OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Najveća škola u Velikoj Gorici
Sretan vam Dan ružičastih majica! PDF Ispis

dan ruzicastih majica Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji će se održavati svake zadnje srijede u veljači, a obilježava se diljem svijeta.

Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci zlostavljali jer je u školu došao u ružičastoj majici. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji organizirali su prosvjed i također došli u školu u ružičastim majicama te kupili još 50-ak njih i dijelili drugim mladićima.

Nasilje prestaje ovdje s vama i s nama!

 
Mobilnost u Irskoj PDF Ispis

Irska(2) U sklopu Erasmus+ projekta Teaching for the future socijalna pedagoginja Katarina Sikirić Lukić otputovala je u Dublin gdje je sudjelovala na tečaju The 4C's Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools u organizaciji škole Europass Teacher Academy iz Irske. Tečaj je trajao od 7. do 12. veljače 2022. godine, a na njemu su sudjelovali i učitelji iz Španjolske, Njemačke i Češke.

Sudionici su upoznali nove metode poticanja motivacije kod učenika, razvoja kreativnosti, kritičkog mišljenja, kao i metode osnaživanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina, suradnje i timskog rada. Interaktivnim radom sa sudionicima iz drugih europskih zemalja razmjenjivala su se iskustva i doživljaji, upoznavale se različite kulture i stjecala saznanja o obrazovnom sustavu.

Naučene nove metode primjenjivat ću u radu s ciljem osnaživanja učenika kroz razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina. Navedene metode, kao i dojmove o Irskoj i njezinom obrazovnom sustavu, podijelit ću s učiteljima naše škole.

Katarina Sikirić Lukić

 
Turopoljska podgutnica predstavljena u Irskoj PDF Ispis

Erasmus Podgutnica (2)

Prošlog je tjedna u Dublinu održan međunarodni tečaj stručnog usavršavanja za učitelje i nastavnike „Flipped Classroom” (engl. Obrnuta učionica) na kojemu je sudjelovala učiteljica engleskog jezika Sanja Božinović iz Osnovne škole Nikole Hribara, u sklopu Erasmus projekta „Teaching for the Future”.

Sudionici tečaja u školu Teacher Academy Ireland došli su iz Cipra, Hrvatske, Njemačke, Poljske i Španjolske kako bi učili i razmjenjivali primjere dobre prakse u održavanju nastave pristupom u kojem je tradicionalni način učenja obrnut tako da se učenici prije dolaska u razred upoznaju s nastavnim materijalom, a vrijeme u razredu koristi se za produbljivanje znanja vježbama, rješavanjem problemskih zadataka i suradničkim učenjem.

Za predstavljanje zemlje i kraja iz kojeg dolazi učiteljica Sanja Božinović pokazala je podgutnicu i održala kratko predavanje o crvenom rupcu koji se smatra pretečom kravate. Za tu prigodu Turistička zajednica Velike Gorice pripremila je originalan suvenir u izrezbarenoj drvenoj kutiji, film o podgutnici i više primjeraka promidžbenih knjižica na engleskom jeziku.

Predavanje i demonstracija vezanja podgutnice izazvala je veliku pozornost. Razgovor se nastavio o jezicima u kojima je riječ za kravatu slična kao u hrvatskome te o ostalim ljepotama i zanimljivostima Turopolja o kojima je učiteljica Božinović rado govorila.

Prezentacija se može pogledati ovdje a više informacija o predstavljanju i tečaju na blogu Dublin Flipped Classroom.

 
Novi Erasmus+ projekt Growing young ECOlogists with STEM PDF Ispis

STEAM Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je naš novi Erasmus+ projekt za ključnu aktivnost 210 mala partnerstva. Naziv projekta je Growing young ECOlogists with STEM. Vrijednost projekta je 60.000 eura. U projekt su uključenje tri škole partneri: OŠ Nikole Hribara kao koordinator (Hrvatska), 5th Gymnasio Trikalon (Grčka) i Agrupamento de Escolas de Melgaco (Portugal). Provođenje projekta počinje 1. svibnja 2022. i trajat će do 1. studenog 2023. godine.

