OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Odluka o odabiru - terenska nastava Vodice PDF Ispis

izleti

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

 

KLASA:602-01/23-01/26
URBROJ: 238/31-20-02-23-7

Velika Gorica, 1. 3. 2023.

 

Na temelju članka 12. st.5. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN br. 67/14, 81/15 i 53/21), roditelji učenika šestih razreda, na roditeljskom sastanku održanom dana 1. 3. 2023. donijeli su jednoglasno slijedeću :

ODLUKU

 

Euro Asap Tours d.o.o., Vinogradska 68, Zagreb povjerena je organizacija i provedba višednevne terenske nastave učenika šestih razreda u Vodice.

Obrazloženje

Povjerenstvu za provedbu javnog poziva i izbora najpovoljnije ponude za organizaciju i provedbu višednevne terenske nastave učenika šestih razreda u Vodice, pristigle su tri ponude koje su ispunjavale tražene uvjete.

  1. Svijet putovanja d.o.o., Draganići 12, Zagreb
  2. Euro Asap Tours d.o.o., Vinogradska 68, Zagreb
  3. Toptours TA, Aleja lipa 1d, Zagreb

Ponude su predstavljene roditeljima, na roditeljskom sastanku održanom dana 1. 3. 2023. godine.

Nakon provedenog postupka donesena je Odluka kao u dispozitivu.

Ova Odluka je konačna.

Povjerenstvo

 
Ksenijini glagoljupci u srcu Turopolja PDF Ispis

glagoljupci 3c(a)

glagoljupci 3c Učenici 3.c razrednog odjela naše škole i 2. a razrednog odjela OŠ Eugena Kumičića te njihove učiteljice Ksenija Petrlin-Jurić i Renata Cvetko bili su gosti domaćini radijske emisije Zvonjalica velikogoričkoga City Radija u subotu, 18. veljače 2023. godine. Voditelji Zvonjalice bili su Klara Sič, učenica 2. a OŠ Eugena Kumičića i Juraj Dupko, učenik 3. c OŠ Nikole Hribara. Radijskom emisijom obilježili smo 22. veljače, Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

Gost emisije bila je profesorica hrvatskoga jezika Stanka Svetličić iz OŠ Kajzerica. Profesorica Stanka Svetličić odgovorila nam je na brojna pitanja o glagoljici, o glagoljaškim spomenicima, školama glagoljice, natjecanju GlagoMatika, projektu 101. lice glagoljice te o slikovnici „I Oli glagoljicu voli“ koju je osmislila sa svojim učenicama osmog razreda OŠ Kajzerica Anom Barać, Nušom Matijom Maršić, Tenom Pejić i Leonardom Sršen.

Učiteljica 3. c razrednog odjela Ksenija Petrlin-Jurić govorila je o tome što ju je potaknulo da svoje trećaše nauči pisati slova i brojke glagoljicom, a Iva Filipović iz 3. c rekla je kako su se ona i njezini prijatelji iz razrednoga odjela prozvali glagoljupcima u srcu Turopolja.

Bila je ovo jedna zanimljiva i edukativna suradnja triju škola: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Nikole Hribara i OŠ Kajzerica.

Želite li i vi saznati nešto više o glagoljici, sadržaj emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/18022023-zvonjalica-os-eugena-kumicica-i-os-nikole-hribara.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.

 
Obavijest – terenska nastava Vodice PDF Ispis

izleti

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

 

KLASA:602-01/23-01/26
URBROJ: 238/31-20-02-23-5
Velika Gorica, 27. 2. 2023.

 

Obavijest – terenska nastava Vodice


Povjerenstvo za Provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za provedbu terenske nastave učenika šestih razreda – Vodice, na sastanku od 22. 2. 2023. godine ustanovilo je, da je temeljem javnog poziva broj: 01/2023 pristiglo 3 ponude. Sve ponude zadovoljavaju uvjete iz javnog poziva, a to su:

  1. Svijet putovanja d.o.o., Draganići 12, Zagreb
  2. Euro Asap Tours d.o.o., Vinogradska 68, Zagreb
  3. Toptours TA, Aleja lipa 1d, Zagreb

Ponuđači će predstaviti svoje ponude (trajanje 10 minuta za svakog ponuđača) na roditeljskom sastanku učenika šestih razreda, koji će se održati 1. 3. 2023. u 18,30 h u školskoj knjižnici.

