OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Na krilima radosti radosnim srcem za drugoga PDF Ispis

Radosnim srcem objavljujemo da je naša humanitarna akcija Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga uspješno privedena kraju. Mali i veliki Hribarovci te njihovi prijatelji ponovno su pokazali koliko veliko srce imaju. Prikupili su ukupno 3003,33 eura, a 1000 eura dobili su od Grada Velike Gorice koji je ovu akciju podržao te se ovim putem zahvaljujemo. Početkom adventa započela je ova akcija i u manje od dva tjedna mali Hribarovci izradili su kasice, ispisali i nacrtali čestitke i poruke za male onkološke bolesnike Klaićeve bolnice. Za donaciju se javila i naša učiteljica u mirovini Milkica Sulić koja je donirala nakit koji sama izrađuje te gospođa Lidija Brletić, mama Hribarovih učenika, koja je također donirala narukvice koje sama radi. Humanitarnoj akciji priključili su se i Mali prijatelji glagoljice koji su izradili straničnike na glagoljici. Na završnoj svečanosti povodom Dana škole kao podrška ovoj humanitarnoj akciji pojavili su se igrači HNK Gorica Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir te donijeli loptu s potpisima svih igrača koju je donirao klub. Lopta je prodana na aukciji za 50 eura Mariji Patrlj, a Bernarda Lukić dodala je još 20 eura. Oduševljenje djece nastalo je kada je na aukciji ponuđen dres Dinamovog igrača Darija Špikića. Djeca su licitirala uz podršku roditelja, a dres je kupio gospodin Ivo Andrić za 160 eura. Naše prekrasne Jane pokazale su ponovno da, osim što lijepo pjevaju, imaju i veliko srce te su fotografiranjem s učenicima i roditeljima davale podršku, a Cheerleading klub Vegasice svojim plesnim umijećem pozvale su sve prisutne da obrate pozornost, ostanu, pogledaju i podrže akciju. Ovim putem svima njima, a najviše malim i velikim Hribarovcima, mi voditelji projekta zahvaljujemo i dajemo čistu peticu. Do nove humanitarne akcije odjavljujemo se s napomenom da ćemo, kada obavimo birokratske papire i uplate, izvijestiti javnost da su novci otišli tamo gdje su namijenjeni.

Marija Patrlj

 
Hribarovci na Adventu u Gorici PDF Ispis

Dana 11. 12. 2023. učenici 1. a, 1. b, 1. c, 1. d, 3. d, 4. c, 6. a i 7. c razreda sa svojim su učiteljicama Vesnom Stipić, Irenom Fabekovac, Lucijom Stepanić Pejić, Jadrankom Jelisavac, Antonijom Muhar, Vesnom Lukinić i bivšom Hribarovkom, učiteljicom Dorom Lukinić (osmislila točku 3. d), Ksenijom Petrlin Jurić i Marijom Patrlj sudjelovali na Adventu u Gorici. Svoj nastup otvorili su prigodnim recitalom pozivajući sve da uvijek imaju nadu u bolje sutra i ljubav za drugoga, a zatim su kombinirajući plesne točke s rođendanskog slavlja zapjevali i tradicionalne hrvatske adventske i božićne pjesme te na kraju prigodnom čestitkom svima čestitali Božić, a našem gradu njegov dan. Publika ih je oduševljeno ispratila pljeskom, a svi zajedno zaključili su da je Advent u Gorici najbolji.

Marija Patrlj

 
POZIV Agencijama za predstavljanje ponude broj 1/2023 PDF Ispis

maturalac

Osnovna škola Nikole Hribara
Velika Gorica, Ruđera Boškovića 11.

KLASA: 602-01/23-09/1
URBROJ: 238/31-20-02-23-3
Velika Gorica, 04. prosinca 2023.

POZIV

Agencijama za predstavljanje ponude broj  1/2023

 

Sukladno članku 15. stavku 4. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno – obrazovnih aktivnosti izvan škole (“Narodne novine” br. 67/14 i 81/15, i 53/21), Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude OŠ Nikole Hribara na sastanku održanom 4. 12. 2023. godine donijelo je odluku o izboru ponuda koje će biti predstavljene roditeljima učenika sedmih razreda za koje se organizira maturalno putovanje.

