OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Regreen projekt PDF Ispis

VG fest(1)

VG fest Na edukativnim radionicama koje su se održale 2. lipnja u Gradskoj vijećnici u sklopu festivala VG Fest 2023, učitelji i učenici naše škole predstavili su rezultate međunarodnog Regreen projekta koji se provodio u našoj školi tijekom ove školske godine. Tako su učenice Laura Sesvečan, Bruna Ćatipović i Zeta Hećimović Obradović u pratnji učiteljica i mentorica Marije Majdak Forjan i Antonie Blažević predstavile projekte naslovljene Floormap, Vigie Nature te E-book. Uz navedene učiteljice i učenice na projektima je sudjelovala i učiteljica Ivana Boban s učenicama 2. a razreda te učiteljica Sanja Božinović s učenicima 6. i 8. razreda 2. smjene.

Naše su učenice odgovarale na pitanje kako vide budućnost Velike Gorice kao grada u kojem žive ekološki osviješteni mladi ljudi. Navele su koje su ekološke probleme primijetile te koja rješenja predlažu odraslima.

Našim mentorima i učenicima želimo još mnogo uspjeha u daljnjem radu!

 
Mat liga PDF Ispis

mat liga(1) 22 23

mat liga 22 23 Učenici 6.b razreda Matej Marijetić i Ivan Pečar osvojili su 1. mjesto u Mat ligi. Mat liga je ekipno matematičko natjecanje koje se održava u 4 kola: jesensko, zimsko, proljetno i ljetno (listopad, prosinac, ožujak i svibanj). U matematičkoj ligi nastupaju ekipe iz svih krajeva Hrvatske. Ove je godine sudjelovalo više od 400 ekipa učenika 6. razreda.

Čestitamo našim šestašima i njihovom mentoru na postignutom uspjehu.

 
Međužupanijski susret županijskih vijeća vjeroučitelja u zagrebačkoj džamiji PDF Ispis

ŽV vjeroučitelja

vjeroučiteljice Dana 2. 6 . 2023. godine održano je Županijsko vijeće vjeroučitelja Odransko-goričkog dekanata i Županijskog vijeća Trešnjevka Zagreb u prostorima Islamske zajednice. Susretu je nazočilo više od pedeset vjeroučiteljica i vjeroučitelja, a njihovi domaćini bili su Melisa Arslani, prof. Islamskog vjeronauka i Mavludin Arslani, mag. arab., ravnatelj Islamske gimnazije dr. Ahmed Smajlović. Glavna tema susreta bila je Interkulturalnost i religijsko obrazovanje gdje su vjeroučitelji primjerima dobre prakse pokazali kako izvrsno međusobno surađuju, a dogovorene su i neke buduće suradnje. Posebno je bilo zanimljivo u prostorima samoga molitvenog dijela džamije gdje su postavljena brojna praktična i zanimljiva pitanja o pokrivanju žena, molitvi, pravima žena i muškaraca… Susret je završio druženjem uz stol bogat specijalitetima slanim i slatkim i uz pravu tursku kavu koju nitko nije mogao odoljeti.

Marija Patrlj

 
Posjet vatrogascima PDF Ispis

vatrogasci

vatrogasci(2) Učenici 2. razreda 25. 5. 2023. posjetili su Javnu vatrogasnu postaju Velika Gorica. U prvom dijelu posjeta, održano je predavanje popraćeno promotivno-edukacijskim filmom u kojem su prikazane svakodnevne aktivnosti sa svrhom smanjena mogućnosti za izazivanje požara te načina ponašanja ako u stanu, školi ili drugoj ustanovi dođe do nastanka požara. Isto tako, upoznali smo se s postupcima i aktivnostima te načinom ponašanja ako dođe do poplave, potresa ili nekoga drugoga neželjenog događaja u kojima se možemo naći.

U drugom dijelu smo razgledavali vatrogasna vozila i opremu koju koriste vatrogasci prilikom zaštite i spašavanja života i imovine. Učenici su aktivno sudjelovali i znatiželjno postavljali pitanja na koja su im odgovarali ljubazni vatrogasci. Puni dojmova i novih znanja vratili smo se u našu školu.

