OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Tradicionalna Hribarova humanitarna akcija za Pučku kuhinju PDF Ispis

Dana 17. listopada 2023. provedena je tradicionalna Hribarova humanitarna akcija za Pučku kuhinju Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici u Zagrebu u kojoj je prikupljeno puno hrane i higijenskih potrepština. Zatim su naši domari Branko Laktić i Branko Kos zajedno s učenicima pomagačima odvezli hranu u Pučku kuhinju. Ovom akcijom potvrđeno je ponovno da veliko srce Hribarovaca kuca za potrebite u svakom trenutku. Ovim putem zahvaljujemo svima onima koji nas sve ove godine podržavaju u našim humanitarnim akcijama!

Marija Patrlj

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - 16. listopad 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Pravilnika o organizaciji rada i sistematizaciji radnih mjesta i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje, ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

 

Obavijest o rezultatima natječaja

 
Dan kruha u Hribaru PDF Ispis

Dana 13. listopada 2023. godine svečano smo proslavili Dan kruha u našoj školi. Prigodnim programom kroz četiri priredbe pjesmom smo i stihovima zahvaljivali na svemu što nam je Bog dao. Program su pripremale profesorice glazbene kulture Branka Kopilović i Lidija Smolenicki, učiteljice Jadranka Jelisavac, Antonija Muhar, Petra Klenović, Anja Barišić te Marija Patrlj sa svojim učenicima. Publika je bila izvrsna, a nakon svečanosti kojoj je prisustvovao i župnik, velečasni Dragutin Kujavec, svi razredi su sa svojim razrednicima otišli blagovati pripremljenu hranu u razrede. Bilo je tu svega od kruha, kiflica, pereca, kolača do torti. Ovim putem zahvaljujemo i mamama, tatama, bakama, djedovima i ostalima koji su pripremali hranu. Istoga dan Dan kruha proslavljen je i u područnim školama Gradićima i Donjoj Lomnici, a program je s učenicima pripremala vjeroučiteljica Fanija Jelinčić.

Marija Patrlj

 
Uspjeh učenika u likovnim natječajima PDF Ispis

Ove smo godine sudjelovali u nekoliko likovnih natječaja i osvojili smo divne nagrade i pohvale. Učenica Pia Kefer (7. b) osvojila je prvo mjesto u XI. likovnom, literarnom, novinarskom natječaju i natječaju učeničkih zadruga „Bogatstvo različitosti“ Osnovne škole „Matija Gubec“ u Tavankutu sa svojim likovnim radom na temu „Buni li se seljak danas?“.

Učenica Vira Murzych (8. c) bila je laureatkinja ovogodišnje 5. Balogijade s likovnim radom na temu izbora pjesama iz zbirke Zvonimira Baloga Jednodžeki Ok. Učenice Elena Šafran, Dora Petranović, Tina Lukunić (8. c), škola i mentorica Marija Lovrić Rajačić primile su zahvale za sudjelovanje.

Čestitamo našim divnim učenicama i veselimo se daljnjim likovnim natječajima!

Marija Lovrić Rajačić

 
Od zrna do pogače – terenska nastava PDF Ispis

Učenici 1. razrednih odjela Osnovne škole Nikole Hribara zajedno sa svojim učiteljicama, 11. listopada 2023. godine, posjetili su Izletište Ključić Brdo smješteno na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica.

Tamo su održali terensku nastavu i radionicu Od zrna do pogače vezanu uz Dan kruha, Dane zahvalnosti za plodove zemlje i projekt Za zdravlje bez mana – svježa hrana svakog dana. Upoznali su put nastajanja kruha od samog zrna do pogače te se i sami okušali u njegovu stvaranju. Bili su pravi mali pekari koji su mijesili tijesto i oblikovali razne oblike kruščića koje su blagovali nakon pečenja.

Šetnja Poučnom stazom kroz šumu obogatila je njihovo znanje o biljnom i životinjskom svijetu turopoljskih šuma. Razgledavali su ZOO park približivši se nama dragim, a sve rjeđe viđenim životinjama kao što su jeleni, srne, konji, divlje svinje, fazani, divlje patke i neke domaće životinje.

Nakon ručka, druženja i zajedničke igre na dječjem igralištu vratili smo se u našu Veliku Goricu puni lijepih dojmova i bogatiji za nova iskustva.

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Sudjelovanje na tribini „Koje vještine djeca danas trebaju? u sklopu Dječjeg tjedna PDF Ispis

djecji tjedan(2)

djecji tjedan(1) Dana 9. listopada 2023. održano je otvorenje Dječjeg tjedna. Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija posvećena djeci, a obilježava se od 1953. godine. Ove je godine manifestacija posvećena obilježavanju Europske godine vještina.

