OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Razgled grada Zagreba s Ivanom Brlić-Mažuranić PDF Ispis

Učenici 4. razreda naše škole posjetili su grad Zagreb u utorak 6. veljače 2024. godine kako bi razgledali dio Donjeg i Gornji grad te u neposrednoj stvarnosti doživjeli ono što su o Zagrebu čuli u školskim klupama.

Razgled je započeo na Glavnom kolodvoru gdje nas je dočekala Marija Patrlj, licencirani turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. U kostimu Ivane Brlić-Mažuranić svojim nas je pričama povela u prošlost našeg glavnoga grada Zagreba. Put nas je vodio od Glavnog kolodvora Trgom kralja Tomislava preko Zrinjevca do Trga bana Josipa Jelačića. Šetnju smo nastavili Gornjim gradom. Od Europskog trga Bakačevom ulicom stigli smo do Zagrebačke katedrale na Kaptolu i najveće gradske tržnice Dolac. Opatovinom i stubama biskupa Duha spustili smo se u Tkalčićevu ulicu. Šetnja se nastavila Krvavim mostom, Radićevom ulicom te prolaskom kroz Kamenita vrata i svetište Majke Božje od Kamenitih vrata. Posjetili smo Katarinin trg i Trg svetog Marka te Ćirilimetodskom ulicom stigli do Kule Lotršćak i Uspinjače. Zakmardijevim stubama spustili smo se u Tomićevu ulicu i najdulju zagrebačku ulicu Ilicu. Razgledali smo Cvjetni trg, provjerili naše znanje o Zagrebu i zasluženo dobili Diplome za najbolje Zagrepčanke i Zagrepčane. Naš razgled je završio na Glavnom kolodvoru.

Sunčan i topao zimski dan te Marijine zanimljive priče o Zagrebu omogućili su nam ugodnu i zanimljivu šetnju glavnim gradom naše domovine. Ispunjeni dojmovima i obogaćeni gornjogradskim pričama vratili smo se u naše školske klupe i našu Veliku Goricu.

Voditeljica Aktiva 4. razreda

Ksenija Petrlin-Jurić, mag prim. educ., učiteljica savjetnica

 
Posjetili smo „GEEK Con“ PDF Ispis

GEEK Con

U subotu 3. veljače 2024., na poziv Turističke zajednice grada Velike Gorice, učenici naše škole u pratnji učitelja informatike Ivane Car Postić i Milana Omrčena posjetili su „GEEK Con“. Riječ je o festivalu koji okuplja ljubitelje gaminga, stripova, animea i znanstvene fantastike koji se u suradnji GEEK Cluba i Turističke Zajednice grada Velike Gorice po prvi put održao od 3. do 4. veljače, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića te u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.

 
Fašnička Zvonjalica PDF Ispis

Dana 3. veljače 2024. učenici 6. a razreda Laura Brnad, Maša Pristolić Hačić i Luka Dugonjić sa svojom su razrednicom Marijom Patrlj bili domaćini dječje emisije „Zvonjalica“ na City radiju. Tema je bio fašnik. Što je fašnik? Kako Turopoljski fašnik pridonosi turističkoj promidžbi Velike Gorice? Što se jede na fašnik? Maskiraju li se ljudi rado i je li to dobro ili loše? O još puno toga razgovarali su sa svojim gostima gospođom Majom Tot direktoricom Turističke zajednice, Jadrankom Jelisavac učiteljicom savjetnicom, Ružicom Grgar, kuharicom i Jelenom Boras, psihologinjom. Emisiju možete poslušati na slijedećoj poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/03022024-zvonjalica-os-nikole-hribara

