OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Posjet 2. razreda Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica PDF Ispis

JVP(1)

JVP Učenici 2. razreda matične škole i PŠ Gradići i Donja Lomnica posjetili su 10. i 11. svibnja 2022. godine Javnu vatrogasnu postrojbu grada Velike Gorice. Bio je to posjet u sklopu programa edukacije učenika drugih razreda koji je izradilo Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a podržala ga Agencija za odgoj i obrazovanje. Djeca su uživala u zanimljivom i poučnom predavanju o elementarnim nepogodama, požarima, prometnim nesrećama i ostalim situacijama u kojim je potrebna intervencija vatrogasaca. Sve je bilo popraćeno promotivno – edukacijskim filmom primjerenim dječjem uzrastu. Učenici su vidjeli postupke i načine ponašanja u slučaju poplave, potresa, požara ili nekog neželjenog događaja u kojem se mogu naći u svakodnevnom životu. Razgledali su vatrogasna vozila i opremu, i u svemu aktivno sudjelovali. Hrabre učiteljice vinule su se u visine i pokazale da vatrogasna vozila imaju zaista suvremenu opremu za sve situacije i, za nama, teže dostupna mjesta. Ovaj je posjet bio vrlo zanimljiv, zabavan i prije svega poučan. Hvala vatrogascu Romanu Gotalu i njegovim kolegama na lijepom druženju. Otišli smo puni dojmova sa željom da ne moramo zvati broj 112!

Ksenija P. Jurić, mag. prim. educ.

 
Državno Natjecanje mladih tehničara 2022. PDF Ispis

Državno natjecanje mladih tehničara u Primoštenu

robocup Austria_2022 64. državno Natjecanje mladih tehničara održano je u Primoštenu od 2. do 4. svibnja 2022.

Lovro Dijanić iz 6. e razreda osvojio je 3. mjesto u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve.

Bravo Lovro!

Lovro je sudjelovao i na međunarodnom natjecanju „RoboCup Junior Austria 2022”, koje se održalo 22. travnja u Weizu u Austriji, kao dio hrvatskog tima „Zero Cro team”, na kojem su osvojili 1. mjesto u kategoriji „Rescue Line Primary”.

Čestitke Lovri i mentorima!

Vera Žilec

 
Atom liga PDF Ispis

atom liga_2022.(1)

Logo atom U četvrtak, 31. 3. 2022., održano je 2. kolo „Atom lige”. Među 190 ekipa, učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske, sudjelovalo je pet ekipa iz naše škole.

Nakon zbrajanja bodova obaju kola učenici su postigli sljedeće rezultate:

1.ekipa: Luka Gale, Vito Jukić i Nikola Klarić – 127. mjesto

2.ekipa: Emanuel Boban, Luka Šutić i Marko Vujević – 146. mjesto

3.ekipa: Juraj Feljan, Dorian Likan Kelentrić i Tin Likan Kelentrić – 104. mjesto

4.ekipa: Ema Hrvoić, Ida Valpotić i Laura Vugrinović – 2. mjesto

5.ekipa: Filip Komorski, Lucija Lovrić i Filip Šestak – 54. mjesto.

Mentori učenicima su:

Fizika – Antonija Fartek

Kemija – Anita Kovačević i Marija Zbačnik

Matematika – Ilija Marković i Višnja Ridzak

Pohvala svim učenicima za trud koji su uložili i rezultat koji su postigli, a posebna pohvala članicama 4.ekipe Emi Hrvoić, Idi Valpotć i Lauri Vugrinović na drugom mjestu!

Antonija Fartek

 
Klokan bez granica PDF Ispis

logo-klokan (1) I ove su godine učenici naše škole sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. To je natjecanje koje se održava isti dan, u isto vrijeme, u mnogim državama svijeta s ciljem popularizacije matematike i širenja osnovne matematičke kulture.

U Republici Hrvatskoj, ovo međunarodno matematičko natjecanje, održava se već više od dvadeset godina pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskog matematičkog društva.
U našoj školi, od drugog do osmog razreda, ukupno se prijavilo 211 učenika. Svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu.