Na tribini „Koje vještine djeca danas trebaju?“ sudjelovale su školska pedagoginja Nikolina Ristić te učenica 8. d razreda Petra Melvin Cruickshank.

Prva tema bila je komunikacija, izuzetno važna vještina koja nam je potrebna tijekom cijeloga života. Psihologinja OŠ Eugena Kvaternika Gordana Novković Poje provela je anonimnu anketu koja je pokazala da unatoč mogućnosti komunikacije putem društvenih mreža djeca još uvijek razumiju važnost komunikacijskih i socio-emocionalnih vještina koje im pomažu da sklapaju prijateljstva i povezuju se s vršnjacima. 

Drugi dio tribine bio je posvećen korištenju tehnologije u školama i vrtićima. Sve više djece od najranije dobi ima pristup mobitelima i sadržaju na njima, djeca u školi mogu pisati sastavke u Word dokumentu, čitati knjige na PDF-u s interneta. Međutim, iskustva iz prakse rada s djecom u Hrvatskoj i drugdje u svijetu upozoravaju na negativne posljedice upotrebe ekrana u školovanju djece i mladih. Sudionici ove tribine izrazili su zabrinutost u tom pogledu.  

Dodatno, na tribini se raspravljalo i o STEM predmetima, no uz to postavljeno je još jedno vrlo važno pitanje: što je s humanističkim predmetima poput povijesti, jezika, književnosti, filozofije, religije, glazbe i glume? Je li fokus na STEM predmetima potpuno opravdan ili bi ujednačena pažnja na sve, pa tako i humanističke i umjetničke predmete, pružila određenu ravnotežu u kontekstu razvoja znanja i vještina djece? Mišljenja sudionika tribine o ovom pitanju bila su podijeljena.  

Osobno, dodala bih još jednu crticu za razmišljanje. Priča kaže da je jedna majka silno željela da njezin sin postane izuzetan matematičar. Otišla je Einsteinu i zamolila ga za savjet, a on joj je rekao: „Ako želite da vam dijete bude jako inteligentno, čitajte mu još bajki.” 

 Petra Melvin Cruickshank

 
Erasmus+ projekt Growing young ECOlogists with STEM – mobilnost u našoj školi PDF Ispis

mobilnost u našoj skoli

mobilnost u Hrvatskoj U sklopu Erasmus+ projekta Growing young ECOlogists with STEM u razdoblju od 2. do 6. listopada 2023. godine u posjet su nam došli naši partneri, učitelji i učenici iz Grčke i Portugala. Tijekom tjedna održano je nekoliko radionica na kojima je učenicima prezentirana edukativna platforma razvijena u sklopu projekta. Uz vodstvo predavača iz Grčke, koristeći se aplikacijom Canva, učenici su izrađivali digitalni magazin u kojem su prikazane dosad provedene projektne aktivnosti. Na radionicama su učenici razgovarali o klimatskim promjenama i načinu kako ostaviti što manji ekološki otisak na planet. Izradili smo i energetski certifikat škole. Zasadili smo stablo prijateljstva i izrađivali tematske plakate koji će biti izloženi u školskom projektnom kutku.

U slobodno vrijeme naše smo goste odveli u Muzej Turopolje i Centar za posjetitelje u Velikog Gorici. Obišli smo kuriju Modić Bedeković te prošetali ulicama grada Zagreba. Na Svjetski dan učitelja posjetili smo Plitvička jezera, najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Druženjem i raznim aktivnostima, učvršćena su već prije sklopljena prijateljstva te doživljena nova iskustva koja će svima ostati u nezaboravnoj uspomeni.

Veliku zahvalu upućujemo roditeljima koji su ugostili naše goste, pružali nam podršku tijekom trajanja projekta i bili sjajni domaćini.

Erasmus tim

 
Nagradni natječaj povodom Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

mjesec knjižnica Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Library Month – ISLM). Školska knjižnica raspisuje natječaj za najbolji plakat na temu Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica za 2023. godinu, a ona glasi: Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje kreativnost i mašta cvjetaju. Nacrtajte i napišite zašto je baš školska knjižnica vaše sretno mjesto, kakve kreativne ideje i aktivnosti u vama potiče i kako pobuđuje vašu maštu! Svoje plakate donesite u knjižnicu do 30. listopada 2023., a najbolje će školska knjižnica i nagraditi!

Proslavimo zajedno listopad, Međunarodni mjesec školskih knjižnica!

 
Dan učitelja PDF Ispis

Dan učitelja

Povodom obilježavanja Dana učitelja 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Republici Hrvatskoj za školsku godinu 2022./23.

Među nagrađenima su i tri učiteljice OŠ Nikole Hribara: Erika Likan Kelentrić, Valentina Japec i Vesna Stipić.