Izabrane su ponude sljedećih agencija:

  1. Euro Asap Tours d.o.o. Vinogradska 6. Zagreb

Obavještavamo Vas da će se predstavljanje ponuda održati u OŠ Nikole Hribara na roditeljskom sastanku, koji će se održati 12. 12. 2023. godine u 19.00 sati u školskoj knjižnici.

 Povjerenstvo

 
Hribar slavi 40. rođendan PDF Ispis

Zvonjalica

Zvonjalica(2) Kako su učenici, učitelji i roditelji proslavili 40. rođendan naše škole govorilo se u još jednoj radio emisiji, Zvonjalici City radija. Emitirana je 9. prosinca 2023. godine. Domaćini Zvonjalice bili su učenici 3. d i 4. c razrednog odjela sa svojim učiteljicama Vesnom Lukinić i Ksenijom Petrlin Jurić. Emisiju su vodile učenice Mia Brestovečki i Tia Weihnacht koje su govorile o imenu naše škole prije i sada, o Nikoli Hribaru, projektantu i dobrotvoru, te o dvije područne škole u Gradićima i Donjoj Lomnici.

Gospodin Stjepan Maravić, ravnatelj naše škole, govorio je s kojim se izazovima svakodnevno susreće u vođenju ovako velike škole koja trenutno ima 1 230 učenika.   

Himnu naše škole za koju je tekst napisala Evica Kraljić, a glazbu Dražen Pavin, otpjevao je Vito Kovačić, učenik 5. e razrednog odjela.

Sadržaj emisije upotpunili su učenički lirski radovi na temu Moja škola. Svoje pjesme čitali su učenici: Tia Barišić, Luka Kolarec, Dunja Stepanić, Nikol Jančić, Mihaela Pavlečić, Iva Filipović, Tia Weihnacht te Dora Cvetko.

I na kraju emisije učiteljice Vesna i Ksenija iznijele su svoje misli i emocije o dugogodišnjem radu u našoj školi, o svojim izazovima, ali i željama.

Sve o našoj školi i njezinoj proslavi jubilarnog 40. rođendana možete poslušati na:  https://soundcloud.com/city-radio-hr/09122023-zvonjalica-os-nikole-hribara

Ksenija Petrlin Jurić i Vesna Lukinić, učiteljice savjetnice

 
40 nam je godina tek PDF Ispis

dan škole (1)

dan škole Velikim priredbama 6. 12. 2023. i 7. 12. 2023. u kojima su svoja plesna, recitatorska, pjevačka i druga umijeća pokazivali naši mali kreativci uz podršku i pomoć svojih učiteljica i bogatim programom u holu škole, brojnim izložbama i velikom humanitarnom akcijom za malene onkološke bolesnike u Klaićevoj bolnici zaokružili smo proslavu Dana škole koji je nizom aktivnosti obilježavan proteklih desetak dana. Brojni roditelji, djedovi, bake i uzvanici obradovali su nas svojim dolaskom, a najveću radost izazvao je dolazak nogometaša HNK Gorica Krešimira Krizmanića, Jurice Pršira te Dinamovog igrača Darija Špikića koji su svojim dolaskom i donacijom lopte s potpisima svih igrača HNK Gorica te dresa Dinama podržali našu humanitarnu akciju u sklopu koje je održana i aukcija za navedene poklone. Nastupom na našim priredbama Ansambl Jane i Antun Stašić svima su izmamili osmijeh na licu i suzu u oku, dok su Vegasice svojim plesom zagrijale publiku prije aukcije. Svima skupa koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli oko organizacije i provedbe ovog bogatog programa ovim putem zahvaljujemo.

Marija Patrlj

 
Šahovski turnir učenika PDF Ispis

Povodom Dana škole u srijedu, 6. 12. 2023. održan je šahovski turnir učenika koji je svojim dolaskom uveličao hrvatski šahovski velemajstor Hrvoje Stević. Nakon turnira održao je radionicu našim malim šahistima. U ukupnom poretku 1. mjesto osvojila je Natalie Osmanagić, 2. mjesto Ivano Punek, a 3. mjesto Gabriel Šafran.