Ovog tjedna podijeljene su nagrade našim učenicima, a nagrađeni učenici naše škole su: Petar Jurić (Pčelica), Dominik Šiškić (Pčelica), Tia Weihnacht (Pčelica), Noa Lisac (Pčelica), Iva Filipović (Pčelica), Petra Jurišić (Pčelica), Lana Kliček (Pčelica), Ena Vidović (Pčelica), Emma Perak (Pčelica), Ema Gilja (Pčelica), Nina Anđelinić (Leptirić), Borna Cajner (Leptirić), Ivan Kujundžić (Leptirić), Veronika Lovrić (Leptirić), Matej Šaban (Leptirić), Andrija Karačić (Leptirić), Roko Petrović (Leptirić), Andro Dorotić (Leptirić), Gabriela Pavlečić (Leptirić), Antea Barišić (Leptirić), Katja Njegovec (Leptirić), Matej Marijetić (Ecolier), Gabrijel Kadoić (Ecolier), Val Baričević (Ecolier), Filip Horvat (Ecolier), Lucija Pečar (Benjamin), Mak Ratković Rajhvajn (Benjamin), Manuel Kozić (Benjamin), Laura Vugrinović (Cadet), Ema Hrvoić (Cadet) i Lucija Lovrić (Cadet).

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima.

Zadatke, rješenja i rezultate 10% najboljih po kategorijama možete pogledati na stranici matematika.hr/klokan/2022/.

 
Majčin dan – Mama, volim te! PDF Ispis

mama, volim te (2)

mama, volim te (1) Stihovima posvećenim majci učenici 3.d razreda započeli su projekt pod nazivom Majčin dan – Mama, volim te! Projekt je proveden u sklopu aktivnosti Tima za kvalitetu iz područja: poučavanje i učenje. S aktivnostima smo započeli u travnju kada smo 28. 4. 2022. imali dan otvorenih vrata za sve djelatnike naše škole. Tog dana izmjenjivale su se razne aktivnosti posvećene najmilijem biću na svijetu – majci.

Istaknuli smo važnost Majčinog dana kao blagdana kojeg obilježavamo u čast majci i majčinstvu, a koji se u većini europskih zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Majčin je dan uvod u obilježavanje Međunarodnoga dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

Zavičajnim izričajem prikazali smo učiteljima igrokaz „Juva” naše turopoljske spisateljice Ivanke Rožić, olujom ideja izrekli niz asocijacija na riječ majka, krasnoslovili, čarobnim mikrofonom izgovarali najljepše rečenice o majci, izradili cvijet majčinih osobina, pjevali i plesali… Naslikali naše majke temperama toplim i hladnim bojama prikazavši kolorističkom modulacijom toplinu i ljubav.

Naše likovne radove – majke izložili smo u Domu kulture Galženica kako bi i lokalna zajednica bila upoznata s našim radom. Izložba je otvorena od 2. do 16. svibnja 2022. Izložbi su se priključili i učenici 3. a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Stipić. Snimili smo i radio emisiju za djecu Zvonjalica na City radiju posvećenu Majčinom danu, a poslušati ju možete na poveznici:

https://soundcloud.com/city-radio-hr/07052022-zvonjalica-os-nikole-hribara

O svim projektnim aktivnostima upoznati su i roditelji na roditeljskom sastanku, a u svemu provedenom moći će uživati na završnoj svečanosti koju će za njih prirediti učenici 3.d na kraju školske godine.

Učiteljica 3.d

Jadranka Jelisavac

 
Raspad sistema u Kerempuhu PDF Ispis

raspad sistema (2)

raspad sistema Nakon godina bez odlazaka u kazalište konačno su učenici 8. e, f i g razreda, u pratnji svojih razrednica Lidije Smolenicki, Erike Likan Kelentrić i Irene Lacković, 5. svibnja vidjeli podizanje zastora, izlazak glumaca na daske koje život znače i uživali u kazališnoj predstavi Raspad sistema u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Šetnja zagrebačkim ulicama, veselje i smijeh (ne samo glumcima u predstavi) obilježili su ovaj kazališni izlazak koji bi mnogi rado ponovili.

Irena Lacković

 

 
Poziv učenicima za izradu loga PDF Ispis

logo contest Dragi učenici,

potrebna nam je vaša pomoć. Krenuli smo s provođenjem našeg novog Erasmus projekta Growing young ECOlogists with STEM. Cilj projekta je upotreba STEM-a kroz razvoj novih vještina kroz koje će učenici osvijestiti ekološku odgovornost u svakodnevnom životu.