Marija Patrlj

 
Osmaši u Vukovaru PDF Ispis

U sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ Hribarovi osmi razredi su sa svojim razrednicima Ivom Rimac, Irenom Gimpelj Gal, Anom Matak, Ivonom Štrekelj, Bernardom Lukić, Zlatkom Palčićem i Hrvojem Pekerom te profesorima u pratnji Erikom Likan Kelentrić, Marijom Patrlj i Ivicom Kirinom obišli memorijalna mjesta u Vukovaru gdje su paljenjem svijeća odali počast poginulim i nestalim stradalnicima Domovinskog rata, te obišli kulturne zanimljivosti grada na Dunavu, muzeje i vukovarski Vodotoranj. U zgusnutom programu našlo se mjesta i za zabavu, ali i znanje koje su pokazali pobijedivši u kvizu znanja na ponos svom Hribaru.

Razrednici osmih razreda

 
Hribarovi osmaši pomažu Caritas u Vukovaru PDF Ispis

župa u Vukovaru

sv. Filip i Jakov Tijekom boravka u Vukovaru, u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, naši su osmaši sa svojim razrednicima ponovno pokazali svoju plemenitost i dobrotu tako što su za korisnike Caritasa župe sv. Filipa i Jakova pripremili hranu i higijenske potrepštine koje su osobno uručili franjevcima nakon posjeta crkvi i odgledanog filma o Domovinskom ratu u Vukovaru. Franjevci su zahvalili i učenicima, i profesorima, i roditeljima. Sve pohvale našim osmašima, a Hribar nastavlja činiti dobro.

Marija Patrlj

 
Aktivnosti Hribarovih volontera u siječnju PDF Ispis

na valovima_dobrote

pučka kuhinja Siječanj je mjesec za nove odluke i nove početke. Hribarovi volonteri to znaju pa su odlučili neke dobre stare navike nastaviti i dalje. Volontirali su u pučkoj kuhinji, potaknuli osmaše na humanitarnu akciju za Vukovar, a o svom humanitarnom radu razgovarali su s novinarkom Snježanom Kirinić Grubić u emisiji „Na valovima dobrote“ Hrvatskog katoličkog radija. U tijeku su pripreme za nove humanitarne i volonterske aktivnosti, jer dobro je činiti dobro, jer dobro se dobrim vraća.

Marija Patrlj

 
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - terenske nastave PDF Ispis

maturalac

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

KLASA: 602-01/24-09/1
URBROJ: 238/31-20-02-24-1

Velika Gorica, 25. siječnja 2024.

 

Temeljem Pravilnika o izvođenju izleta,ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole ( NN, broj 67/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najbolje ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE

IZVANUČIONIČKE NASTAVE – TERENSKE NASTAVE

 

Ovim Vam putem upućujemo javni poziv za organizaciju i provedbu višednevne terenske nastave učenika 6. i 8. razreda Osnovne škole Nikole Hribara.

Molimo sve zainteresirane da na temelju priloženog obrasca dostave svoju ponudu.

Pristigle ponude trebaju biti u skladu s propisima vezanim uz turističku djelatnost i sukladno posebnim propisima. Ponuditelj dostavlja ponude razrađene po traženim točkama i s ukupnom cijenom po učeniku. Ponuditelj je obvezan dostaviti ponude do roka naznačenog u obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – ne otvaraj« i brojem ponude.

U prilogu je obrazac.

Povjerenstvo

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - 23. siječanj 2024. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Pravilnika o organizaciji rada i sistematizaciji radnih mjesta i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje, ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta:

  • Učitelj informatike, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj
  • Kuhar, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, neodređeno - jedan izvršitelj

 

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

 

 
Mali Hribarovi volonteri ponovno u akciji PDF Ispis

Misionarke ljubavi

Misionarke ljubavi (1) Mali Hribarovi volonteri nastavili su svoje volontiranje u Pučkoj kuhinji u Jukićevoj ulici u Zagrebu. Ponovno su pokazali kako se malim djelima mijenja svijet. S osmijehom na licu posluživali su beskućnike, prali i brisali suđe, čistili stolove, upoznali brojne volontere među kojima i učenike volontere iz Osnovne škole „Antun Mihanović” iz Zagreba. Sretni, punog i radosnog srca, vratili su se u Veliku Goricu s napomenom, idemo ponovno za dva tjedna. Pridružite nam se!