U kategoriji djevojčica:

1. mjesto Natalie Osmanagić

2. mjesto Paola Dijanežević

3. mjesto Nicole Arnaut

U kategoriji dječaka:

1. mjesto Ivano Punek

2. mjesto Gabriel Šafran

3. mjesto Borna Kopušar

Irena Gimpelj Gal

 
Sveti Nikola je došao ali nije sam, najavljuje i goste PDF Ispis

Sveti Nikola je već rano ujutro došao u Hribar. Osobito je bio radostan kada je čuo da će sutra, 7. prosinca 2023. u školi biti Ansambl JANE, nogometaši HNK Gorica Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir i nogometaš NK Dinama Dario Špikić koji daruje svoj dres koji će biti ponuđen na aukciji u 18:00 sati. Cijeli program svojim plesom uveličat će cheerleading klub Vegasice.

Dobro je činiti dobro jer dobro se dobrim vraća. Radujemo se vašem dolasku na naš rođendan!

 
Večer poezije PDF Ispis

Večer posvećena umjetnosti riječi, glazbe i plesa održana je 5. prosinca 2023. pod nazivom „Igrajmo se radosti”. Večer poezije jedan je u nizu događaja kojim smo obilježili rođendan naše škole. Nastupali su učenici viših razreda, njih ukupno 57, pod mentorstvom profesorica hrvatskog jezika Ivane Đaković, Lidije Klarić, Irene Lacković, Bernarde Lukić, Ane Matak, Antonije Vađić Žilić, te profesorice glazbene kulture Branke Kopilović. Svaki je trenutak bio posvećen ljepoti, trenutak u kojem smo hranili dušu.

„Lijepo je na Zemlji, dok ima na njoj pjesama niklih iz ljubavi.

Blago onima, koje je pjesma upitomila, da se dadu milovati od nje.

Oni su djeca nasmijana.”

(S. Košutić, Djeca nasmijana)

Tako duhovno nahranjeni spremni smo za završnicu u kojoj nas čeka eksplozija pjesme, plesa i radosti

jer nije svaki dan ROĐENDAN!!!

 
Spelling Bee PDF Ispis

Spelling Bee (1)

Spelling Bee (2) Povodom Dana škole, 4. prosinca 2023., u našoj je školi održano natjecanje u sricanju na engleskom jeziku, Spelling Bee. Natjecanje je održano u prostorima naše školske knjižnice, a pristupilo mu je tridesetak učenika viših razreda. Spelling Bee natjecanje podijeljeno je u dvije kategorije. Prvu čine učenici petih i šestih razreda koji su prvi i pristupili natjecanju, a drugu kategoriju čine učenici sedmih i osmih razreda.

Natjecanje je započelo u veselom natjecateljskom tonu, a naše natjecatelje bodrili su brojni navijači. Natjecanje petih i šestih razreda bilo je vrlo neizvjesno do samoga kraja, a učenici su pokazali zavidno znanje i koncentraciju. Titulu najboljeg odnio je Borna Kopušar, učenik 6. d razreda. Drugo mjesto pripalo je Franki Brešić (6. b razred), dok je treće mjesto odnio Vito Kovačić, učenik 5. e razreda. Nakon proglašenja pobjednika natjecanju su pristupili učenici sedmih i osmih razreda. Uspješno sričući vrlo složene riječi, učenici su još jednom pokazali jako dobro znanje i vještinu. Prvo je mjesto osvojio David Vulić (7. e razred), drugo mjesto pripalo je Petri Melvin Cruickshank (8. d razred), dok je treće mjesto osvojila Nika Matejčić (7. d razred). Nakon proglašenja pobjednika učenicima su podijeljene zahvalnice, a najboljim učenicima i prigodni pokloni koje je sponzorirao Profil Klett.

Spelling Bee vodile su profesorice engleskoga jezika naše škole: Sanja Božinović, Margita Đurašin, Anita Pukanić i Gordana Živković.