Pozivamo vas na sudjelovanje u izradi loga za ovaj projekt. Pronađite u svojim ladicama flomastere, bojice, vodene boje… Na računalu potražite digitalne alate kojima se znate služiti i krenite u izradu loga!

Kriteriji su sljedeći:

- logo mora sadržavati riječ ERASMUS+ (velikim slovima), ali bi bilo poželjno da ima i ostale riječi iz naziva projekta,

- logo može biti jednobojan, dvobojan ili višebojan,

- osmislite kako ćete označiti države sudionice projekta (Hrvatska, Portugal i Grčka),

- logo mora biti napisan na engleskom jeziku, no mogu se koristiti i kratke riječi država partnera (Hrvatske, Portugala i Grčke).

Budite kreativni, inovativni i originalni!

Svoje radove pošaljite do 22. 5. 2022. na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Autora najboljeg loga čeka nagrada. Sretno!

Valentina Japec, Erika Likan Kelentrić i Milan Omrčen

 
Dan Europe PDF Ispis

dan Europe

Dan Europe europski je i hrvatski spomendan koji se obilježava 9. svibnja. Godišnjica je to Schumanove deklaracije kojom je 1950. francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman predstavio prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik, preteča današnje Europske unije.

Ove godine odlučili smo obilježiti taj dan i u našoj školi. Na satovima geografije sedmi su razredi proučavali obilježja i zanimljivosti država članica, a kao rezultat svojih aktivnosti napravili plakate i Kahoot kvizove. Neke od plakata možete razgledati u holu škole, a ovdje možete i zaigrati pokoji kviz i provjeriti svoje znanje. Poveznice za kvizove su:

Nizozemska

Španjolska

Irska

Malta

Švedska

Slovenija

Irska

Španjolska

Uspješno rješavanje kvizova žele vam učenici sedmih razreda i njihove profesorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec.

 
Upisi u prvi razred 2022./2023. PDF Ispis

upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece za upis u 1. razred počet će 25. travnja 2022. Službeni pozivi neće se dostavljati pojedinačno na kućnu adresu, nego će se predbilježbe za termine obavljati putem aplikacije TERMINKO koja počinje s radom 4. travnja 2022.

OŠ Nikole Hribara upisuje u školu isključivo učenike sa svog upisnog područja. Djeca iz naselja Gradići i Donja Lomnica također dolaze u matičnu školu na testiranje.

Na dogovoreni termin dolaska u školu potrebno je donijeti:

 1. Ispunjenu upisnicu
 2. Procjenu roditelja o stupnju razvoja djeteta
 3. Privolu
 4. Elektroničku radnu knjižicu oba roditelja (ukoliko je djetetu potreban boravak)
 5. Medicinsku dokumentaciju djeteta (ukoliko je posjeduju)

Ukoliko ste nedavno doselili na naše upisno područje na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

 1. Potvrdu o prebivalištu/boravištu djeteta
 2. Ispunjen zahtjev za upis u drugu školu izvan upisnog područja

Ukoliko iz nekog drugog razloga želite upisati dijete u našu školu na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

 1. Ispunjen zahtjev za upis u drugu školu izvan upisnog područja

Molimo vas da:

 • dođete u točno zakazan termin
 • ne dolazite u slučaju pojave povišene temperature ili respiratornih simptoma (kod Vas ili djeteta)
 • zajedno s djetetom pričekate ispred glavnog ulaza u školu do dolaska djelatnica koje će otpratiti dijete u učionicu
 • odložite ispunjenu dokumentaciju na za to predviđeno mjesto

Testiranje se provodi grupno - uputa je frontalna (bez bliskog osobnog kontakata ispitivača i djeteta) i trajat će oko 30 minuta. Po završenom testiranju djeca će biti otpraćena do roditelja (pred školu). Daljnja komunikacija s roditeljem dogovarat će se individualno (osobno, mailom, telefonom).

Za sve ostale informacije možete poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Naručivanje na liječnički pregled za upis u 1.razred kod liječnice Mateje Kopse Sobote ići će preko aplikacije kvacica.hr koja počinje s radom 28.3.