Marija Patrlj

 
S Brlićkom na satu lektire PDF Ispis

Brlić

Tko je Ivana, iz koje obitelji dolazi, koji su joj hobiji, kako je dobila ideju da napiše „Hlapića”, tko ju je prozvao hrvatskim Andersenom i još puno pitanja postavili su danas učenici 3. d razreda Ivani Brlić-Mažuranić na satu lektire, kad je ušetala u razred, kao iznenađenje učenicima koje je pripremila učiteljica Vesna Lukinić svome razredu kako bi ih još više motivirala na čitanje i istraživanje. Lektira zaista može biti zabavna.

Vesna Lukinić i Marija Patrlj

 
Počela 23. zimska škola informatike PDF Ispis

U srijedu, 3. siječnja 2024. godine, uz sudjelovanje više od 50 zainteresiranih učenika iz svih velikogoričkih osnovnih škola, započela je 23. zimska škola informatike.

Zimska škola informatike pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice održava se od davne 2001. godine u vrijeme zimskog školskog odmora, a provodi ju Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Ove godine nastava se održava na četiri lokacije, u informatičkim učionicama OŠ Nikole Hribara, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Eugena Kumičića.

Uz vodstvo stručnih predavača, profesora informatike i tehničke kulture iz velikogoričkih osnovnih škola, Zimska škola informatike uvodi učenike u svijet programiranja, priprema ih za predstojeća natjecanja iz informatike i tehničke kulture te im omogućava da za vrijeme zimskih školskih praznika što bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme. Polaznici Zimske škole uče programirati rješavajući problemske zadatke u programskim jezicima „Logo” i „Python”. Koristeći 3d printer i Arduino platformu izrađuju vlastite uređaje i modele.

Zimska škola informatike traje do petka 5. siječnja 2024. godine kada će se polaznicima uručiti prigodna priznanja i nagrade za uspješno završenu edukaciju.

Voditelj radionice u našoj školi je učitelj informatike Milan Omrčen.

 
Božićni koncert PDF Ispis

Božićni koncert

Božićni koncert (1) Božićnim koncertom 15. prosinca 2023. godine zaokružili smo naš slavljenički mjesec. Učenici drugog turnusa sa svojom su profesoricom glazbene kluture Lidijom Smolenicki i profesoricama hrvatskog jezika Ivanom Đaković, Irenom Lacković, Bernardom Lukić i Doroteom Štuban pripremili božićnu priredbu za djelatnike naše škole, umirovljene djelatnike i roditelje.

Učenici Veronika (8. d) i Vinko (6. f) Zubec izveli su nam na violini i harmonici U to vrijeme godišta, Elizabeta Đondraš (6. e) i Paola Zdelar (8. d) izvele su skladbe Etidu u C duru i Gramofon valcer na klaviru, a Ivana Vukoja (7. d) na violončelu je odsvirala pjesmu Tiha noć.

Naš raspjevani zbor božićnim je pjesmama otvorio naša srca. Uz stihove i glazbu podijelili smo radost i prepremili se za dolazak Isusa. Iskoristimo nadolazeće dane kako bismo učinili neko djelo milosrđa jer će se tada uistinu u našim srcima roditi Isus i darovati nam svoj mir.