 
Hribar slavi 40. rođendan PDF Ispis

Tijekom prošlog tjedna nizom aktivnosti iz svih predmetnih područja učenici i učitelji s roditeljima i bivšim učenicima pokazivali su svoju povezanost sa školom prisustvujući različitim događanjima i sudjelujući u njima. Tako su pod dirigentskom palicom profesorice Branke Kopilović slušali i izvodili glazbu, prepoznavali instrumente, učili pjevati, pjevali, rješavali kviz, a sve to u sklopu glazbene večeri. Matematičari su ponovno uvjeravali i dokazivali da je matematika jako zabavna kad joj se pristupa bez straha, a uz asistenciju roditelja mladi talentirani matematičari dokazali su da su s pravom baš tu na Večeri matematike. Prirodoslovlje je obuhvaćeno nizom zanimljivih aktivnosti pod zajedničkim nazivom STEM večer. Tako su učenici i roditelji na radionicama osjetili kemiju, a fizičari su se družili sa studentima Fizičkog odsjeka PMF-a, odnosno studentskom sekcijom Fizika ekspres i izvodili zanimljive pokuse. Mladi su tehničari predstavili svog robota i pokazivali nam što on sve može, istraživali mogućnosti drona, programirali micro:bitove, istraživali mogućnosti Unimat stroja te bili kreativni u izradi božićnih ukrasa od papira. Geografi su priredili pravu erupciju vulkana i izrađivali fosile od gipsa. Učitelji informatike proveli su radionice kojima su na zanimljiv način razvijali učeničku logiku i kreativnost koristeći računala, Lego kocke, robote i 3D pisač.

Profesori: Branka Kopilović, Iva Rimac, Ivana Hartek, Jelena Laković, Ilija Marković, Željka Gabud, Ružica Juras Galić, Roberta Marčec, Ivana Car Postić, Antonija Fartek, Tihana Ferko, Irena Franjić, Irena Gimpelj Gal, Valentina Japec, Svjetlana Keser, Anita Kovačević, Marija Majdak Forjan, Nikolina Mikulčić, Antonija Muhar, Milan Omrčen, Marija Stažić i Ema Stepanić

 
Sudjelovali smo na natjecanju Kahoot Cup 2023 PDF Ispis

kahoot 23

Kahoot Cup Učenici 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika i grupa učenika 5. f razreda sudjelovali su 30. 11. na globalnom natjecanju u igranju kviza Kahoot i natjecali se s vršnjacima iz 58 zemalja.

Natjecanje Kahoot Cup 2023 provodilo se u četiri igre unutar 24 sata, što je omogućilo sudjelovanje učenicima u cijelome svijetu jer su učitelji pri prijavi tima birali igru u prikladno vrijeme za svoju vremensku zonu. Sudjelovalo je ukupno preko 4000 učenika. Pitanja u kvizu nisu bila iz školskog gradiva, nego iz svima omiljenih tema kao što su superjunaci, glazba, filmovi, knjige, sportovi i igrice.

U Zoom sastanku učenici su mogli pozdraviti ostale sudionike. Svi su bili dobro raspoloženi, u bojama i s oznakama svojih zemalja. Na pitanja na engleskom jeziku koja su čitali s ekrana organizatora učenici su odgovarali na mobitelima ili tabletima i tako prikupljali bodove za pojedinačnu pobjedu, ali i za pobjedu svoje države.

Iako smo dobro igrali, ove godine nismo uspjeli zaslužiti nagrade koje Kahoot dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta.

Autor kviza Steve Auslander, učitelj informatike iz SAD-a, osmislio je ovaj kviz prije sedam godina da bi učenici iz raznih zemalja preko ovog natjecanja naučili da s vršnjacima iz drugih zemalja imaju puno više sličnosti nego razlika.

Sanja Božinović, učiteljica engleskog jezika

 
Rezultati međunarodnog natjecanja Dabar 2023 PDF Ispis

Dabrica

Učenici naše škole i ove su godine ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2023 koje se provodilo od 13. do 17. studenoga 2023. Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. Zadatci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Učenici rješavaju 12 izazovnih zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta.
Natjecanje se provodi u šezdesetak država diljem svijeta, a samo u Republici Hrvatsko sudjelovao je 48 801 učenik osnovnih i srednjih škola. Među njima bio je i 701 učenik naše škole, a njih 73 postiglo je izvrstan rezultat te su se tako našli na popisu 10 % najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj unutar svoje kategorije natjecanja.