Ivana Boban, voditeljica aktiva

 
Job shadowing u našoj školi PDF Ispis

U razdoblju od 22. do 25. svibnja 2023. naša škola bila je domaćin učiteljima iz Turske na Job shadowingu u sklopu projekta „I am coding life with robotic coding“. Job shadowing je dio Erasmus+ programa, oblik stručnog usavršavanja, na kojem učitelji gosti promatraju rad učitelja domaćina. Naši gosti, ravnateljice, učitelj engleskoga, učiteljica razredne nastave i odgajateljica, došli su iz Izmira. U četiri nastavna dana posjetili su nastavne sate informatike kod Ivane Car Postić i Milana Omrčena, vjeronauka kod Marije Patrlj i Erike Likan Kelentrić, tehničke kulture kod Ružice Galić Juras, engleski jezik kod Gordane Živković, njemački jezik kod Petre Bolarić, povijest kod Zvijezdane Klenović Brlić, geografiju kod Valentine Japec, glazbenu kulturu kod Branke Kopilović, razrednu nastavu kod Ivane Boban. Knjižničarka Monika Meštrović upoznala ih je s radom knjižnice, a pedagoginja Josipa Šute s radom stručne službe.

Učenici naše škole imali su prilike saznati kako funkcionira škola u Turskoj, čime se djeca bave u slobodno vrijeme, kako izgleda život u Izmiru, a neki su i poželjeli otputovati tamo.

Našim gostima želimo sretan povratak kućama i zahvaljujemo na novim iskustvima!

Valentina Japec

 
Deveta Knjižna booka PDF Ispis

Dana 24. svibnja 2023. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je svečanost knjige i čitanja - Knjižna booka koju je, deveti put po redu, organizirala Hrvatska udruga školskih knjižničara. Učenice koje su sudjelovale u natječaju Hrvatske udruge školskih knjižničara povodom Noći knjige: Pia Kefer, 6. b, Nika Matejčić, 6. d, Emily Osmanagić, 6. e i Bruna Ćatipović, 8. d te pojedine članice izvannastavne aktivnosti Mladi knjižničari: Elizabeta Đondraš i Valerija Ivanović iz 5. e, Maria Ćuk iz 5. f i Ema Ivana Vukoja iz 6. d razreda. Ovogodišnja Knjižna booka bila je posvećena 150. obljetnici rođenja Dinka Šimunovića. U auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice bile su postavljene tematske izložbe i radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na izložbi je bio izložen i plakat s radovima naših učenica koji je izradila knjižničarka Monika Meštrović. Na svečanosti su bile dodijeljene nagrade za dva natječaja – literarni natječaj Umjetna ili uvjetna inteligencija (u suradnji s Noći knjige) i natječaja za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! (u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije). Održan je i kviz znanja u kojem su sudjelovale naše učenice. Naša je Škola simboličnim nagradama nagradila učenice koje su aktivno sudjelovale u natječaju Noć knjige 2023. Program je bio obogaćen mnoštvom recitacija, dramskih i glazbenih točaka i videoprezentacija. Rado ćemo sudjelovati i dogodine!

 
Najbolji osmaši PDF Ispis

Naša škola svake godine bira najbolje osmaše  i najbolji razred u svakoj smjeni, a rezultati ove školske godine 2022./2023. su:

I.SMJENA – najbolji razred 8.A  (razrednica Antonija Vađić Žilić) i najbolja učenica Lucija Pećar (8.B) 

II.SMJENA – najbolji razred 8.D (razrednica Višnja Ridzak) i najbolja učenica  Bruna Ćatipović (8.D)

Dragi naši osmaši, iskrene čestitke! Sretno vam dalje u srednjoj školi, gdje vas čekaju novi izazovi i nove pobjede. Neka vas prate pohvale vaših učitelja dalje kroz školu i kroz život!

 
Matematički četverac PDF Ispis

matematički četverac

matematički četverac(2) Dana 22. svibnja 2023. u Bioparku Divlje vode pokraj Samobora održan je 2. krug ekipnog natjecanja Četverac. Nakon održanog 1. kruga, u kojem su se natjecale 93 ekipe iz Zagrebačke županije. U kategoriji Mini četverac, među 6 najboljih ekipa, svoje mjesto našla je i ekipa „Klafurići”. U četvercu „Klafurići” nastupali su: Matej Marijetić (6.b), Josip Plodinec (6.b), Fran Pavišić (5.d) i Benjamin Kos (5.d). Osvojili su izvrsno 3. mjesto. Prvo mjesto osvojili su učenici OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

Osim rješavanja zadataka učenici su morali i prezentirati neku slobodnu temu iz matematike. „Klafurići” su prezentirali egipatske brojeve.