 
Matematički četverac PDF Ispis

Cetverac (2) U našoj školi je u četvrtak, 5. 5.2022. održan prvi krug petog „Matematičkog četverca“. Natjecanje je proteklo u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi ispunjenoj dobrim matematičkim ozračjem. Ukupno je sudjelovalo 130 ekipa u dvadeset i jednoj školi Zagrebačke županije, od čega je jedanaest ekipa bilo iz naše škole.

Natjecanje se održalo u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda, te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda.

Bilo je zanimljivo promatrati učenike u ovakvom obliku druženja. Iako rezultat nije u prvom planu, s nestrpljenjem se iščekivalo tko će biti najbolji.

U kategoriji MINI pobijedila je ekipa Mini ekipa 1 iz OŠ Jurja Habdelića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom Mrge iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Treće i četvrto mjesto u MAXI kategoriji zauzele su ekipe Pametne i Prvi odozada iz OŠ Nikole Hribara.

U Mini ekipi 1, mentora Gorana Stajčića i Sanje Đurđek Murković natjecali su se Bartol Pavić, Ema Jagodić, Ena Novak i Jakov Blažina. Zaslužni za osvojeno treće mjesto su učenice Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Zeta Hećimović-Obradović i Bruna Ćatipović, mentorica Sunčane Oštarčević Arnold i Višnje Ridzak. Na četvrtom mjestu sa samo malom razlikom bodova, također vrlo uspješna na natjecanju, bila je ekipa Prvi odozada mentora Marjane Kuliš, Višnje Ridzak, Sunčane Oštarčević Arnold i Ilije Markovića. U njoj su svoje znanje objedinili Lucija Lovrić, Ema Hrvoić, Lucija Pečar i Matija Mihić. Najviše bodova u MINI kategoriji u našoj školi postigla je ekipa Zlatna četvorka, u kojoj su se natjecale Jana Deverić, Ema Gazdić, Laura Zobenica i Laura Dijanežević, mentora Doris Zelić i Ilije Markovića.

Ove ekipe će se, kao najuspješnije u Zagrebačkoj županiji, natjecati u drugom krugu koji će se održati 23. svibnja u Bioparku „Divlje vode“.

Zadovoljni smo i sretni što smo nakon tri godine opet mogli organizirati i provesti naše natjecanje, s nadamo se da ćemo se i sljedeće godine družiti na zadovoljstvo svih natjecatelja i ponosnih njihovih mentora. 

Svim ekipama čestitamo na sudjelovanju, a pobjednicima na prolasku u drugi krug.

Marjana Kuliš, prof.

 
Državno natjecanje iz Informatike - „Infokup 2022.” PDF Ispis

Državno natjecanje iz Informatike

Od 3. do 6. svibnja 2022. u Vodicama je održano Državno natjecanje iz informatike - „Infokup 2022.” Nakon odličnog uspjeha na Županijskom natjecanju iz naše škole na državno natjecanje pozvani su učenici 6. c razreda Mia Vidović i Marko Mirenić. U konkurenciji najboljih programera iz cijele Hrvatske naši su učenici ostvarili zapažene rezultate.

U kategoriji „Algoritmi - Logo” Mia se plasirala na deseto, a Marko na trinaesto mjesto.

Osim samog sudjelovanje na natjecanju, učenici su lijepo vrijeme iskoristili za stjecanje novih prijateljstava i upoznavanje grada Vodica.

U pratnji učenika bio je njihov mentor, učitelj informatike, Milan Omrčen.

 
Državno Natjecanje iz fizike PDF Ispis

državno fizika

Državno Natjecanje iz fizike održano je od 26. do 29. 4. 2022. Domaćin Natjecanja bila je OŠ don Mihovila Pavlinovića u Podgori.

U Podgori su se okupili najbolji fizičari kako bi usporedili svoje znanje. Među njima je bila i učenica 8.f razreda Ema Hrvoić.

Učenici zadatke rješavaju dva dana. Prvi dan je po rasporedu rješavanje teorijskih zadataka, a drugi dan eksperimentalnih.

Nakon odrađenih zadataka Ema je zauzela 9. mjesto osvojivši III.nagradu.

Osim samog natjecanja domaćini su natjecateljima i mentorima pokazali ljepote Makarske gdje su posjetili Zvjezdarnicu, odslušali predavanje o Parku prirode Biokovo, posjetili Malakološki muzej te se puni dojmova brodom vratili u Podgoru.

