OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Nagradni natječaj - Knjiga kao otvoren prozor u slobodu! PDF Ispis

noć knjige

Povodom jedanaeste Noći knjige 2022. koja se od 2012. godine organizira u sklopu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i  Dana hrvatske knjige (22. travnja), školska knjižnica raspisuje nagradni natječaj za najbolju pjesmu, priču, strip, ples, fotografiju, film ili crtež pod naslovom Knjiga kao otvoren prozor u slobodu! Izaberite knjigu koja je zauzela posebno mjesto u vašem sjećanju i „oslobodila“ vas, tj. potaknula na to da učinite ono što se dosada niste usudili ili vam dala osjećaj slobode. Knjigu predstavite na vama najlakši način: pjesmom, pričom, stripom, plesom, fotografijom, filmom ili crtežom u bilo kojoj likovnoj tehnici. Vaši radovi moraju biti originalni, dakle vi ih trebate osmisliti, što znači da ne smiju biti posuđeni ili već negdje viđeni. Radove, s vašim imenom i prezimenom, donesite u knjižnicu ili pošaljite na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  do 8. travnja 2022. U suradnji s profesoricama Hrvatskoga jezika i likovne kulture knjižničarke će odabrati najbolje radove, a nagrade će, uz prigodni program, biti uručene 25. travnja 2022. u školskoj knjižnici. Slavimo radost čitanja, pisanja i kreativnog stvaranja!

 
Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi - 23. ožujak 2022. PDF Ispis

pomoćnik u nastavi

Osnovna škola Nikole Hribara

Velika Gorica, Ruđera Boškvića 11.

Velika Gorica, 23.3. 2022.

 

Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi

 

U okviru projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ koji je prijavljen na Natječaj Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II., financiranom iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2022. objavljuje se Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi.


I.
• Broj traženih osoba: 2
• Mjesto rada: osnovna škola Nikole Hribara
• Radno vrijeme: nepuno radno vrijeme – 21 do 30 sati tjedno
• Prijevoz na rad: u cijelosti
• Vrsta ugovora: ugovor o radu na određeno vrijeme najduže do 30.lipnja 2022.

 

II.
UVJETI:
• najmanje završena trogodišnja srednja škola,
• nepostojanje zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
Prednost će imati osobe sa:
• iskustvom u radu na poslovima pomoćnika u nastavi u školama koje se dokazuje potvrdom škole o uspješnom obavljanju poslova pomoćnika u nastavi.

 

III.
OPIS POSLOVA
Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružanje neposredne podrške i pomoći učenicima s teškoćama u razvoju sa ciljem olakšavanja njihovog obrazovnog procesa i socijalizacije.

 

IV.

Odabir osoba koje će izvršavati poslove pomoćnika u nastavi izvršit će Školski tim.

 

V.

S odabranim pomoćnikom u nastavi sklopit će se ugovor o radu na određeno, nepuno radno vrijeme kojim će se definirati međusobna prava i obaveze.

 

VI.

Uz prijavu na javni poziv, kandidati za pomoćnike dužni su priložiti:
• životopis,
• dokaz o stručnoj spremi (neovjerena preslika),
• dokaz o hrvatskom državljanstvu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili domovnice),
• dokaz o prebivalištu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu)
• dokaz da se ne vodi kazneni i istražni postupak (neovjerena preslika uvjerenja o nekažnjavanju – ne starije od 3 mjeseca).
Škola zadržava pravo uvida u originale dokumenata.


VII.

Prijave se podnose poštom ili predaju osobno na sljedeću adresu:

Osnovna škola Nikole Hribara

Ruđera Boškovića 11.

10410 Velika Gorica

s napomenom „Prijava za pomoćnika u nastavi“.

Rok za podnošenje prijava je 31. 3. 2022.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Za sve informacije možete se obratiti na brojeve telefona 01/2344 714 – Katarina Sikrić Lukić, mag.pead.soc.

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 
Samo ljubav - mali Hribarovci pomažu izbjeglicama iz Ukrajine PDF Ispis

Hribarovci za Ukrajince (1)
Mali Hribarovi volonteri 11. ožujka 2022. u pratnji Marije Patrlj, prof. katoličkog vjeronauka i socijalne pedagoginje Katarine Sikirić-Lukić prošetali su s Brlićkom po Zagrebu u društvu novih, malih i velikih prijatelja iz Ukrajine koji su pred ratnim vihorom otišli iz svoje domovine i došli u Hrvatsku. Kako bi šetnja bila što ljepša, a Zagreb što bolji domaćin, za male prijatelje iz Ukrajine priredili su i pakete s poklonima uz svesrdnu podršku 3. a, 5. f, 6. b, 7. b, 8. a i 8. b razreda te njihovih učiteljica Vesne Stipić, Irene Gimpelj Gal, Marjane Kuliš, Marije Patrlj i Marije Zbačnik. Slatkiši, predivni likovni radovi, poruke podrške, prijateljstva i molitve za mir bili su uvod u jako emotivan, ali i edukativan susret. Saznali smo puno jedni o drugima i obećali da ćemo druženje ponoviti jednog vikenda u četvrtom mjesecu.