Uz prekrasnu floru i faunu bioparka učenici i njihovi mentori vratili su se kući obogaćeni neponovljivim iskustvom.

Čestitamo našim učenicima i njihovom mentoru na postignutom uspjehu!

 
Terenska nastava NP Krka, Vodice, Cerovačke pećine PDF Ispis

Terenska nastava - Krka (1)

Terenska nastava - Krka Učenici svih šestih razreda u pratnji profesorica Marije Majdak Forjan, Valentine Japec, Zvijezdane Klenović Brlić te profesora Milana Vareška i Ivice Kirina uz dvije asistentice ove su godine išli na dvodnevnu terensku nastavu koja je obuhvaćala posjet Nacionalnom parku Krka, Vodicama i Cerovačkim spiljama. Dvodnevna terenska nastava odvijala se 21. i 22. svibnja 2023.

Prvi dan posjetili smo Nacionalni park Krka i doživjeli rijeku Krku u njezinom najbučnijem izdanju. Naime, par dana ranije Krka je zbog enormno velikih količina kiše doživjela svoj maksimum i poplavila dobar dio nacionalnog parka. Bio je poseban doživljaj vidjeti snagu vode koja se propinjala kroz mnogobrojne kaskade i pritom proizvodila nezaboravan i fascinantan huk.

Nakon nezaboravnog doživljaja rijeke Krke uputili smo se u Skradin gdje smo imali dogovoren ručak. Potom smo uz pratnju lagane kišice obišli Skradin nakon čega smo nastavili vožnju prema Vodicama. Nakon smještaja u hotel „Imperial” imali smo slobodno vrijeme za uživanje i kupanje u bazenima hotela, a oni malo hrabriji i kupanje u moru. Uslijedila je večera, a potom večernja zabava nakon čega smo već poprilično umorni, ali zadovoljni, otišli na zaslužen odmor.

Drugi dan smo nakon doručka obišli Vodice, a potom do ručka uživali u prekrasnom sunčanom danu uz bazen i more. Šećer na kraju bio je posjet Cerovačkim spiljama, najvećem spiljskom sustavu na prostoru Hrvatske. Ispunjeni brojnim dojmovima nastavili smo put i vratili se najdražoj školi u večernjim satima.

 
Potraga za Higgsovim bozonom! PDF Ispis

U četvrtak, 18. 5. 2023.godine, učenici koji pohađaju dodatnu nastavu fizike još su jednom posjetili PMF. Ovaj put su studenti Fizičkog odsjeka organizirali radionice samo za njih. Imali su priliku vidjeti princip rada levitirajućih vlakova i naučiti nešto o entropiji.

Nakon pokusa uslijedio je još zanimljiviji dio posjeta. Učenici su dobili izuzetnu priliku, koja se ne pruža često. Sudjelovali su u analizi podataka dobivenih u CMS detektoru ubrzivača čestica u CERN-u. Ubrzavanjem snopova protona do brzine bliske brzini svjetlosti dolazi do njihovog sudara pri čemu nastaju nove čestice. Učenici su na uzorku otkrivali koje su čestice nastale. Na oduševljene cijele grupe uspjeli su naći Higgsov bozon (tzv. Božju česticu).

Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i ovome, ali bit će novih prilika za otkrivanje čudesnog svijeta fizike.

Antonija Fartek, prof. fizike

 
Hribarovci na predstavljanju 75. broja lista „ŽIR“ PDF Ispis

U četvrtak, 18. svibnja 2023. godine učenici Osnovne škole Nikole Hribara sudjelovali su na predstavljanju 75. broja lista „ŽIR“ koje se održalo u Slastičarnici i pizzeriji „Memy” u Velikoj Gorici.

Sudjelovali su učenici – sudionici „Žira” iz svih osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle čitajući svoja literarna ostvarenja te učenici najuspješnijih likovnih radova.

Iz naše škole svoje literarne radove svim nazočnima predstavili su učenici: David Ačkar, 4. razredni odjel PŠ Donja Lomnica s pjesmom „Nije lako kad si mlad”, Doris Fadljević, 4.d, krasnoslovila je svoju pjesmu „Mama i tata”, Emily Osmanagić, 6.c, pročitala je svoj sastavak „Kada ljubav zakuca na vrata”, dok je nagradu za svoj likovni rad dobila učenica 4. d razrednog odjela Bruna Blekić.