Povjerenstvo

 
Županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika PDF Ispis

županijsko, njemački jezik U petak, 17. veljače 2023., održano je županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika u Svetoj Nedelji. U kategoriji II- Izborna nastava-osmi razred- iz naše škole sudjelovalo je troje učenika osmaša te su ostvarili sljedeće rezultate: Mak Ratković Rajhvajn (14. mjesto), Sara Štach (15. mjesto) i Bartol Stublić (16. mjesto). Profesorice Ivona Štrekelj i Josipa Omrčen mentorice su učenicima kojima čestitamo na postignutom uspjehu!

 
Matej Marijetić najbolji programer u županiji - županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. PDF Ispis

Županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. (2)

Županijsko Natjecanje iz Informatike – Infokup 2023. (1)

Županijsko Natjecanje iz informatike - Infokup 2023. održano je 17. veljače 2023. u Osnovnoj školi Stjepan Radić u Božjakovini.

Na Natjecanju iz informatike učenici imaju priliku pokazati svoja znanja i steći nova, a sudjelovanja na natjecanjima motiviraju ih za daljnje napredovanje u području informatike i programiranja. Natjecanje se odvija na trima razinama: školskoj, županijskoj i državnoj i provodi se u pet glavnih kategorija: Logo, Algoritmi, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natječu se učenici od petoga do osmog razreda osnovne škole.

Nakon provedenih školskih natjecanja na županijsko je natjecanje pozvano osamdeset najuspješnijih učenika Zagrebačke županije, od čega čak devet iz naše škole. Učenici naše škole postigli su zapažen uspjeh te se neki od njih s pravom nadaju pozivu na državno natjecanje.

Fran Pavišić, 5.d – Digitalne kompetencije (5. razred) – 4. mjesto

Eva Zečić, 5.c – Digitalne kompetencije (5. razred) – 6. mjesto

Nicole Arnaut, 5.b – LOGO 5. razred – 4. mjesto

Fran Pavišić, 5.d – LOGO 5. razred – 5. mjesto

Luka Idžan, 6.b – LOGO 6. razred – 4. mjesto

Matej Marijetić, 6.b – LOGO 6. razred – 1. mjesto

Pavao Karas, 7.c – LOGO 7. razred – 3. mjesto

Petar Karas, 7.c – LOGO 7. razred – 2. mjesto

Marko Mirenić, 7.c – LOGO 7. razred – 10. mjesto

Mia Vidović, 7.c, – LOGO 7. razred – 5. mjesto

Fran Pavišić, 5.d – Python - 5. razred – 4. mjesto

Mentor i pratnja učenicima bili su Milan Omrčen i Tihana Ferko.

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - 15. veljača 2023. PDF Ispis

učiteljica4

Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta:

 

Obavijest o rezultatima natječaja
Obavijest o rezultatima natječaja

 
Online radionica u okviru Erasmus projekta Growing young ECOlogists with Stem PDF Ispis

online radionica (1)

online radionica (1a) U sklopu Erasmus projekta Growing young ECOlogists with Stem, u četvrtak 16. 2. 2023. godine, održana je online radionica na kojoj su sudjelovali učenici naše škole i učenici partnerskih škola iz Grčke i Portugala. Svi su sudionici pripremili i predstavili svoje radove o STEM aplikacijama (svjetlosno upravljanje prometom, rotirajući solarni paneli, sustav automatskog navodnjavanja). Radionici se pridružio Giorgos Gideas, član Udruge SAPLLe, koji je predložio daljnje aktivnosti koje će se provoditi tijekom trajanja projekta kako bi podigli svijest o važnosti očuvanja okoliša te učenje o prirodnim znanostima učinili privlačnijim.

Erasmus tim

 
Mjerimo, važemo da suvišne kilograme ne slažemo! PDF Ispis

radionica

radionica (1) Učenici 2. d i 4. d razrednog odjela prisustvovali su zanimljivoj, zabavnoj i edukativnoj radionici pod nazivom „Mjerim, važem da suvišne kilograme ne slažem!“ Radionicu je vodila zajednička mama, gospođa Ana Kujundžić, koja je kreativnim idejama pokazala hranjivu vrijednost pojedinih namirnica: čipsa, jabuka, gumenih bombona, pršuta, coca-cole, sira, banana, voćnoga soka… Aktualna tema radionice privukla je i školsku psihologinju Petru Gotić te knjižničarku Željku Markus-Greč koje su se i same aktivno uključile u sve aktivnosti radionice.