 

Čestitamo nagrađenim učiteljicama!!!

 
Natječaj za popunu radnih mjesta - 2. listopad 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnih mjesta:

 

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

Obavijest o rezultatima natječaja

 
Zaključavanje škole PDF Ispis

važno Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 2. listopada glavni ulaz u školu bit će zaključan radi sigurnosti učenika. Vrata će se moći otvoriti samo s unutrašnje strane. Pri ulasku u školu potrebno je pozvoniti na zvono koje se nalazi u desnom kutu ulaza. Stoga Vas molimo da dolazak na informacije najavite razredniku kao i dolaske ostalim službama u školi (računovodstvo, tajništvo, stručna služba, ravnatelj) telefonski ili mailom – brojevi telefona i adrese elektronske pošte nalaze se na mrežnoj stranici Škole. Razrednik ili netko od zaposlenika Škole doći će na glavni ulaz i otvoriti Vam vrata.

Srdačan pozdrav

Stjepan Maravić, ravnatelj

 
Prvi razredi na prometno-edukativnoj akciji Sigurno u školu s HAK-om PDF Ispis

Dana 27. rujna 2023. godine učenici 1. a, 1. b, 1. c i 1. d razrednog odjela s učiteljicama Vesnom Stipić, Irenom Fabekovac i Jadrankom Jelisavac te  učiteljem Tomislavom Vajdićem u školskoj su knjižnici sudjelovali na prometno-edukativnoj akciji Sigurno u školu s HAK-om povodom povećanog opreza u prometu u mjesecima školske nastave.

Djelatnici HAK-a su akciju realizirali savjetima, odnosno interaktivnim razgovorom s učenicima o tome kako se ponašati u prometu dok putuju u školu. Učenici su dobili informacije o najsigurnijem načinu prelaženja ceste u prometu gdje najveću ulogu imaju zebra (pješački prijelaz) i semafor pri čemu su zajedno ponovili njegove boje i što one znače.

Edukacija se dotakla i pitanja o prijevoznim sredstvima. Učenici su komentirali kako u školu dolaze automobilom kojim upravljaju roditelji ili biciklom što je bila prilika za djelatnike HAK-a da upozore učenike na dva bitna pravila: dok njihovi roditelji upravljaju automobilom ne smiju se koristiti mobilnim uređajem i uvijek trebaju biti vezani sigurnosnim pojasom! Za upravljače bicikla bilo je potrebno zapamtiti kako se treba voziti po nogostupu, a ne po cesti te nositi kacigu!

Na kraju edukativne akcije učenici su radosno otpjevali pjesmu Semafor. Za to su im vrijeme bili uručeni prigodni pokloni (majica, letak, bojanka, ravnalo i slagalica) s motivima HAK-a, a školi je dodijeljen promotivni plakat Sigurno u školu s HAK-om.

 
Prvašići u Zoološkom vrtu PDF Ispis

Učenici prvih razreda naše škole posjetili su 22. rujna Zoološki vrt grada Zagreba. Razgledavali su životinje koje su u park Maksimir dovedene sa svih kontinenata. Zastupljeni su sisavci, ptice, gmazovi, vodozemci, ribe i beskralježnjaci.

Posebno ih je oduševilo sudjelovanje u obrazovnom programu koji je prilagođen školskoj djeci. Aktivno su sudjelovali u praktičnom radu pod vodstvom djelatnica Zoološkog vrta, imali kontakt sa životinjama, zmijom i kornjačom, koristili modele i preparate te vođeni poučnom prezentacijom otkrili zanimljivosti i tajne mnogih životinja. Obrađene su prirodoslovne teme prilagođene njihovom uzrastu.

Programi koji su u skladu s općim ciljevima nastave Prirode i društva uveli su učenike u raznoliki svijet životinja, a sam posjet Zoološkom vrtu obogatio ih je zanimljivostima o životinjama i objašnjavanju uloge zooloških vrtova u suvremenom društvu.

Učili su među životinjama, zabavljali se te stjecali nova znanja i iskustva.

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac

 
Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi - 1. rujan 2023. PDF Ispis

pomoćnik u nastavi

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

Velika Gorica, 1. 9. 2023.

 

           Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi

 

U okviru projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ koji je prijavljen na Natječaj Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II., financiranom iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2022. objavljuje se Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi.


I.
• Broj traženih osoba: 3
• Mjesto rada: osnovna škola Nikole Hribara
• Radno vrijeme: nepuno radno vrijeme – 21 do 30 sati tjedno
• Prijevoz na rad: u cijelosti
• Vrsta ugovora: ugovor o radu na određeno vrijeme najduže do 30. lipnja 2024.

 

II.