Cijeli događaj uveličali su učenici Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice svirajući poput malih virtuoza na svojim instrumentima.

Promociji 75. broja lista „ŽIR“ sudjelovali su i roditelji koji su male književnike i likovne umjetnike podržali toplim pljeskom.

Naročito se istaklo njegovanje zavičajnog govora što potvrđuju i riječi urednika Stipe Bilića: „ Posebno me veseli što brojni učenici, pogotovo iz škola u manjim sredinama, još uvijek njeguju turopoljski dijalekt pa pišu na domaćoj kajkavštini, čuvajući ga na taj način od zaborava.“

Svi sudionici predstavljanja novog broja Žira simbolično su nagrađeni knjigama primjerenim njihovom uzrastu.

Čestitamo im!

Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Obavijest roditeljima učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu o nabavi drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2023./2024. PDF Ispis

drugi obrazovni materijali U prvom krugu nabave drugi obrazovni materijali će se naručivati za sve učenike, dok će se u drugom krugu naručivati za učenike koji mijenjaju školu/program, ponavljače, učenike koji idu na popravne ispite te za sve one za koje se, iz opravdanih razloga, nisu mogli naručiti u prvom krugu.

ROKOVI ZA PREDAJU ZAHTJEVA

Rok za predaju zahtjeva u prvom krugu je od 1. lipnja 2023. do 29. lipnja 2023. do 12,00 sati (do tada zahtjev treba biti zaprimljen).

Za drugi krug roditelji mogu podnijeti zahtjev od 29. lipnja 2023. od 12,00 sati do 6. rujna 2023. do 12,00 sati.

Roditelji učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu popunjenu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na besplatne druge obrazovne materijale tj. Obrazac 2 i Privolu (objavljene na mrežnoj stranici www.zagreb.hr i u privitku ove obavijesti) te popis drugih obrazovnih materijala koji ovjerava škola, trebaju poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Obrazac 2

Privola

 
„Upoznaj Zemlju - zaviri u mikroskop!“ PDF Ispis

U srijedu 10. svibnja na satovima geografije 5-ih razreda održana je interaktivna izložba „Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop!“ Izložbu organizira Hrvatsko geološko društvo kroz Odsjek za popularizaciju geologije i geobaštine. Učenici su imali priliku vidjeti, dodirnuti, pomirisati čitav niz stijena, minerala i fosila, te zaviriti u mikroskop. Na zabavan i poučan način pobliže su upoznali geološke sadržaje.

Volonteri/prezentatori HGD-a bili su: Karla Šiberc, Dora Rebeka Kunštić, Marija Vujeva (sve studentice) te Damir Palenik iz HGI-a, a u organizaciji su pripomogle profesorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec.

Ovakav interaktivan sat učenicima je bio zanimljiv i nikad brže nije prošao!

Valentina Japec

 
„Tjedan kajkavske kulture Krapina 2022.” PDF Ispis

tjedan kajkavske kulture

Andrej Njegovec, učenik 7. a razreda, učiteljica Marija Lovrić i OŠ Nikole Hribara, primili su zahvalnice za sudjelovanje u manifestaciji „Tjedan kajkavske kulture Krapina 2022.” Andrejev rad bio je odabran za sudjelovanje u izložbenom programu. Sretno našem Andreju u budućim stvaranjima, a mi se veselimo novim izložbama i manifestacijama.

Marija Lovrić

 
Državna razina 65. natjecanja mladih tehničara PDF Ispis

65. Drzavno natjecanje mladih tehničara(1)

65. Državno natjecanje mladih tehničara(2) 65. državno Natjecanje mladih tehničara održano je u Vodicama od 2. 5. 2023. do 5. 5. 2023. godine.

Natjecanje se sastoji od tri dijela, pisane provjere znanja u trajanju 2 školska sata, izrade tehničke tvorevine u trajanju 8 školskih sati i predstavljanju iste, odnosno prezentaciji rada u trajanju do 5 minuta za svakog natjecatelja.

Našu školu predstavljali su Zeta Hećimović Obradović (8. r.) u području Robotike, koja je osvojila 6. mjesto i Lovro Dijanić (7. r.) u području Robotsko spašavanje žrtve, koji je osvojio 7. mjesto.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu!

Učiteljica tehničke kulture Irena Gimpelj Gal

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 83

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:100
Posjeta jučer:188
Posjeta ovaj mjesec:2891

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...