojica frizerka Barbara.

Ova originalna američka predstava proglašena je više puta najboljom predstavom godine, a svojevremeno je uvrštena i u Guinessovu knjigu rekorda kao predstava s najdužim neprekinutim igranjem na svijetu, tako da ne čudi što je oduševila i naše osmaše koji su zaključili da i kazalište može biti odličan izvor zabave.

Karla Butorac

 
Dan sjećanja na žrtve Vukovara PDF Ispis

VUKOVAR

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Učenici su izradili plakate na temu Vukovara koji su izloženi u holu škole. U petak, 17. studenog, učenici su zapalili svijeće uz rub pločnika Zagrebačke ulice za sve hrabre ljude koji su svoj život dali za slobodu naše domovine.

I u našem gradu svijetli Vukovar!

 
Sudjelujemo u međunarodnom natjecanju Dabar PDF Ispis

natjecanje dabar

Učenici naše škole ove godine po prvi puta sudjeluju na Međunarodnom natjecanju iz računalnog razmišljanja i informatike pod imenom Dabar.

Ovom inicijativom potiče se razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Natjecanje je pokrenuto 2004. u Litvi kada je sudjelovalo 779 učenika, a 2016. uključivalo je 50 zemalja te više od 1,6 milijuna sudionika.

Natjecanje se održava u informatičkoj učionici od 13. - 17. studenog 2017. godine u organizaciji učitelja informatike Milana Omrčena. Našu škole predstavljaju učenici predmetne nastave druge smjene, nadamo se da će im se iduće godine pridružiti i ostali đaci.

 
Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja PDF Ispis

poticanje citanja

I ove godine provodio se Nacionalni kviz za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba - Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom putem mreže narodnih i školskih  knjižnica. Provodio se u Mjesecu hrvatske knjige 2017. i bio je posvećen enciklopedistici. Naziv ovogodišnjeg kviza bio je ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE. Trebalo je pročitati sljedeće knjige: „Pošalji mi poruku“, Sanje Pilić; „Milijunaš“, Maje Brajko-Livaković i „Mali ratnik“, Tihomira Horvata. Učenici naše škole pročitali su navedene knjige i sudjelovali u kvizu. Ispunjavali su ga on-line, a neke su odgovore trebali pronaći i u on-line enciklopedijama. Slučajnim odabirom iz naše škole odabrana je Lena Hudan koja je u pratnji ostalih sudionika kviza Leone Šumiga i Mare Hudan te knjižničarke Monike Meštrović bila i na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

Svečanost se održala u srijedu, 15. studenog 2017., godine od 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Nakon početnih pozdrava organizatora i uglednih gostiju, operni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta počastio nas je izvedbom ulomaka iz opere Nikola Šubić Zrinski. Bilo je to zanimljivo i novo iskustvo za naše čitateljice. Na kraju je slijedilo izvlačenje nagrada. Dodijeljeno je 15 knjiga i lampica za čitanje te glavna nagrada tablet. Čvrsto smo držali fige da Lena osvoji tablet, ali nismo imali sreće, ovaj put. Zato ju je škola nagradila knjigom koju je željela pročitati „Agencija za roditelje“, Davida Baddiela. Veselimo se kvizu i svečanosti naredne godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 30

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:7
Posjeta jučer:70
Posjeta ovaj mjesec:1775

Pročitajte još i ovo!