UVJETI:
• najmanje završena četverogodišnja srednja škola,
• nepostojanje zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
Prednost će imati osobe sa:
• iskustvom u radu na poslovima pomoćnika u nastavi u školama koje se dokazuje potvrdom škole o uspješnom obavljanju poslova pomoćnika u nastavi.

 

III.
OPIS POSLOVA
Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružanje neposredne podrške i pomoći učenicima s teškoćama u razvoju sa ciljem olakšavanja njihovog obrazovnog procesa i socijalizacije.

 

IV.

Odabir osoba koje će izvršavati poslove pomoćnika u nastavi izvršit će Školski tim.

 

V.

S odabranim pomoćnikom u nastavi sklopit će se ugovor o radu na određeno, nepuno radno vrijeme kojim će se definirati međusobna prava i obaveze.

 

VI.

Uz prijavu na javni poziv, kandidati za pomoćnike dužni su priložiti:
• životopis,
• dokaz o stručnoj spremi (neovjerena preslika),
• dokaz o hrvatskom državljanstvu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili domovnice),
• dokaz o prebivalištu (neovjerena preslika osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu)
• dokaz da se ne vodi kazneni i istražni postupak (neovjerena preslika uvjerenja o nekažnjavanju – ne starije od 3 mjeseca).
Škola zadržava pravo uvida u originale dokumenata.


VII.

Prijave se podnose poštom ili predaju osobno na sljedeću adresu:

Osnovna škola Nikole Hribara

Ruđera Boškovića 11.

10410 Velika Gorica

s napomenom „Prijava za pomoćnika u nastavi“.

Rok za podnošenje prijava je 9. 9. 2023. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Za sve informacije možete se obratiti na brojeve telefona 01/2344 714 – Katarina Sikrić Lukić, mag.pead.soc.

 

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 

 
Početak nastave 2023./2024. PDF Ispis

2023 2024 sretno Osnovna škola Nikole Hribara

Velika Gorica, 28. 8. 2023.

 

 

POČETAK NASTAVE 2023./2024.

 

Nastava u školskoj godini 2023./2024. počinje 4. rujna 2023. godine.

 

Za učenike 1. razreda 4. 9. 2023. održat će se priredba u sljedećim terminima
(1. razredi nemaju nastavu prvi dan, već samo upoznavanje s učiteljima):

1. C, D – u 10.00 sati

1. A, B – u 11.00 sati

Učenici mogu ponijeti školske torbe ili vrećice za prijenos udžbenika.

Okvirno vrijeme trajanja prijema naših prvašića je 60 minuta.

 

Za učenike od 2. do 8. razreda u II. turnusu nastava počinje u 8.00 sati, a u I. turnusu u 14.00 sati.

I. turnus:

2. A*, B, C
3. A, B
4. A, B
5. A, B, C
6. A, B, C, D
7. A, B, C
8. A, B, C

II. turnus:

2. D*, E
3. C, D
4. C, D, E
5. D, E, F
6. E, F, G
7. D, E, F
8. D, E, F, G

* Učenici 2. A i 2. D su u produženom boravku i nastava im uvijek počinje u 8 sati, neovisno o turnusu.

Učenici će prvi dan dobiti udžbenike, radne bilježnice i likovne mape.

Prijevoz je organiziran za učenike putnike.

 

 

Područna škola Gradići

Za učenike II. turnusa nastava počinje u 8.00 sati, a I. turnusa u 14.00 sati.

Za učenike 1. A i 1. B razreda 4. 9. 2023. održat će se priredba i dobrodošlica učenicima u 9.00 sati (1. razredi nemaju nastavu prvi dan, već samo upoznavanje s učiteljima):

I. turnus:

1. A* Renata Karas
1. B Arna Bogešić
2. A* Marina Banović
3. A Jasminka Matušin
4. A Kristina Orozović

II. turnus:

2. B Marina Marčec
3. B Sandra Barišić
4. B Petar Zadro

* Učenici 1. A i 2. A razreda su u produženom boravku i nastava im uvijek počinje u 8 sati, neovisno o turnusu.

 Učenici će prvi dan dobiti udžbenike, radne bilježnice i likovne mape.

 

 

Područna škola Lomnica

Za učenike II. turnusa nastava počinje u 8.00 sati, a I. turnusa u 14.00 sati.

Za učenike 1. razreda 4. 9. 2023. održat će se samo priredba i dobrodošlica učenicima u 8.30 sati.

I. turnus:
2. razred Bojan Lalić
4. razred -

II. turnus:
1. razred Mirjana Palčić
3. razred Nevenka Sedmak

Učenici će prvi dan dobiti udžbenike, radne bilježnice i likovne mape.

 

Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 83

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:103
Posjeta jučer:188
Posjeta ovaj mjesec:2894

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...