Marija Patrlj

 
Županijsko Natjecanje iz informatike – Infokup 2022. PDF Ispis

Infokup 2022

Županijsko Natjecanje iz informatike Infokup 2022. održano je 11. ožujka 2022. u Osnovnoj školi Stjepan Radić u Božjakovini. Natjecanje se provelo u nekoliko kategorija (LOGO, Algoritmi, Osnove informatike, Digitalne kompetencije), a natjecali su se učenici od petoga do osmog razreda osnovne škole. Ukupno je sudjelovalo 75 natjecatelja od čega čak deset učenika naše škole i svi su postigli zapažen uspjeh.

Luka Idžan, 5.b, LOGO (5.) - 1. mjesto

Matej Marijetić, 5.b, LOGO (5.) - 3. mjesto

Mia Vidović, 6.c, LOGO (6.) - 2. mjesto

Marko Mirenić, 6.c, LOGO (6.) - 2. mjesto

Pavao Karas, 6.c, LOGO (6.) - 4. mjesto

Petar Karas, 6.c, LOGO (6.) - 5. mjesto

Marko Mirenić, 6.c, Digitalne kompetencije (6.) - 8. mjesto

Mia Vidović, 6.c, Digitalne kompetencije (6.) - 10. mjesto

Ema Hrvoić, 8.f, LOGO (8.) - 2. mjesto

Laura Vugrinović, 8.e, LOGO (8.) - 4. mjesto

Lucija Lovrić, 8.d, LOGO (8.) - 5. mjesto

Juraj Feljan, 8.g, Algoritmi - Osnovne škole (8.) - 3. mjesto 

Mentori su učenicima Ivana Car Postić i Milan Omrčen.
 
Ivana Brlić-Mažuranić u našem novom Čitateljskom kutiću PDF Ispis

mladi čitateljski kutić

Ivana Brlić-Mažuranić U četvrtak 10. ožujka 2022. godine u našem novom Čitateljskom kutiću u školskoj knjižnici učenike četvrtih razreda prve smjene posjetila je Ivana Brlić-Mažuranić. Tom prigodom saznali smo mnoge zanimljive informacije o njenom životu nakon čega nam je pročitala svoje priče Potjeh i Šuma Striborova iz svjetski poznatih Priča iz davnine. Učenici su sa zanimanjem slušali i zamišljali likove i događaje iz spomenutih priča koje će kod kuće ilustrirati. Nakon toga napravit ćemo izložbu radova. Zahvaljujemo Ivani na posjetu i veselimo se novim pričama i događajima u Čitateljskom kutiću. Svi ste dobro došli!

 
Županijsko Natjecanje iz fizike PDF Ispis

županijsko natjecanje fizika(2)

županijsko natjecanje fizika U srijedu, 9. 3. 2022., održano je županijsko Natjecanje iz fizike na kojem je sudjelovalo pet učenika naše škole. Natjecanje je održano u Osnovnoj školi Šćitarjevo. Četrdeset učenika iz osnovnih škola Zagrebačke županije tri sata je rješavalo računske i praktične zadatke. Naši su učenici postigli odlične rezultate.

Ema Hrvoić, 8. f, 2. mjesto

Ida Valpotić, 8. e. 6. mjesto

Dorian Likan Kelentrić, 8. g, 11. mjesto

Laura Vugrinović, 8. e, 12. mjesto

Lucija Lovrić, 8. d, 14. mjesto

Mentorica učenicima je Antonija Fartek.

Učenicima čestitamo na ostvarenim rezultatima!

Antonija Fartek, prof.

 
Županijsko Natjecanje iz kemije PDF Ispis

županijsko natjecanje iz kemije

U petak, 4. ožujka 2022., održano je Županijsko Natjecanje iz kemije. Matična škola i ove je godine bila OŠ Dubrava iz općine Dubrava. Na natjecanju je sudjelovalo 30 učenika sedmih razreda i 32 učenika osmih razreda osnovne škole, a iz naše škole pozvane su 2 učenice sedmoga razreda i 5 učenika osmoga razreda. Prema neslužbenim tablicama učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Lucija Pečar, 7. D – 12. mjesto (30.5 bodova)

Bruna Ćatipović, 7. D – 13. mjesto (30 bodova)

Ema Hrvoić, 8. F – 2. mjesto (36.5 bodova)

Ida Valpotić, 8. E – 3. mjesto (35 bodova)

Laura Vugrinović, 8. E – 9. mjesto (30.5 bodova)

Dorian Likan Kelentrić, 8. F – 11. mjesto (29.5 bodova)

Filip Šestak, 8. E – 18. mjesto (25 bodova)

Čestitke svim učenicima i mentoricama, profesorici Aniti Kovačević i profesorici Mariji Zbačnik!