Cilj projekta je upotreba STEM-a kroz razvoj novih vještina koje će kod učenika osvijestiti ekološku odgovornost u svakodnevnom životu. Naglasak će biti na razumijevanju ključnih vrijednosti obrazovanja o okolišu te podizanju ekološke svijesti kod učenika kako bi postali odgovorni i aktivni građani u zajednici gdje žive, ali i puno šire.

Erika Likan Kelentrić

 
Školsko Natjecanje iz njemačkog jezika PDF Ispis

njemački jezik školsko

Ovogodišnje školsko Natjecanje iz njemačkog jezika održano je u petak, 18. veljače 2022., u našoj školi. Ukupno 11 učenika osmih razreda natjecalo se u Kategoriji II - izborna nastava te jedna učenica u Kategoriji I - lista B. Naši su učenici osvojili sljedeća mjesta: 1. mjesto: Laura Vugrinović, 2. mjesto Anja Taradžić, 3. mjesto Ida Valpotić, 4. mjesto Filip Šestak, 5. mjesto dijele Lucija Ajduković, Marta Mamić i Petra Galić, 6. mjesto Ana Bevanda, Luka Gale i Klara Veselić te 7. mjesto Lorena Filek. Učenica Angelina Andrić natjecala se u kategoriji I za učenike koji su živjeli na njemačkom govornom području. Mentorice su učenicima prof. Ivona Štrekelj, Josipa Omrčen i Marija Vnučec. Čestitamo našim učenicima na postignutom uspjehu!

Ivona Štrekelj, Josipa Omrčen i Marija Vnučec

prof. njemačkog jezika

 
Dobrovoljno samotestiranje učenika PDF Ispis

Poštovani,
slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika objavljujemo video koji je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Ravnatelj:
Stjepan Maravić, prof.
 
Natječaj za popunu radnog mjesta - učitelj matematike - 11. veljače 2022. PDF Ispis

učiteljica4 Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Učitelj matematike, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

 
Terenska nastava 6. razreda – ˝S Brlićkom po Zagrebu˝ PDF Ispis

terenska nastava Krenuli smo sa 6. razredima na terensku nastavu ˝S Brlićkom po Zagrebu˝.

U suradnji s našom učiteljicom Marijom Patrlj, licenciranim turističkim vodičem za Grad Zagreb i zagrebačku županiju, koja se taj dan pretvara u Ivanu Brlić Mažuranić, uživamo u našem glavnom gradu Zagrebu i starim vremenima, od Šenoe do Mažuranića u trosatnoj šetnji. Preko Europskog trga i Trga bana Josipa Jelačića do Kaptola i Dolca, Opatovinom stubama biskupa Duha do Tkalče i Krvavog mosta. Radićevom do Kamenitih vrata i Katarinina trga i Strossa, stubama do Ilice laganom šetnjom špicom do Zrinjevca.

Šestaši obaraju s nogu, što li od pozornosti kojom slušaju Brlićkinu životnu priču, što li od uzornog ponašanja popraćenih pohvalama Zagrepčana, što li zavidnim znanjem i odgovorima na ponavljanje naučenog u autobusu. S diplomama u rukama i nagradama za znanje o Zagrebu, vraćamo se u našu Veliku Goricu. Doista uživamo u ovoj terenskoj nastavi.

Matea Steiner, psihologinja

 
Valentinovo – Međunarodni dan darivanja knjigom PDF Ispis

MDDK

„Nek' svud ljubav sja“ poznati je stih pjesmice kojim vas školska knjižnica i ove godine poziva da napišete pisamce svojoj simpatiji i ubacite do petka, 11. veljače u kutiju u knjižnici. Knjižničarke će na Valentinovo, 14. veljače, pisamca podijeliti vašim simpatijama.

Valentinovo je ujedno i Međunarodni dan darivanja knjigom te vas školska knjižnica poziva da darujete slikovnice, knjige koje ste „prerasli“, a knjižničarke će ih proslijediti onima koji ih nemaju. U Hrvatskoj svako treće dijete nema ni jednu slikovnicu i dječju knjigu stoga je vrijeme za akciju: „Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!“ Slikovnice i knjige koje želite darovati, donesite u knjižnicu do petka, 11. veljače, a mi ćemo ih proslijediti u Gradsku knjižnicu Velika Gorica koja ih sakuplja za odjel pedijatrije Doma zdravlja Velika Gorica.