 
Nastavak školovanja Denisa Kweija PDF Ispis

Denis Kwei U moru humanitarnih akcija u kojima su sudjelovali učenici naše Škole uz veliku podršku roditelja i učitelja nisu zaboravili naše kumče iz Tanzanije Denisa Kweija i naše dvije teško stradale bivše učenice. Prema Izvještaju udruge Kolajna ljubavi, Denis Kwei pohađa fakultet i ima sve vrlo dobre i odlične ocjene. Pohađanje fakulteta veliki je uspjeh za jedno afričko dijete koje živi u jako teškim životnim uvjetima stoga ne moramo naglašavati koliko mu je naša pomoć potrebna i dobrodošla. S uplaćenih 280 eura podmirili smo troškove Denisove školarine za školsku godinu 2024., a ostatak prikupljenog novca, naša vjeroučiteljica, sestra Manda Antonija Crnoja, odnijela je obitelji naših dviju bivših učenica. Obitelj nam je napisala dirljivu Zahvalu čiji djeličak donosimo: „Iskreno i od srca veliko hvala svima na svakoj pomoći koju upućujete, posebno za nastupajuće blagdane. Dugi niz godina iskazujete svoju solidarnost s vašim bivšim učenicama. Svakom pojedincu se zahvaljujemo, a posebno hvala Vašoj i Našoj Časnoj Antoniji. S radošću se sjećamo dobrote i plemenitosti svakog profesora, nastavnika i učitelja – HVALA SVIMA.“ Prikupljajući novac, još jednom smo pokazali svoju empatiju i veliko srce i podsjetili se: „Dobro je činiti dobro jer dobro se dobrim vraća!“

 

Tablica prikupljenog iznosa 2023.-2024.

 
Aquatica PDF Ispis

Aquatika (3)

Aquatika (1) U srijedu, 13. 12. 2023. godine učenici trećih razreda išli su na terensku nastavu. Posjetili su slatkovodni akvarij Aquatica koji se nalazi u Karlovcu.
Uz stručno i ljubazno vodstvo učenici su se upoznali s biljnim i životinjskim svijetom hrvatskih rijeka. Dok su upoznavali raznolike vrste riba, imali su priliku i razviti svijest o njihovoj biološkoj raznolikosti, ali i o važnosti očuvanja ekološkog sustava. Puni dojmova i novih znanja sretno smo se vratili u školske klupe.

Anja Barišić, voditeljica aktiva 3. razreda

 
Gledali smo kazališnu predstavu Družba Pere Kvržice PDF Ispis

družba Pere Kvržice Učenici 4. razreda naše škole gledali su u utorak, 12. prosinca 2023. godine kazališnu predstavu Družba Pere Kvržice u Gradskom kazalištu Žar ptica.

To je predstava kojoj su vrijednosti književnog djela Mate Lovraka kao što su sloga, zajedništvo i opće dobro na prvom mjestu. Nasuprot svijetu odraslih u kojem vladaju nesloga, pohlepa i uski osobni interesi, Pero i družba stavljaju se u službu općeg dobra. Oni, bez ikakve naknade, popravljaju stari zapušteni mlin. Ova je predstava koja razvija kazališni jezik koji je brz i blizak senzibilitetu današnje djece. Bez idealiziranja svijeta u kojem žive, ali i njihove male zajednice, Družba Pere Kvržice na kraju pokazuje da je zajedničkim naporom, solidarnošću i spremnošću na različite poteškoće moguće izgraditi nešto bolje od onog u čemu živimo.

U predstavi se, uz samog Peru i družbu, kao lik pojavljuje i Mlin koji nas vodi kroz najvažnije epizode njihove avanture. Zahvaljujući njegovim komentarima i prepričavanju, Lovrakov svijet postaje prepoznatljiv i današnjoj djeci. Predstava se razlikuje od književnog djela, ali nam glumci donose doživljaj osnovne ideje, a to su zajedništvo i sloga kao preduvjeti stvaranja boljeg svijeta. Djeca kažu da im se predstava svidjela jer ima sve što bi trebala imati jedna izvrsna predstava, a to su zabava, smijeh, napetost i izvrsni glumci te bi ju mogli pogledati i nekoliko puta.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ., učiteljica savjetnica

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 83

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:98
Posjeta jučer:188
Posjeta ovaj mjesec:2889

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...