 
64. županijsko Natjecanje mladih tehničara PDF Ispis

županijsko natjecanje mladih tehničara

64 Županijsko natjecanje mladih tehničara U petak, 4. 3. 2022., u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka u Ivanić Gradu održano je 64. županijsko Natjecanje mladih tehničara.

Na Natjecanju mladih tehničara u pratnji mentorice i prof. tehničke kulture Irene Gimpelj Gal sudjelovali su učenici naše škole u različitim kategorijama: Pia Kefer (5.r., Maketarstvo i modelarstvo, mentorica prof. Irena Gimpelj Gal), Pavao Karas (6.r., Graditeljstvo, mentorica prof. Irena Gimpelj Gal), Petra Dijanežević (7.r Obrada materijala, mentorica prof. Irena Gimpelj Gal), Zeta Hećimović Obradović (7.r., Robotika, mentorica prof. Irena Gimpelj Gal, mentor iz udruge Hrvatsko robotsko društvo prof. Ivica Kolarić), Lovro Dijanić (6. r. Robotsko spašavanje žrtve, mentorica prof. Vera Žilec, mentor iz udruge Hrvatsko robotsko društvo prof. Ivica Kolarić), Mata Dvoraček (8.r., Fotografija, mentorica prof. Irena Gimpelj Gal).

Svi su učenici postigli odlične rezultate: Lovro Dijanić (1. mjesto), Zeta Hećimović Obradović (1. mjesto), Mata Dvoraček (4.mjesto), Petra Dijanežević (5. mjesto), Pavao Karas (5. mjesto) i Pia Kefer (8. mjesto).

Čestitamo svim učenicima na postignutim rezultatima i uspješnom predstavljanju naše škole!

Irena Gimpelj Gal, prof. tehničke kulture

 
„Naslikajmo priču: Grigor Vitez, 'Pjesme'” PDF Ispis

Naslikajmo priču, Grigor Vitez Pjesme

Gita i prof. Marija Gita Kozina, učenica 5.a razreda i učiteljica likovne kulture Marija Lovrić primile su nagrade za sudjelovanje u likovnom natječaju „Naslikajmo priču: Grigor Vitez, 'Pjesme'”. Izložba radova bila je u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću. Veselimo se novim likovnim stvaranjima i suradnjama!

Mladi novinari

 
Županijsko natjecanje iz geografije PDF Ispis

natjecanje geografija Nakon održanog Školskog natjecanja iz geografije 28. 1. 2022. na kojem je sudjelovalo 27 učenika, 12 učenika pozvano je na Županijsko natjecanje. Iz petog razreda pozvane su Marta Rak, Laura Dijanežević i Karla Hrvoić. iz šestog Marko Mirenić, a sedmog Bruna Ćatipović i Lara Rašić. Najbrojniji su bili osmaši, njih čak šest: Filip Šestak, Ante Butorac, Laura Vugrinović, Ena Turkalj, Ida Valpotić i Fran Stepanić.

Županijsko natjecanje i ove je godine održano u matičnoj školi, 7. 3. 2022. Predstavnici naše škole su pod vodstvom mentorica Marije Majdak Forjan i Valentine Japec i ovaj puta ostvarili zapažene rezultate.

Mladi novinari

 
Obrnuta učionica stiže u Veliku Goricu PDF Ispis

St Patrick_Dublin

Teaching for the Future U sklopu Erasmus+ projekta „Teaching for the Future“ u kojem se učitelji OŠ Nikole Hribara usavršavaju u raznim suvremenim metodama i tehnikama poučavanja kako bi povećali kvalitetu učenja i poučavanja u našoj školi, učiteljica Sanja Božinović boravila je u Dublinu od 14. veljače do 19. veljače gdje je pohađala tečaj stručnog usavršavanja „Flipped Classroom“ na kojem je učila kako primijeniti metodu obrnute učionice u nastavi.

Tečaj u Dublinu bio je u organizaciji Europass Teacher Academy Ireland, a sudionici su bili učitelji iz Poljske, Njemačke, Cipra, Španjolske i Hrvatske. Sudionici su stekli nove kompetencije vrijedne za unaprjeđenje školskog kurikuluma i obrazovnih programa svojih škola.