Učenici koji su osvojili zlatnog Dabra:

Kategorija Mikrodabar, 1. i 2. razred:

Daria Omrčen, Andrija Barač, Teo Nuhagić i Ema Brunšek.

Kategorija Milidabar, 3. i 4. razred:

Noa Arambašić, Bruna Krvavica, Filip Pracević, Nikola Margit, Josip Rehaček, Dominik Šiškić, Lara Dugonjić, Ema Klara Marić, Hana Starman, Matija Juretić, Luna Meštrović i Lana Kliček.

Kategorija Kilodabar, 5. i 6. razred:

Fran Pavišić, Emanuel Pavišić, Lovre Dujić, Veronika Lovrić, Maša Pristolić Hačić, Marko Škopić, Lovro Deverić, Nina Anđelinić, Andro Dorotić, Doris Fadljević, Filip Horvat, Nikol Hruškar, Bruno Jerleković, Ema Kliček, Matko Komorski, Ivan Kujundžić, Franciska Matun, Noa Mjertan, Frane Smrzlić, Filip Stipaničić, Matej Šaban, Jana Valpotić, Eva Zečić, Bartol Bakunić, Val Baričević, Franka Brešić, Laura Brnad, Jakov Makek, Tin Žilec, Nicole Arnaut, Marin Dujić, Andrija Karačić, Eva Kelava, Nika Kitanović, Vito Kovačić, Nika Martinović, Marta Pavić, Vigo Počuča, Gabriela Senjak, Eva Trkulja i Petra Vukoja.

Kategorija Megadabar, 7. i 8. razred:

Manuel Kozić, Petar Karas, Matej Marijetić, Andrej Njegovec, Karla Vlahovac, Antonio Brletić, Josip Plodinec, Pavao Karas, Antonio Lokas, Karla Grdenić, Luka Idžan, Lovro Dijanić, Matej Dobrenić, Luka Stiskalov, Jana Deverić i Jana Turković

Čestitamo svima našim Dabrićima, a posebno zlatnima koji su među 10 % najboljih!

 
Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga PDF Ispis

pozivnica 2023 Dragi naši,

radujemo se što i ove godine, kada slavimo 40. rođendan naše škole, možemo pokazati koliko je veliko srce malih i velikih Hribarovaca.

Pokrećemo novu humanitarnu akciju, ovaj put za malene onkološke bolesnike Klaićeve bolnice.

Akciju ćemo provesti slično kao i onu za „Marijine obroke”. Svaki razred napravit će svoju kasicu u koju će staviti svoj dar (1 euro po učeniku, tko može i želi, može i više). Također možete nacrtati i napisati neke lijepe poruke i želje koje ćemo uručiti malenim bolesnicima osobno.

Kasice moraju biti gotove, a akcija u razredu završena do 6. prosinca 2023. jer ćemo vrhunac i završetak akcije imati u holu škole 7. prosinca 2023. u 18 h kada ćemo izložiti kasice i radove. Pridružit će nam se i gosti, naši nogometaši, s kojima ćemo se moći družiti, fotografirati, igrati i prikupiti još pokoji novčić.

Akciju, kao i uvijek, podržavaju i naši roditelji (podrška Vijeća roditelja) kojima i ovim putem zahvaljujemo.

Vjerujemo da ćemo barem na trenutak izmamiti osmijeh na dječjim licima, a zajedničkim dobrim željama dobiti i borbu protiv zloćudne bolesti.

Ravnatelj: Stjepan Maravić, prof.

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - 16. studeni 2023. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Pravilnika o organizaciji rada i sistematizaciji radnih mjesta i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje, ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Učitelj informatike, nepuno radno vrijeme 22 sati tjedno, neodređeno - jedan izvršitelj.

 

Obavijest o rezultatima natječaja

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 83

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:94
Posjeta jučer:188
Posjeta ovaj mjesec:2885

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...