Vaganjem i mjerenjem učenici su spoznali čime određena namirnica obiluje te kako masti, ugljikohidrati i bjelančevine koriste ili ne koriste našem organizmu.

Zaključili smo da svaku od spomenutih namirnica možemo jesti, samo trebamo pripaziti koliko često i u kojim količinama jer naše zdravlje, između ostaloga, ovisi o raznolikoj, ali kvalitetnoj prehrani.

Jadranka Jelisavac, učiteljica 4. d

Vesna Lukinić, učiteljica 2.d

 
Valentinovo u Hribaru PDF Ispis

U sklopu programa međugeneracijske suradnje školskog Tima za kvalitetu, 14. 2. 2023. učiteljice Vesna Stipić i Marija Patrlj održale su otvoreni sat u knjižnici škole. Sa svojim su četvrtim i petim razredima priredile prigodan program za Valentinovo. U knjižnicu su bili pozvani svi učenici, učitelji, stručni suradnici, a i roditelji koji su izrazili želju doći vidjeti program.

A kad mi dođeš ti, Ljubavna inspiracija, Prva ljubav i brojne druge pjesme kroz stih i notu izveli su četvrtaši i petaši te zaslužili veliki pljesak prisutnih, a školska je knjižnica bila prepuna.

Na kraju sata i održanog programa nazvanog Ljubav za sve učenici su se počastili slatkišima i međusobno izmijenili ljubavne poruke.

Otvoreni sat popratili su i mediji, a o čemu su razgovarali s učenicima pogledajte na slijedećoj poveznici: 
https://www.facebook.com/watch/?v=571493128241429. 

Marija Patrlj i Vesna Stipić

 

 

 
Hribarove maškare, maškarice PDF Ispis

Učenici 2. d, 3. c, 4. a, 4. d i 5. a razreda sudjelovali su 11. veljače 2023. godine na 114. turopoljskom fašniku gdje su postigli zapažene rezultate.

Prvo su mjesto osvojili učenici 4. a, 4. d i 5. a razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić, Jadrankom Jelisavac i Marijom Patrlj prikazavši točku Hribarova avantura. Skupina učenika krenula je sa svojom učiteljicom na jedno Erasmus+ putovanje u New York. No, pogreškom pilota, koji okreće naopačke zemljovid, oni skreću u džunglu. Razočarani putnici tamo sreću Tarzana, Jane i mnoge druge divlje životinje. Njihov strah prerasta u prijateljstvo te stanovnike džungle dovode u naše prekrasne turopoljske šume.

Drugo mjesto osvojili su učenici 2. d i 3. c razreda sa svojim učiteljicama Vesnom Lukinić i Ksenijom Petrlin-Jurić. Zgrada, zgrada, zgradica ne vidi se školica. Svakog dana niču zgrade oko naše škole koja svakog dana postaje sve manja. Nestaje zelenilo i sve je betonirano. Mali Hribarovci, čuvari prirode, svojom su pričom to zaustavili te zelenilo i svježi zrak učenicima i stanarima donijeli.

Svi su uživali u prekrasnim i maštovitim kostimima u čijoj su izvedbi sudjelovali i roditelji. Zahvaljujemo roditeljima na podršci i suradnji, a učenicima čestitamo na uspješno izvedenim nastupima.

Učiteljice Vesna Lukinić, Ksenija Petrlin-Jurić, Vesna Stipić, Jadranka Jelisavac i Marija Patrlj.

 
Oboa kroz stoljeća PDF Ispis

oboa kroz_vrijeme

oboa kroz_vrijeme (1) Dana 9. veljače 2023. učenici sedmih razreda prve smjene imali su priliku poslušati predavanje „Oboa kroz stoljeća“ koje je održao profesor oboe Marko Požgaj iz Umjetničke škole Franje Lučića. Bio je to poučan sat o razvitku puhaćih instrumenata od prapočetka do danas, s glazbenom demonstracijom instrumenata, s posebnim naglaskom na skupinu koja se koristi dvostrukim jezičcem, od zumare koja je preteča aulosa, preko sopile, šalmaja, crumphorna, do današnje oboe i engleskoga roga. Gospodin Požgaj je uz klavirsku pratnju profesora Berislava Arlavija izveo poznate primjere domaće i europske glazbe, od srednjovjekovne glazbe do Mozarta i Brittna. Učenici su puno toga novoga saznali i naučili na drugačiji način uz demonstraciju svega navedenoga što im se posebno svidjelo. Najviše ih se dojmio simpatični predavač, profesor Marko Požgaj. Veselimo se novim predavanjima i predstavama u režiji spomenutoga gospodina, našega dugogodišnjeg gosta i roditelja.