Novostečena znanja, vještine, kao i primjeri dobre prakse naučeni putem razmjene tijekom mobilnosti bit će novi poticaj u radu s učenicima te će povećati učinkovitost poučavanja, osobito u području preuzimanja odgovornosti za učenje, prihvaćanja istraživanja, samostalnoga i suradničkog učenja, korištenja digitalnih alata za učenje, razvijanja međukulturne kompetencije.

Međunarodna komponenta tečaja u Dublinu otvorila je mogućnost dogovaranja budućih suradnja i jačanja međunarodne dimenzije našega školskoga kurikuluma.

Mobilnost je velik poticaj za cjeloživotno učenje učitelja koje je preduvjet za kvalitetno poučavanje. Učenje s kolegama iz više europskih zemalja donosi puno novoga znanja i razvijanje vještina u području teorije poučavanja, inovativnih metoda, razvoja digitalne kompetencije.

Planirani ishodi učenja na mobilnosti ostvareni su potpuno: nova znanja, vještine u poučavanju i korištenju digitalnih alata, vještine korištenja inovativnih i dinamičnih sadržaja, kvalitetnijeg korištenja vremena u razredu kao i poticanja autonomije učenika i odgovornosti za vlastito učenja.

Detaljan dnevnik učenja učiteljica Sanja Božinović podijelila je u blogu „Dublin Flipped Classroom“.

 
Učenici pozvani na županijsko Natjecanje iz fizike PDF Ispis

fizika Nakon održanoga školskog Natjecanja iz fizike na kojem je sudjelovalo 9 učenika (Emanuel Boban, Ema Hrvoić, Dorian Likan Kelentrić, Tin Likan Kelentrić, Lucija Lovrić, Luka Šutić, Ida Valpotić, Laura Vugrinović i Marko Vujević) čak 5 učenika pozvano je na županijsko Natjecanje iz fizike.

To su: Ema Hrvoić, Ida Valpotić, Laura Vugrinović, Lucija Lovrić i Dorian Likan Kelentrić.

Županijsko Natjecanje održat će se 9. 3. 2022. u OŠ Šćitarjevo.

Mentorica učenicima je Antonija Fartek.

Učenicima čestitamo na uspjehu i želimo sreću u daljnjem natjecanju!

 
Obavijest o nenošenju maski na nastavi za učenike i djelatnike škole od ponedjeljka, 28.2.2022. PDF Ispis

maske dolje Dragi učenici, poštovani roditelji,

odlukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja (Zagreb, 25.2.2022.), od ponedjeljka 28. veljače 2022. ukidaju se maske na nastavi (za vrijeme trajanja školskog sata) za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Odluka o nenošenju maski na satu odnosi se i na učitelje i djelatnike.

Maske se i dalje koriste na školskim hodnicima te zajedničkim prostorima gdje boravi veći broj učenika iz različitih razreda.

Učenici i djelatnici koji to žele mogu i dalje nositi maske na satu ako smatraju da su im potrebne (preporučuje se nošenje maske svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima).

Učenici koji su preuzeli testove, trebali bi se prije početka nastave u ponedjeljak, 28. veljače 2022. testirati drugim testom.

Svim učenicima želim sretan povratak u školu u ponedjeljak, 28.2.2022. godine.

Lijep pozdrav.

Ravnatelj

Stjepan Maravić, prof.

 
POZIV Agencijama za predstavljanje ponude broj 1/2022 PDF Ispis

izlet

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

Klasa: 602-01/22-01/15
Urbroj: 238/31-20-02-22-9

Velika Gorica, 25. 2. 2022.

 

POZIV

Agencijama za predstavljanje ponude broj 1/2022

 

Sukladno članku 15. stavku 4. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno – obrazovnih aktivnosti izvan škole (“Narodne novine” br. 67/14 i 81/15, i 53/21), Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude OŠ Nikole Hribara na sastanku održanom 24. veljače 2022. godine donijelo je odluku o izboru ponuda koje će biti predstavljene roditeljima učenika osmih razreda za koje se organizira maturalno putovanje.

Izabrane su ponude sljedećih agencija:

  1. Adijana znanje j.d.o.o. Međimurska 9. Zagreb
  2. Euro Asap Tours d.o.o. Vinogradska 6. Zagreb
  3. Best travel, Ilica 49. Zagreb

Obavještavamo Vas da će se predstavljanje ponuda održati u OŠ Nikole Hribara na roditeljskom sastanku, koji će se održati 9. ožujka 2022. godine u 19.00 sati u školskoj knjižnici.

Povjerenstvo

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - učitelj razredne nastave u produženom boravku - 23. veljače 2022. PDF Ispis

teacher1 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta:

 

 

Obavijest o rezultatima natječaja

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 65

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:111
Posjeta jučer:182
Posjeta ovaj mjesec:4773

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...