 
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - maturalno putovanje 2022. PDF Ispis

OŠ Nikole Hribara
Ruđera Boškovića 11
Velika Gorica

Klasa: 602-01/22-01/15
Urbroj: 238/31-20-02-22-1
U Velikoj Gorici, 8. 2 2022.

 

Povjerenstvo
za provedbu javnog poziva i izbor najbolje ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave – maturalnog putovanja objavljuje


JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE – MATURALNO PUTOVANJE

Pristigle ponude trebaju biti u skladu s propisima vezanim uz turističku djelatnost ili sukladno posebnim propisima. Ponuditelj dostavlja ponude razrađene po traženim točkama i s ukupnom cijenom po učeniku. U obzir će se uzimati ponude zaprimljene u poštanskom uredu ili osobno dostavljene na školsku ustanovu do roka navedenog u obrascu.

U prilogu je obrazac s uvjetima za školsku ekskurziju.

Povjerenstvo

 
Dan sigurnijeg interneta PDF Ispis

opasnost na_internetu (1)

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o opasnostima koje vrebaju na internetu. Često olako pomislimo kako se to ne može dogoditi meni, kako se to događa nekome drugome, no statistike nas upozoravaju da neki od nas neće biti u pravu.

Svrha Dana sigurnijeg interneta jest promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, osobito među djecom i mladima. Upoznati ih s opasnostima koje mogu susresti i pripremiti ih da njih ispravno odgovore.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta jest Zajedno za bolji internet.

Cijeli ovaj tjedan učenici naše škole na nastavi Informatike, ali i ostalih predmeta, provode brojne aktivnosti sa svrhom poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja.

Milan Omrčen

 
Natječaj za popunu radnog mjesta - učitelj informatike - 22. prosinac 2021. PDF Ispis

učitelj(3) Temeljem Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje ravnatelj Osnovne škole Nikole Hribara raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

 

Učitelj informatike, puno radno vrijeme 40 sati tjedno, određeno - jedan izvršitelj.

Obavijest o rezultatima natječaja

 
Školsko Natjecanje iz informatike 2022. PDF Ispis

informatika školsko natjecanje

Dana 4. veljače 2022. godine u našoj je školi održano školsko Natjecanje učenika iz informatike. Ukupno se natjecalo 30 učenika u 4 kategorije: Logo, Primjena algoritama OŠ, Digitalne kompetencije, Osnove informatike OŠ. Mentori učenicima na natjecanju su Ivana Car Postić i Milan Omrčen.

Čestitamo svim sudionicima na ostvarenom rezultatu!

 
Obavijest - organizacija nastave PDF Ispis

nazad u školu Od ponedjeljka 31.1.2022. nastava se održava uživo u školi prema rasporedu. 1. turnus ujutro, 2. turnus poslijepodne.

Ravnatelj:

Stjepan Maravić, prof.

 
Zahvalni i ponosni PDF Ispis

MO-Zahvalnica-O  Nikole Hribara
  • Hvala OŠ Nikole Hribara na ovoj prekrasnoj akciji!
  • Humanitarna akcija ,,Jedan razred za jedno dijete srcem punim ljubavi'' OŠ Nikole Hribara!
  • Školi je želja bila skupiti 132 kn po razredu kako bi svaki razred omogućio jednom djetetu obrok u školi cijele godine! Akcija se provodila na satovima vjeronauka ili sata razrednika.
  • Učenici su izrađivali kasice, pisali pisma djeci, izrađivali čestitke, gledali dokumentarne filmove te napravili malu izložbu u školskoj knjižnici u kojoj su učenici na Dan grada izbrojali prikupljeni novac!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 65

Erasmus+ Facebook

Naši filmovi

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Statistike posjeta

Posjeta danas:105
Posjeta jučer:182
Posjeta ovaj mjesec:4767

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...