 
Valentinovo – Međunarodni dan darivanja knjigom PDF Ispis

Valentinovo

dani darivanja_knjigom I ove godine školska knjižnica poziva vas da pošaljete ljubavno pismo svojoj simpatiji. Pismo u omotnici ubacite u kutiju ljubavne pošte koja se nalazi u knjižnici do ponedjeljka, 13. veljače. Knjižničarke će na Valentinovo, 14. veljače podijeliti pisma vašim simpatijama.

Valentinovo je ujedno i Međunarodni dan darivanja knjigom te vas školska knjižnica poziva da darujete slikovnice i knjige za djecu koje ste „prerasli“, a knjižničarke će ih proslijediti onima kojima su najpotrebnije. U Hrvatskoj svako treće dijete nema ni jednu slikovnicu i dječju knjigu, stoga je vrijeme za akciju: „Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!“ Slikovnice i knjige za djecu koje želite darovati, donesite u knjižnicu do ponedjeljka, 13. veljače.

 
Jadranka Čunčić-Bandov razveselila drugašiće PDF Ispis

igrokaz

igrokaz(1) U ponedjeljak, 6. veljače, u školskoj knjižnici matične škole i u utorak, 7. veljače 2023., u područnoj školi u Gradićima gostovala je Jadranka Čunčić-Bandov, naša svestrana sugrađanka, članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Za učenike drugih razreda izvela je niz živahnih igrokaza lutkicama koje sama izrađuje. Učenici su s velikim interesom pratili igrokaze, aktivno surađivali s umjetnicom te smijehom i radošću ispunili događanje. Svi smo uživali! U iščekivanju daljnje uspješne suradnje s umjetnicom, pozdrav dogodine!

 
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika šestih razreda 2023. PDF Ispis

izleti

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

Klasa: 602-01/23-01/26
Urbroj: 238/31-20-02-23-1

U Velikoj Gorici, 6. 2. 2023. god.

 

Temeljem Pravilnika o izvođenju izleta,ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN, broj 67/14, 81/15 i 53/21) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najbolje ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave objavljuje

  

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE

IZVANUČIONIČKE NASTAVE – TERENSKE NASTAVE

 

Ovim Vam putem upućujemo javni poziv za organizaciju i provedbu višednevne terenske nastave učenika 6. razreda Osnovne škole Nikole Hribara.

Molimo sve zainteresirane da na temelju priloženog obrasca dostave svoju ponudu.

Pristigle ponude trebaju biti u skladu s propisima vezanim uz turističku djelatnost i sukladno posebnim propisima. Ponuditelj dostavlja ponude razrađene po traženim točkama i s ukupnom cijenom po učeniku. Ponuditelj je obvezan dostaviti ponude do roka naznačenog u obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – ne otvaraj« i brojem ponude.

U prilogu je obrazac.

Povjerenstvo

 

 
Drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u Minecraftu PDF Ispis

međunarodno natjecanje (Minecraft2022)(2)

međunarodno natjecanje (Minecraft2022) Učenici naše škole Zeta Hećimović Obradović (8. d) i Fran Indi Hećimović Obradović (6. e) i ove su godine uspješno sudjelovali na Microsoftovu međunarodnom natjecanju u Minecraftu.

Već drugu godinu zaredom timovi učenika iz Hrvatske i Slovenije natječu se u Božićnom izazovu u Minecraftu. Ove je godine tema bila predstaviti božićne običaje u jednoj odabranoj zemlji. Timovi su najprije u Minecraftu trebali izgraditi likove te događaje i običaje koje smatraju najvažnijima i najljepšima u proslavi Božića u zemlji koju su odabrali, a zatim svoj rad predstaviti u Sway prezentaciji (poveznica na prezentaciju).

Trideset skupina iz Hrvatske i Slovenije predstavilo je svoje radove, a stručnjaci za Minecraft iz Digital School Slovenia odabrali su pobjednike. Tim Hribarovci ove je godine zaslužio visoko drugo mjesto svojim predstavljanjem Božića u Laponiji.

Čestitke Zeti, Franu Indiju i njihovoj mentorici Sanji Božinović.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 73

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:221
Posjeta jučer:198
Posjeta ovaj mjesec:3632

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnailPriručna zbirka enciklopedije: Hrvatska opća enciklopedija ...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...