Nakon četiri dana uživanja s fizičarima kući smo se vratile s novim prijateljstvima i osmijesima na licima!

Antonija Fartek, Emina mentorica

 
Portret moje majke PDF Ispis

portret moje majke (2)

portret moje majke (1) Povodom obilježavanja Majčinog dana 8. svibnja od 2. do 16. 5. 2022. u Domu kulture Galženica postavljena je izložba učenika 3.a i 3.d razreda pod nazivom Majčin dan - Mama, volim te!

Učenici 3.a uz stručno vodstvo učiteljice Vesne Stipić crtali su promatrajući majčin portret crtama po toku i karakteru crnim flomasterom, a učenici 3.d vođeni učiteljicom Jadrankom Jelisavac naslikali su svoje majke bojama i dočarali kolorističkom modulacijom toplinu i ljubav.

Pozivamo Vas da prošećete Trgom Stjepana Radića i pogledate izložbu.

Jadranka Jelisavac

Vesna Stipić

 
Rezultat odabira ponuda PDF Ispis

izleti(3)

Osnovna škola Nikole Hribara

Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

Klasa: 602-01/22-01/57
Urbroj: 238/31-20-02-22-3

Velika Gorica, 28. 4. 2022.


Sukladno Pravilniku o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br. 67/2014, 81/2015 i 53/21) Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbora najpovoljnijih ponuda višednevne terenske nastave Osnovne škole Nikole Hribara objavljuje

REZULTAT ODABIRA PONUDA

Prema javnom pozivu za organizaciju višednevne terenske nastave objavljenom 12. travnja 2022. za višednevnu izvanučioničku nastavu u Cres – Mali Lošinj, roditelji učenika 7. razreda, na zajedničkom roditeljskom sastanku održanom dana 28.4.2022. odabrali su ponudu agencije Euro Asap Tours d.o.o. Vinogradska 6b, Zagreb.

Povjerenstvo

 
Poziv za dostavu ponuda - fotografiranje učenika u ambijentu 2022. PDF Ispis

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

KLASA:602-01/22-01/64
URBROJ:238/31-20-02-22-1
Velika Gorica, 2. 5. 2022.

Na temelju članka 90. Statuta Osnovne škole Nikole Hribara i Pravilnika o provedbi postupka jednostavne nabave roba, radova i usluga , ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara objavljuje

POZIV ZA DOSTAVU PONUDA

FOTOGRAFIRANJE UČENIKA U AMBIJENTU

I.

NARUČITELJ

Naziv:   Osnovna škola Nikole Hribara

Adresa: Ruđera Boškovića 11. Velika Gorica

OIB: 01689534191

         II.

PREDMET NABAVE

Predmet nabave: Fotografiranje učenika u ambijentu.

Predviđeni broj učenika 1119 s mogućnošću odstupanja.

         III.

PONUDA TREBA SADRŽAVATI SLIJEDEĆE

 1. Naziv i sjedište, te OIB
 2. cijenu po formatu :
  portret 13x18 cm, s kartonom
  zajednička fotografija 13x18, s kartonom
 3. Ogledni primjerak fotografije
 4. Izjavu ponuditelja da će za izvršene usluge ispostaviti račun za svakog roditelja.

       IV.

         PONUDITELJ SE OBVEZUJE

 1. Kompletnu uslugu ( fotografiranje i dostavljanje fotografija) izvršiti tijekom
  mjeseca svibanj/lipanj 2022. godine.
 2. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava
  i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

                                                                                   V.

Kriterij odabira najpovoljnije ponude je najniža cijena.

VI.

Ponudi priložiti:

- Izvod iz sudskog registra/obrtničkog ili drugog registra.

VII.

Rok za dostavu ponuda osam dana od dana objave poziva.

Poziv za dostavu ponuda bit će objavljen na oglasnoj ploči škole i web stranici škole.

Ponuditelj će ponudu naručitelju dostaviti osobno ili poštom u zatvorenoj omotnici s nazivom i adresom naručitelja, nazivom i adresom ponuditelja, naznakom predmeta nabave na koji se ponuda odnosi i naznakom „ne otvaraj“.

 

Kontakt osoba: Stjepan Maravić – Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 73

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:5
Posjeta jučer:223
Posjeta ovaj mjesec:3639

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnailPriručna zbirka enciklopedije: Hrvatska opća enciklopedija ...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...